Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
XoKli wrote: 07 Apr 2025, 18:50
Naravno da je tužno, sad se baš isplati raditi na crno i muljati sa računima. Pogotovo ko radi sa jeftnijim vozilima od 15-20k gdje je zarada 1000-1500 KM po vozilu. Tu te nema nigdje ako budeš plaćao ovu ekološku taksu , konkurencija koja radi na crno i ona iz manjeg entiteta ćete pojesti.
Baš maloprije čuo jedan iz Kiseljaka najebao, uvozio ljudima(što prodaju na crno) vozila preko svoje firme i sad mu došlo da plati. To su stotine vozila u pitanju,ako ne i preko 1000.
Kubat.800000 km mu doslo da plati.Ludilo.Nadjes ti auto u de i on ti ga uveze i ocarini,platis mu 2,3 stoje eura za uslugu.Nije bio obavijesten za namet i samim tim nije ga ni naplacivao a uvozio tvoje na svoju firmu.Sad mu doslo 800000 km.Njemu.Ma cirkus.Protuustavno,mimo svake logike,stvara nelojalnu konkurenciju jer ne placaju svi i najveci cirkus retroaktivno ti nesto naplacuje za recimo 2022 godinu a ti zakljucio poslovanje,prijavio dobit,platio porez, bilansi,banke…Sad nista vise ne pase…Nista nije tacno.Od cega ce im platit 800 milja.Ludi majke mi.Nikad u zivotu nisam cuo da ti moze neko retroaktivno neki namet naplatit za koji nisi znao.I da u jednoj drzavi jedni placaju a drugi ne.
Mene zamal šlag nije strefio kad obracunah da sam uvezao 40 tona i da moram 14k platiti, tek naknadno saznao da teretna vozila ne spadaju u to.
Mogu misliti kod njega šoka... Valjda nema ništa imovine na firmi, samo predati za stečaj i doviđenja.
Zamisli zoom,kramar itd Imaju i vise.Al ne cuju se nesto.Garant ide tim advokata…Oni u brckom i rs-u cesu muda.Da ne pricam kako carine i na sta.A ima ih par sto se nisu zalili,zalegli im na racun i skinuli.Zamisli ti to.Ni sudske presude,nista.