Uređenje doma

Sve o održavanju doma.

Moderator: spacebound

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Uređenje doma

Post by adacta » 18 Aug 2011, 01:05

lijep namjestaj imate u salonu bellona Sarajevo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja » 18 Aug 2011, 01:45

joj kako ima dobrog modernog namještaja u jednom salonu u ljubuškom. zaboravila sam kako se zove znam da počinje sa F

ovi brate saloni su UŽASNI ja sam jedva našla par stvari kad smo preklani renovirali stan. grozno sve...

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 18 Aug 2011, 01:46

U BiH se moze naci veoma dobrog namjestaja, e samo treba biti malkice uporan
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 18 Aug 2011, 01:49

sjetila sam se. Favorit se zove, al nema web stranicu i prilično je skup namještaj

komšija u mostaru sam ih obišla desetak, ma užassssssss
u svakom isti namještaj

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 18 Aug 2011, 01:50

Majo, da vidis u USA, u mnogim prodavnicama je bas bez veze
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 18 Aug 2011, 02:13

Evo... fabrika Ezam.. 200 maraka.. Dezen sam sam odabrao.
Takvih tvrdih kauca nema ni u KPD Zenica.. Spec takav sam trazio..
Izvinjavam se zbog nereda..tako je to u mojoj sobi :D

Image

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Aug 2011, 02:18

Eh..da..ostao mi je stari tepih,koji se sad ne uklapa i na tome ce se morati poraditi...
Sva sreca pa imam kola i nemam problema u zivotu :zid

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 18 Aug 2011, 02:20

Krokodil Behko wrote:Eh..da..ostao mi je stari tepih,koji se sad ne uklapa i na tome ce se morati poraditi...
Sva sreca pa imam kola i nemam problema u zivotu :zid
Ma polako bolan, eto i kod mene je stari tepih ali mi mrsko otici kupiti a najbolje od svega je sto ovdje i nisu skupi :plavi
I, obratno!

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 18 Aug 2011, 02:31

:cvike
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27948 times

Post by Rum » 18 Aug 2011, 02:35

Behko Majcek :ok
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Dirty Harry
Na probnom
Na probnom

Post by Dirty Harry » 18 Aug 2011, 09:19

Krokodil Behko wrote:Bravo Hary ... :apl
Ma bitno je,biti originalan.. Meni se svidja..
A posebno,sto se jos uvijek,okolo vidi alat ..
Znaci cijenis kreativnost.. nema veze sta je u pitanju :cvike

ovo je još na stolu koji mi služi kao radionica :) vazda (kreativni) nered :oo

skupila se opet gomila CDova ... bice možda još jedna, ali manja ova je teška ko zemlja :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Aug 2011, 09:22

I ja najvise volim takvo okruzenje..
Ne volim da mi je bas sve glancavo i napucano..
Obicno,na stolu,nema sta nema..

Majo,taj tepih,savrseno mi odgovara uz kauc..
Posto je to bilo ako nije tajna ?

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 18 Aug 2011, 14:27

ne sjećam se vjeruj. oko 200km

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Aug 2011, 14:32

A za taj kauc,opredijelio sam se zbog njegove tvrdoce ali i sirine..
Ko pravi francuski lezaj kad se rasiri... Pa ako dovedem kakvu pobuckastu,da
mi ne padne na pod jadnica :lopta

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta » 28 Aug 2011, 07:42

BOJE VAS OTKRIVAJU
(PSIHOANALIZA U SPAVACOJ SOBI)

Psihoanaliticari porucuju: udjite u spavacu sobu neke zene i saznacete sve o njoj. Rezultati istrazivanja su pokazali da postoji veza zenine licnosti i boje zidova, posteljine, kao i donjeg vesa koji najcesce koristi.

Boje zidova u spavacoj sobi mogu da deluju smirujuce, ali suvise hladne ili mrtve boje mogu da ugroze seksualni zivot i odnos sa partnerom.

Povucene osobe najcesce biraju nezne nijanse za spavacu sobu.

Ekstravagantnima vise odgovaraju ljubicaste boje i crvene nijanse.

Vrsta materijala koju koristite takodje govori o Vama. Senzualne, odvazne i pomalo buntovne zene gotovo redovno koriste saten ili neki drugi svilenkasti materijal. Cipkasto obrubljena posteljina znak je jake odanosti porodici.

Bela boja posteljine odaje prakticnu i urednu osobu koja ne voli promene.

Tamnije boje radije koriste ozbiljnije, konvencionalne ili osobe strogih kriterijuma.

Sarenu posteljinu nalazimo kod osetljivih, senzualnih i romanticnih zena.

Posteljina sa geometrijskim figurama otkriva da je rec o osobi sklonoj dominaciji.

Ruzicasto je najzenstvenija boja -- znaci da zena trazi ljubav, obozavanje i paznju.

Smedja boja posteljine otkriva osobu koja suvise ozbiljno shvata zivot, privrzena je porodici i ima potrebu za smirenim, uravnotezenim zivotom.

Bezz boja odaje neodlucnost, nesredjen zivot; nju rado koriste usamljene zene.

Zelena boja odaje sramezljive zene koje zele da istaknu svoju licnost i da privuku nekog "posebnog" (zamisljeni lik) muskaraca.

Ljubicasta boja odaje jake strasti, a zene koje koriste ovu boju imaju buran ili kvalitetan seksualni zivot i sklone su mastanju.

Zuta boja je indikator potisnutih emocija, strahova, konflikata, odaje emocionalnu nesigurnost i ukazuje na neresene probleme.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 28 Aug 2011, 08:37

Krokodil Behko wrote:Evo... fabrika Ezam.. 200 maraka.. Dezen sam sam odabrao.
Takvih tvrdih kauca nema ni u KPD Zenica.. Spec takav sam trazio..
Izvinjavam se zbog nereda..tako je to u mojoj sobi :D
Image
Ja sam kupio isti ovaj tj. garnituru za 510KM ...trosjed, dvosjed i fotelja...samo sto je cijeli u "kozi"... malo je naslonjac visok...khm... :sram
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Aug 2011, 09:04

Visok jeste,ali je i komotan.. Objesim izgled ako se ja patim kad legnem spavati..
Mada,sad to izgleda malo drugacije.. Kupio sam novi tepih. U istoj boji kao taj Majin.. Samo ima malo tamnije okvire,u istoj nijansi..

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 02 Sep 2011, 21:42

Uredite stan prema horoskopskom znaku

Svaki horoskopski znak se drugačije osjeća u stanu, pa tako biste stan trebali urediti prema horoskopskom znaku u kojem ste rođeni. Ukoliko ste se odlučili za renoviranje stana ovo je idealna prilika da pokupite nekoliko ideja i da budete sretni i zadovoljni. Pronašli smo za vas koji horoskopski znakovi uživaju u kojim stanovima.

Ovan – Ovnovi namještaj trebaju da razmjeste prema zidovima kako bi imali dovoljno prostora. Ovnovi vole velike prostore, pa tako dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom će mu sigurno odgovarati. Idealna posteljina i prekrivači za kauče za njih su oni od satena. Najbolje bi bilo da budu sa crvenim detaljima.

Bik – Bikovima je važno da imaju mnogo komocije, pa će im odgovarati tapacrani namještaj u drvenim okvirima. Zvučnike trebate da stavite u sve prostorije, jer poznato je da bikovi uživaju u muzici. Bikovi ne podnose nered, pa sve što ne mora da bude vani, neka bude smješteno u ormare i ostala spremišta.

Blizanci – Blizanci vole promjene, a samim tim i putovanja, pa bi tako bilo dobro da imaju jednu sobu koja će ih uvijek podsjećati na putovanje. Oni vole nove stvari, pa ih tako novi televizor ili neobična tapeta sigurno može oduševiti.

Rak – Rakovi vole stare stvari. Ukoliko uredite stan u antiknom stilu sigurno ćete biti potpuno zadovoljni. Najveću pažnju rakovi će posvetiti kuhinji, ali će u svom domu imati i mnogo cvijeća.

Lav – Lavovi vole da imaju veliku spavaću sobu koja će biti uređena namještajem o tamne kože i drveta. Satenska postejina i svijeće će ih učiniti još zadovoljnijim.

Djevica – Kuhinja i kupatilo su dvije najvažnije prostorije za djevice, pa će tako i velika kada i tuš kabina lako da osvoji svaku djevicu. Djevice žele da uživaju u svom domu, pa su nijanse koje će one sigurno odabrati bež, smeđu, žutu i zelenu.

Vaga – Vage žele vlastitu biblioteku, pa će tako najveća soba vjerovatno biti pripremljena za knjige. Vage uživaju u društvu ljudi, pa će tako u sobi morati da bude mnogo mjesta koja su udobna za sjedenje. Trpezarija mora da bude dobro osvjetljena i da ima veliki sto kako bi se porodica mogla okupljati.

Škorpion – Spavaća soba škorpionima je najvažnija i ona predstavlja njihovu intimnost koju kriju od drugih ljudi. Žele da imaju veliki krevet i da prozori budu pokriveni zavjesama tako da ih niko ne može vidjeti. Posteljina naravno mora da bude što udobnija i po mogućnost tamnocrvene boje.

Strijelac – Kod strijelaca je ista stvar kao i sa blizancima, pa tako i oni moraju da imaju sobu koja će ih podsjećati na putovanja. Strijelci ne vole da imaju mnogo stvari u svom domu, pa se tako nemojte iznenaditi ako uđete u poluprazan stan.

Jarac – Posao je najvažnija stvar u njihovom životu, pa tako oni moraju da imaju jednu sobu koja će biti njihov ured kod kuće. Ostatk doma će vjerovatno biti uređen kao da ste ušli u neki muzej, jer jačevi vole muzeje.

Vodolija – Vodolijama odgovaraju otvori u zidovima sa lukovima, ali bez vrata. Vole zastore koji su ukrašeni apstraktim detaljima, a najviše mu odgovara kombinacija bež boje i boje lavande.

Ribe – Ribe vole vodu, pa će tako njihov dnevni borava vjerovatno krasiti akvarijum. Vole cvijeće, pa će se potruditi da s njim ukrase mjesto gdje borave. Vole svjetlucava stakla, a najviše im odgovaraju plava i zelena boja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Sep 2011, 21:48

Bik – Bikovima je važno da imaju mnogo komocije, pa će im odgovarati tapacrani namještaj u drvenim okvirima. Zvučnike trebate da stavite u sve prostorije, jer poznato je da bikovi uživaju u muzici. Bikovi ne podnose nered, pa sve što ne mora da bude vani, neka bude smješteno u ormare i ostala spremišta.
Pa i ne uzivam bas u tapaciranom namjestaju.. Skloniji sam sto skromnijem namjestaju i da ga nema puno po kuci.. A to za muziku.. slazem se.. Moze u svakoj prostoriji da se cuje.. Naravno,ono sto ja odaberem za slusanje :D
Za ormare pika se.. Imam dva velika plakara u kuci i smjestim sve u njih.. Ne treba mi odjeca na trista strana..

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 02 Sep 2011, 22:34

mailed wrote:Škorpion – Spavaća soba škorpionima je najvažnija i ona predstavlja njihovu intimnost koju kriju od drugih ljudi. Žele da imaju veliki krevet i da prozori budu pokriveni zavjesama tako da ih niko ne može vidjeti. Posteljina naravno mora da bude što udobnija i po mogućnost tamnocrvene boje.
:ok
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Post Reply

Return to “Dom”