onda bi bilo primitivke, ograničene...konzervativne...bla,bla
tko bi ugodio?
i nema to veze s lovom...bar u većini slučajeva koja ja znam
Moderator: spacebound
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
jebo ljubav !! Meni je važnije ostati u kontaktu i u dobrim odnosima sa roditeljima. Pored lijepih Bošnjakinja, ja da tražim druge, neće ići.Julia-Klara wrote:a ljubav? sta kaze babo za ljubav?
Ne moraš tražiti, može ti se dogoditi. Nitko ne bira u koga će se zaljubiti. Barem ne ljudi koji nisu emocionalni roboti.Podrinjac wrote:
jebo ljubav !! Meni je važnije ostati u kontaktu i u dobrim odnosima sa roditeljima. Pored lijepih Bošnjakinja, ja da tražim druge, neće ići.![]()
To je bilo masovno u vrijeme Juge, al' sad poslije ratova se promjenilo.
Nisam zaljubljive prirode, tako da mi se to teško može desiti.gospođa Brams wrote:Ne moraš tražiti, može ti se dogoditi. Nitko ne bira u koga će se zaljubiti. Barem ne ljudi koji nisu emocionalni roboti.Podrinjac wrote:
jebo ljubav !! Meni je važnije ostati u kontaktu i u dobrim odnosima sa roditeljima. Pored lijepih Bošnjakinja, ja da tražim druge, neće ići.![]()
A tvoj život, tvoje odluke...meni je nekako žalosno da teoretski moraš neku ženu otpisati jer nije krojena po mjeri tvojih roditelja.Podrinjac wrote:
Nisam zaljubljive prirode, tako da mi se to teško može desiti.![]()
Ljubav može da ide, a može i da ne ide, a roditelji ostaju čitav život. Tako da zbog ljubavi s nekom od hrišćanske vjere ne bih rizikovao sa roditeljima.

omgPodrinjac wrote:jebo ljubav !! Meni je važnije ostati u kontaktu i u dobrim odnosima sa roditeljima. Pored lijepih Bošnjakinja, ja da tražim druge, neće ići.Julia-Klara wrote:a ljubav? sta kaze babo za ljubav?![]()

Imas pogresne roditeljePodrinjac wrote:Nisam zaljubljive prirode, tako da mi se to teško može desiti.gospođa Brams wrote:Ne moraš tražiti, može ti se dogoditi. Nitko ne bira u koga će se zaljubiti. Barem ne ljudi koji nisu emocionalni roboti.Podrinjac wrote:
To je bilo masovno u vrijeme Juge, al' sad poslije ratova se promjenilo.![]()
Ljubav može da ide, a može i da ne ide, a roditelji ostaju čitav život. Tako da zbog ljubavi s nekom od hrišćanske vjere ne bih rizikovao sa roditeljima.

Rockefeller wrote:Prvo moram da ka'em kako ja takav utisak nisam stek'o. Ja imam baš obrnut dojam, meni se čini da strankinje baš hoće Bosance. A što zbog konzervativnog odgoja žena, što zbog možda čega drugog, nisam vidio puno Bosanki udanih za strance.
Druga stvar... i da je tako ljudi, a tako i žene, u životu hoće čim više slobode. A naš mentalitet i nije baš od onih koji ljudima daje slobodu. Nakaradno ali gojimo, što bih ja nazv'o, komunistički pristup svijetu. Kod nas je uvijek komuna, uvijek zajednica... ako nije džemat onda je komšiluk, ako nije komšiluk onda je porodica. A stvar je da se mnogima yebe za takve stvari i da neće da budu dio toga i pokušavaju pobjeći.
Nedavno razmišljah o jednom fenomenu u vezi toga. Postoji jasna razlika izmedju moje generacije i generacija prije mene. Moja generacija; generacije druge polovice sedamdesetih, osamdesete i mladja raja - kompjuter generacije. Generacije prije mene su uvijek učili, svuda u svijetu, da smo svi jednaki, da smo svi isti. Moju generaciju danas uče da smo svi posebni, svi drugačiji, da je uredu da smo drugačiji. Moguće u ovom jazu ima dosta odgovora. Neko valjda ne želi da živi život koji su skrojile generacije kojima ovo vrijeme ne pripada.
I treće, skoro gledah jedan dokumentarac, gdje novinar, Goran Milić, pita jednog Škota kakva je razlika izmedju braka u Škotskoj i u Bosni, i njegov odgovor mi se jako svidio i mislim da je istinit. Kaže u Škotskoj kad oženiš ženu, ti si oženio samo nju. Ovde (u Bosni) kad oženiš ženu ti si oženio još 50 ljudi (cijelu familiju).

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest