Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
A ko je njih uopšte tužio?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Re: Presudima šefovima zloglasne Herceg Bosne
camargue wrote:rusenje tog mosta na Neretvi kaze sve o njima i njihovoj kulturi i mentalnom sklopu razmisljanja!...i onda mi poslije toga treba doci neki hrvat iz 'ercegovine prosipat kulturu?!..ma DAJ!!
„Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture.“ ......krleža
Our solution mind revolution
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
- Status: Offline
Krokodil Behko wrote:E jedino ako je ta pravda zadovoljena. Izgleda da je niko i ne traži. Ne upratih nijednu izjavu naših političara. Sve se ušutilo. Takvi su to ljudi. Pogotovo ovi dežurni patrioti. Da se ne bi slučajno ko šta naljutio na njihovoj strani, šute ko zaliveni. Udružili se sa svojom fašističkom braćom pa se prave ludi. Ko da se ništa nije ni desilo.
U samom ratu,i poceci tih sukoba su nasi politicari presucivali i tolerisali.
Zajednicko je bilo ...KRIMINAL...
Danas....ISTO.....
Pojedini nasi oficiri u ono vrjeme,su bili za rasciscavanje racuna sa hrvatima...u samom startu...
Smjenjeni su,stvari su se zataskavale.....
Odgovaralo im je da svak ima svoj pasaluk gdje ce da kupe harac....
A narod je gino i stradao nemilice....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Npr....Sefer HalilovicPojedini nasi oficiri u ono vrjeme,su bili za rasciscavanje racuna sa hrvatima...u samom startu...
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
I onda Maja od mene očekuje da ne pominjem onog uhljupa,koji je svo vrijeme rovario i protiv naroda i protiv države i koji se je svo vrijeme iza zatvorenih vrata sastajao sa Milošojćom i Tuđmanom, da bi na kraju unaprijed dogovorene riječi izustili pred medijima i raha ushićena i zadovoljna.Pojedini nasi oficiri u ono vrjeme,su bili za rasciscavanje racuna sa hrvatima...u samom startu...
Smjenjeni su,stvari su se zataskavale.....
Odgovaralo im je da svak ima svoj pasaluk gdje ce da kupe harac....
A narod je gino i stradao nemilice....
Ko je stradao, ko je poginuo , ko je protjeran,.... zbog takve dogovorne politike, to uopšte nije važno - važno je da je on nedodirljiv - yeble ga zlatne kašike.
Mnogi su željeli boriti se za državu al svo vrijeme je politika vođena na razgraničavanju po nacio ključu , na jednoj strani su se borbe vodile a na drugoj strani su se IZA zatvorenih vrata tri nacio vođe dogovarale čije će šta biti i to su u Dejtonu tako i potpisali a raja prihvatila kao zdravo za gotovo.
Međutim, ja još uvijek ne znam KO je optužene tužio međunarodnom sudu ?
Da li je neko iz vrhuške iz Sarajva il neko treći ?!

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9235 times
- Been thanked: 10965 times
"Srušio sam ja balijama Stari most" (VIDEO)
Na redakcijski e-mail portala HABER.ba pristigla nam je informacija da se na video servisu YouTube prije dva dana pojavio snimak sastanka SIS-a (Sigurnosno-informativne službe) HVO-a održanog u Mostaru 1994. godine.
[ytube][/ytube]
Sastanku, kojeg je vodio načelnik uprave SIS-a Ivo Lučić, prisustvovali su brojni pripadnici SIS-a iz Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Posušja...
Na snimku od 24:30 minute jasno se priznaju zločini u Ahmićima i Stupnom Dolu, kao i rušenje Starog mosta u Mostaru.
Na suđenju šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata kojima se pred Haškim sudom sudi za zločine HVO-a, general Slobodan Praljak optužen je da je upravo on krivac za rušenje Starog mosta u Mostaru.
Indikativno je da se u videu, u jednom njegovom dijelu, upravo čuje ovaj zaključak, tj. "da će kad-tad neko (sudski) odgovarati za sve ono što se događalo tokom rata".
Na redakcijski e-mail portala HABER.ba pristigla nam je informacija da se na video servisu YouTube prije dva dana pojavio snimak sastanka SIS-a (Sigurnosno-informativne službe) HVO-a održanog u Mostaru 1994. godine.
[ytube][/ytube]
Sastanku, kojeg je vodio načelnik uprave SIS-a Ivo Lučić, prisustvovali su brojni pripadnici SIS-a iz Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Posušja...
Na snimku od 24:30 minute jasno se priznaju zločini u Ahmićima i Stupnom Dolu, kao i rušenje Starog mosta u Mostaru.
Na suđenju šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata kojima se pred Haškim sudom sudi za zločine HVO-a, general Slobodan Praljak optužen je da je upravo on krivac za rušenje Starog mosta u Mostaru.
Indikativno je da se u videu, u jednom njegovom dijelu, upravo čuje ovaj zaključak, tj. "da će kad-tad neko (sudski) odgovarati za sve ono što se događalo tokom rata".
Pa Praljak je već u vrijeme ratovanja optužen za rušenje mosta al ga nije niko uspio tužiti 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9235 times
- Been thanked: 10965 times
Valjda bar ti znaš šta si htio reći. Kako to, već u ratu optužen a niko ga nije uspio tužiti?mrki62 wrote:Pa Praljak je već u vrijeme ratovanja optužen za rušenje mosta al ga nije niko uspio tužiti

kakvu god sudci donili odluku biće ljutnje..ili s jedne ili s druge strane....čak i ovakva odluka ako ostane vidim nisu muslimani zadovoljni a možeš mislit hrvati...i samo jedno pitanje maji:zar je stari most ima nacionalno-vjerski predznak...ej..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Behko, nismo djeca, u ono vrijeme su se nali novinari i optužili njega po zapovijednoj odgovornosti al oni u Sarajvu su to zataškali.Valjda bar ti znaš šta si htio reći. Kako to, već u ratu optužen a niko ga nije uspio tužiti?
Eto, ja se toga sjećam a ti ako se ne, to već nije pitanje autentičnosti.

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7497 times
- Been thanked: 17522 times
Hrvatima jeste.laganini wrote:kakvu god sudci donili odluku biće ljutnje..ili s jedne ili s druge strane....čak i ovakva odluka ako ostane vidim nisu muslimani zadovoljni a možeš mislit hrvati...i samo jedno pitanje maji:zar je stari most ima nacionalno-vjerski predznak...ej..
naravno ti sve znaš pa i to...očekujem tvoje napredovanje iznad moderatorskog...
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7497 times
- Been thanked: 17522 times
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
previše je objektivna..ha,ha,.
Koliko sam shvatio njima taj most ne predstavlja ništa, samo im je smetao a vjerovatno i danas nekima.laganini wrote:kakvu god sudci donili odluku biće ljutnje..ili s jedne ili s druge strane....čak i ovakva odluka ako ostane vidim nisu muslimani zadovoljni a možeš mislit hrvati...i samo jedno pitanje maji:zar je stari most ima nacionalno-vjerski predznak...ej..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Re: Presudima šefovima zloglasne Herceg Bosne
..i bosanske multikulture rekli bi nekihojla wrote:camargue wrote:rusenje tog mosta na Neretvi kaze sve o njima i njihovoj kulturi i mentalnom sklopu razmisljanja!...i onda mi poslije toga treba doci neki hrvat iz 'ercegovine prosipat kulturu?!..ma DAJ!!
„Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture.“ ......krleža

- Pantagruel
- Sitna buranija
'Aj' osnujemo stranku? "Nezavisna srpsko-hrvatska/hrvatsko-srpska alijansa za bolju buducnost i demokratski prosperitet i akciju" (NSHHSABBDPA)! Eneshahaesababadepeaovci! Prevedi na hrvatski naziv stranke kao Srbinov brat Hrvatlaganini wrote:previše je objektivna..ha,ha,.

Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)
..jebo to kad bi se zamirio ru 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
...jes te ustrojila....laganini wrote:..jebo to kad bi se zamirio ru

svaka joj cast.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce