Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23064 times
Been thanked: 6082 times
Status: Offline

Re: Mjesoviti brak?

Post by Veca » 10 Jun 2013, 00:18

Julia-Klara wrote:ja licno ne vidim ni danas problem u mjesovitim brakovima,ali malo je to sad sv epostalo ekstremno, svi su "vjernici", i boze sacuvaj da budes s "anam onim"... u biti , sve se svodi na ocuvanje ljudske rase, i ljubavi izmedju dvoje ljudi, koji su od krvi i mesa... ali... ima onih koji drugacije misle...

ono sto mene nervira je da se kod nas moze oprostiti i Svabo, i Amerikanac,bilo koji, bilo koje vjere, ali niposto da se ne mjesaju katolici/pravoslavci/muslimani... :rol

...mene,licno,sto se tice,nisam nikada imala problema sa religijama...kad se radi o mom zivotu,ne pitam nikog nit se smije ko mijesat u moj zivot...takodje se ni ja nikom ne mijesam...zivi i pusti druge da zive,ovo mi je jako vazno!...najvaznije je da ja mogu s njim i on sa mnom...sta me,mori,kuri bolac,sta drugi misle! :pusi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko » 10 Jun 2013, 00:22

Iskreno sto se tice nacionalnosti ja spadam u onaj dio '' ostalih'' to je moje trenutno nacionalno osjecanje dok jednog dana postanem ''konstitutivan''.Iskreno ja i ona smo dijeca rata, ona ima 20 ja imam 22 po zadnjem mjerenju predjenih kilometara :D. .Ja se svoje vjere nikada ne odricem, i umjesto onog sto nas razlikuje pokusavam da pronadjem one dodirne tacke u religiji koje nas spajaju (a ima ih masu samo ljudi ne gledaju to tako).Mislim da je jedina stvar bitna u biti da covjek postuje i daje prostor svom partneru i bez nametanja bilo cega, vjere, nacije.
BLESAVO BLESAVIJE - JA :)

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 10 Jun 2013, 00:25

Majo +1 :aplauzz

Naša obaveza i dužnost je ne dati da nam se ikad više ono zlo ikad ponovi. To je najosnovnije što bi Bosanac trebao da ima u srcu. Ljudi trebaju stvarnu radost, a ne privid. To nećemo postići mirenjen i tolerancijom. Tolerancija je uopće i ružna riječ, to je kao eto znaš da je ružno al' ne prigovaraš. Bosanac bi trebao po prvi put u historiji da bude nepopustljiv i odlučan.

Svako dijete bosanskog čovjeka mora preuzeti od roditelja svoju historiju, porijeklo i običaje. Ono mora znati šta se dešavalo, da bi moglo sutra pomoći da se to zlo otkloni i iskorijeni. Mi sebi ne bi smjeli dozvoliti da govorimo "pusti historiju, to je bilo". Naša odgovornost spram 10.000 ubijenih Sarajlija, spram stotinu hiljada poginulih, milion protjeranih, desetinu hiljada silovanih žena, stotinu pokrštene djece, deset hiljada Srebreničana i uništene zemlje, ne smije sebi dozvoliti da mu historija postane nevažna. Za mene je to toliko važno isto kao i da nacija ne smije izgubiti optimizam. Nedosatak i jednog i drugog vodi u propadanja nacije.

Druga stvar, niko na dan vjenčanja ne planira razvod. Stvarno vam ovo kažem. Al' se mnogim ljudima desi. Zašto? Iz mnogih razloga, haman jer leptirići na prvu zajedničku subotnju veče iskopne pet godina poslije. I bitno je biti jasan da bi taj brak mogao djelovati, a ako se i raspadne da bi se znalo šta je šta, da se ne bi desio haos.

Mnogi ljudi misle "ej ja mogu sa njim, slažemo se, lijepo nam je..." a gdje je tu tvrd dokaz i jasna garancija da je tako? Ako nema nečeg opipljivog da to potkrijepi onda su to samo nagadjanja.

PS. Ne govorim o mržnji drugog. Ja govorim o poštovanju svoje prošlosti i gradnji budućnosti. Da ne bi bilo zabune.
Last edited by Rockefeller on 10 Jun 2013, 00:31, edited 1 time in total.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 10 Jun 2013, 00:28

sretno Vucko

a RF... Zar BOSANCI postoje ? Koliko znam znam po ustavu ne postojimo, ali postojimo kao Hrvati, Srbi i Bosnjaci... Ako kazes da si Bosanac onda definitivno nisi ni jedno od ovo troje... Mislim, po zakonu...Ili grijesim
(da ne bude zabune,i ja za sebe kazem da sam Bosanka,a ne Bosnjakinja, pa neka konta kako ko hoce)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 10 Jun 2013, 00:30

Julia-Klara wrote:sretno Vucko

a RF... Zar BOSANCI postoje ? Koliko znam znam po ustavu ne postojimo, ali postojimo kao Hrvati, Srbi i Bosnjaci... Ako kazes da si Bosanac onda definitivno nisi ni jedno od ovo troje... Mislim, po zakonu...Ili grijesim
(da ne bude zabune,i ja za sebe kazem da sam Bosanka,a ne Bosnjakinja, pa neka konta kako ko hoce)
Na nama je da ovo ispravimo. Ja govorim Bosanac jer mi ljepše zvuči i jer sam navikao. :zubi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 10 Jun 2013, 00:36

...ova tema ode u politiku,a ja mislila radi se o jubavi!...ma,bjeziiii!...a ti Felleru,jedina 100%-na ti je SMRT!...alahimanet!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko » 10 Jun 2013, 00:36

Rockefeller wrote:Majo +1 :aplauzz

Naša obaveza i dužnost je ne dati da nam se ikad više ono zlo ikad ponovi. To je najosnovnije što bi Bosanac trebao da ima u srcu. Ljudi trebaju stvarnu radost, a ne privid. To nećemo postići mirenjen i tolerancijom. Tolerancija je uopće i ružna riječ, to je kao eto znaš da je ružno al' ne prigovaraš. Bosanac bi trebao po prvi put u historiji da bude nepopustljiv i odlučan.

Svako dijete bosanskog čovjeka mora preuzeti od roditelja svoju historiju, porijeklo i običaje. Ono mora znati šta se dešavalo, da bi moglo sutra pomoći da se to zlo otkloni i iskorijeni. Mi sebi ne bi smjeli dozvoliti da govorimo "pusti historiju, to je bilo". Naša odgovornost spram 10.000 ubijenih Sarajlija, spram stotinu hiljada poginulih, milion protjeranih, desetinu hiljada silovanih žena, stotinu pokrštene djece, deset hiljada Srebreničana i uništene zemlje, ne smije sebi dozvoliti da mu historija postane nevažna. Za mene je to toliko važno isto kao i da nacija ne smije izgubiti optimizam. Nedosatak i jednog i drugog vodi u propadanja nacije.

Druga stvar, niko na dan vjenčanja ne planira razvod. Stvarno vam ovo kažem. Al' se mnogim ljudima desi. Zašto? Iz mnogih razloga, haman jer leptirići na prvu zajedničku subotnju veče iskopne pet godina poslije. I bitno je biti jasan da bi taj brak mogao djelovati, a ako se i raspadne da bi se znalo šta je šta, da se ne bi desio haos.

Mnogi ljudi misle "ej ja mogu sa njim, slažemo se, lijepo nam je..." a gdje je tu tvrd dokaz i jasna garancija da je tako? Ako nema nečeg opipljivog da to potkrijepi onda su to samo nagadjanja.
Prva stvar u tome o cem ti pricas ja se potpuno slazem da trebaju nove generacije da uce ono sto smo mi dijeca ratnog Sarajeva prezivljeli da se ne bi desilo.Ali prva stvar mi, oni, ovi oni.Ne volim ljude dijeliti na toliko grupa.Prva stvar i moj i njen otac su borci bili, branili su ovaj grad.Tu historiju stradanja nismo ni ja ni moji vrsnjaci stvarali, izvinut ces me ja kada je poceo rat imao sam 10 mjeseci.Da se sad tema ne ode u pogresan pravac, rasprave o stvarima o kojima svi znamo sve.U mom zivotu postoje dva tipa ljudi -dobri i zli.Ono sto je bilo nikada ne mogu zaboraviti jer sam pet godina prezivio istu golgotu.I nikad u zivotu vise ne zelim niko da prezivi ni dan onog sto sam ja moji roditelji i svi oni koji su ostali tu 4 g prezivljeli.Ali to nije tema, tema je jednostavno pitanje vaseg poimanja mjesovitog braka moguce?Nemoguce?Licna iskustva?

EDIT: I da nisam nacinjao temu da bi otisao u politiku nego u ono sto se zove ljubav?! Ali eto izgleda covjek se ne moze niti zaljubiti a da mu se u krevet politika ne useli.Da po Ustavu Bosanac nije konstitutivan, ja drugacije nemogu se izjasnit pa ako to znaci odlazak u sveru - ostalih.I pliz hajmo malo vratit se na temu..ubi me politika sa TV-a.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 10 Jun 2013, 00:58

Već sam ti rekao. Protiv drugih nacija i vjera nemam ništa. Ja ako bih ikada (a imao sam djevojku druge vjere i nacije) oženio takvu, bez sekunde razmišljanja bih joj rekao: "Ti se sama odluči da li želiš mijenjati vjeru. Dijete je moje vjere, imena, prezimena, običaja i nacije."

Moguće je imati takvu vezu, al' je pitanje ko koga. Neko nekog mora.

@Veco to su i drugi znali.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9393 times
Been thanked: 11154 times

Post by Krokodil Behko » 10 Jun 2013, 10:12

Već je istaknuto sve ono što je najbitnije.

1. Nije toliko važno što je bračni partner druge vjere koliko je važno u duhu koje vjere će se dijete odgajati.
2. Strendžerske snahe i zetovi puno lakše prodju nego domaći kršćani/muslimani.
3. Ženama je tu znatno teže jer se udaju u okruženje koje potpuno pripada drugoj vjeri.
4. Nije to samo vjera nego i nacija. Na ovim prostorima u ovo doba to je mnogima veoma bitno.

Još bih dodao da domaći zet/snaha druge vjere/nacije mora imati "ispravne" političke stavove i navijati za naciju iz koje se oženio/u koju se udala ili će smjesta biti najveći neprijatelj te nacije. Ni tu nije kraj. Čak i ako se složi s tim, u svojoj naciji će ispasti izdajnik. Znam lika koji se oženio sa srpkinjom i stalno ih hvali. Siniša Mihajlović je za njega svojevremeno bio bolji od Ronalda i Zidana. Isto tako, ona je tvrdila da je Salihamidžić najbolji tehničar na svijetu, da su bosanske cigare najbolje na svijetu, da je BiH (iz Srbije je) veoma ugodna zemlja za boravak. Smorovi su pravi. :lupa
Dakle oni se samo trude da se dopadnu ženinoj/muževoj rodbini i govore stvari koje uopšte i ne misle....ili se bar nadam da je tako.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 10 Jun 2013, 10:54

Vrlo zanimljivi brakovi.
Ako ni on ni ona nisu neki nezainteresirani tutleci, već informirani, politički obrazovani ljudi, onda se svake večeri uz Dnevnik mogu razviti vrlo interesantne i burne rasprave koje mogu prerasti u fizički obračun (govorim o seksu a ne šamaranju).
Isto tako oko vjerskih pitanja...

Još zanimljivije je kad djeca stasaju pa ih se pokuša pridobiti na svoju stranu raznim metodama, uvjeravanjima, lažnim obećanjima, podmićivanjima.
Najzanimljivije bi u kući bilo za vrijeme izbora, utakmica ili prijenosa haškog suđenja.

Ako ne želiš da ti brak ikada uđe u kolotečinu te voliš život ispunjen adrenalinom, go for it! :ok

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 10 Jun 2013, 11:02

:plavi :cvijece

Marijana88
Na probnom
Na probnom

Post by Marijana88 » 10 Jun 2013, 11:59

ovo je super svakako

Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko » 10 Jun 2013, 12:08

Ma ja sam adrenalinski bolesnik :D. .U svakom slucaju takav brak zna biti mnogo zanimljiv ukoliko se gledaju neke druge stvari, mimo haski sudzenja, nacionalnog odredzivanje etc.Ja recimo sa njom sam proslavio Uskrs i Bajram, i to zna biti jako zanimljivo ukoliko ljudi imaju percepciju da u takvom braku nikad nije dosadno.Definitivno nisam pristalica stvari tipa - bice kako ja kazem, onda se nemoj ni zenit, nit ulazit u bilo kakvu vezu jer ce sve raspst osim ako zenska nije tutlek pa te pusti da joj naredzujes.Bilo kakvo nametanje vjere, nacionalnosti i tih gluposti ne vodi nicem.Religija je stvar licnog ubijedzenja, nacija takodzer.Bez obzira i ako se uzme da je brak u kom su partneri iste vjere mislim da nametanje bilo cega nece na dobro zavrsit.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 10 Jun 2013, 22:48

Slažem se sa Katjom. Ona je napisala živu istinu. Ovo i jeste ono što se u 95% slučajeva desi, a treba biti ohol i reći da "ću biti u onih 5%". To je kocka.

Ja sam za to da se pomažemo bez obzira ko bio, da gradimo zajedničke autoceste, da šaljemo jedni drugima doktore i injžinjere, da učimo jedni drugih jezike, da mijenjamo religije iz čistih ubjedjenja, da trgujemo al' da čuvamo naš identitet i ne bih dao preko njega. To dijete će sutra biti dijelom ono što sam mu ja ostavio. Ne želim ga ostaviti neodgovornog prema domovini i svojoj familiji. Za mene je dužnost dijetu usaditi ljubav prema domovini i ne samo ljubav, nego osjećaj da mora aktivno učestvovati u njenoj izgradnji.

Ko god misli drugačije ima pravo, jer svako smije mislit kako god mu je volja. I sva mišljenja smatram da imaju svoje razloge i svoju težinu. Mogu ih razumjeti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9393 times
Been thanked: 11154 times

Barbika: Postali smo degenerici zbog mješovitih brakova

Post by Krokodil Behko » 08 Apr 2014, 11:23

Image

Ukrajinka Valerija Lukjanova (28), koja je vlastito tijelo transformirala tako da gotovo u potpunosti nalikuje na živi primjerak lutke Barbie dala je intervju ruskom izdanju magazina GQ u kojem je dokazala da je barbificirala i više od svog fizičkog izgleda. Čini se da joj je i mozak počeo poprimati barbičaste funkcije, dakle ima ga sve manje.

U intervjuu se okomila na brakove ljudi različitih etničkih skupina ili boja kože, nazvavši ih 'estetski degenerativnima'.

'Primjerice, Rus oženi Armenku, dobiju dijete, slatku djevojčicu, samo što ona ima nos na tatu. Etničke se skupine miješaju i dolazi do degeneracije, a tako nije nekad bilo', provalila je Barbika.

'Sjetite se samo koliko je prekrasnih žena bilo u 50-im i 60-im godinama prošlog stoljeća, a da nisu išle ni na jednu operaciju. A sada, zahvaljujući degeneraciji, imamo ovo. Volim ovaj svoj nordijski izgled. Imam bijelu kožu. Ja sam nordijski tip, možda imam malo istočnobaltičkog u sebi, ali najbliže sam nordijskom tipu', rekla je Valerija.

(Jutarnji.hr)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Barbika: Postali smo degenerici zbog mješovitih brakova

Post by storm » 08 Apr 2014, 11:30

:ubihse

cura je ogledni primjer degenerika :D.

sve analize stručnjaka pokazuju, da je upravo miješanje rasa poželjno, da se spriječe degenerativne pojave...
nizozemci su upravo radi toga uvezli surinamce i ostale pripadnike svojih kolonija, jer su u 18 i 19om stoljeću imali velikih problema s tim...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 08 Apr 2014, 11:32

Bas projicira, svoje osobine pripisuje drugim ljudima.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 08 Apr 2014, 11:42

bas super da su od silnih clanova mensa-e nasli nju pitat o genetskoj prokreaciji i posljedicama mijesanja gena na buduce generacije.
next week, hame pijacar o mogucim negativnim uticajima suncevih pjega na novu generaciju GPS satelita i indiji.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 08 Apr 2014, 11:56

e jest ona kompetentna pricati o tome :rol
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 08 Apr 2014, 12:23

Nazovite me rasistom al ja i nisam za to miješanje rasa.. :cudi
Mada, ova nema pojma o čemu priča.. :oo
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”