Planiram postati kriminalac.. To se danas,najvise isplati..

Moderator: Krokodil Behko
Krokodil Behko wrote:Onda cu smisliti nesto drugo..
Planiram postati kriminalac.. To se danas,najvise isplati..
Može, privatnik (PDV obveznik) je dužan da tebi kao fizičkom licu izda otkupni list sa podacima šta si mu prodao, po kojoj količini i cijeni. Naravno, tu nema PDV-a, jer ti nisi registrirani PDV obveznik. Na taj način rade mljekare napr. - vrše otkup mlijeka od fizičkih lica. E ako ti kao fizičko lice ostvaruješ promet veći od 50.000 KM, to je već druga priča, onda se tretiraš isto kao i onaj privatnik sa početka priče.Krokodil Behko wrote:
Dakle,ja sam htio pitati,ima li privatnik,koji bi kupovao robu od mene a da ja ne moram registrovati firmu
Ama, da mi je imati sigurnih 5-6 stoja mjesečno, preko ovog,alma75 wrote:Može, privatnik (PDV obveznik) je dužan da tebi kao fizičkom licu izda otkupni list sa podacima šta si mu prodao, po kojoj količini i cijeni. Naravno, tu nema PDV-a, jer ti nisi registrirani PDV obveznik. Na taj način rade mljekare napr. - vrše otkup mlijeka od fizičkih lica. E ako ti kao fizičko lice ostvaruješ promet veći od 50.000 KM, to je već druga priča, onda se tretiraš isto kao i onaj privatnik sa početka priče.Krokodil Behko wrote:
Dakle,ja sam htio pitati,ima li privatnik,koji bi kupovao robu od mene a da ja ne moram registrovati firmu
Pa možeš kao fizičko lice da ostvaruješ taj neki promet, što se tiče PDV-a sasvim si miran, e sad imaš porez na dohodak, to izbjeći ne možeš. Treba ideja, malo para da se počne i tržište, naravnoKrokodil Behko wrote:Ama, da mi je imati sigurnih 5-6 stoja mjesečno, preko ovog,alma75 wrote:Može, privatnik (PDV obveznik) je dužan da tebi kao fizičkom licu izda otkupni list sa podacima šta si mu prodao, po kojoj količini i cijeni. Naravno, tu nema PDV-a, jer ti nisi registrirani PDV obveznik. Na taj način rade mljekare napr. - vrše otkup mlijeka od fizičkih lica. E ako ti kao fizičko lice ostvaruješ promet veći od 50.000 KM, to je već druga priča, onda se tretiraš isto kao i onaj privatnik sa početka priče.Krokodil Behko wrote:
što mi je zagarantovano. Kavih 50.000? Pa ti mene zavitlavaš
Čim pronadjem ono boldirano, krećem u akciju.alma75 wrote: Pa možeš kao fizičko lice da ostvaruješ taj neki promet, što se tiče PDV-a sasvim si miran, e sad imaš porez na dohodak, to izbjeći ne možeš. Treba ideja, malo para da se počne i tržište, naravno
Krokodil Behko wrote:
Također, iz Federalne uprave za inspekcijske poslove uputili su apel građanima da traže fiskalni račun, jer njegovim netraženjem "direktno utječu na razvoj sive ekonomije i crnog tržišta". Također, i sami građani mogu biti kažnjeni ukoliko nemaju račun 20 metara u krugu prodajnog objekta. Iznos kazne je 50 KM.
laz. cista laz. nit imamo zdravstvo, nit socijalnu zastitu, nista!Kršenje Zakona o fiskalnom sistemu direktno se odražava i na budžete FBiH, kantona i općina, kojim se finansiraju zdravstvo, socijalna zaštita, obrazovanje, penzijska i invalidska izdvajanja...
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests