i jos uvijek radi

Moderator: Krokodil Behko
paparaci wrote:stvar je u tome, kao sto je vec u tekstu navedeno, da dosta toga uopste nije "made in germany". da bi neka stvar mogla dobiti tu oznaku, dovoljno je da se njene komponente u njemackoj sastave, iako su proizvodene u inostranstvu (najcesce u kini).
nekad se covjek mogao na taj brend osloniti. danas vise ne.
auta giganata poput mercedesa, bmw-a i audija su cesce na popravci nego konkurenta toyote.
a razlika u cijeni je ogromna.
I sam sam pisao o tome svojevremeno. Moja je firma proizvodila za njemačko tržište. Sve komplet i kompletan proizvod, uključujući tu čak i etiketu naručioca, baš kao da su to proizveli oni u Njemačkoj. Puca ko halva jer naše cijene su njima pristupačne.Blaise wrote:paparaci wrote:stvar je u tome, kao sto je vec u tekstu navedeno, da dosta toga uopste nije "made in germany". da bi neka stvar mogla dobiti tu oznaku, dovoljno je da se njene komponente u njemackoj sastave, iako su proizvodene u inostranstvu (najcesce u kini).
nekad se covjek mogao na taj brend osloniti. danas vise ne.
auta giganata poput mercedesa, bmw-a i audija su cesce na popravci nego konkurenta toyote.
a razlika u cijeni je ogromna.
Stvar je u tome da se samo alati za te proizvode moraju napraviti u Njemackoj (npr alati za brizganje plastike) radio sam u firmi koja radi takve proizvode i mogu vam reci da se dijelovi u Bosni i Hercegovini i sklapaju i proizvode i pakuju znacu u Njemacku idu spremni za prodaju. Ovde ih rade radnici koji nemaju pojma sta rade ali na kraju je to njemacki kvalitet i u trgovinama dostizu cijene po 100 eura dok se za proizvodnju potrosi svega 0,50 centi.
Jeste, u pravu si. Evo ja svakih tri-četiri mjeseca, kupim kišobran iz kineVladimir RUS wrote:To "Made in Germany" je nekad bilo fora dok Kina nije počela sve živo da proizvodi.
Neka Kine, Kina je zakon. Da je nema ja nikada ne bih saznao šta znači kišnjenje napolju uprkos podignutom kišobranu.Krokodil Behko wrote:Jeste, u pravu si. Evo ja svakih tri-četiri mjeseca, kupim kišobran iz kineVladimir RUS wrote:To "Made in Germany" je nekad bilo fora dok Kina nije počela sve živo da proizvodi.
Pa pored golfova i mečki, ni ne trebaju im glupi mobiteli. Kužiš?Lebowski wrote:To jedino što je i ostalo moćnoj Njemačkoj.. Al i tu se moraju trznuti, ljudi će za 20 godina letjeti a oni će proizvoditi golfove.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests