Zaslužena bol
Moderator: Krokodil Behko
- Jaca
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: Zaslužena bol
ah da jos bi dodala da se uvijek kaze "ko zna sta je to dobro"
bolje biti malo lud nego malo pametan
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7578 times
- Been thanked: 17782 times
Naravno da nisu sve boli zaslužene. Šta čovjek treba uraditi, kakvo zlo, pa da izgubi dijete npr.
Svejedno, svaki put kad prolazim kroz teško razdoblje upitam se jesam li uradila nešto, pa me Bog kažnjava. I svaki put se sjetim nečeg iako su u pitanju sitnice. To sve proizilazi iz mog uvjerenja da u životu svako dobije po zasluzi, pa i ja.
Svejedno, svaki put kad prolazim kroz teško razdoblje upitam se jesam li uradila nešto, pa me Bog kažnjava. I svaki put se sjetim nečeg iako su u pitanju sitnice. To sve proizilazi iz mog uvjerenja da u životu svako dobije po zasluzi, pa i ja.
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ja mislim da se uzivotu sve vraca i sve placa. ko god drugome bol nanosi, pogotovo namjerno, moze bit siguran da ce mu se u zivotu kad tad vratit.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
- Inventar foruma
nazalost, losi ljudi koji su oliceni losim postupcima u svom zivotu nisu i nece proci nista gore od ostalih.
mada je takvo razmisljanje nama kodirano u mozgu kao 'uzrocno-posljedicno', taj kod je pogresan jer se uzrok-posljedica kao fizicki zakon ne odnose na moralitet i ono sto mi smatramo ispravnim ili pogresnim.
nista gore nece proci u zivotu ubojica/kriminalac/zlocinac/izdajica nego iko drugi! cista sansa i nista vise.
jedina stvar koja moze takvima utjecati na zivot je savjest. nazalost, oni najgori je nemaju.
hindu svecenici imaju izreku:
hindu ratnik moze ubiti tisuce ljudi bez opasnosti za svoju dusu. osim ako se ne pokaje/sazali.
u biti, dok god vjerujes da je ono sto radis ispravno, ma kakvo zlo to bilo, mozes biti miran.
mada je takvo razmisljanje nama kodirano u mozgu kao 'uzrocno-posljedicno', taj kod je pogresan jer se uzrok-posljedica kao fizicki zakon ne odnose na moralitet i ono sto mi smatramo ispravnim ili pogresnim.
nista gore nece proci u zivotu ubojica/kriminalac/zlocinac/izdajica nego iko drugi! cista sansa i nista vise.
jedina stvar koja moze takvima utjecati na zivot je savjest. nazalost, oni najgori je nemaju.
hindu ratnik moze ubiti tisuce ljudi bez opasnosti za svoju dusu. osim ako se ne pokaje/sazali.
u biti, dok god vjerujes da je ono sto radis ispravno, ma kakvo zlo to bilo, mozes biti miran.
Cekam da me ti stalk, pa ondaBla wrote:A đe su smajliji?

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
-
Da se zahvalim ovdje za zasluženu bol!!!!
Hvala i uzdravlje.... I da kazem jos - sljedeći put - pokušaj to odraditi više ljudski...
Hvala i uzdravlje.... I da kazem jos - sljedeći put - pokušaj to odraditi više ljudski...

-
- Inventar foruma
A ovo je vec ozbiljno. Ko te dir'o samo meni reci 

D.I.L.L.I.G.A.F.
-
@spanac jest vala i to bas ko niko do sad... 
Jagoda-jednom kad se nademo sve ti ispričam ...

Jagoda-jednom kad se nademo sve ti ispričam ...

-
- Inventar foruma
-
Dje ti je optimizam Hame?Spanac_113 wrote:nazalost, losi ljudi koji su oliceni losim postupcima u svom zivotu nisu i nece proci nista gore od ostalih.

Nazalost bih rekla da si u pravu (ne nazalost sto se moram s tobom sloziti

Savjest je zvjer ali nema je svako. Eh sad, je li to odustvo neke zice ili je nauceno ponasanje to ne znam (nije mi fah). Ali potpuno u pravu si s tim da dokle god neko ne uvidja svoje greske dotle moze i mirno spavati. Nazalost kod nekih ljudi je taj manjak dodira sa realitetom (posmatranim kroz prizmu vecine) toliko izrazen da je nemoguce uticati na bilo koji nacin. Eh, pitanje je je li to socio/psiho/ili neka druga "patija"? :jonas (mozda je neka druga tema?

Zasluzena bol? Da sam ja netko sve bi bilo uzrocno-posljedicno. Ali nisam tako da...
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Pa odsustvo savjesti je klasična osobina psihopate. Ne komplikuj bezveze.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

-
- Inventar foruma
ja sam vise mislio na onu narodnu 'nicija nije..' tipa karma ovo ono.
ne stize nikog nista samo od sebe. ne znam sta da je zajebo, nista od toga.
hajmo rec covjek ubio nekog...
1. ubio komsiju s kim se otvoreno svadju dva dana prije pred svjedocima i uhapse ga odma, zaglavi u zatvoru, siluju ga flasom i razbiju je, on iskrvari i umre.
-raja kaze stiglo ga sto je zasluzio.
2. ubio komsiju s kim se zakacio oko medje prosle godine. doso iz njemacke maksuz, ubio ga, pokrio tragove, pustio plin u kuci i sve izgorilo, vratio se u njemacku da niko nije skonto. kazu da je komsija umro u pozaru, nesreca.
-sta sad raja kaze? toliko je bio dobar u tome da ga je sudbina nagradila?
ne stize nikog nista samo od sebe. ne znam sta da je zajebo, nista od toga.
hajmo rec covjek ubio nekog...
1. ubio komsiju s kim se otvoreno svadju dva dana prije pred svjedocima i uhapse ga odma, zaglavi u zatvoru, siluju ga flasom i razbiju je, on iskrvari i umre.
-raja kaze stiglo ga sto je zasluzio.
2. ubio komsiju s kim se zakacio oko medje prosle godine. doso iz njemacke maksuz, ubio ga, pokrio tragove, pustio plin u kuci i sve izgorilo, vratio se u njemacku da niko nije skonto. kazu da je komsija umro u pozaru, nesreca.
-sta sad raja kaze? toliko je bio dobar u tome da ga je sudbina nagradila?
-
Nakon nezgode moje kćerke, jako, jako me povrijedio moj rođak, koji mi je skrenuo pažnju da bih trebala podjeliti sadaku.
Ostala sam gledajući za njim, zbunjena njegovom drskošću, smjelošću i bezobrazlukom.
Onda mi je prošlo kroz glavu, šta tek kažu drugi koji nas manje poznaju, šta kažu oni koji svoju ljubomoru prema nama ionako javno iskazuju, šta kažu oni kojima smo mi prepreka do cilja .... sigurno je tipa da smo dobili što smo zaslužili.
Moja je kćerka par dana prije toga, odrekla se svoga izleta, odrekla se svojih užitaka, pripremila vrijedan paket za djevojčicu njenih godina, i posla u jednu školu u Zavidoviće u akciji njene škole "Dijete - djetetu", dala je i novac ispres sebe za obnovu te škole.
Rijetki su prokomentarisali da ju je sačuvala sadaka, da je hvala Bogu dobro prošla, kao što i jeste.
Trudim se biti dobra, pozitivna, nikom ne činiti ništa loše, čuvam se da ne povrijedim nikog ni gestom ni rječju, al' desi se, nema nas savršenih i idelanih. Onaj dan kad sam gledala nezgodu svoje kćerke, otišlo mi je 10. godina života samo od te scene ....
A ja se pitala, jesmo li zaslužili????? Jesmo li kažnjeni jer smo bili loši? Jesmo li opomenuti? Ili je kušnja? Ili se jednostavno desilo? ....

Ostala sam gledajući za njim, zbunjena njegovom drskošću, smjelošću i bezobrazlukom.
Onda mi je prošlo kroz glavu, šta tek kažu drugi koji nas manje poznaju, šta kažu oni koji svoju ljubomoru prema nama ionako javno iskazuju, šta kažu oni kojima smo mi prepreka do cilja .... sigurno je tipa da smo dobili što smo zaslužili.

Moja je kćerka par dana prije toga, odrekla se svoga izleta, odrekla se svojih užitaka, pripremila vrijedan paket za djevojčicu njenih godina, i posla u jednu školu u Zavidoviće u akciji njene škole "Dijete - djetetu", dala je i novac ispres sebe za obnovu te škole.
Rijetki su prokomentarisali da ju je sačuvala sadaka, da je hvala Bogu dobro prošla, kao što i jeste.
Trudim se biti dobra, pozitivna, nikom ne činiti ništa loše, čuvam se da ne povrijedim nikog ni gestom ni rječju, al' desi se, nema nas savršenih i idelanih. Onaj dan kad sam gledala nezgodu svoje kćerke, otišlo mi je 10. godina života samo od te scene ....

A ja se pitala, jesmo li zaslužili????? Jesmo li kažnjeni jer smo bili loši? Jesmo li opomenuti? Ili je kušnja? Ili se jednostavno desilo? ....

-
- Inventar foruma
nesreca, Ciklama. nista vise, nista manje. nesreca i tacka.

pusti cigana, dobice on sto je zasluzio

-
Spanac_113 wrote:nesreca, Ciklama. nista vise, nista manje. nesreca i tacka.
Hvala Španče

Došla sam ja sebi, čuće on mene.