http://www.coolinarika.com/recept/846333/
Jest, kivi, suhe smokve, suhe šljive, jabuke, klinčić, cimet, vanilin šećer.Rum wrote:A sta je ovo isto kivisi i kivi stavila
, ili je smokva
Pravila ga nedavno.Maja wrote:imam savršen recept za sok od višanja, bez ikakvog konzervansa, a dobar pravo, inače ovo mi je najdraži sok. ali nemam sliku jbg iako sam pravila 3 ljeta
3kg višanja
1l vode
kugati pola sata
procijediti dooobro da izađe što više soka, pa ponovo kroz gazu da ostane bistar. koliko je ispalo soka pola od toga šećera npr ako je 1l soka ide pola kg šećera, staviti da provre i kuhati 10 minuta. sipati u boce i dobro zatvoriti
PS tokom kuhanja obavezno skidati pjenu
Ja sam pravila milkshake sa kivijem i ukusno je, a za ostale napitke ne znam.Krokodil Behko wrote:Imal sta,da se moze napraviti od kivija' Volim to ovoce.
Ali da bude,neki provjeren recept a ne neka skalamerija.
Milkshake? Sa kivijem?gejsha wrote:Ja sam pravila milkshake sa kivijem i ukusno je, a za ostale napitke ne znam.Krokodil Behko wrote:Imal sta,da se moze napraviti od kivija' Volim to ovoce.
Meni je super, samo malo bocka jezikKrokodil Behko wrote:Milkshake? Sa kivijem?gejsha wrote:Ja sam pravila milkshake sa kivijem i ukusno je, a za ostale napitke ne znam.Krokodil Behko wrote:Imal sta,da se moze napraviti od kivija' Volim to ovoce.
Nekako mi se ti ukusi ne slažu.
Koliko će mi kućanskih aparata trebati da to napravim?
Majo, ako je suditi po izgledu, sok ti je odličan
(blago djuvegiji)
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests