Cristiano Ronaldo CR7

Kutak za sportski trenutak
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Cristiano Ronaldo CR7

Post by Lebowski » 30 May 2014, 09:07

Otkrivene mračne pikanterije u knjizi “CR7 – Tajne mašine“
Ovo niste znali: Ronaldo se tukao s bandama, krao od čistača, psihički je nestabilan...

Image

Cristiano Ronaldo je fudbaler koji je obilježio moderan fudbal. Portuglaski superstar nedavno je prigrlio pehar Lige prvaka, po drugi put u karijeri. Zvanično je najbolji fudbaler svijeta. Iskoristio je lošiju sezonu Lionela Messija da izađe iz sjenke omalenog Argentinca i da sva svjetla budu uperena u njega.

A dug i težak je bio put do svega navedenog. O tome sve piše u knjizi “CR7 – Tajne mašine“, koja će se sigurno prodavati kao luda. Autori su Luis Miguel Pereira i Juan Ignacio Gallardo, a svijetom je već odjeknulo da Ronaldo u zglobu desne noge ima kost viška.

Najbolji igrač madridskog Reala je mogao da upropasti svoju karijeru a da nije pošteno ni počela. Kao tinejdžer se tukao sa lopovima, u školu nije išao zbog bande, a krao je namirnice od saigrača i čistačica iz trening-centra Sportinga.

Image

Toliko je bio van kontrole, da su treneri lisabonskog Sportinga bili zabrinuti da Ronaldo ima ozbiljnih psihičkih problema, jedan je od detalja koji nam otkrivaju autori.

U knjizi je opisan jedan od najvećih incidenata iz Cristianovih tinejdžerskih dana. Konkretno, 21. januar 2001. godine. Petnaestogodišnji Ronaldo je bio u Lisabonu u tržnom centru sa tri saigrača (Fabio Ferreira, Helder Cabral, Jose Semedo). U povratku, njih je presrela grupa pljačkaša, koji su bili naoružani noževima.

Ferreira i Cabral su odmah pobjegli, a Ronaldo i Semedo su stajali i odbili da predaju sve što su imali kod sebe. Ronaldo se vratio u trening-centar Sportinga, sa posjekotinama i modricama na sebi – ali sa svim svojim stvarima.

- Uvijek je imao petlju i bio neustrašiv. Na terenu je uvijek jurišao na protivnika, ali je i van terena imao isti stav – priča Ronaldov trener iz juniorskih dana, Luis Martins.

- Kada su došli u trening-centar, već je prošlo 23.30, a trebalo je najkasnije do 22.00 da stignu. Ovaj dogođaj je na kraju uzrokovao da su se u pitanje dovodili disciplina igrača i interna bezbjednost – prisjeća se Leonel Pontes, koji se brinuo o Ronaldu u Lisabonu, kada je došao sa ostrva Madeira.

Trener Martins je domah otišao u trening-centar.

- Ronaldo se tuširao, pognute glave. Plakao je i govorio da želi da se vrati na Madeiru. Rekao sam mu da se smiri, da ne razmišlja o tome što se desilo i da ide na spavanje – rekao je Martins.

Ronaldo nije bio kažnjen zbog ovog događaja. Izgradio je ime u Sportingu prije nego što je zaigrao u Premijer ligi u Manchester Unitedu, a potom i za tada rekordnu sumu od 90 miliona eura prešao u madridski Real (2009. godine).

Knjiga još otkriva da je Ronaldo zabušavao u školi, da su ga lokalne bande jurile, ali se ipak pojavljivao na svakom treningu.

Image

U internoj dokumentaciji Sportigna bilo je dosta podataka o nedisciplini Ronalda.

“Cristiano Ronaldo je ukrao ledeni čaj od saigrača i dva jogurta od čistačice Done Emelije. Istog dana je bez nadzora ukrao užinu Ruiju Lopesu,” navodi se u internoj knjizi Sportinga.

“Kada je u pitanju škola, igrač je iskoristio zakonom dozvoljenih 50 posto odsustva sa časova portugalskog jezika, historije, matematike, fizike, hemije, engleskog jezika, nauke, umjetnosti, fizičkog i tehničkog. Igrač se plaši da se pojavi u školi zbog sukoba sa bandom. Ipak, u školi se pojavio nekoliko puta kada je igrao fudbal, ali nije prisustvovao časova,” pisali su treneri Sportinga.

Image

Martins je u novembru 2000. godine izrazio brigu zbog Ronaldovog ponašanja.

“Ovaj momak očigledno ima problema sa emocionalnom stabilnošću, i često gubi kontrolu nad svojim ponašanjem. S obzirom da je i dalje nezrela i neoformljena ličnost, ubijeđeni smo da ovaj igrač zaslužuje psihološku pomoć”.

- Osjetio sam da je tada trebalo da reagujem. Agenti i klubovi su već počeli da pokazuju interesovanje za njega. Njegovo loše ponašanje je moglo da bude fatalno da se nije reagovalo na vrijeme - priča Martins.

Nakon što je postigao četvrti gol za Real u finalu Lige prvaka protiv Atletica pokazao je moćne trbušnjake kada je proslavljao gol. Prije 13 godina je bio samo mršavi tinejdžer.

Ronaldo je glavobolje zadavao upravi Sportinga i jer je previše vremena provodio u teretani. Nekoliko puta se kradom šunjao u teretanu kako bi radio na svojim mišićima.

- Zapravo, tokom te četiri godine, ne sjećam se razgovora o Cristianu, koji je izlazio uveče, a imali smo dosta klinaca koji su se iskradali. Ali oko ponoći bih došao da provjerim da li svi spavaju, da ih upozorim, ali je on ostajao u teretani, radeći trbušnjake. Onda bi to radio u svojoj sobi – priča menadžer trening-centra Nuno Nar.

- Trenirao je tako pažljivo da niko ne čuje udaranje tegova – dodao je Martins.

Image

Međutim, 14. marta 2001. godine, pripadnici obezbjeđenja su izvijestili klub da je Ronaldo sa Semedom bio u teretani i vježbao oko 23.30 časova.

- Objasnio sam Ronaldu da ne smije više to da radi jer će biti loše za njegovo tijelo i zdravlje – dodao je Martins.

Poslije ovih otkrivenih dijelova knjige, nesumnjivo da će ljubitelji fudbala širom svijeta pohrliti da što prije saznaju ostale “tajne mašine”.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Cristiano Ronaldo CR7

Post by storm » 30 May 2014, 11:51

Čudnog li čuda da momak od 15 godina ima nostalgiju za domom i obitelji :kafa ....a to sa bandama :123 ako želiš preživjeti, samo ti to preostaje....
mislim da ovaj novinar ima večih psihičkih problema :hm
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9156 times
Been thanked: 10864 times
Status: Online

Vrač iz Gane okončao karijeru Cristiana Ronalda

Post by Krokodil Behko » 05 Jun 2014, 12:33

Image

Najpoznatiji ganski vrač Nana Kwaku Bonsam kaže da je kriv za ozljedu koljena zbog koje je sudjelovanje Cristiana Ronalda na Svjetskom prvenstvu upitno.

Bosnam je u veljači predvidio da će zvijezda Real Madrida morati propustiti prvenstvo u Brazilu zbog ozljede. Ghana će u Brazilu odigrati utakmicu s Portugalom 26. lipnja i Bonsam kaže da je zahvaljujući svojim bogovima smiješao poseban prah koji je stavio oko slike i karikature Ronalda.

"Znam kakva je njegova ozljeda, radim na njemu. Prije četiri mjeseca rekao sam da ću ozbiljno raditi na Ronaldu i maknuti ga sa Svjetskog prvenstva ili ga barem spriječiti da igra protiv Gane. Ovu ozljedu nikada neće izliječiti ni jedan lijek. Nikada neće moći vidjeti što uzrokuje ozljedu jer je ona duhovna. Danas je to njegovo koljeno, sutra bedro, sljedeći dan nešto drugo", rekao je Bonsam u intervjuu za Angel FM.

Index.hr

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7427 times
Been thanked: 17264 times

Re: Vrač iz Gane okončao karijeru Cristiana Ronalda

Post by Maja » 05 Jun 2014, 12:38

:valja

Zamislite da se bas to desi :oo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 05 Jun 2014, 13:39

Ništa... Bombardirati Ganu :cudi... Izbrisati sa karte :valja
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 05 Jun 2014, 15:42

De nek tako uradi sa cijelim timom Đubrentusa :123 :ooo

Nestali
Na probnom
Na probnom

Post by Nestali » 10 Jun 2014, 22:02

Varalica i demon treba ga na električnu stolicu,koliko je samo ljudi potajno zajebo karijere.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Djevojka Mats Hummelsa ismijala Cristiana Ronalda

Post by Krokodil Behko » 19 Jun 2014, 22:06

'Cristiano Ronaldo ima obrijanije noge nego ja, kakav je to muškarac?'

Image

Djevojka njemačkog reprezentativca Mats Hummels, Cathy Fischer ismejala je fudbalera Cristijana Ronalda objašnjavajući zašto on nikada ne može biti seks simbol
"Vama je muževno što on nema nijednu dlaku na tijelu? Meni nije. Ne volim kada su njegove noge bolje obrijane nego moje“, rekla je manekenka i nastavila – „Volim kada muškarci ponekad dođu s neobrijanom bradom na kafu. I više mi se sviđa kada muškarac nakon utakmice ili treninga izgleda drugačije nego prije, kada je oznojen i umoran. Gladijator, a ne top model“

Inače, izgled Cristijana Ronalda je godinama tema rasprava među ženama. Dok je jednima najseksepilniji muškarac na planeti, drugi ga smatraju prevelikim metroseksualcem.

Šta vi mislite – da li je Kristijano Ronaldo simbol muškosti?

(b92.net)

dacina_curica

Re: Djevojka Mats Hummelsa ismijala Cristiana Ronalda

Post by dacina_curica » 19 Jun 2014, 22:15

Na stranu Ronaldove noge ali sto ona svoje ne brije kako treba? :jonas
Cuj "obrijanije", nisam znala da postoje stupnjevi obrijanosti. :cudi

Ruana

Post by Ruana » 19 Jun 2014, 22:20

Najvise je sebe ismijala sa ovim komentarom.

Ružni

Post by Ružni » 19 Jun 2014, 22:21

Izgleda da se sviđam ovoj Cathy :ovaj Dobro je rekla, šta je muškarac bez dlaka :djed

dacina_curica

Post by dacina_curica » 19 Jun 2014, 22:24

Ma neka dlaka na muskarcu al' sto ce njoj? :jonas

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Jun 2014, 22:27

Evo, ovo su njene noge :hihi

Image

Ciklama

Post by Ciklama » 19 Jun 2014, 22:28

Mogla sam onaj kometar o ćuki ovdje napisati. :hihi

Ružni

Post by Ružni » 19 Jun 2014, 22:29

Sad sam je malo proguglao, premršava je za mene, 30kg s krevetom u najboljem slučaju :grana Kamo sreće da ima koju dlaku da bude bar malo deblja :oo

Ruana

Post by Ruana » 19 Jun 2014, 22:33

Ja cekam Nelu pa cu onda brijat noge.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 19 Jun 2014, 22:43

Ruana :valja

Nela ima patent u steku, k'o da gledam. :valja

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 19 Jun 2014, 23:10

Krokodil Behko wrote:Evo, ovo su njene noge :hihi

Image
Kakav je ovo skelet :(
Samo sabura

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3849 times
Been thanked: 2895 times

Post by Pasaga » 19 Jun 2014, 23:11

greeneyes wrote:
Krokodil Behko wrote:Evo, ovo su njene noge :hihi

Image
Kakav je ovo skelet :(
...ko stalak za dijalizu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 19 Jun 2014, 23:14

Ruana wrote:Ja cekam Nelu pa cu onda brijat noge.
dacina_curica wrote:Ruana :valja

Nela ima patent u steku, k'o da gledam. :valja
Lubim ja vas :ljub
Ne znam da li Ronaldo ima "obrijanije" noge od njenih ali bolje ima sigurno.
Sta ce jadnica mislila ako se natakne na fudbaerski k. bit ce poznata, pa kako joj nije poslo za rukom skontala ismijat ce nekog slavnog pa ce se naci u novinama. E stuko jedna...
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Post Reply

Return to “Fudbal”