Samo je jedna mama
Moderator: spacebound
Re: Samo je jedna mama
[media]l0FecOfNMZ8&feature[/media]

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Ja sam vidio sta je majka tek kad sam je izgubio
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9271 times
- Been thanked: 11020 times
- Status: Offline
VIDEO: Majka iskočila iz automobila u pokretu da spasi dijete
U jednom kineskom gradu, dijete je ispalo iz automobila na sred raskrsnice. Na sreću, sve se srećno završilo jer je požrtvovana majka izletjela iz automobila u pokretu i spasila svoje dijete.
[media]4Wz8RxPz8TQ[/media]
U jednom kineskom gradu, dijete je ispalo iz automobila na sred raskrsnice. Na sreću, sve se srećno završilo jer je požrtvovana majka izletjela iz automobila u pokretu i spasila svoje dijete.
[media]4Wz8RxPz8TQ[/media]
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Htjedoh otvoriti ovu temu, ali evo nadjoh jednu polovnu, pa da odgovorim...
Moja mama i ja smo jako jako jako vezane.. Ona mi je sve sto imam. I bilo mi je neshvatljivo da cu jednog dana svoju svekrvu mozda zvati mama. Tako sam razmisljala sve dok nisam upoznala svog muza. Koji isto tako ima jaku vezu sa svojom mamom (ni jedno ni drugo nemamo oceve)... U vezi sam njegovu majku persirala. Poslije udaje nisam, ali je nisam ni oslovljavala.. Nekako ono, samo pitam hoces li jos kafe, i to je to.. Nema potrebe da je oslovim imenom ili naidmkom ili kako god.. Iz moje perspektive to je sasvim ok. Ja bih je cak i persirala jos neko vrijeme (dok se ne naviknem) ali muz nije bio za to... I poslusala sam ..
Danas je zovem mama.. Iz milion razloga. Prvo moj muz je presretan zbog toga (al bas presretan). Ona je presretna. Mojoj mami to ne smeta (s njom sam prvo razgovarala na tu temu).. Na pocetku je bas bilo tesko.. Al bas.. Sad vec nije.. I sve je ok
Svi sretni
Nekad davno imala sam momka koji je persirao svoju nanu!!!! Kad sam ga, sva u soku pitala zasto.. Kaze "moja mama je svoju svekrvu uvijek persirala (tu nanu), pa sam ja uvijek bio zbunjen i sad ne znam kako da je oslovljavam".. Ima li sta ruznije od toga..?!
Moja mama i ja smo jako jako jako vezane.. Ona mi je sve sto imam. I bilo mi je neshvatljivo da cu jednog dana svoju svekrvu mozda zvati mama. Tako sam razmisljala sve dok nisam upoznala svog muza. Koji isto tako ima jaku vezu sa svojom mamom (ni jedno ni drugo nemamo oceve)... U vezi sam njegovu majku persirala. Poslije udaje nisam, ali je nisam ni oslovljavala.. Nekako ono, samo pitam hoces li jos kafe, i to je to.. Nema potrebe da je oslovim imenom ili naidmkom ili kako god.. Iz moje perspektive to je sasvim ok. Ja bih je cak i persirala jos neko vrijeme (dok se ne naviknem) ali muz nije bio za to... I poslusala sam ..
Danas je zovem mama.. Iz milion razloga. Prvo moj muz je presretan zbog toga (al bas presretan). Ona je presretna. Mojoj mami to ne smeta (s njom sam prvo razgovarala na tu temu).. Na pocetku je bas bilo tesko.. Al bas.. Sad vec nije.. I sve je ok

Nekad davno imala sam momka koji je persirao svoju nanu!!!! Kad sam ga, sva u soku pitala zasto.. Kaze "moja mama je svoju svekrvu uvijek persirala (tu nanu), pa sam ja uvijek bio zbunjen i sad ne znam kako da je oslovljavam".. Ima li sta ruznije od toga..?!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
I moja snaha od starijeg brata persira svekrvu, to jeste moju majku.
Sva sreća pa se bratići nisu poveli tim primjerom

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
To jest bitan znak postivanja, ali istovremeno stvara distancu... Ja sam vala onako domacinski nastrojena.. Sto je moje to je i njegovo.. i obratno... Zelim prisan odnos sa svima, jer udajom sam prosirila familiju...Krokodil Behko wrote:I moja snaha od starijeg brata persira svekrvu, to jeste moju majku.
A i.. Postoji milion nacina da joj pokazem da je postujem.. Persiranje ne mora biti dio toga

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Kako si ovo samo fino napisalaPeggy Sue wrote:Htjedoh otvoriti ovu temu, ali evo nadjoh jednu polovnu, pa da odgovorim...
Danas je zovem mama.. Iz milion razloga. Prvo moj muz je presretan zbog toga (al bas presretan). Ona je presretna. Mojoj mami to ne smeta (s njom sam prvo razgovarala na tu temu).. Na pocetku je bas bilo tesko.. Al bas.. Sad vec nije.. I sve je okSvi sretni
![]()

I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
Oslovljavanje u ovom slučaju nije pokazatelj osjećaja nego običaja.
Kod nas svi persiraju svoje svekrve i punice što ne znači da nisu bliski s njima, kao da su im vlastita djeca.
Ne mora značiti da je onaj tko svoju svekrvu ili punicu zove mama, bliskiji s njom od onog koji je persira
primjer za to imamo na samom početku teme:
Kod nas svi persiraju svoje svekrve i punice što ne znači da nisu bliski s njima, kao da su im vlastita djeca.
Ne mora značiti da je onaj tko svoju svekrvu ili punicu zove mama, bliskiji s njom od onog koji je persira
primjer za to imamo na samom početku teme:
Ideja wrote: a sada zove svoju svekrvu mama a ne može je smisliti.
-
Ja persiram i svog ocuha a bas smo bliski.
Doduse ja sam malo cudna al' hajd'. 
A moja mama je drndalo pravo, bas kao i ja
ali je lavica od mame i zene samo takva. 

A moja mama je drndalo pravo, bas kao i ja

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Ovo je tačno... I kod nas taj običaj polako izumire.. Mozda zato moj muz i jest sretan sto mu ispunjavam zelju..Katja wrote:Oslovljavanje u ovom slučaju nije pokazatelj osjećaja nego običaja.

Ne bih mogla persirati nekog bliskog. Desavalo mi se na poslu da se zbunim u razgovoru s kolegicama. Sve ih persiram, ali je malo "glupo" razgovarati s njima o privatnim stvarima (muz, kuca, rucak...) a persirati ih..... Ponekad se zapetljam

Nisam udata.
Ali sta ja znam, to kao iz nekog postovanja zoves svekra i svekrvu mama, baba ..
Ali Boze moj, ovi koji nemaju majku izgube je, i sad nekog drugog da zoves mama :S
Ali sta ja znam, to kao iz nekog postovanja zoves svekra i svekrvu mama, baba ..
Ali Boze moj, ovi koji nemaju majku izgube je, i sad nekog drugog da zoves mama :S
"Kad bi se skupile sve žene svijeta i povikale u glas ne bi nadglasale moj šapat."
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14187 times
- Been thanked: 9780 times
[ytube][/ytube]
skip the drama-stay with mama
skip the drama-stay with mama

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Obukla se u burku i krenula u avanturu svog života

evjerovatan podvig učinila je majka trogodišnje djevojčice kako bi svoju trogodišnju kćerkicu vratila sebi. U stilu tajnog agenta Jamesa Bonda otišla je u građanskim ratom zahvaćeni Egipat i vratila djevojčicu u Veliku Britaniju

29-godišnja Alex Abou-El-Ella iz Slougha (Berkshire, Velika Britanija) riskirala je sve u svom životu, možda i višegodišnju robiju u zloglasnim egipatskim zatvorima, kako bi opet bila sa svojom kćerkicom Monom, koju je suprug prije dvije godine odveo u ovu danas građanskim ratom zahvaćenu zemlju.

Ona je ignorisala upozorenje britanskog Foreign Officea da ne putuje u Egipat, obukla je burku kako se ne bi razlikovala od ostalih stanovnica te zemlje i krenula u akciju – javlja britanski Daily Mail.
Pomogla joj je gospođa Al-Nah, rođena Škotlanđanka, prvo da u Egiptu pronađu djevojčicu koja je živjela sa očevom familijom i tatom, a zatim i da pobjegnu u filmskoj utrci iznajmljenim automobilom te da naposljetku izvedu djevojčicu iz Egipta.
Ona kaže da ju je kćerkica prepoznala samo po očima, drugo se nije ni moglo vidjeti ispod burke. Upitala ju je: “Jesi li ti moja mama”
Da bi izvukla djevojčicu iz zemlje Alex je iskoristila pasoš njene starije kćerke i podmitila je graničnog službenika da prođe graničnu kontrolu.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Re: Obukla se u burku i krenula u avanturu svog života
moja najbolja prijatlejica je bila udata za lika iz Egipta, bio je i on ovdje, i jedan pokupio djecu (blizance), i odveo ih u Kairo.
Ima vec tri godine kako ih nije vidjela, jednom jeste uspjela dobiti svekrvu na telefon,koja joj je rekla da ne smije komunicirati s njom,ali da su djeca dobro,
Poprilicno sam bila involvirana u cijeli slucaj, isla s njom kod advokata koji se bave ovakvim slucajevima, medjunardno pravo, ruska i egipatska ambasada, ali je zena u bezizlaznoj situaciji. Po njihovom zakonu zena nema nikakvo pravo na dijete, pogotovo ako je strankinja. Pri slucaju razvoda uvijek muz dobija dijete, a ako se njemu nesto dogodi djecu preuzima njegova porodica.
Brak je sklopljen u Egiptu, i samim tim podlijeze njihovim zakonima.Da je bilo gdje drugo mogli bi se osloniti na medjunarodno pravo,ali sada to ne pije vodu. U Egipat se ne smije usuditi jer joj je muz dobro povezan sa diplomatskim krugovima,pa je mogu uhapsiti na aerodromu.
POlako umire iznutra... Cuva sv enjihove stvari u jednom koferu, pere ih redovno, ponovo slaze, i kaze mi:"Moji su sinovi vec veliki,idu u skolu, a ja ih jos vidim kao djecake od 4 godine, i nadam se da ce moci nositi sve ono sto sam im kupila".... Strasno
Glavnoj junakinji nase price svaka cast, sretna je da je nisu uhvatili
Ima vec tri godine kako ih nije vidjela, jednom jeste uspjela dobiti svekrvu na telefon,koja joj je rekla da ne smije komunicirati s njom,ali da su djeca dobro,
Poprilicno sam bila involvirana u cijeli slucaj, isla s njom kod advokata koji se bave ovakvim slucajevima, medjunardno pravo, ruska i egipatska ambasada, ali je zena u bezizlaznoj situaciji. Po njihovom zakonu zena nema nikakvo pravo na dijete, pogotovo ako je strankinja. Pri slucaju razvoda uvijek muz dobija dijete, a ako se njemu nesto dogodi djecu preuzima njegova porodica.
Brak je sklopljen u Egiptu, i samim tim podlijeze njihovim zakonima.Da je bilo gdje drugo mogli bi se osloniti na medjunarodno pravo,ali sada to ne pije vodu. U Egipat se ne smije usuditi jer joj je muz dobro povezan sa diplomatskim krugovima,pa je mogu uhapsiti na aerodromu.
POlako umire iznutra... Cuva sv enjihove stvari u jednom koferu, pere ih redovno, ponovo slaze, i kaze mi:"Moji su sinovi vec veliki,idu u skolu, a ja ih jos vidim kao djecake od 4 godine, i nadam se da ce moci nositi sve ono sto sam im kupila".... Strasno

Ne mogu vjerovati... kakav je to monstrum da razdvoji majku i djecu? Zašto je to napravio? Šta mu je došlo?Julia-Klara wrote:moja najbolja prijatlejica je bila udata za lika iz Egipta, bio je i on ovdje, i jedan pokupio djecu (blizance), i odveo ih u Kairo.
-
Julia, zasto ti ta prijateljica ne ode u Egipat preko neke turisticke agencije. Ne mogu joj nista ako udje u neko turisticko mjesto.
Svaka cast ovoj zeni i ja bih isto uradila, isla na sve ili nista jer svakako kazes umire iznutra. Ako je uhapse cijeli bi svijet cuo za nju nesto bi se desilo.
Svaka cast ovoj zeni i ja bih isto uradila, isla na sve ili nista jer svakako kazes umire iznutra. Ako je uhapse cijeli bi svijet cuo za nju nesto bi se desilo.
Šta bi se desilo ?Ako je uhapse cijeli bi svijet cuo za nju nesto bi se desilo.
Lako je pisati ovo il ono ,ostaje dejstvo da su to osobe opasne i za sebe i za okolinu a pogotovo što su to osobe o kojima ja već duže vremena pišem a to je da se kriju iza paravana vjere.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Tako je.Ruana wrote:
Svaka cast ovoj zeni i ja bih isto uradila, isla na sve ili nista jer svakako kazes umire iznutra.
Mislim da bi većina majki ovako reagirala, djeca su majci život i ona je najsnažnija kad se za njih bori.
-
Sjecate li se one knjige i filma ne mogu se sjetiti kako se zvala "moja kcerka" ili nesto tako, mislim da je bilo u Iraku a on je bio doktor, sve je radjeno po istinitom dogadjaju ona je amerikanka. Sta je zena uradilla da vrati djete.
Ne znam svi smo razliciti, ali ovo sto kaze Katja ta majcinska ljubav daje snagu. Kad bi pjeske kao Senad isla ja bih isla nikakav ovozemaljski zakon ni strah me ne bi mogao zaustaviti.
Ne znam svi smo razliciti, ali ovo sto kaze Katja ta majcinska ljubav daje snagu. Kad bi pjeske kao Senad isla ja bih isla nikakav ovozemaljski zakon ni strah me ne bi mogao zaustaviti.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
dvije godine nije znala gdje su djeca uopste, on je dolazio u Cesku i napadao je i ovdje
tokom cijelog braka ju je bolesno manipulirao (mrijece bez nje, ne moze zivjeti , ona mu je sve, nije joj davao da ima kontakte van kuce)
ond asu se dogovorili da hoce oboje iz Egipta,ona je nasla posao ovdje, nasla posao i njemu, dosao je sa djecom,ali je tada pocinje tuci, ne samo nju nego i djecu ... kada je poceo njoj prijetiti i zlostavljati djecu rekla je da hoce razvod, medjutim, uzeo je pasose,i nestao sa djecom
zivkao telefonom, pojavljivao se iznenada u Brnu, tukao je na ulici, branili je prolaznici i policija...uzas!
sto se tice odlaska preko turisticke agencije, ona ima egipatski pasos,i ako ju je prijavio , mogu je jednostavno pronaci na prelasku prkeo granice,i sta je napravila?> nit vidjela djecu, njega bi imala na vratu opet, i boga pitaj sta sve ne
drzim da je pametnije sto je ovako ... nekada vrijeme odradi svoje, mozda i on skonta da je djeci potrebna majka
radi njenog iskustva ja sam malo (malo vise) nepovjerljiva prema arapima . ok,ne smao njeno, ima jos par cura ovdje koje su naHebale u zivotu ,ali su se iscupale
tokom cijelog braka ju je bolesno manipulirao (mrijece bez nje, ne moze zivjeti , ona mu je sve, nije joj davao da ima kontakte van kuce)
ond asu se dogovorili da hoce oboje iz Egipta,ona je nasla posao ovdje, nasla posao i njemu, dosao je sa djecom,ali je tada pocinje tuci, ne samo nju nego i djecu ... kada je poceo njoj prijetiti i zlostavljati djecu rekla je da hoce razvod, medjutim, uzeo je pasose,i nestao sa djecom
zivkao telefonom, pojavljivao se iznenada u Brnu, tukao je na ulici, branili je prolaznici i policija...uzas!
sto se tice odlaska preko turisticke agencije, ona ima egipatski pasos,i ako ju je prijavio , mogu je jednostavno pronaci na prelasku prkeo granice,i sta je napravila?> nit vidjela djecu, njega bi imala na vratu opet, i boga pitaj sta sve ne
drzim da je pametnije sto je ovako ... nekada vrijeme odradi svoje, mozda i on skonta da je djeci potrebna majka
radi njenog iskustva ja sam malo (malo vise) nepovjerljiva prema arapima . ok,ne smao njeno, ima jos par cura ovdje koje su naHebale u zivotu ,ali su se iscupale