Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Lebowski wrote:Ja doskora govorio kako kod nas nema ni poplava, ni vulkana, zemljotresa, zaobilaze nas te prirodne nesreće a vidi sad.
Scene ko sa CNN-a.
To je zato sto su svi govorili za Amere: A da ih hoce potopit! Bog pokara
Salim se, ovo je uzasno stvarno. Nadam se da vlasti rade nesto po tom pitanju, da zaustave izlijevanja.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Sinoć sam onako malo sam sa sobom, dok sam se uspavljivao, raspravljao
kako će sada narednih nekoliko dana svuda biti isključivo priča o poplavi, od dječijih emisija do visoke politike.
I par dana nakon što se povuče voda će se zaboraviti kao da je nikad nije ni bilo
i ništa se neće značajno poduzeti da se slične stvari spriječe ubuduće
i tako do sljedećeg puta.
Pa onda ponovo, iz početka.
Jebo ga nasip, ko da je to sad neka fuckin teorija struna.
Maja wrote:Gdje je ono most odletio, maloprije vidjela na tv.
U Zavidovićima. Odnijela ga Bosna i zviznula njime u sljedeći most-
Pogledajte dramatičan snimak spašavanja porodice u Živinicama!
U naselju Strašanj u bezizalznoj sistuaciji nalazila se peteročlana porodica, dvije žene i troje malodobne djece. Evakuisani su čamcem, a dramatična akcija spašavanja zabilježena je i na YouTube-u.
[ytube][/ytube]
FOTO/ DOK RIJEKA BOSNA RASTE: Evakuiraju se pacijenti iz dobojske bolnice, odron kod Nemile zatrpao kamion i vozilo hitne pomoći
U povodu novonastale situacije uzrokovane poplavama širom BiH, svi rapoloživi resursi Oružanih snaga BiH (OSBiH) angažirani su radi pružanja pomoći stanovništvu najugroženijih područja.
Kako je Agenciji Fena rečeno u Ministarstvu odbrane BiH, uz ljudstvo, u funkciju pomoći stanovništvu stavljeni su helikopteri, čamci, kamioni i druga sredstva.
Od ranih jutarnjih sati helikopteri OSBiH angažirani su na lokalitetu Šekovića odakle je evakuirano 12 osoba, od kojih šestoro djece, potom je uslijedila intervencija u općini Doboj-Jug odakle je šest osoba/pacijenata transportovano na hemodijalizu u kritičnom stanju.
Obzirom da je cijeli Doboj pod vodom, specijalci MUP-a RS helikopterom evakuiraju pacijente iz dobojske bolnice.
Među ostalim, u helikopterskoj intervenciji u Maglaju evakuirano je osam osoba, od kojih troje djece, međutim, jedan helikopter je na tom području, usljed pogoršanja vremenskih prilika, bio prinuđen "na prizemljenje" i još nije u mogućnosti nastaviti djelovati.
U Nemili se na području Zenice odronila se veća količina zemlje, a kako se nezvanično saznaje, zatrpala je kamion.
Inače, svi helikopteri OSBiH, locirani u Rajlovcu (Sarajevo) i Banjoj Luci su danas bili angažirani u skladu s meteo-uvjetima i mogućnostima.
Istovremeno, pripadnici OSBiH sudjeluju u osiguranju nasipa, evakuaciji stanovništva i u drugim aktivnostima u sklopu vojno-civilne saradnje u vanrednim okolnostima i u stanju su pune pripravnosti.
U vezi s vanrednim prilikama uzrokovanim poplavama u BiH, Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku da se svi raspoloživi ljudski resursi i materijalno-tehnička sredstva OSBiH angažiraju na pružanju pomoći civilnim organima i građanima Bosne i Hercegovine.
E moj Behko bilo bi ti žalosno da živiš ovdje
Uglavnom rijeka Kočeva koja je inače u biti potočić, ali sad nabujala, a smeće ne može da prolazi ispod mosta više. Al' i u ovome ima sreće jer je ovaj sloj smeća toliko debeo da je spasio život jednom djetetu i jednom psu. Postaviću slike koje sam ja uslikao samo dok vidim šta mi je sa aparatom. Prikazuje da nema memorijske o.O
Kod stadiona nogometnog kluba Slaven, na mostu koji spaja mjesto Živinice sa mjestom Šarenjak, neodgovorni građani bacaju smeće u nabujalu rijeku Oskovu, jednu od tri rijeke koje su nabujale i poplavile okolna naseljena mjesta.