Hrvatski nacionalizam

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Hrvatski nacionalizam

Post by Lebowski » 11 Jul 2014, 16:55

U nekim državama u prvoj polovini 20. stoljeća se nacionalizam i to onaj malo žešći na F iskazivao u borbi protiv crvenih, komunista, izmišljanju domaćih izdajnika i neprijatelja nacije, u ovom slučaju hrvatstva.
Ne kažem da je to - to ali podsjeća.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 11 Jul 2014, 17:07

Lebowski wrote:U nekim državama u prvoj polovini 20. stoljeća se nacionalizam i to onaj malo žešći na F iskazivao u borbi protiv crvenih, komunista, izmišljanju domaćih izdajnika i neprijatelja nacije, u ovom slučaju hrvatstva.
morati ćeš mi malo bolje pojasniti tj.konkretizirati u čemu danas vidiš izraženi hrvatski nacionalizam
točnije negativne strane nacionalizma....
ozbiljno pitam...malo su me i iznenadili stavovi sa "strane"

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 11 Jul 2014, 17:08

Lebowski wrote:U nekim državama u prvoj polovini 20. stoljeća se nacionalizam i to onaj malo žešći na F iskazivao u borbi protiv crvenih, komunista, izmišljanju domaćih izdajnika i neprijatelja nacije, u ovom slučaju hrvatstva.
..nemoj ti meni uopćeno... :grana
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 12 Jul 2014, 04:20

laganini wrote:
krhotina wrote:
laganini wrote:sve ovisi koliko daleko možeš vidit..

Vjerovatno misliš na onaj radikalni nacionalizam. Vrlo jednostavno, kod Hrvata on se oslanja na ustaštvo, kod Srba na četništvo.
Ako se vratim na ono vrijeme pred rat, bio sam i istočno i zapadno od BiH i žešći i sablasniji mi je bio taj proustaški nacionalizam.
..bio i ostao..pa ionako si skriveni yugos(srbin)..sorry na direktnosti ali znaš mene... :ble

Neka si ti direktan, ali ove ti konstatacije baš bezvezne! Moje bosanstvo nadilazi ta nekakva prizemna priklanjanja tamo-vamo.
Znaš ti dobro, a i ova tvoja pratilja u postovima, da je vaš hrvatski radikalni nacionalizam proustaški, i u njemu je sublimirana big prljavština.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 12 Jul 2014, 08:44

krhotina wrote:

Neka si ti direktan, ali ove ti konstatacije baš bezvezne! Moje bosanstvo nadilazi ta nekakva prizemna priklanjanja tamo-vamo.
Znaš ti dobro, a i ova tvoja pratilja u postovima, da je vaš hrvatski radikalni nacionalizam proustaški, i u njemu je sublimirana big prljavština.
i ova ti konstatacija bezvezna :)

Da ponovim pitanje....naravno ako ti nije iz poniženja odgovoriti "pratilji"

Gdje danas u Hrvatskoj vidiš proustaški nacionalizam i kako se on manifestira u hrvatskoj politici?
Ja koja za sebe kažem da sam nacionalista u smislu da imam jako izraženu nacionalnu svijest koja je svakom narodu i nužno potrebna,gnušam se identificiranja sa proustaškim režimom,Pavelić mi je najnegativnija ličnost u hrvatskoj povjesti...
Naravno da s vremena na vrijeme ima pojava veličanja znakovlja i endehazije ali to je više kao izraz bunta na cjeloukupna događanja iza domovinskog rata,kad se branitelje maltene sotoniziralo,kad je hrvatska politička vrhuška sama potencirala zločinački karakter "oluje"...što je pogotovo vidljivo nakon haške presude...malo ih je "šokirala"
možeš i šimunićev pozdrav nazvati proustaškim..ali to opet nema nikakve veze ni s radikalnim nacionalizmom a ni s politikom Republike Hrvatske

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 10:24

vila wrote:
krhotina wrote:

Gdje danas u Hrvatskoj vidiš proustaški nacionalizam i kako se on manifestira u hrvatskoj politici?
Ja koja za sebe kažem da sam nacionalista u smislu da imam jako izraženu nacionalnu svijest koja je svakom narodu i nužno potrebna,gnušam se identificiranja sa proustaškim režimom,Pavelić mi je najnegativnija ličnost u hrvatskoj povjesti...
Naravno da s vremena na vrijeme ima pojava veličanja znakovlja i endehazije ali to je više kao izraz bunta na cjeloukupna događanja iza domovinskog rata,kad se branitelje maltene sotoniziralo,kad je hrvatska politička vrhuška sama potencirala zločinački karakter "oluje"...što je pogotovo vidljivo nakon haške presude...malo ih je "šokirala"
možeš i šimunićev pozdrav nazvati proustaškim..ali to opet nema nikakve veze ni s radikalnim nacionalizmom a ni s politikom Republike Hrvatske
Nema proustaškog nacionalizma ali postoji struja koja pokušava opravdati ustaški pokret u vašoj povijesti, među narodom je to tako dobrim dijelom. Ta priča ide uporedo sa ocrnjavanjem Tita i kompanije, komunista.

U BIH ima Budimir. :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 12 Jul 2014, 10:27

Budimir svake godine ide u Srebrenicu.
On je bosanski patriota i pored toga što je hrvatski nacionalista. A i kriminalac je :oo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times
Status: Online

Post by Pasaga » 12 Jul 2014, 10:30

Krokodil Behko wrote:Budimir svake godine ide u Srebrenicu.
On je bosanski patriota i pored toga što je hrvatski nacionalista. A i kriminalac je :oo
De ti....malo smanji ribu....
cuj sad....patriJota pa i kriminalac....
Sta sad da cojk pomisli o Hrvatskom puku u BH..... :ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 10:31

Neki dan je ovdje njegova stranka počela sa radom....skupio 100 ljudi iz jednog sela..Ne kontam.
Mislio sam na to da je on povezan sa Pavelićem i ustaštvom..bar ga za to prozivaju.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 12 Jul 2014, 10:38

Lebowski wrote:Neki dan je ovdje njegova stranka počela sa radom....skupio 100 ljudi iz jednog sela..Ne kontam.
Mislio sam na to da je on povezan sa Pavelićem i ustaštvom..bar ga za to prozivaju.
baš zanimljivo...a kad je njegova stranka HSP bila potrebna da se formira nelegalna vlada onda su bili i patriote i suprotnost zlim nacionalistima...hm....čudni kriteriji i baš Sdp-ovski

inače predsjednik stranke Jurišić je bio član komunističke mladeži :ooo valja otud ta ljubav

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 10:42

vila wrote:
Lebowski wrote:Neki dan je ovdje njegova stranka počela sa radom....skupio 100 ljudi iz jednog sela..Ne kontam.
baš zanimljivo...a kad je njegova stranka HSP bila potrebna da se formira nelegalna vlada onda su bili i patriote i suprotnost zlim nacionalistima...hm....čudni kriteriji i baš Sdp-ovski

inače predsjednik stranke Jurišić je bio član komunističke mladeži :ooo valja otud ta ljubav
Ne, ne prozivaju i nisu nikad ga ovi iz "bošnjačkih" stranaka već Hrvati.

Budimir ima novu stranku...nešto Stranka pravde i pomirenja, čini mi se, nije više HSP.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 12 Jul 2014, 10:47

Lebowski wrote:

Nema proustaškog nacionalizma ali postoji struja koja pokušava opravdati ustaški pokret u vašoj povijesti, među narodom je to tako dobrim dijelom. Ta priča ide uporedo sa ocrnjavanjem Tita i kompanije, komunista.

pa to je taj revolt naroda...jer komuniste nije potrebno ocrnjivati ali je potrebno osuditi i izjednačiti ta dva režima
ne možeš na jednoj strani veličati Tita i i dalje prekrivati sve zločine počinjene u ime Jugoslavije a istdobno pljuvati sve što nosi prefiks hrvatski....i onda dobiješ revolt
taj revolt je najbolje vidljiv po uzviku "za dom" na stadionima
jest nacionalistički pozdrav ali sad on nije usmjeren protiv druge nacije...nego isključivo kao revolt prema politici idealiziranja jugoslavije i komunizma

malo smiješno prozvati Budimira za nacionalizam :ooo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 10:52

vila wrote:
Lebowski wrote:

pa to je taj revolt naroda...jer komuniste nije potrebno ocrnjivati ali je potrebno osuditi i izjednačiti ta dva režima
ne možeš na jednoj strani veličati Tita i i dalje prekrivati sve zločine počinjene u ime Jugoslavije a istdobno pljuvati sve što nosi prefiks hrvatski....i onda dobiješ revolt
jest nacionalistički pozdrav ali sad on nije usmjeren protiv druge nacije...nego isključivo kao revolt prema politici idealiziranja jugoslavije i komunizma

A hajde pošteno reci da li misliš da je moguće ovo, mislim na izjednačavanje. Neće se nikad desiti, ne postoji sličan primjer. Zašto je uopšte potrebno izjednačavanje?

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 12 Jul 2014, 10:53

Lebowski wrote:
Ne, ne prozivaju i nisu nikad ga ovi iz "bošnjačkih" stranaka već Hrvati.

Budimir ima novu stranku...nešto Stranka pravde i pomirenja, čini mi se, nije više HSP.
ne bih rekla da ga Hrvati prozivaju....više ga ismijavaju
kako može jedan dodrinaš...a to nosi svaka stanka koja se kiti pravaštvom u sebi...biti SDP-u podoban a istodobno ići na štetu hrvatskog naroda u čiju se ne izdaju kune :ooo

inače....sve pravaške stranke su minorne i zanemarive strančice ljudi koji su zarobljeni u prošlosi ili su najobični karijeristi.točka

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 12 Jul 2014, 10:55

Lebowski wrote:
vila wrote:
Lebowski wrote:

A hajde pošteno reci da li misliš da je moguće ovo, mislim na izjednačavanje. Neće se nikad desiti, ne postoji sličan primjer. Zašto je uopšte potrebno izjednačavanje?
zašto nije potrebno...totalitarni režimi su zlo....podjednako

ili misliš da hrvatske žrtve kojih ima popriličan broj zaslužuju da zločinci paradiraju sa obilježjima pod kojima su pobijeni?

@pasaga
sad odoh ručak kuhat..al pročitala sam te :ooo

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 13 Jul 2014, 02:18

vila wrote:
krhotina wrote:

O, zašto bi mi bilo iz poniženja da ti odgovorim?
Ja se dakle držim teme o hrvatskom nacionalizmu i pritom mislim na onaj radikalni, koji nije institucionalan niti konstantan ali se povremeno dovoljno jasno ispoljava. Hrvati baštine fašističku-ustašku ideologiju, jednako kao i Srbi, četničku. Vjerujem da se većina, slično tebi, gnuša ustaštva i endehazije, ali ima i određen broj onih koji se time diče te ideološki i praktički djeluju po toj matrici.
To je u principu sva relevantna priča na ovu temu :mah

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 13 Jul 2014, 22:30

Cuj gdje kako se prepoznaje hrvatski nacionalizam, i kako se manifestuje?!
Pa de vako konkretno: velis "tOcka". De majke ti mile reci jesu te tako ucili kad si odrastala?! Da je tocka i vlak?!
Isto bome ko i oni po sumskoj sto pred ogledalom vjezbaju ekavicu :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi

Nema ljutis, ali meni je svaki nacionalizam jednak mrznji. Mrzis nekog, pokusavas da ga ili porobis, ili prilagodis, ili mu oduzmes identitet zarad nekih "visih" ciljeva nacije koja te ne benda ni za suhu sljivu;)
Sorry, life sucks.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 13 Jul 2014, 22:44

Jagoda wrote:Cuj gdje kako se prepoznaje hrvatski nacionalizam, i kako se manifestuje?!
Pa de vako konkretno: velis "tOcka". De majke ti mile reci jesu te tako ucili kad si odrastala?! Da je tocka i vlak?!
Isto bome ko i oni po sumskoj sto pred ogledalom vjezbaju ekavicu :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi

Nema ljutis, ali meni je svaki nacionalizam jednak mrznji. Mrzis nekog, pokusavas da ga ili porobis, ili prilagodis, ili mu oduzmes identitet zarad nekih "visih" ciljeva nacije koja te ne benda ni za suhu sljivu;)
Sorry, life sucks.
naravno da su me učili...ja sam dijete proljećara :)

a koliko se sjećam tebe je zasmetao moj identitet.....znači li to da nisi nacionalista ali mrziš sve što je drukčije od tvog poimanja identiteta?

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 13 Jul 2014, 22:53

vila wrote:
naravno da su me učili...ja sam dijete proljećara :)

a koliko se sjećam tebe je zasmetao moj identitet.....znači li to da nisi nacionalista ali mrziš sve što je drukčije od tvog poimanja identiteta?
Nisu te sigurno ucili da kazes tOcka, ali ako se ti bolje osjecas da ubjedjujes i mene i sebe u to, so be it;)

Nikad ne pretpostavljaj da su svi ljudi kao ti: iz mojih postova se vidi da tebe recimo, kao i ostale bas volim, i to iskreno, kao i svako drugo ljudsko bice:) I zato sam spremna da stvari nazovem pravim imenom, to se zove tough love :plavi :plavi :plavi :plavi

A ceri, ne moram ti nista reci za identitet:) Sve ti to znas, i zato se koprcas :D
Covjek koji mrzi mjesto rodjenja, i zeli zlo tom mjestu, nema identitet :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 13 Jul 2014, 23:01

Jagoda wrote:Cuj gdje kako se prepoznaje hrvatski nacionalizam, i kako se manifestuje?!

Sorry, life sucks.
ja govorim točka, tko, netko i vlak ....šta'š mi sad :valja

bilježim se sa štovanjem :plavi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “EX YU”