Neće se nitko uvrijediti... nema tu protokola, da treba trgnuti jednu....već samim dolaskom odao si počast, a tko popije, popijeTerasa svjesti wrote:Znam to kao i običaj da se domaćin kuće uvrijedi ako mu ne nazdraviš .

Moderator: Krokodil Behko
Neće se nitko uvrijediti... nema tu protokola, da treba trgnuti jednu....već samim dolaskom odao si počast, a tko popije, popijeTerasa svjesti wrote:Znam to kao i običaj da se domaćin kuće uvrijedi ako mu ne nazdraviš .
khmm... valjda s lovcenadrugrankovic wrote:najlepse je dvoje jedno uz drugu, kremiranje da, a ako već toga nema, onda nek prospu s vrha durmitora...
nema nista od toga, djeca ce to ucinjet na groblju dje ce posle moci doc...
Bilo bi to kudikamo svrsishodnije sad... Kad umrem svejedno jeBla wrote:Otprilike negdje u Tihom okeanu, na najudaljenijoj tački u odnosu na Muteveliju.
Pa,nije baš novijeg datuma taj običaj koji pominješ,kad žene stoje malo dalje na haremu i čekaju da polože cvijeće,sjećam se kad sam bila dijete da bih isto tako s nenom čekala,ali naravno,iza zida harema.Bio je onako povisok zid,jedva sam uspijevala da vidim preko.Maja wrote:Jeste li ikad razmišljali o smrti i o tome kako biste voljeli da vas isprate na onaj svijet?
Da to bude skromna sahrana po svim vjerskim pravilima ili nešto neobično o čemu će se još godinama pričati?
U islamu žene ne mogu obavljati dženazu pa najčešće ostaju kod kuće, ali u zadnje vrijeme često se vide na haremu kako stoje malo odalje s cvijećem (što isto nije po islamu običaj) i čekaju da završi dženaza kako bi prišle. Šta mislite o tome?
Neki imaju posebne želje i nije to samo u filmovima
Limena muzika, koja čašica rakije, sanduk na kočiji, zakopavanje u uniformi (npr neki vojnici s visokim činovima) i ostalo tobejarabi
Znači nešto pompezno ili brzinsko zatrpavanje u zemlju uz pjesmu The show must go on![]()
Ili biste najradije da vas kremiraju i prospu pepeo na nekom vašem omiljenom mjestu?
I držite se teme nemojte da vas bijem zbog komentra... jel te to prpa uhvatila, šta ti je danas, jao temeee itd
Ma sad ću nekako izdržatistorm wrote:Bilo bi to kudikamo svrsishodnije sad... Kad umrem svejedno jeBla wrote:Otprilike negdje u Tihom okeanu, na najudaljenijoj tački u odnosu na Muteveliju.
Ne znam gdje je vjerski zabranjeno. To je više tradicija ili običaj.Nice try wrote:Sad koliko je to dopušteno,onako vjerski,ne znam stvarno.
Negdje sam čitala,da ženama nije poželjno,ulaziti u harem.Bla wrote:Ne znam gdje je vjerski zabranjeno. To je više tradicija ili običaj.Nice try wrote:Sad koliko je to dopušteno,onako vjerski,ne znam stvarno.
Maja wrote:Jeste li ikad razmišljali o smrti i o tome kako biste voljeli da vas isprate na onaj svijet?
Da to bude skromna sahrana po svim vjerskim pravilima ili nešto neobično o čemu će se još godinama pričati?
U islamu žene ne mogu obavljati dženazu pa najčešće ostaju kod kuće, ali u zadnje vrijeme često se vide na haremu kako stoje malo odalje s cvijećem (što isto nije po islamu običaj) i čekaju da završi dženaza kako bi prišle. Šta mislite o tome?
Neki imaju posebne želje i nije to samo u filmovima
Limena muzika, koja čašica rakije, sanduk na kočiji, zakopavanje u uniformi (npr neki vojnici s visokim činovima) i ostalo tobejarabi
Znači nešto pompezno ili brzinsko zatrpavanje u zemlju uz pjesmu The show must go on![]()
Ili biste najradije da vas kremiraju i prospu pepeo na nekom vašem omiljenom mjestu?
I držite se teme nemojte da vas bijem zbog komentra... jel te to prpa uhvatila, šta ti je danas, jao temeee itd
Vidio sam tih budaletinaspacebound wrote:Da, bas je bilo ruzno, poginula djevojka, 17 godina, i mi, njeni skolski drugovi kao i profesori, na sahrani, roditelji njeni tu, brat, ljudi u nesvijest padaju od bola, majka kosu cupa, vristi, onaj konjina pijan ko cep, ne vidi gdje hoda
koja polovina?storm wrote:pola već sad nije ni za što![]()
Ma gdje god zagrebeš, nešto faliBla wrote:koja polovina?storm wrote:pola već sad nije ni za što![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest