Biciklizam
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 811 times
- Status: Offline
Re: Biciklizam
a evo i mene sa svojim znanjem i ljubavi prema toj rekreaciji...
dakle .......sarajevo je toliko zaguseno saobracajem i pjesacima da smo ugrozeni......plus nedostatak kulture da se pjesaci bar malo pomjere a ne po petero ko smogovci rasire kad setaju..............
svoju sezonu sam otvorlia prekucer.........kupila sam drzac za vodu i posudu koja je termostatna tj.....odrzava vodu hladnom kad su vrucine.......i to oboje platila 25 KM znaci super.....
ono sto mi nedostaje a sto su me posavjetovalli je...... umjesto mekanijeg cica ......trebam kupiti onaj fol ...helanke sa debelim uloskom tako da kad se sjede..........puno je ugodnije voziti tj ne zulja previse....mada sam ja na to navikla....
dosadila mi je dariva.....wils...bla bla....no snalazim se......pa dok jos malo ugrije ....ide se standard......od kuce pa do vrela bosne i nazad..uhodana sam dosta pa mi je to shega........
i tako.....
a sto sam vidjela cvikere za bajk a to nikad nisam imala.....jos nisu u prodaji prestarsne su kako gore....i kako mi stoje.....pa polako....ostalo sve imam.........sajla je negdje u kuci ....bla bla.....
danas sam isla na grbavicu pa na tranzit ali zbog guzve vrlo malo vozila .....no ne odustajem
imam jako pep i kvalitetan bajk

dakle .......sarajevo je toliko zaguseno saobracajem i pjesacima da smo ugrozeni......plus nedostatak kulture da se pjesaci bar malo pomjere a ne po petero ko smogovci rasire kad setaju..............
svoju sezonu sam otvorlia prekucer.........kupila sam drzac za vodu i posudu koja je termostatna tj.....odrzava vodu hladnom kad su vrucine.......i to oboje platila 25 KM znaci super.....
ono sto mi nedostaje a sto su me posavjetovalli je...... umjesto mekanijeg cica ......trebam kupiti onaj fol ...helanke sa debelim uloskom tako da kad se sjede..........puno je ugodnije voziti tj ne zulja previse....mada sam ja na to navikla....
dosadila mi je dariva.....wils...bla bla....no snalazim se......pa dok jos malo ugrije ....ide se standard......od kuce pa do vrela bosne i nazad..uhodana sam dosta pa mi je to shega........
i tako.....
a sto sam vidjela cvikere za bajk a to nikad nisam imala.....jos nisu u prodaji prestarsne su kako gore....i kako mi stoje.....pa polako....ostalo sve imam.........sajla je negdje u kuci ....bla bla.....
danas sam isla na grbavicu pa na tranzit ali zbog guzve vrlo malo vozila .....no ne odustajem
imam jako pep i kvalitetan bajk

Tigris, koristis li kacigu...da budem iskren ja to ne stavljam (ni nemam je
), a znam da pad bez kacige može biti koban.

pa da, to sam pisao.... helanke
sa uloškom na međunožju, bez toga ne ide malo ozbiljnije....
ostalo je manje bitno.... bezze je trošiti neku lovu silnu na bajk.....danas su svi više manje tu negdje i za rekreaciju sasvim ok
naočale.... ja imam neke obične za bajk, bitno je da zatvaraju dobro da si od vjetra i mušica zaštićen.... lennonke baš ne prolaze
voda ofkors
kaciga, ja ne
a trebao bi nekad 

ostalo je manje bitno.... bezze je trošiti neku lovu silnu na bajk.....danas su svi više manje tu negdje i za rekreaciju sasvim ok
naočale.... ja imam neke obične za bajk, bitno je da zatvaraju dobro da si od vjetra i mušica zaštićen.... lennonke baš ne prolaze

voda ofkors

kaciga, ja ne

Habibti, ya nour el - ain... 

- Sibila
- Forum [Bot]
za mene je to jedna nakaradna skupa glupost ja to ne nosim niti mi pada na pamet.........budi opusten polako vjezbaj motoriku......ja bez kacige vozim u kontra smjeru prema vozacima.....ali tu ima i dosta iskustva...no nikad se ne igram previse.... ..REMB wrote:Tigris, koristis li kacigu...da budem iskren ja to ne stavljam (ni nemam je), a znam da pad bez kacige može biti koban.
pada se ne bojim

ako mi je sudjeno.....storvalicu se sa ili bez nje

Mislim da će u nekoj skorijoj budućnosti nošenje kacige biti zakonski obavezno (ako nije i sada)...al uvjeren sam da će se zakon provodit u djelo tj kažnjavaće nas neposlušne dok se ne povinujemo zakonu.
U zemljama EU to fercera odavno.
U zemljama EU to fercera odavno.
Ma kod naših je odavno već... Ali ja vozim divljake
(citaj sela i šume) pa se ne bojim

Habibti, ya nour el - ain... 

- Sibila
- Forum [Bot]
meni je receno da ako skoro svaki dan predjem relaciju kuca vrelo bosne sa ovim sada vec pojacanim opterecenjem brzine itd....da do kraja sezone mogu se popeti na zmajevac jedan prekrasan dio grada odakle puca pogled na rajvosa a i kahvenise se.....
pa polako vidjecu......kad dodjem do tih ozbiljniih nivoa oke stavicu i to cudo na glafu.......i voziti.......
no morace biti pravo pepa i pepo da mi stoji

pa polako vidjecu......kad dodjem do tih ozbiljniih nivoa oke stavicu i to cudo na glafu.......i voziti.......

no morace biti pravo pepa i pepo da mi stoji

I danas vozio, al sam i ZEZNO stvar!
Znači, vozim u 24 brzini (prednji mjenjač u 3., a zadnji u 8. brzini), i primijetim il mi se možda učinilo da lanac malko dodiruje onaj dio koji pomjera lanac na prednjem mjenjaču (iz 1. u 2., iz 2. u 3. brzinu, i obratno)...i čačkam ja šrafcigerom po ona dva mala šrafa...i sad sam baš zezno, neće da mi prebaci iz prve u drugu....
Moraću malo po you tube potražit kako tačno ide...
Možda neko zna svojim riječima kako početi namještati; u kojem položaju treba da budu ona dva šrafa (u skroz dotegnutom položaju pa onda opuštati ili...?)

Znači, vozim u 24 brzini (prednji mjenjač u 3., a zadnji u 8. brzini), i primijetim il mi se možda učinilo da lanac malko dodiruje onaj dio koji pomjera lanac na prednjem mjenjaču (iz 1. u 2., iz 2. u 3. brzinu, i obratno)...i čačkam ja šrafcigerom po ona dva mala šrafa...i sad sam baš zezno, neće da mi prebaci iz prve u drugu....
Moraću malo po you tube potražit kako tačno ide...

Možda neko zna svojim riječima kako početi namještati; u kojem položaju treba da budu ona dva šrafa (u skroz dotegnutom položaju pa onda opuštati ili...?)
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
Znala sam da cu ti pomoći....REMB wrote:Vratio sam sve na bajku u normalu...Tak da sam i danas prije pomračenja opuco 15km

kako ce me slatko izbacit s ove teme
cek,,,,dok stavim kacigu

Danas napravio (zavidnu turu): 23 kilometra prešao za oko 1:30h u šta je uračunat odmor od 15-ak minuta...prosječna brzina 14.5 kph, kalorija sagorio 300...ovo mi je aplikacija na mobitelu zabilježila...
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7676 times
- Been thanked: 18104 times
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7676 times
- Been thanked: 18104 times
Da. Onda si baš pothranjen
ili je 14km/h sporo al ja nemam predstavu koliko bi to moglo biti.
Bi li stigao da siđeš s bicikla dok se kreće, pomokriš se i opet ga stigneš i popenješ se na njega te nastaviš voziti?

Bi li stigao da siđeš s bicikla dok se kreće, pomokriš se i opet ga stigneš i popenješ se na njega te nastaviš voziti?
Nemaš predstavu...
to je poprilično brza prosječna brzina, ima tu i skroz spore (uzbrdo ako ga ima, a ima i ekstra brze i po 30km/h)...prolazak kroz grad mi poremeti ukupnu prosječnu brzinu...

Kupio sorc sa uloskom...stvarno super stvar.storm wrote:Samo dobre biciklističke hlače![]()
Ja kad sam počeo... Frajer, glupo mi se činilo to nositi... Poslije mi je međunožje bilo zahvalno