Zašto ne postoji Dan žrtava katoličke crkve?

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times
Status: Offline

Re: Imena 796 beba iz irske grobnice

Post by Venera » 10 Mar 2017, 15:46

storm wrote:Ima itekako razloga, da postoji dan žrtava katoličke crkve

zapravo svaka konfesija "zaslužuje" taj svoj dan, no ovi prednjače...
Crkva je tad imala ulogu Svmocnog Boga :zid

Kralj Henri je trazio i cekao godinama odgovor od Vatikana za razvod sa prvom zenom, i kad je shvatio da se to nece nikad desiti,prihvatio je tad novu religiju koja je pocela djelovati , protestantizam, sa ciljem da udje u novi brak :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 10 Mar 2017, 16:11

ZAto bi Henri 8 sebi dozvolio da mu VAtikan uskrati to zadovoljstvo da se zeni koliko hoce puta i da ubija svoje zene :zubi

Pa osnovo covjek anglikansku crkvu cija Crkvena sluzba je skoro pa ista rimokatolickoj, iako se u mnogome veze za pocetak protestanske reformacije u Evropi.

Pripadnici anglikanske crkve sebe danas smatraju protestantima, ali ta crkva sebe smatra katolickom, tj "sveopstom".

Martin Luter je osnovao protestantizam sa casnim namjerama da se stane u kraj crkvenoj katolickoj manipulaciji, otkupljivanju grijeha, neprirodnom celibatu, mijesanju crkve u drzavne " poslove" itd, Henri je to uradio jer je zelio da bude " HAlid mjesto HAlida"

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 16:38

statebriga wrote:
storm wrote:Ima itekako razloga, da postoji dan žrtava katoličke crkve

zapravo svaka konfesija "zaslužuje" taj svoj dan, no ovi prednjače...
Crkva je tad imala ulogu Svmocnog Boga :zid

Kralj Henri je trazio i cekao godinama odgovor od Vatikana za razvod sa prvom zenom, i kad je shvatio da se to nece nikad desiti,prihvatio je tad novu religiju koja je pocela djelovati , protestantizam, sa ciljem da udje u novi brak :kafa
...nije samo crkva nego svijest opcenito imat izvanbracnon dite i prije samo pedeset godina na ovim prostorima je bilo sokantno...a ni danas nije simpaticno u najmanju ruku..govorim iz prve ruke cerka mi ima dite iz izvanbracne zajednice pa znam komentare i stavove okoline..a ta dogadjanja su bila u srednjem vijeku..mos mislit svijesti u zo doba...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Mar 2017, 16:46

Ok jasno je, da je bila crkva u srednjem vijeku prije svega i politička moć...i sve što uz to ide, da se održe na vrhu društvene ljestvice (čitaj gadosti)
Užasava ovaj događaj u 20. stoljeću ...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 16:50

Radnja horora se desavala izmedju 1925 do 1961 godine, a to znaci, proslo stoljece !

Plus, radilo se ilegalno usvajanje beba sa iste lokacije van Irske, najcesce u SAD! to sam saznala prije dvije godine :sok

sad provjerih na Google, sa cilme da vidim koji je red casnnih sestara bio zaduzen za horor, iako je wiki, ipak cu c/p :
In the same debate, AAA-PBP T.D. Bríd Smith called for the Bon Secours order of nuns to be disbanded. She said "its hospital empire, the biggest private hospital group in the State, was built on the bones of the dead Tuam babies." Smith said "everyone was not responsible for what happened in Tuam. It was paid for by the State, which knew exactly what was going on, and there were 'headage payments' of up to $3,000 for each child sent to the United States."[27]

The Minister for Justice, Frances Fitzgerald, stated that "the discovery is an infinitely sad reminder of an Ireland that was a very harsh, harsh place for women and their babies" and that "it shows the tortured relationship the State and church had with pregnant women - it is a tragedy that we are now facing in its entirety."[24]

The Catholic Archbishop of Tuam, Michael Neary, said that he is horrified by the confirmation that significant quantities of human remains were buried on the site. He said he had been "greatly shocked to learn of the scale of the practice during the time in which the Bon Secours ran the mother and baby home in Tuam."[29]

The Irish Catholic Bishops' Conference apologised for the hurt caused by its part in the system, which they said also involved adoptions. They said that "the appalling story of life, death and adoptions related to the Mother and Baby Homes has shocked everyone in Ireland and beyond."[30][31]

The President of Ireland, Michael D. Higgins, said "there are dark shadows that hang over our meeting, shadows that require us all to summon up yet again a light that might dispel the darkness to which so many women and their children were condemned, and the questions left unanswered as we moved on." President Higgins described Catherine Corless' work as "another necessary step in blowing open the locked doors of a hidden Ireland."[30]
http://bonsecours.org/

ne znam da li su iste radile horore na drugim lokacijama,ali pistam sto je njihova reakcija veana za slucaj sa bebicama u Irskoj :(

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 16:51

..grozno je zo i citat a kamoli nesto drugo..a pitam se otkud su se ta sva dica nesretna tu nasla ...il slikovito d kazem jesu li ginekolozi jedini odgovorni za abortuse... :hm ili cemo uvik na prvu grunit...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 16:53

dr laganini wrote:
statebriga wrote: Crkva je tad imala ulogu Svmocnog Boga :zid

...nije samo crkva nego svijest opcenito imat izvanbracnon dite i prije samo pedeset godina na ovim prostorima je bilo sokantno...a ni danas nije simpaticno u najmanju ruku..govorim iz prve ruke cerka mi ima dite iz izvanbracne zajednice pa znam komentare i stavove okoline..a ta dogadjanja su bila u srednjem vijeku..mos mislit svijesti u zo doba...
meni nikad nije bilo jasno ,a nije ni danas, zasto okolina negativno tretira drugacije djecu iz domova ili vanbracnu djecu :lupa

narod je preglup a jos vise jako bezobrazan :lupa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 16:54

..civilizacijski tokovi su takvi kakvi jesu..nesto prije sto godina se nije gledalo iatim ocima ko danas..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Mar 2017, 16:55

Bilo je i prije priče o zloglasnim sestrama Magdalenkama
šokantne priče o mladim ženama, koje društvo odbaci i prepusti u ruke katoličkoj crkvi....najčešće zajedno sa njihovom, tek rođenom, neželjenom djecom...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 16:55

dr laganini wrote:..grozno je zo i citat a kamoli nesto drugo..a pitam se otkud su se ta sva dica nesretna tu nasla ...il slikovito d kazem jesu li ginekolozi jedini odgovorni za abortuse... :hm ili cemo uvik na prvu grunit...
ma problem je da mnogi katolicki redovi, muski zenski imaju tamnu stranu proslosti :kafa

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9792 times
Been thanked: 16442 times

Post by spacebound » 10 Mar 2017, 16:55

Sama si odgovorila, glupi, bezobrazni a i sa potpunim odsustvom empatije :bije
A gdje su silni ocevi koji ovu djecu napravise?To nista, nula bodova :hm
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Mar 2017, 16:56

dr laganini wrote:..civilizacijski tokovi su takvi kakvi jesu..nesto prije sto godina se nije gledalo iatim ocima ko danas..
Markička je izgleda dioptrijom u 18. ili još nižem stoljeću...i nije usamljena

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 16:57

statebriga wrote:
dr laganini wrote:..grozno je zo i citat a kamoli nesto drugo..a pitam se otkud su se ta sva dica nesretna tu nasla ...il slikovito d kazem jesu li ginekolozi jedini odgovorni za abortuse... :hm ili cemo uvik na prvu grunit...
ma problem je da mnogi katolicki redovi, muski zenski imaju tamnu stranu proslosti :kafa
..katolicki..pa.i sad imaa pk muslimanskim zemljama di zene spale zbog preljuba.. :cudi

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 16:58

dr laganini wrote:..civilizacijski tokovi su takvi kakvi jesu..nesto prije sto godina se nije gledalo iatim ocima ko danas..
pa vezano za temu, horor je zavrsen 1961 godine :sok

napisah ranije na temi,u Irskoj su upravo 60tih godina oveci imali pravo zadrzati djete ili djecu ,ako supruga umre ili pobjegne :sok

to nije bilo tako davno :sok

civilizacija sporo rotira :zid

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 17:00

dr laganini wrote:
statebriga wrote:
..katolicki..pa.i sad imaa pk muslimanskim zemljama di zene spale zbog preljuba.. :cudi
ima,ali tema je o katolickom zenskom redu koji je leglano bio zaduzen za zbrinjavanje majki i beba :kafa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 17:01

storm wrote:
..jesinikad ubzivotu gleda izlaganje markicke uzivo i njena zmisljanja..siguran sam da nisi kao i obicno pokupis informacije s krivi izvora..tri referenduma j povjesti hr su bila i jedan je bio njen i pokupila je glasove bez problema..znaci pesto tisuca ljudi su debili...kani se sinko indexa... :zubi

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 17:02

statebriga wrote:
dr laganini wrote:
statebriga wrote:
ima,ali tema je o katolickom zenskom redu koji je leglano bio zaduzen za zbrinjavanje majki i beba :kafa
..kome su se te zene obratile tada..i mislis da nisu znali kakk ce zavrsit..ovako im je bilo bezbolnije..

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Mar 2017, 17:03

spacebound wrote:Sama si odgovorila, glupi, bezobrazni a i sa potpunim odsustvom empatije :bije
spacebund, ocevi, vjeruj mi, nisu imali nikakva prava , nisu mogli zadrzati djecu, a djeca se nisu mogla ostaviti kod bake ili djeda ili drugih clanova rodbine , zeim reci,sistem je diskriminirao i oceve i majke i jadnu djecu

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Mar 2017, 17:04

dr laganini wrote:
storm wrote:
..jesinikad ubzivotu gleda izlaganje markicke uzivo i njena zmisljanja..siguran sam da nisi kao i obicno pokupis informacije s krivi izvora..tri referenduma j povjesti hr su bila i jedan je bio njen i pokupila je glasove bez problema..znaci pesto tisuca ljudi su debili...kani se sinko indexa... :zubi
Da... Otprilike toliko i ima debila u hr... Iz izbore u izbore dokazuju :oo

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 10 Mar 2017, 17:04

statebriga wrote:
spacebound wrote:Sama si odgovorila, glupi, bezobrazni a i sa potpunim odsustvom empatije :bije
spacebund, ocevi, vjeruj mi, nisu imali nikakva prava , nisu mogli zadrzati djecu, a djeca se nisu mogla ostaviti kod bake ili djeda ili drugih clanova rodbine , zeim reci,sistem je diskriminirao i oceve i majke i jadnu djecu
..o tome i pisem ..bacio sam.paralelu s ginekolozima..

Post Reply

Return to “Historija”