Lozinke,paswordi,razni errori....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8978 times
- Been thanked: 10674 times
- Status: Online
Re: Koje su to najgore šifre i koliko često mijenjate svoje?
Lijepo je,imati dobru sifru.
Samo hakeri to provale ako se bas namerace.
Na primjer,mnogi profili su hakovani na facebook-u.
To se i meni desilo prije nekih mjesec dana.
Samo hakeri to provale ako se bas namerace.
Na primjer,mnogi profili su hakovani na facebook-u.
To se i meni desilo prije nekih mjesec dana.
Re: Koje su to najgore šifre i koliko često mijenjate svoje?
kao sifru koristim ono sto svi najvise ocekuju
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
- Status: Offline
Re: Samo da pitam
... 

Last edited by Zagorka on 17 Jul 2012, 11:42, edited 1 time in total.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Re: Samo da pitam
Prvo pitanje za tebe... Jel do sifri i profila ta osoba dosla od tebe, tj jesi joj ti dala, ili je na neki nacin hakovala comp i ukrala sve te podatke ???
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8978 times
- Been thanked: 10674 times
- Status: Online
Re: Lozinke,paswordi,razni errori....
Evo ovo je tema o lozinkama i paswordimamadam Bovary wrote:Gdje ona tema za pitanja iz informatike,ne mogu naci nikako?
Mislim da je najkritičnije ako neko nekome, skuži pasword od E maila, koji
se često koristi. Obično u inboxu, svašta se zatekne od poruka sa foruma
i društvenih mreža.
-
Ok.. Znaci nema nikakvih programcica niti nesto ubaceno u tvoj comp pa da moze saznati ponovo...
Mjenjanje pass na FB...
Gore u desnom cosku, pored NASLOVNICA ili HOME zavisi od jezika, imas crticu prema dole, tu kad kliknes imas POSTAVKE KORISNICKOG RACUNA.. KAd tu kliknes onda dobijes izbor za mjenjanje sifre za FB.. Tu takodjer, mozes promjeniti i ime na fb.. To je to sto se tice FB..
Idemo dalje..
Za ovaj forum, nick ti moze Maja promjeniti, a pass mjenjas
Odes na profil postavke, Pa opet profil.. I onda imas na lijevoj strani, KORISNICKI RACUN... tu kad kliknes dobijes opciju da mjenjas pass... Imas dva polja za ukucati novu sifru, i dole ispod kucas trenutnu da bi se promjenila... i to je to ...(evo slika ispod)
Za skype...
Odi na stranicu.. www.skype.com, loguj se sa svojim acc koji imas, odes na accaunt, i malo spustis stranicu dole, sa lijeve strane imas podatke svog acc-a
Skype name, e-mail i ispod Passvord
Kliknes na change your passvord, otvori ti se gdje mjenjas pass... Prvo polje stari pass, zatim 2 x novi pass, ides na save settings i to je to..
Posto ti zna sve te pass, vjerovatno zna i pass od maila, pretpostavljam da ti je hotmail, pa bi bilo dobro i to da promjenis..
www.hotmail.com, ukucas svoj mail i pass i logujes se u mail, u desnom gornjem uglu, ispod imena i prezimena pise ti PROFIL.. tu kliknes, pa onda PRIVACI SETTINGS, zatim na lijevoj strani imas MAIL I PRIVACY, klikni na MAIL; i tu ces onda dobiti Account details (password, aliases, time zone) Klikni tu... Nadji pass i promjeni..I ovdje isto ide prvo polje stari pass, a zatim dva puta novi...
Ako nesto nije jasno, ili jos bi nesto, slobodno napisi..
Mjenjanje pass na FB...
Gore u desnom cosku, pored NASLOVNICA ili HOME zavisi od jezika, imas crticu prema dole, tu kad kliknes imas POSTAVKE KORISNICKOG RACUNA.. KAd tu kliknes onda dobijes izbor za mjenjanje sifre za FB.. Tu takodjer, mozes promjeniti i ime na fb.. To je to sto se tice FB..
Idemo dalje..
Za ovaj forum, nick ti moze Maja promjeniti, a pass mjenjas
Odes na profil postavke, Pa opet profil.. I onda imas na lijevoj strani, KORISNICKI RACUN... tu kad kliknes dobijes opciju da mjenjas pass... Imas dva polja za ukucati novu sifru, i dole ispod kucas trenutnu da bi se promjenila... i to je to ...(evo slika ispod)
Za skype...
Odi na stranicu.. www.skype.com, loguj se sa svojim acc koji imas, odes na accaunt, i malo spustis stranicu dole, sa lijeve strane imas podatke svog acc-a
Skype name, e-mail i ispod Passvord
Kliknes na change your passvord, otvori ti se gdje mjenjas pass... Prvo polje stari pass, zatim 2 x novi pass, ides na save settings i to je to..
Posto ti zna sve te pass, vjerovatno zna i pass od maila, pretpostavljam da ti je hotmail, pa bi bilo dobro i to da promjenis..
www.hotmail.com, ukucas svoj mail i pass i logujes se u mail, u desnom gornjem uglu, ispod imena i prezimena pise ti PROFIL.. tu kliknes, pa onda PRIVACI SETTINGS, zatim na lijevoj strani imas MAIL I PRIVACY, klikni na MAIL; i tu ces onda dobiti Account details (password, aliases, time zone) Klikni tu... Nadji pass i promjeni..I ovdje isto ide prvo polje stari pass, a zatim dva puta novi...
Ako nesto nije jasno, ili jos bi nesto, slobodno napisi..
- Zagorka
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Zagorka on 17 Jul 2012, 11:46, edited 1 time in total.
Osim sto moras izmjeniti passworde moras ocistitit racunar od takozvanih keylogera.malwara,spywara itd.A zasto,zato sto si izgleda pokupila neki link koji ti je ona poslala i s tim si pokupila njenu vezu od njenog kejlogera koji hvata sve tvoje sifre koje kucas na racunaru.Za to nemoj se puno radovati da ces sa izmjenom sifri sve uspjesno odraditi,nego skeniraj racunar od stetocina koje imas u fileovima.
Evo vidi kako covjek hacuje neciji profil na FB,i to sa free verzijom keylogera.
Evo vidi kako covjek hacuje neciji profil na FB,i to sa free verzijom keylogera.

-
Posto sam je vec pitao jeli dala sifru ili je ona hakovala, i rekla je da je dala, znaci da nije u pitanju ni keyloger niti neki drugi stetni program.. I sumnjam da ta doticna osoba i zna koristiti keyloger 
MB... nema na cemu.. i drugi put gdje zapne
A sta je keyloger.. to je programcic ili ti virus, koji se ubaci na tvoj comp, i radi u pozadini dok ti radis na compu.. I sve sto ti kucas na svom compu on biljezi i salje tom doticnom ko ti je ubacio to na comp..

MB... nema na cemu.. i drugi put gdje zapne

A sta je keyloger.. to je programcic ili ti virus, koji se ubaci na tvoj comp, i radi u pozadini dok ti radis na compu.. I sve sto ti kucas na svom compu on biljezi i salje tom doticnom ko ti je ubacio to na comp..
Ipak se ti osiguraj i skeniraj racunar,to ti je moja preporuka.Jer ako ti je jedan password bio u pitanju i ako ga koristis svugdje onda je ok,nije ti postavila keyloger ali ako imas razlicite passworde za FB,email forume itd onda te je zakacila sa keylogerom.Evo ja naprimjer jedan password koristim za sve forume ali za skype,email je poseban password a FB i ne koristim.
Evo ti Malwarebytes program pa skeniraj komp.

Hitman Pro 3.6.0

https://filepost.com/files/9e62b52c/Sur ... -LnDL.rar/
Evo ti Malwarebytes program pa skeniraj komp.

Code: Select all
https://rapidshare.com/files/2170657155/mba.new.rar

https://filepost.com/files/9e62b52c/Sur ... -LnDL.rar/

- Zagorka
...
Last edited by Zagorka on 17 Jul 2012, 11:43, edited 1 time in total.
-
Trebalo bi da bude dovoljno..
Najbolje ti je da na firefox (ako ga koristis) namjestis da ne cuva histori, tako da cim zatvoris firefox sve sto si ti radila se brise i ne ostaju tragovi na compu... Isto tako mozes provjeriti da li je negdje sacuvan pass na firefox i iskljuciti da ne pita da sacuvas pass..
Odi na firefox - ALATI ili TOOLS pa MOGUCNOSTI. Otvorit ce se novi prozorcic tu ides na Privatnost... I tu imas opciju da ti nepamti histori...
U istom tom prozorcicu oznaci SIGURNOST i tu imas ZAPAMTI lozinke stranice, i tu skini kvacicu, tako ti nece spremati pass na compu..
Evo slika...Znaci stavi ono NECE NIKADA PAMTITI POVIJEST
Najbolje ti je da na firefox (ako ga koristis) namjestis da ne cuva histori, tako da cim zatvoris firefox sve sto si ti radila se brise i ne ostaju tragovi na compu... Isto tako mozes provjeriti da li je negdje sacuvan pass na firefox i iskljuciti da ne pita da sacuvas pass..
Odi na firefox - ALATI ili TOOLS pa MOGUCNOSTI. Otvorit ce se novi prozorcic tu ides na Privatnost... I tu imas opciju da ti nepamti histori...
U istom tom prozorcicu oznaci SIGURNOST i tu imas ZAPAMTI lozinke stranice, i tu skini kvacicu, tako ti nece spremati pass na compu..
Evo slika...Znaci stavi ono NECE NIKADA PAMTITI POVIJEST
- Zagorka
.
Last edited by Zagorka on 17 Jul 2012, 11:44, edited 1 time in total.
-
Eh onda ovako
Idi na onaj kljuc u cosku sto ima.. Pa onda POSTAVKE..
Ides zatim na PRIKAZI NAPREDNE POSTAVKE (bude u dnu stranice)
Kad to kliknes nadji POSTAVKE SADRZAJA, tu imas kolacice, i oznaci ono OBRISI KOLACICE I OSTALE INFORMACIJE Kad zatvorim web stranicu.. i idi na ok i to je to
Kad to kliknes nadji POSTAVKE SADRZAJA, tu imas kolacice, i oznaci ono OBRISI KOLACICE I OSTALE INFORMACIJE Kad zatvorim web stranicu.. i idi na ok i to je to
Evo ti program koji cisti sve iz browsera samo ga pokrenes i bice ti ocisceno i istorija i kolacici i sve ostalo.madam Bovary wrote:Ne'am ja firefox vec chrome

Code: Select all
https://rapidshare.com/#!download|159p4|3280903925|cleaner.rar|4392|0|0
CCleaner i rad s njim
http://bosanski-forum.com/viewtopic.php ... im#p177911

- Zagorka
E neka te BLACK ziv i zdrav bio
....
Eh Sheva,mene vise nista ne iznenadjuje od ljudi,ja se samo trudim ostati mirna sasvim,jer (spominjala sam)nisam normalna ako puknem,i onda to lagano prehodam....nekako kad sam razmislila,i nije me puno zacudilo
Sad ova govori:hajde da mi nju uhodimo,neka vidi,ma daj rekoh mani me majke ti mile.......nemam drugog posla...skontaće i to je dosta....nemaju ljudi zivota nikako valjda.....

Eh Sheva,mene vise nista ne iznenadjuje od ljudi,ja se samo trudim ostati mirna sasvim,jer (spominjala sam)nisam normalna ako puknem,i onda to lagano prehodam....nekako kad sam razmislila,i nije me puno zacudilo

Sad ova govori:hajde da mi nju uhodimo,neka vidi,ma daj rekoh mani me majke ti mile.......nemam drugog posla...skontaće i to je dosta....nemaju ljudi zivota nikako valjda.....

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
e svaka čast za toSheval wrote:Ovaj CCcleaner ja imam već duže vremena...dobar![]()
Nego,koliki klošar moraš biti da bi nekoga uhodio i zadirao u njegovu intimu.
Nisu mi jasni ti ljudi sekunde.
Majke mi rođene,nekad mi žena zaboravi mobitel,i zvoni joj ili dođe joj poruka...nikad baš nikad mi nije palo na pamet da se javim,da pročitam poruku,da nešto gledam na mobitelu.
Isto kao da ga nema,ne zanima me.Uostalom,mobitel i internet su naša intima a onaj koji u to želi zaviriti,uistinu je jadan i sjeban.

niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Zagorka
BlackHawk wrote:Eh onda ovako
e svaka ti stoji sem ove,brisala kolacice i jos su tu