Kapitalizam
Moderator: Krokodil Behko
Re: Kapitalizam
Ama me treba meni njezina dijagnoza od doktora. Pa dovoljno da ju pogledam. Ista jedna nas snaja koja je bila luda i od i bez alkohola...Prezivala se Oršić djevojacko, ,a to je nekad bila plemicka obitelj..opisana zena je ludja ...ni Hitler nije bio normalan pa su mnogi klicali Heil Hitler..i megaloman i lud...
To sto j bila popularna ne dokazuje nista....bestseler i tak to..pa i masa Nives Kiklopa osvojila..i don Kacunka pride..
To sto j bila popularna ne dokazuje nista....bestseler i tak to..pa i masa Nives Kiklopa osvojila..i don Kacunka pride..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
- Status: Offline
Re: Mi živimo u svijetu kojeg je izmislila ova žena
Radije bi živio u najgoroj mogućoj diktaturi, nego u državi kakvu oni zagovaraju.storm wrote:Zanimljivi su ovi libertarijanci ......ima stvari koje mi se sviđaju...ovo sa smanjenjem države na najmanju moguću razinu pogotovo.
Onako barem imaš jednog diktatora i manje više znaš na čemu si, a u njihovim bi ih bilo poprilično, svaki sa svojim bubicama.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

A sad živiš, gdje?Bla wrote:Radije bi živio u najgoroj mogućoj diktaturi, nego u državi kakvu oni zagovaraju.storm wrote:Zanimljivi su ovi libertarijanci ......ima stvari koje mi se sviđaju...ovo sa smanjenjem države na najmanju moguću razinu pogotovo.
Onako barem imaš jednog diktatora i manje više znaš na čemu si, a u njihovim bi ih bilo poprilično, svaki sa svojim bubicama.
Habibti, ya nour el - ain... 

- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
+ 1Bla wrote:Radije bi živio u najgoroj mogućoj diktaturi, nego u državi kakvu oni zagovaraju.storm wrote:Zanimljivi su ovi libertarijanci ......ima stvari koje mi se sviđaju...ovo sa smanjenjem države na najmanju moguću razinu pogotovo.
Kombinacija pririvene diktature i fasizma , koja ce nam svima doci glave.
Koje diktature, kad je država smanjena utjecajem na najmanju moguću mjeru....drugo je to što je ovdje svijest da te netko mora vodati kroz život ... kombinati, oour sour i tak ta nostalgija ...Mirelam wrote:+ 1Bla wrote:Radije bi živio u najgoroj mogućoj diktaturi, nego u državi kakvu oni zagovaraju.storm wrote:Zanimljivi su ovi libertarijanci ......ima stvari koje mi se sviđaju...ovo sa smanjenjem države na najmanju moguću razinu pogotovo.
Kombinacija pririvene diktature i fasizma , koja ce nam svima doci glave.
I nisu oni nigdje na vlasti da bi mogli sasvim dobro vidjeti učinke potpunog libertarijanstva.....Reganova USA je bila najbliže kako sam čitao

Čak nisam ni siguran da je ovaj neoliberalni kapitalizam to.....taj će nam doći glave
http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... 26&t=19400

aha....podsjeti me tvoja izjava na neštoBla wrote:u BiHstorm wrote:A sad živiš, gdje?

a u njihovim bi ih bilo poprilično, svaki sa svojim bubicama.

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Da, samo što u takvom društvu država ne staje između onog gore i onog dole, nego je poprilično sve "liberalno". Tako da onaj ko je gore, će da ide još više gore, i da gura i gazi još više onog ko je dole. Mnogo više nego što je to do sada bio u prilici da radi.
:

Ne znam....ja sigurno nisam u kategoriji sposobnijih i bogatijih....ali mi je prirodno da najsposobniji i najbogatiji imaju najviše.....sad nas gaze "podobni" pa opet svi sjede doma.Bla wrote:Da, samo što u takvom društvu država ne staje između onog gore i onog dole, nego je poprilično sve "liberalno". Tako da onaj ko je gore, će da ide još više gore, i da gura i gazi još više onog ko je dole. Mnogo više nego što je to do sada bio u prilici da radi.
Ajde čisto bezveze, bez političkih i tih dnevnopolitičkih zaebancija odaberi prema svim parametrima, poslovne prilike, kvaliteta života, standarda i svega što život čini, mjesto za život.....mislim da bi se ogromna većina obrela u nekoj "kapitalističkoj" zemlji ....sve ostalo je laž.

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Isti nigdje nije bio do te mjere razuzdan (srećom), osim možda na svjetskom nivou, mada je i tu prilično zauzdan kakav bi mogao da bude.
Nemam ja ništa protiv kapitalizma, ali itekako imam protiv takvog.
:

Nije idealno uređenje...ali se ipak pokazalo (barem do sad) najprihvatljivije....sposobniji su bogatiji, privatno poduzetništvo nudi posao, konkurencija se natjeće u korist kupca...još ako je posrijedi država sa osjećajem za socijalna pitanja, to bi bilo to...Bla wrote:Isti nigdje nije bio do te mjere razuzdan (srećom), osim možda na svjetskom nivou, mada je i tu prilično zauzdan kakav bi mogao da bude.
a džabe ( kao u jugi koju mnogi idealiziraju, makar se radilo o neodrživom modelu ekonomije) nema ni u babe, to je valjda jasno.

- Mohr
- Inventar foruma
- Been thanked: 11 times
Nemam ni ja ništa protiv tebe, ali te ne volim (kao) takvogBla wrote:Isti nigdje nije bio do te mjere razuzdan (srećom), osim možda na svjetskom nivou, mada je i tu prilično zauzdan kakav bi mogao da bude.

Nego, ko/šta bi trebalo da ga zauzda tj. kako se razuzd'o

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Problem je drugačije prirode. Kapitalizam i ova nadriekonomija je zasnovana na teoriji o stalnom rastu. Što je nemoguće. Ne znam da li ćemo mi biti generacija koja će to doživjeti, a ne bi ni volio da budem. Al' jednog dana će samo da bude: "paf", šta bi???storm wrote:Nije idealno uređenje...ali se ipak pokazalo (barem do sad) najprihvatljivije....sposobniji su bogatiji, privatno poduzetništvo nudi posao, konkurencija se natjeće u korist kupca...još ako je posrijedi država sa osjećajem za socijalna pitanja, to bi bilo to...
a džabe ( kao u jugi koju mnogi idealiziraju, makar se radilo o neodrživom modelu ekonomije) nema ni u babe, to je valjda jasno.
:

E to je točnoBla wrote:Problem je drugačije prirode. Kapitalizam i ova nadriekonomija je zasnovana na teoriji o stalnom rastu. Što je nemoguće. Ne znam da li ćemo mi biti generacija koja će to doživjeti, a ne bi ni volio da budem. Al' jednog dana će samo da bude: "paf", šta bi???storm wrote:Nije idealno uređenje...ali se ipak pokazalo (barem do sad) najprihvatljivije....sposobniji su bogatiji, privatno poduzetništvo nudi posao, konkurencija se natjeće u korist kupca...još ako je posrijedi država sa osjećajem za socijalna pitanja, to bi bilo to...

Nemoguć je beskonačni rast, a jedan je od pretpostavki ili postulata kapitalizma...
Ja čak mislim, da se namjerno izazivaju "krize" ...da se konsolidiraju i preslože malo sredstva.....nema veze što mi malo , samo malo naebemo u medjuvremenu

- Mirelam
- Forum [Bot]
Mislim da si ti ipak malo previe opterecen Jugom i tim stvarima. Pomjeri se malo naprijed, to je iza nas.storm wrote:
Koje diktature, kad je država smanjena utjecajem na najmanju moguću mjeru....drugo je to što je ovdje svijest da te netko mora vodati kroz život ... kombinati, oour sour i tak ta nostalgija ...
I nisu oni nigdje na vlasti da bi mogli sasvim dobro vidjeti učinke potpunog libertarijanstva.....Reganova USA je bila najbliže kako sam čitao
Čak nisam ni siguran da je ovaj neoliberalni kapitalizam to.....taj će nam doći glave
http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... 26&t=19400
Mozda ja malo mijesam termine libertarijanstvo i neoliberalizam, koji su braca po svojim postavkama, ali i komunizam kao ideja je jako prihvatljiv, s tim sto rezultati pokazuju nesto sasvim drugo.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Preduhitrio si me , prvo sam tebi odgovaraostorm wrote:E to je točnoBla wrote:Problem je drugačije prirode. Kapitalizam i ova nadriekonomija je zasnovana na teoriji o stalnom rastu. Što je nemoguće. Ne znam da li ćemo mi biti generacija koja će to doživjeti, a ne bi ni volio da budem. Al' jednog dana će samo da bude: "paf", šta bi???storm wrote:Nije idealno uređenje...ali se ipak pokazalo (barem do sad) najprihvatljivije....sposobniji su bogatiji, privatno poduzetništvo nudi posao, konkurencija se natjeće u korist kupca...još ako je posrijedi država sa osjećajem za socijalna pitanja, to bi bilo to...
a džabe ( kao u jugi koju mnogi idealiziraju, makar se radilo o neodrživom modelu ekonomije) nema ni u babe, to je valjda jasno.![]()
Nemoguć je beskonačni rast, a jedan je od pretpostavki ili postulata kapitalizma...
Ja čak mislim, da se namjerno izazivaju "krize" ...da se konsolidiraju i preslože malo sredstva.....nema veze što mi malo , samo malo naebemo u medjuvremenu

Kao i svaki prirodni organizam , tako i drustvo ne moze da ima stalni rast. Posto dostigne odredjenu tacku od koje se ne moze naprijed jel, zadovoljene nase potrebe, treba traziti nova trzista i nove resuse, a to se proizvodi na nacin koji mi zivimo danas, naravno daleko od nase kuce i nasih ociju, uljuljkanih u nasem blagostanju i nasoj "demokratiji". Medjutim posljedice tek dolaze.
Možda i jesam...kad mi svako malo netko napiše- eh kako je bilo tada i tadaMirelam wrote: Mislim da si ti ipak malo previe opterecen Jugom i tim stvarima. Pomjeri se malo naprijed, to je iza nas.
Mozda ja malo mijesam termine libertarijanstvo i neoliberalizam, koji su braca po svojim postavkama, ali i komunizam kao ideja je jako prihvatljiv, s tim sto rezultati pokazuju nesto sasvim drugo.

pod 1991 pa do 2013 nisam 5 puta spomenuo jugu, otkako sam upao vamo na forum, svaki dan pročitam 28 puta, kako nam je lijepo bilo

Otud valjda

Možda bude u budućnosti taj apsolutni komunizam.... ali tad nećemo više imati puške, nego kamen i palicu u rukama....pa polako ponovo..

Slobodno u taj koloplet ubaci i sve izazvane ratove i krize....i ovo danas u Briselu je drmanje tržišta na neki način...Mirelam wrote: Preduhitrio si me , prvo sam tebi odgovarao
Kao i svaki prirodni organizam , tako i drustvo ne moze da ima stalni rast. Posto dostigne odredjenu tacku od koje se ne moze naprijed jel, zadovoljene nase potrebe, treba traziti nova trzista i nove resuse, a to se proizvodi na nacin koji mi zivimo danas, naravno daleko od nase kuce i nasih ociju, uljuljkanih u nasem blagostanju i nasoj "demokratiji". Medjutim posljedice tek dolaze.
Oružje je bitan dio prihoda kapitalista.

- Mirelam
- Forum [Bot]
Nije problem komunizam, nego balans koji je nestao s tim komunizmom, a sa tom slobodom smo dobili razuzdani kapitalizam kojem ni nebo nije granica. Po pitanju ekonomije dug Jugoslavije je bio pickin dim , obzirom kada se uporede cifre danasnjih dugova svjetskih sila, koji se ravnaju bombardovanjem diktatorskih rezima i oslobadjanjem novih trzista.storm wrote:Možda i jesam...kad mi svako malo netko napiše- eh kako je bilo tada i tadaMirelam wrote: Mislim da si ti ipak malo previe opterecen Jugom i tim stvarima. Pomjeri se malo naprijed, to je iza nas.
pod 1991 pa do 2013 nisam 5 puta spomenuo jugu, otkako sam upao vamo na forum, svaki dan pročitam 28 puta, kako nam je lijepo bilo
Otud valjda
Možda bude u budućnosti taj apsolutni komunizam.... ali tad nećemo više imati puške, nego kamen i palicu u rukama....pa polako ponovo..
Neki od nas su imali tu srecu ili nesrecu pa zive ta dva svijeta, pa mogu da i vrse odredjene komparacije.
Ne slažem se s opaskom za dug.....20 tadašnjih milijardi usd ili nešto više, kako se tvrdi- nije isti novac kao danas....danas bi to iznosilo skoro 100 milijardi prema vrfijednosti....i nismo se zaduživali zbog investicija toliko, koliko zbog krpanja rupa....što se uostalom i nastavilo s tom praksom u tranziciji te bijede koja je sad...Mirelam wrote: Nije problem komunizam, nego balans koji je nestao s tim komunizmom, a sa tom slobodom smo dobili razuzdani kapitalizam kojem ni nebo nije granica. Po pitanju ekonomije dug Jugoslavije je bio pickin dim , obzirom kada se uporede cifre danasnjih dugova svjetskih sila, koji se ravnaju bombardovanjem diktatorskih rezima i oslobadjanjem novih trzista.
Neki od nas su imali tu srecu ili nesrecu pa zive ta dva svijeta, pa mogu da i vrse odredjene komparacije.
Boli briga Japan Englesku ili USA za dug, kad ta sredstva stvaraju novac....investira se, pa se kamate lakoćom servisiraju....
slovenija i hrvatska su svaki put pred kolapsom, kad dođe na red samo tranša za plaćanje kamate....o vraćanju duga se i ne razmišlja