Ožiljci

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Ožiljci

Post by IM_ex » 15 Mar 2012, 20:40

Imam sad vec jedva vidne biljege.
Jedan, na nozi (trodupli xD) je nastao na Dunavu, kad sam gurnuta od strane lika koji je, u zaletu da se baci u vodu, namjerno naletio na me, ledjima mu okrenutu. Stajala sam u kamenitom plicaku; gurnuo me jako da sam pala. Ma reflektivno, cim se pridigoh, zgrabih najveci kamen i bacih ga za plivacem; sreca, ne pogodih ga, a da jesam kako sam ciljala, pala bi mrtva glava.
uff, kako je uzasno izgledalo to u nogu "zakovano" kamenje, koje sam, uzasavajuci se sto od prizora sto od bola ... sto od bijesa, grebanjem noktima odstranjivala iz tijela.
Drugih par oziljaka mi je na uzivanje ostavio Bani. Kucni ljubimac koji je to haman pa prestao biti, a ja, iako svjesna toga, zbog prevelike ljubavi prema njemu pravila se da to ipak nema veze sa opasnijom agresivnoscu. Bani mi tako nedostaje da ev' jedva trpim da se ne rasplacem :place
A kasapio me k'o dusman, s apetitom ... taj kad zagrize ne zna pustiti; kad ga "otkacim" ostane izvaljeno meso. E, sad su ti biljezi kao od gasene cigarete :zubi
E sad necu ni kako ja hocu

Blackhawk

Post by Blackhawk » 15 Mar 2012, 21:13

Imam svuda oziljaka.. Od padova, ugriza psa, ogrebotina, opekotina...

Ispod lijevog koljena imam najveci oziljak, tu sam rasjekao nogu na neku sipku, nisam ni primjetio dok nije krv pocela skakljati dok tekla niz nogu, a bilo zarezano do kosti.. A ja budala, samo omotao zavojem i otisao na jezero na kupanje :)...
Drugi koji se vidi na lijevom palcu, tu mi kapnula vruca plastika, palio flase..
Na misicu desne ruke, imam ugriz, oslikan zub od steneta od par mjeseci.. Imao malog psa i nosio ga a njemu se nije svidjelo i ugrize za ruku, srecom nije imao jake zube pa nista opasno... taj mi je posebno drag oziljak..
Imam iza desnog uha, mada ne znam koliko je vidljiv ali osjetim na dodir da je jos tu.. Tu sam imao nesto kao cir, pa su mi rezali na zivo, i ostao oziljak..
To su oni najveci koji se bas vide.. A ima jos po prstima svuda od posjekotina.. Bio sam nestasno dijete kao mali :) cudo da nema ih i vishe

Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Hana84 » 15 Mar 2012, 23:19

Imam veliki oziljak od operacije na desnoj nozi. Sigurno su to bile one "birvaktile" tehnike operisanja.
Znak raspoznavanja je bio " Je' to ona Hana sa oziljkom na nozi ?!
Kad sam imala 3 godine pala sam sa ljuljacke koju mi je rahmetli dido postavio kod sebe na verandi. Kako su me djeca zaljuljala, ja sam otvorila korpu i ispila , padala sam stepenicama citav jedan sprat, tako da sam polomila butnu kost.

TheDieD
Na probnom
Na probnom

Post by TheDieD » 29 Mar 2012, 12:44

Imam jedan romantični kraj desne obrve i jedan neromantični od operacije slijepog crijeva.

Anonimus 9
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Anonimus 9 » 29 Mar 2012, 13:45

ja imam tri oziljka jedan je od ranjavanja drugi od noža a treci sam sam sebi napravio skacuc sa mosta sva tri su na nogama :D
Em sam izbjeglica ,em rođen na carski rez ,nit kuce nit picke materine

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 26 May 2012, 21:42

....da imam,na clanku lijeve noge...vidljiv dosta,deset cm....ostao od djetinjstva.....
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13820 times
Been thanked: 9562 times

Post by Julia-Klara » 26 May 2012, 21:45

na dlanu desne ruke, ubo me drug skalpelom u osnovnoj skoli, par malih na koljenima (bila pasionirani vozac rolsua kao dijete, i jos pasioniraniji padac sa istih, ali i sa bicikla) :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by bubica » 28 May 2012, 23:18

Imam nekoliko oziljaka.Na desnoj nozi od pozadi imam oziljak koji izgleda kao srce, kao mala sam hodala po nekom veeeelikom kamenju i noga mi propala, pa su me cupali ujedinjenim snagama ne obazirujuci se na posljedice, i kada su me iscupali lijevala je krv, izgledalo je kao da su mi nogu iscupali. :hihi Takodjer na desnoj nozi na koljenu imam dvije male crtice kao oziljak od op.
Na lijevoj nozi od pozadi imam oziljak. Kod komsinice u dvoristu bilo neko drvo i tako ja prolazeci kako neznam ni sama zakacim nogom o to drvo i sada imam oziljak.
Desno na stomaku imam oziljak / slijepo crijevo op. Onaj nas bosanski rez od 15cm.
Pokraj desnog oka imam majusni oziljak, pad sa bicikla.

Kraj
siromah nema sta a bogatas nema kad

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 28 May 2012, 23:23

:sok

Bubo, pa ti sva u ožiljcima...dobro je da ima kraj... :hihi

Imam dva ožiljka..jedan je na desnom članku. Stala sam na neku razbijenu flašu, ona je odskočila i posjekla mi članak...Bila je jedna kopča.
A drugi ožiljak je bočno iznad lijevog koljena, velika crta 4-5 cm... uspomena na početke vožnje bicikla...
:D
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 28 May 2012, 23:46

Kad smo već kod tih ožiljaka da ispričam jednu smiješnu priču.Dobro, nije baš o ožiljcima više je o modricama tj šljivama :hihi
Kada sam bila u osnovnoj još, jednom su se nešto zakačili moja prijateljica i jedan drug iz razreda.I on nju udari tako jako, vjerovatno ni sam nije želio tako zamahnuti, ne znam ni šta mu bi, ali udario je u oko tako da je pala na pod od udarca.
Imala je veliku modricu..Tako je dolazila u školu.I taman kad joj je prošla, eto ti njega u školu, ista modrica na potpuno istom mjestu tj na oku, kao preslikana njena, samo je možda bilo drugo oko u pitanju. Udario se ne znam ni ja kako.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7308 times
Been thanked: 16988 times

Post by Maja » 18 Jan 2013, 21:55

Hana84 wrote:Imam veliki oziljak od operacije na desnoj nozi. Sigurno su to bile one "birvaktile" tehnike operisanja.
Znak raspoznavanja je bio " Je' to ona Hana sa oziljkom na nozi ?!
Kad sam imala 3 godine pala sam sa ljuljacke koju mi je rahmetli dido postavio kod sebe na verandi. Kako su me djeca zaljuljala, ja sam otvorila korpu i ispila , padala sam stepenicama citav jedan sprat, tako da sam polomila butnu kost.

Uhhhhhh moja rodica ima dva ogromna ožiljka na ruci i nozi. Ali preko čitave ruke, od šake do ramena. Pitam se kakav je to prelom bio da je tako unakaze. Doduše, prva operacija nije uspjela, pa su joj vadili iz noge nekakav živac i stavljali u ruku.
Ma grozno. Širok je par centimetara, a za dužinu sam već rekla. Ni danas nema snagu u toj ruci kao u ovoj zdravoj.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 19 Jan 2013, 00:38

Imam na glavi - igrali smo u cetvrtom osnovne "aberecke-abertute". Bila sam bas stidna djevojcica. Cak do te mjere da jedina nisam skakala od srece kad bismo "osvojili" nekoga za nas tim. I tako gledam ja raju, svi skacu, ma reko idem i ja. I skocim ja, a iza mene drugarica bila i ona mi zabije zube u glavu :grana Bilo je nekoliko savova...

Imam jos jedan na glavi - od radijatora, pala i udarila se...

I imam jedan romanticni, sreca jedva vidljivi na lijevoj ruci. Kad sam bila osmi razred smrtno sam bila zaljubljena u jednog svog vrsnjaka. Zabavljali smo se, mada on to nije znao :) Prvo slovo njegovog imena sam urezala ruzinim trnom na lijevo rame. (Umirem od stida sad, hahah). I da dodam, sretna sam sto se zvao Vedad, a ne DŽemal :)
Image

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8455 times
Been thanked: 5144 times

Post by Mister No » 19 Jan 2013, 00:41

nepodobna wrote:
Zabavljali smo se, mada on to nije znao :) Prvo slovo njegovog imena sam urezala ruzinim trnom na lijevo rame. (Umirem od stida sad, hahah). I da dodam, sretna sam sto se zvao Vedad, a ne DŽemal :)
:D. :respekt
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9021 times
Been thanked: 10731 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 19 Jan 2013, 00:42

Krokodil Behko wrote:Po mom racunu,imam tri oziljka. jedan sam zaradio kad sam bio djecak,na domalom prstu,desne ruke. zakacio sam za komad stakla prstom. Bio je u pitanju,neki polomljeni prozor. On je jedva vidljiv sada ali postoji. Drugi je na kaziprstu,lijeve ruke. I on je jedva vidljiv,a zaradio sam ga,kad mi je kapnula,istopljena plastika na prst. sad se svi vi,vjerovatno pitate,koliko sam ja to bio nestasan,kad sam desetoj godini zivota,zaradjivao gusarske oziljke :D.

Treci sam zaradio u udesu od prije par mjeseci.
Ispod desnog koljena,izgleda dosta gadno

Image
Eh pa ja i zaboravio za ovu temu. Što se tiče tog ožiljka iznad, jedva da se vidi.
Izgleda puno bolje nego kad sam slikao. Kooo mlad momak pa sve brzo zaraste :)

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 19 Jan 2013, 00:45

de ti nama jos jednom pokazi :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9021 times
Been thanked: 10731 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 19 Jan 2013, 00:48

Slikaću sutra-prekosutra pa ćeš vidjeti. Zapravo, možda se neće ni vidjeti na slici :D

dacina_curica

Post by dacina_curica » 19 Jan 2013, 00:48

Imam hicme, sve i jedan usko povezani uz buraza i rodice.

Prvi i najveci (mimo ovog od carskog) na unutrasnjoj srani desne noge tik iznad koljena - buraz nagovorio rodicu i mene (objema dvije godine) da se nameljamo kao klovnovi i skacemo po ogledalu koje je bilo na podu (neke renovacije kod majke u kuci bile). Rezultat - ja u hitnoj, seka istraumirana a njemu batine.

Imam jedan na malom prstu desne ruke kad sam proletila kroz vratadnevne sobe ganjajuci buraza da ga bubnem.

Nekoliko manjih na desnoj ruci jer sam rekla maloj rodici da su Backstreet Boys papci pa me ugrizla, krv sikljala. :grana

Ima ih jos ali ispucala sam zetone za danas. :grana

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 19 Jan 2013, 00:52

ah, a tek moje srculence sta oziljaka ima :tuga
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

hojla
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by hojla » 19 Jan 2013, 01:00

ovako....na lijevom malom prstu, od srpa sa nekih pet godina htio pomoć pri žetvi i požeo mali prst....na desnoj ruci (nadlanica) od staklene boce, razbijao boce i jedna zakačila ruku, pet kopči.....na lijevoj podlaktici od žice sa seoskih kola.....kačo se na kola i zakačio žicu jedno desetak cm........na desnom koljenu(ono kao od operacije meniskusa,al nije) i na nadkoljenici jedno desetak cm, od sudara vlaka na lokomotivi ....na licu doduše skriveno i ne vidi se od sudara avtomobila.......zato nosim bradu od sedamdesetišeste.....a o ožiljcima na glavi ne vrijedi ni pričat......helem ima toga ....samo srećom većina je dobro zašivena ili kopčana pa se skoro i ne poznaju...ono moraš malo bolje pogledat....sve u svemu preživio
Our solution mind revolution

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7308 times
Been thanked: 16988 times

Post by Maja » 20 Jan 2013, 00:16

hojla wrote:ovako....na lijevom malom prstu, od srpa sa nekih pet godina htio pomoć pri žetvi i požeo mali prst....na desnoj ruci (nadlanica) od staklene boce, razbijao boce i jedna zakačila ruku, pet kopči.....na lijevoj podlaktici od žice sa seoskih kola.....kačo se na kola i zakačio žicu jedno desetak cm........na desnom koljenu(ono kao od operacije meniskusa,al nije) i na nadkoljenici jedno desetak cm, od sudara vlaka na lokomotivi ....na licu doduše skriveno i ne vidi se od sudara avtomobila.......zato nosim bradu od sedamdesetišeste.....a o ožiljcima na glavi ne vrijedi ni pričat......helem ima toga ....samo srećom većina je dobro zašivena ili kopčana pa se skoro i ne poznaju...ono moraš malo bolje pogledat....sve u svemu preživio
Šta je to toliko moj hojla :sok
Jesi li ijedan zadobio nakon pada s bicikla :D

Post Reply

Return to “Razno”