NANE IPAK ZNAJU NAJBOLJE
Moderator: spacebound
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Re: NANE IPAK ZNAJU NAJBOLJE
Volem podjahkad sjesti sa starim ljudima i cuti njihove dogodovstine. Kako je npr. moj komsija, sad vec rahmetli, unosio rakiju u firmu(Komrad) a da ga nadlezni ne skuze 
Samo sabura
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1661 times
- Been thanked: 3126 times
Čija sam ja generacijeChloe wrote: 16 Apr 2018, 17:05 Generacijski jaz je normalna pojava ali ni omalovažavati njihovo životno iskustvo nije fino bez obzira koliko nam bilo zaostalo. Oni su imali svoje breme. Iz generacije u generaciju se mijenjalo, išlo na bolje/gore kako kome jel` ... već danas imamo ibrećenje naših generacija na su počupanih obrva, depiliranog tijela, uskih farmerica, ženstvenog izgleda ... tako i su se naši roditelji ibretili nekim mlađim generacijama zbog nekih drugih stvari ... bit ćemo i mi jednom stari, abd, valjda ...... možemo se truditi da ne savjetujemo a hoćemo li uspjeti ostaje da se vidi.
![]()
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
meni zanimljivo cuti te nedavne price
kako su se krale djevojke, svekar tukao snahu i tako to
zene statusa obicne stvari, jos nize
nevjerovatno
to bilo skoro juce
i ne mogu iz svoje koze, savjetuju unuke kako je to ispravno i treba tako biti
da budu korisne, sav zivot u duznosti/sluzenju x ljudi
neki blagi, posveceni sta znam ja
a neki pakosni prosta jeza
nevjerovatno
to bilo skoro juce
- Čupava
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 10 times
Da sve znaju najbilje, ne znaju.. sad opet da volim ih slusati ne volim.. mogu ponekad sjediti sa njima ok.. a da mi non stop istu pricu pricaju, neka hvala.. neka slusa ko voli ili mora.. 
.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pretežno je svekar tukao snahe kad su udarale unučad njegovu i to je sve podržavao punac tj otac od snaheMax wrote: 16 Apr 2018, 18:08 meni zanimljivo cuti te nedavne price
nevjerovatno
to bilo skoro juce
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Opet ja kao marsovac. 
Tek vidim kako sam divne dide i nene imala, kako su fino i pametno živjeli, mudro zborili.
Tek vidim kako sam divne dide i nene imala, kako su fino i pametno živjeli, mudro zborili.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41140 times
- Been thanked: 27764 times
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Kakav je to otac koji to podrzava ...Mutevelija wrote: 16 Apr 2018, 18:41Pretežno je svekar tukao snahe kad su udarale unučad njegovu i to je sve podržavao punac tj otac od snaheMax wrote: 16 Apr 2018, 18:08 meni zanimljivo cuti te nedavne price
nevjerovatno
to bilo skoro juce
a neki pakosni prosta jeza![]()
Nikakav ...
.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5159 times
- Been thanked: 7265 times
Prolazak vremena ne mora nuzno nositi sa sobom i mudrost. Iskustvo, je jedna od najjacih zila.
Vrijeme ove nane je bilo drugacije od onog sto ce biti moje... Ako dozivim. Ili nekog mladjeg, tek rodjenog... I tako u krug.
Upoznala sam dosta deda i nena. Mogu cak reci i previse.
Neke nosim posebno u
neke ne.
Neki su bili bas zanimljivi a neki puno manje. Uostalom kao i mladji ljudi ili vrsnjaci.
Sto se tice savjeta...pogotovo netrazenih
Uvijek volim po svom...cak razbila i nos.
Vrijeme ove nane je bilo drugacije od onog sto ce biti moje... Ako dozivim. Ili nekog mladjeg, tek rodjenog... I tako u krug.
Upoznala sam dosta deda i nena. Mogu cak reci i previse.
Neki su bili bas zanimljivi a neki puno manje. Uostalom kao i mladji ljudi ili vrsnjaci.
Sto se tice savjeta...pogotovo netrazenih
Uvijek volim po svom...cak razbila i nos.
Svijest ima sidrište.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Moram biti iskrena premda cijenim vaš sentiment
Lično, zaboli me guz šta je jela neka Džezide prije 98 godina i zašto se njoj ne sviđa što ja nosim uske farmerke.
Ni ne nosim ih rad nje, niti ijedna, od nje ionako ništa nit trebam nit mogu dobiti....
Ljudi ko ljudi, kakve veze ima koliko godina imaš.
Ima vrlo zlobnih staraca, šta mislite da će onaj spejsin komšija postat insan s godinama?
Naravno da ima i dobrih. Ko i među mlađima. Svakakvih.
Ako će normalno pričati, poštujem , ako će bit dvosatni monolog kako je nekad sve bilo med, mlijeko i cvrkut ptica, a danas sve grđe od grđeg, ne vidim što se ne bi okrenula na peti.
Čim neko ne prihvata činjenicu da vrijeme ide ja tu osobu ne slušam.
Lično, zaboli me guz šta je jela neka Džezide prije 98 godina i zašto se njoj ne sviđa što ja nosim uske farmerke.
Ni ne nosim ih rad nje, niti ijedna, od nje ionako ništa nit trebam nit mogu dobiti....
Ljudi ko ljudi, kakve veze ima koliko godina imaš.
Ima vrlo zlobnih staraca, šta mislite da će onaj spejsin komšija postat insan s godinama?
Naravno da ima i dobrih. Ko i među mlađima. Svakakvih.
Ako će normalno pričati, poštujem , ako će bit dvosatni monolog kako je nekad sve bilo med, mlijeko i cvrkut ptica, a danas sve grđe od grđeg, ne vidim što se ne bi okrenula na peti.
Čim neko ne prihvata činjenicu da vrijeme ide ja tu osobu ne slušam.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
To svakako,poštovanja mora biti.Chloe wrote: 16 Apr 2018, 17:05 Generacijski jaz je normalna pojava ali ni omalovažavati njihovo životno iskustvo nije fino bez obzira koliko nam bilo zaostalo. Oni su imali svoje breme. Iz generacije u generaciju se mijenjalo, išlo na bolje/gore kako kome jel` ... već danas imamo ibrećenje naših generacija na muškarce počupanih obrva, depiliranog tijela, uskih farmerica, ženstvenog izgleda ... tako i su se naši roditelji ibretili nekim mlađim generacijama zbog nekih drugih stvari ... bit ćemo i mi jednom stari, abd, valjda ...... možemo se truditi da ne savjetujemo a hoćemo li uspjeti ostaje da se vidi.
![]()
Napisala sam da imam sve manje strpljenja za neke priče,ali uvijek duboko poštujem tolike godine,nanizane.Pa,ispunjene su nekim znanjem,iskustvom,naučili su nešto kroz toliki život.Ponekad naiđem na neku osobu,razumljiviju i pametniju nego bilo ko od mlađih s kojima inače pričam i družim se.
Sasvim mi je normalno da će stariji reći,pa mi smo to radili tako...šta,nisu prihvatili neke nove stvari,načine života i sl. Ko ganatuje da i mi nećemo zvocati i pametovati u nekom novom dobu koje nas čeka?
Sada mislimo ovako,a za trideset i više godina,ko zna?
Možda su i oni u svoje doba razmišljali baš kao i mi sada,nećemo mi kao naši stari,mi ćemo bolje,ali....kako rekoh,godine i iskustvo daju za pravo da urade i kažu neke stvari.
Kome se ne sluša,Bože moj.Lično,volim ponešto probrati,upotrebljivo i dan-danas,ponešto i primjeniti na neki problem i sl.Nije svaka za baciti.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

Nice try wrote: 17 Apr 2018, 08:16To svakako,poštovanja mora biti.Chloe wrote: 16 Apr 2018, 17:05 Generacijski jaz je normalna pojava ali ni omalovažavati njihovo životno iskustvo nije fino bez obzira koliko nam bilo zaostalo. Oni su imali svoje breme. Iz generacije u generaciju se mijenjalo, išlo na bolje/gore kako kome jel` ... već danas imamo ibrećenje naših generacija na muškarce počupanih obrva, depiliranog tijela, uskih farmerica, ženstvenog izgleda ... tako i su se naši roditelji ibretili nekim mlađim generacijama zbog nekih drugih stvari ... bit ćemo i mi jednom stari, abd, valjda ...... možemo se truditi da ne savjetujemo a hoćemo li uspjeti ostaje da se vidi.
![]()
Napisala sam da imam sve manje strpljenja za neke priče,ali uvijek duboko poštujem tolike godine,nanizane.Pa,ispunjene su nekim znanjem,iskustvom,naučili su nešto kroz toliki život.Ponekad naiđem na neku osobu,razumljiviju i pametniju nego bilo ko od mlađih s kojima inače pričam i družim se.
Sasvim mi je normalno da će stariji reći,pa mi smo to radili tako...šta,nisu prihvatili neke nove stvari,načine života i sl. Ko ganatuje da i mi nećemo zvocati i pametovati u nekom novom dobu koje nas čeka?
Sada mislimo ovako,a za trideset i više godina,ko zna?
Možda su i oni u svoje doba razmišljali baš kao i mi sada,nećemo mi kao naši stari,mi ćemo bolje,ali....kako rekoh,godine i iskustvo daju za pravo da urade i kažu neke stvari.
Kome se ne sluša,Bože moj.Lično,volim ponešto probrati,upotrebljivo i dan-danas,ponešto i primjeniti na neki problem i sl.Nije svaka za baciti.
Slušati priče i slušati pa raditi kako oni kažu nije isto, bar meni.
Danas se i djeca rađaju pametnija od roditelja. A svi se jeze na savjete ...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9984 times
- Been thanked: 16839 times
Ja volim stare ljude, kao djeca su mi.Rado s njima popricam, posjedim, pogotovo sa onima koji zive sami, zeljni drustva i razgovora.Ispitujem ih o mladosti i njihovom vremenu i cesto imaju zanimljivih prica.A sto se tice savjeta ne slusam nicije, nebitno godiste i povezanost.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
trolujes?Chloe wrote: 16 Apr 2018, 19:14 Opet ja kao marsovac.
Tek vidim kako sam divne dide i nene imala, kako su fino i pametno živjeli, mudro zborili.![]()
- Chloe
- Žena za sva vremena

Zar djeluje tako?
i ostavili su mi lijepa sjećanja na starije ljude. Pisala sam nekad koliko je moj rahmetli diduška po ocu obilježio moj život. Ima starih osoba finih, zanimljivih ...
Jesenas u Sarajevu tj. na Ilidži u jednom hotelu sam upoznala gospođu od 87. godina, stara dama koja me oduševila riječnikom, energijom, pozitivom ... sat vremena prošlo dok smo trepnule.
- Hahik
- Osvježenje foruma

Mrzim tradiciju, mrzim običaje. Tjeraju te da se ponašaš prema nekim "pravilima" čak i kada ne želiš ili se osjećaš drugačije.
Isto tako ne volim da pričam sa starim ljudima i da slušam šta trebam raditi. Svako treba misliti svojom glavom, jer ćeš hiljadu puta ostati sam i morati samostalno donijeti odluku bez ikoga, a ako si navikao da misliš glavom od nane, dede, tetke i druge rodbine bit će ti jako teško u tom trenutku.
Ima ljudi koji su stari i veoma mudri i pametni, ali imaš i onih koji su glupi kao kurac, blesaviji od svakog djeteta, ali hoće se nešto.
Isto tako ne volim da pričam sa starim ljudima i da slušam šta trebam raditi. Svako treba misliti svojom glavom, jer ćeš hiljadu puta ostati sam i morati samostalno donijeti odluku bez ikoga, a ako si navikao da misliš glavom od nane, dede, tetke i druge rodbine bit će ti jako teško u tom trenutku.
Ima ljudi koji su stari i veoma mudri i pametni, ali imaš i onih koji su glupi kao kurac, blesaviji od svakog djeteta, ali hoće se nešto.
Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ne treba slušati ni starije forumase 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4126 times
- Been thanked: 4244 times
Da ti pozajmim nekuDivlja_u_srcu wrote: 16 Apr 2018, 08:29 Lijepa nana
kako bih voljela da imam neku staru nanu, da mogu sanjom kafu piti dok mi priča o svojoj mladosti, kako se nekada živjelo i voljelo![]()
Ima tu i mudrih saveta, ništa ne košta saslušati pa probrati
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Svi smo mi nekad nane, pa i na forumu ...
... polazim od sebe, dam savjet a nije tražen
.... mada ja i jesam haman nana, zato mi nemojte mi hatoriti ... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Ja sam danas pola sata morala slusati o parovima
poslje popila nesto za smirenje 
Inace volim starije osobe i prija mi njihovo drustvo.. ali nekad stvarno treba imati zivce
Inace volim starije osobe i prija mi njihovo drustvo.. ali nekad stvarno treba imati zivce