Gornja Maoča - selo radikalnih vehabija??

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times
Status: Offline

Re: Napad na američku ambasadu u Sarajevu

Post by harlekin » 28 Oct 2011, 19:07

nisu mi idoli,vjerujem u boga ali ga mrzim poprlicno,tako da sam im suprotnost,ali imaju moje postovanje,bio sam klinac dok su krvarili za zemlju za koju nisu bili ni culi prije,to im dugujem :D

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 28 Oct 2011, 19:12

znaš, problem je u tome što te vehabije koje su se borile za ovu zemlju ne bi to uradili ovaj je bijesni balavac. I problem je što svako odaje neke zasluge vehabijama zato što su se borili ovdje, a šta je sa ostalim borcima, invalidima, šehidima, njihovim porodicama? njima ne trebaju zasluge, njih trebamo zaboraviti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2011, 19:13

Podrzavam to sto je Nela rekla.
Nisam bas siguran,oko krvarenja za BiH,ovakvih. U cijeloj mojoj diviziji,plus divizija od zvornickih i kalesijanskih jedinica,nije bilo nijednog ovakvog gaconje.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 28 Oct 2011, 19:15

nikako ne trba zaboravit ostale,i treba kaznit debile koji setaju s kalasnjikovim po gradu medju dijecom,ali nikako pljuvat sve te ljude zbog nekoliko debila

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2011, 20:10

Zvanicno,uhapsena jos trojica terorista..
sacekacemo jos,da doznamo imena..
Ako je stvarno tako,uskoro ce objaviti..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum » 28 Oct 2011, 20:44

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... video.html
Pogledajte ekskluzivni "Avazov" snimak pucnjave i ranjavanja napadača (VIDEO)
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum » 28 Oct 2011, 20:52

Pade ko svijeca :hihi ja mislim u nogu spucan....
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

egoran
Na probnom
Na probnom

Post by egoran » 28 Oct 2011, 21:42

harlekin wrote:nisu mi idoli,vjerujem u boga ali ga mrzim poprlicno,tako da sam im suprotnost,ali imaju moje postovanje,bio sam klinac dok su krvarili za zemlju za koju nisu bili ni culi prije,to im dugujem :D

Ovo nije točno...Nisu se oni borili za BiH.Iako to na prvi pogled izgleda tako, to tako nije.Oni su se borili za radikalizaciju Islama u Bosni i gajili su veliku nadu da će BiH postati šerijatska zemlja.Također su transportirani iz raznih zemalja u BiH da bi kasnije lakše se mogli instalirati u Europi.Činjenica je da su to fundamentalisti, ljudi čija je percepcija apsolutno drugačija od naše.Možda je ono što taj pokret i svi njemu slični provode po drugim bliskoistočnim zemljama u skladu s onim tamo mentalitetom, ali kod nas to nije tako.Pa dajte molim Vas ljudi čovjek hoda s puškom i puca po zgradama (ne bitno kojim) u 2011 godini.Pa nije ovo 93.

Dva su policajca ranjena, ako je navedeno točno.Mogli su stradati i civili od odbijenih i zalutalih metaka.To treba iz BiH pod hitno riješiti.Iako se ja ne slažem s metodama da ih se hapsi kao pse po tim selima i sl. Ovo što radi naša vlast da im oduzima državljanstva radi izgone tih ljudi nije dobro.Mislim ne volim nikakav oblik represije usmjeren prema ljudima uopće.Alli bojim se da će sa njima jedino takva rješenja biti moguća.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 28 Oct 2011, 21:50

Nema vecih pascadi od vehabija, sve te vehabije treba uz zid postrojiti i mitraljezom govna ocistiti
Ta stoka ce nas dovesti do rata izmedju nas samih
Banda vehabijska treba biti istrijebljena pa ce biti mira
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 28 Oct 2011, 22:08

Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 28 Oct 2011, 22:21

Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

egoran
Na probnom
Na probnom

Post by egoran » 28 Oct 2011, 22:42

komsija wrote:Nema vecih pascadi od vehabija, sve te vehabije treba uz zid postrojiti i mitraljezom govna ocistiti
Ta stoka ce nas dovesti do rata izmedju nas samih
Banda vehabijska treba biti istrijebljena pa ce biti mira

Ma ne treba nikoga ubijati...Pa miša mu, nije srednji vjek da se sve rješava batom.Čaj je protuustavno oduzeti nekome i državljanstvo ako ga se sam ne odrekne.BiH će imati ozbiljnih problema sa rješavanjem njihovih pitanja.Ova deportacija je u biti protuzakonita, ali je jedino moguće rješenje

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2011, 22:44

Nakon terorističkog napada ulice Sarajeva puste

Image

U glavnom gradu BiH pojačano je prisustvo policije na ulicama, a dodatno osiguranje postavljeno je oko Američke ambasade. Ulice Sarajeva večeras su izrazito puste i vrlo malo građana šeta ulicama, što jasno upućuje da su se građani uplašili za svoju sigurnost.

Policija kontroliše i prolaznike koji im se učine sumnjivim. U Tešanjskoj ulici policija je u večernjim satima legitimisala jednog stanara, koji im se, vjerovatno zbog duže brade učinio sumnjivim.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 28 Oct 2011, 22:48

egoran
Na probnom
Na probnom

Post by egoran » 28 Oct 2011, 22:57

Krokodil Behko wrote:Nakon terorističkog napada ulice Sarajeva puste

Image

U glavnom gradu BiH pojačano je prisustvo policije na ulicama, a dodatno osiguranje postavljeno je oko Američke ambasade. Ulice Sarajeva večeras su izrazito puste i vrlo malo građana šeta ulicama, što jasno upućuje da su se građani uplašili za svoju sigurnost.

Policija kontroliše i prolaznike koji im se učine sumnjivim. U Tešanjskoj ulici policija je u večernjim satima legitimisala jednog stanara, koji im se, vjerovatno zbog duže brade učinio sumnjivim.

Ma strašno je to što se zbiva...Mislim da su teroristi u BiH puno više instalirani u strukture nego se javno o tome govori.Ti napadi su postali ( ne u ovakvom obliku) skoro svakodnevica.Pa znamo za one šerijatske patrole.Pa napad na onu policijsku stanicu.Pa oni napadi u Džamiji.Nekome tko tamo živi to tako ne izgleda, ali onaj tko to gleda sa strane...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2011, 23:01

egoran wrote:

Image

Ma strašno je to što se zbiva...Mislim da su teroristi u BiH puno više instalirani u strukture nego se javno o tome govori.Ti napadi su postali ( ne u ovakvom obliku) skoro svakodnevica.Pa znamo za one šerijatske patrole.Pa napad na onu policijsku stanicu.Pa oni napadi u Džamiji.Nekome tko tamo živi to tako ne izgleda, ali onaj tko to gleda sa strane...
A sta podrazumijevas,pod pojmom strukture?

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 28 Oct 2011, 23:02

evo odgovora na temu vehabije
i sad cijela bosna crna
zbog budala

egoran
Na probnom
Na probnom

Post by egoran » 28 Oct 2011, 23:10

Krokodil Behko wrote:
egoran wrote:

Image

A sta podrazumijevas,pod pojmom strukture?

Oni uživaju određen status u nekim dijelovima Islamske zajednice u BiH.Naklonjena im je radikalna desnica.Čak sam prije par godina čuo da su se pojedini političari financirali zakulisno financirali iz njihovih fondova.To su vrlo ozbiljne stvari.A i oni su tu već puno godina, pa su samim time svoju mrežu mogli relativno dobro učvrstiti.

Trenutno se nalazim u Beogradu...Sutra ujutro ću malo pogledati novine pa ću Vam donijeti ono što misli Kurir i Press o ovome problemu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2011, 23:17

Oko BG stampe,ne moras se truditi. Oni o nama,uvijek misle sve najgore. Bit ce kao i za onaj pokret "otpor" u Sandzaku,a koji se nije ni desio.. A sto se tice tvrdnje,da ih neki krugovi IVZ i pojedini politicari pomazu..to jos uvijek stoji. Jos od zavrsetka rata,nase vjerske,pa i politicke strukture,vjesto plesu izmedju dvije vatre. Evropske i saudijske. Podrsku daju vehabijama,da bi se dopali saudijcima. Na stranicama ovog foruma,o tome se vec opsirno pisalo,pa da ne pisem opet. ta praksa,pruzanja podrske,morace da prestane. Nesto se konkretno i radilo,ali po svemu sudeci,to nije bilo dovoljno. Pogotovo,kad je rijec o vjerskim elementima/sluzbenicima.

egoran
Na probnom
Na probnom

Post by egoran » 28 Oct 2011, 23:23

Krokodil Behko wrote:Oko BG stampe,ne moras se truditi. Oni o nama,uvijek misle sve najgore. Bit ce kao i za onaj pokret "otpor" u Sandzaku,a koji se nije ni desio.. A sto se tice tvrdnje,da ih neki krugovi IVZ i pojedini politicari pomazu..to jos uvijek stoji. Jos od zavrsetka rata,nase vjerske,pa i politicke strukture,vjesto plesu izmedju dvije vatre. Evropske i saudijske. Podrsku daju vehabijama,da bi se dopali saudijcima. Na stranicama ovog foruma,o tome se vec opsirno pisalo,pa da ne pisem opet. ta praksa,pruzanja podrske,morace da prestane. Nesto se konkretno i radilo,ali po svemu sudeci,to nije bilo dovoljno. Pogotovo,kad je rijec o vjerskim elementima/sluzbenicima.

Ne znam stari...Ali mi se to nikako ne dopada

Post Reply

Return to “Politika u BiH”