U sta ste vjerovali kada ste bili djeca

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: U sta ste vjerovali kada ste bili djeca

Post by Ideja » 11 Dec 2011, 21:46

U blizini mjesta gdje sam rodjena je mala rijeka na koju smo se mi djeca kad god smo mogli iskradali se i kupali. Sve dok nisam odrasla vjerovala sam priči žena da na tom i tom mjestu se pojavljuje "aždaha"

Kad sam imala nekih 6 godina skontala sam da sam brža od svog tri godine starijeg rodjaka. Kad sam krenula u školu pokazalo sa da sam brža i od curica i od dječaka. Mojoj sreći nije bilo kraja :D. .......... vjerovala sam da sam naaaaaajbrža na svijetu. Nema mjesta koje nisam pokušala preskočiti a svakaog sam izazivala na utrkkivanje
Redovno sam sa ocem pratila atletiku i upoređivala sebe sa afričkim maratoncima i sanjala kako ću i ja jednom tako...
Negdje u 6 razredu moji se snovi srušiše, naime preteče me taj krakati Husein (uff čini mi se da ga i dan danas mrzim) a malo kasnije svi drugi dečki postaše odjednom krakati tako da sam ubrzo prestala sanjati.

Kada sam bila malo veće dijete, nekih 13-14 godina (računa se valjda i to) vjerovala sam da sexsanje traje nekoliko sati bez prekida :oo Valjda sam previše pratila parenje bubamara ili sam nešto pogrešno skontala gledajući Opstanak.

Ma bolje da ne pričam u šta sam sve vjerovala :help
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

euphoria
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by euphoria » 11 Dec 2011, 21:50

Maja wrote:
euphoria wrote:Ja sam vjerovala da kada stavis knjigu ispod jastuka i tako zaspis, ujutro se probudis i sve to znas :ha
I kolika puta sam otišla u školu bez knjige jer se nisam mogla sjetiti da je pod jastukom :djed
hehe dobra si. tacno kako kad si dijete vjerujes u nemoguce stvari.. djecijoj masti nema kraja ...

e sjetila sam se jos necega.. kad sam bila mala mama mi izvadi koncem zubic i stavimo ga pod jastuk. i ja vjerujem da ce mis donijeti para ujutro ispod jastuka hahah (naravno mama mi stavi koji boncic i aj se probudim sva happy) :hihi
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*

I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9267 times
Been thanked: 11008 times

Post by Krokodil Behko » 11 Dec 2011, 22:01

euphoria wrote:
Maja wrote:
euphoria wrote:Ja sam vjerovala da kada stavis knjigu ispod jastuka i tako zaspis, ujutro se probudis i sve to znas :ha
I kolika puta sam otišla u školu bez knjige jer se nisam mogla sjetiti da je pod jastukom :djed
hehe dobra si. tacno kako kad si dijete vjerujes u nemoguce stvari.. djecijoj masti nema kraja ...

e sjetila sam se jos necega.. kad sam bila mala mama mi izvadi koncem zubic i stavimo ga pod jastuk. i ja vjerujem da ce mis donijeti para ujutro ispod jastuka hahah (naravno mama mi stavi koji boncic i aj se probudim sva happy) :hihi

I ja sam u to vjerovao.. samom sebi, sve sam zube pocupao,cekajuci,
da mi mis,donese pare.. Ostala mi samo dva zuba :ooo

euphoria
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by euphoria » 11 Dec 2011, 22:08

hehehe e bas se ismija :zubi i jel sta misko donio :haha
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*

I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 11 Dec 2011, 22:11

euphoria wrote:hehehe e bas se ismija :zubi i jel sta misko donio :haha

Ma jok!
Dzaba ja njemu viko," misko,misko ev tebi koščani a ti meni donesi zlaćani"
E sto stariji,mogu da upropaste svoje dijete.
Ali osvetio sam se. Nabavio sam macka i on je pobio sve miseve u mahali.
Valjda smo zato,svi bili siromasna djeca. Nije imao ko,da donosi pare.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 11 Dec 2011, 22:18

Ja sam još vjerovala u šarenu lažu. :D. :D. :D.

Kada se mama vraćala iz kupovine, znala sam da pitam šta mi je kupila. Odgovarala bi: "Šarenu lažu."

Gledala sam u ceker dok ga je praznila, da dođe do moje šarene laže. I kada je nije bilo, rekla bi da je izgubila ili zaboravila u trgovini.
Onda sam sjedila i dugo zamišljala kako izgleda moja šarena laža. :valja :valja :valja

Stvarno sam dugo vjerovala da postoji, da je to nešto prekrasno i jako sam je željela. :D.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Anonimus 9
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Anonimus 9 » 12 Dec 2011, 14:38

Ja sam vjerovo da postoji rokonja zli duh koji nosi djecu koja neslusaju jedu secer :D a posto sam bio poguzija za slatkom iako sam se bojo krisom sam krao kocke secera :D :pusi :pusi :pusi
Em sam izbjeglica ,em rođen na carski rez ,nit kuce nit picke materine

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7516 times
Been thanked: 17589 times

Post by Maja » 15 Mar 2013, 17:12

Anonimus 9 wrote:Ja sam vjerovo da postoji rokonja zli duh koji nosi djecu koja neslusaju jedu secer :D a posto sam bio poguzija za slatkom iako sam se bojo krisom sam krao kocke secera :D :pusi :pusi :pusi

Nama su uvijek prijetili ciganima :D Posebno nena koja ih je zvala kotlari.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 15 Mar 2013, 19:00

niska grana wrote:Vjerovao sam da sam neuništiv i da sve što se događa i postoji - događa se i postoji samo radi mene. Dakle, drugi ljudi ne djeluju i ne misle samostalno, niti gledaju na svijet istim očima kao ja, nego su programirani da se ponašaju tako, te svaki put izvode nešto drugačije samo zato da meni ne bi bilo dosadno.
Svijet je postojao samo onoliko dokle seže moj vidokrug, a sve ostalo bilo je imaginarno.
Znam da sam ponekad, kad sam npr. gledao dnevnik, razmišljao: "Zasjedanje u Briselu, neredi u Africi....Brisel, Afrika.....kako glupa izmišljotina. Uvijek ista dosadna priča, mogli su nešto bolje smisliti".

Grana :pendrek Falis ovdje, jes cuo!!! :)

Sta sam vjerovala? SVE sto bi mi buraz rekao (mislim da to i dan danas radim :oo)....pogotovo ono da su me starci kupili ispod starog Zv. mosta. Koliko sam puta oplakala i koliko je on puta dobio batine zbog ovoga. :valja
Vjerovala sam da postoje duhovi u Andrasevoj Vili i uvijek me je bilo strah gledati po noci prema njoj da me ne bi scapili. :grana
Vjerovala u prokletu Jerinu (ko je ikad bio u mojoj mahali zna o cemu pricam).....u duhove.....u babaroge, baje...u dobre ljude :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 15 Mar 2013, 19:16

Krokodil Behko wrote:

Ma jok!
:D.
ja sam govorila:"evo tebi koscani,daj ti meni gvozdeni",nemam pojma zasto,tako sam cula :cudi

Vjerovala sam kad drzis bubamaru na prstu i kazes joj:"bubamara,bubamara,donesi mi cigara",gledas u kom smjeru odleti i u tom ces se pravcu udati :ooo

Vjerovala sam kad nesto šiješ i uvuces kratak konac da ces se udati blizu,a dug kad uvuces da ces se udati daleko,pa sam uvlačila sto duzi konac u iglu,jer sam kao htjela da zivim negdje daleko :grana

(nezz zasto mi sjecanja(vjerovanja) imaju povezanosti s udajom,a nisam bila tip za braka nikako,valjda zato sto stare zene samo o tome znaju klepetati)

Vjerovala sam kad drzis dugme dok prolazi dimnjacar i zamislis zelju,da ce ti se ostvariti(dan danas se uhvatim kako radim ovo,jer mi se valjda nekad i potrefilo da se ostvari)ali moras gledati za njim sve dok ne zamakne,pa izduzim vrat.......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Mar 2013, 20:58

Zagorka wrote:
Krokodil Behko wrote:

Ma jok!
:D.
ja sam govorila:"evo tebi koscani,daj ti meni gvozdeni",nemam pojma zasto,tako sam cula :cudi

Vjerovala sam kad drzis bubamaru na prstu i kazes joj:"bubamara,bubamara,donesi mi cigara",gledas u kom smjeru odleti i u tom ces se pravcu udati :ooo

Vjerovala sam kad nesto šiješ i uvuces kratak konac da ces se udati blizu,a dug kad uvuces da ces se udati daleko,pa sam uvlačila sto duzi konac u iglu,jer sam kao htjela da zivim negdje daleko :grana

(nezz zasto mi sjecanja(vjerovanja) imaju povezanosti s udajom,a nisam bila tip za braka nikako,valjda zato sto stare zene samo o tome znaju klepetati)

Vjerovala sam kad drzis dugme dok prolazi dimnjacar i zamislis zelju,da ce ti se ostvariti(dan danas se uhvatim kako radim ovo,jer mi se valjda nekad i potrefilo da se ostvari)ali moras gledati za njim sve dok ne zamakne,pa izduzim vrat.......
Ništa gvozdeni. Mi smo tražili zlaćani. To više vrijedi :D.

Eh sad valja priznati nešto. Imali smo punu avliju cvijeća. Bio sam dijete a moja
nena a.r. mi je rekla kako je tu neki ljekovit cvijet i trebam ponekad da pijucnem
kapljicu soka sa tog cvijeta. Nemam pojma kako se zove. Nikada takav cvijet nisam
vidio poslije toga - ili mi se činilo. Imali smo ga puno. Imao je neobičan cvat crvene boje.
Iz cvata se može otrgnuti nešto što je ličilo na malu cjevčicu a u njenom dnu je bila ta
kapljica soka koji je zaista bio sladak. Da stvar bude još čudnija, otrgnme i popijem tu
kapljicu iz cjevčice a do sutra naraste nova :ooo
Cijelo ljeto sam proveo u cvijetnjaku berući te cjevčice. Garant sam ličio na veoma
čudno dijete :lupa

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Mar 2013, 21:03

Ček',da nije ona djetelina ljubičasta,i ja sam pila to :D

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14167 times
Been thanked: 9775 times

Post by Julia-Klara » 15 Mar 2013, 21:07

eh, vjerovala sam da patuljci postoje,ali oni pravi,mali,i stalno sam razgrtala visoku travu ne bih li ih vidjela...
a znam da su tamo i sad! :ljut... samo su brzi od mene ... evo bas ovakvi

Image
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Mar 2013, 21:22

Zagorka wrote:Ček',da nije ona djetelina ljubičasta,i ja sam pila to :D
Možda je i ljubičasta. Otkud znam. Ličilo je na pravi cvijet i imali smo ga podosta tog ljeta.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Mar 2013, 21:24

Krokodil Behko wrote:
Zagorka wrote:Ček',da nije ona djetelina ljubičasta,i ja sam pila to :D
Možda je i ljubičasta. Otkud znam. Ličilo je na pravi cvijet i imali smo ga podosta tog ljeta.
Osim ovoga za udaju,vjerovali smo u slične stvari...... :oo

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 15 Mar 2013, 22:25

Zagorka wrote:
I sama sam vjerovala u moc ispunjenja zelje, zamisljene u momentu kad vidim dimnjacara. Samo sto ja nisam krivila vrat pogledom ga ispracajuci iz vidokruga, a krivila bih da sam cula da to tako treba.
I danas se hvatam za dugme; zanimljivo, cim ugledam dimnjacara iskoci nekakva zelja, al poseban je "dozivljaj" kad, ne gledavsi, posegnem da bih dohvatila dugme a nabijem se na rajfeslus - dozivljaj zvani blam :roll

I ja sam, (na)ucivsi gradivo, knjigu ili svesku ostavljala ispod jastuka, vjerujuci, kad se probudim, da ce moje znanje biti obogacenije.

Kad mi ispadne lutka, ili je neko grubo uzme, vjerovala sam da je zaboli.
Vjerovala sam u corobake; ah, nadji nekog ko nije :kafa
U vile sam vjerovala, u dobre vile.

Vjerovala sam u "Crnu Rukavicu". Uveliko se o tome pricalo dok sam jos bila balavica. Onda je nastupio period kad se o tome jednostavno posve prestalo pricati, kao kad prodje nekakav trend, tako da mi je "Crna Rukavica" rijetko kad na um pala. Al, sve do jednom ...
Vec kao djevojka, vracajuci se s posla, prolazivsi nocu, neosvijetljenom relacijom, koju sam obicno prelazila zadrzavajuci dah, izdaleka jos, zapazila sam musku siluetu kako ide u mom pravcu. Korak odjednom tezak, kao da nije moj. Svakim korakom smo blize. Kad se nadjoh neposredno pred siluetom, kojoj, od mrkline noci ili straha, nisam vidjela lice, stala sam na "izvol'te".
Image
Zanijemih. I krik je umro u meni. Mora da sam u iscekivanju najgoreg sklopila oci, ali, kad osjetih hladnocu koznih rukavica na vratu, te kad iste, zarad veceg uzitka Siluetasa, usporenim pokretima podjose da me dave ... hej, tad sam umrla. Umrla, a jos stojim na nogama. I nista se ne desava sem sto nekad osjetih kako odjednom ne osjetim kozu rukavica oko vrata.
"Sto minuta" kasnije progovori Siluetas:"Joj, jesam te prIp'o, priznaj da si umrla".
"Mrs, budalo" izustih, desnicom refleksivno zamahnuvsi da ga osamarim, al se budala spasi "crveno oslikanog dlana na licu" uhvativsi mi ruku u zamahu.
Od mene par godina mladji komsija ... umro je mlad, Bog da mu dusu prosti :grana
E sad necu ni kako ja hocu

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 15 Mar 2013, 22:34

Vjerovao sam u svasta nesto...babaroge,drakule...da kad mi ispadne zubic,da ce mi mis donjet' novi zubic... :ha
Samo sabura

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 16 Mar 2013, 09:57

IM_ex wrote:
Zagorka wrote:
I sama sam vjerovala u moc ispunjenja zelje, zamisljene u momentu kad vidim dimnjacara. Samo sto ja nisam krivila vrat pogledom ga ispracajuci iz vidokruga, a krivila bih da sam cula da to tako treba.
I danas se hvatam za dugme; zanimljivo, cim ugledam dimnjacara iskoci nekakva zelja, al poseban je "dozivljaj" kad, ne gledavsi, posegnem da bih dohvatila dugme a nabijem se na rajfeslus - dozivljaj zvani blam :roll

Ili kad si u trenerci :place
p.s.ja bih toga komsiju :klara

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 28 Jun 2013, 14:21

Vjerovala sam da zena postane trudna ako se dobro najede pa joj naraste stomak :grana

Vjerovala sam od punjenih paprika raste kosa (pretpostavljate vec - mudrost moje mama da me natjera da jedem)

Vjerovala sam da nasa komsinica nikad nece shvatiti da smo joj mi napisale ono uvredljivo pismo i ubacile u sanducic, jer smo se potpisale samo sa L. i A. (a bile smo jedine djevojcice u mahali)
Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7516 times
Been thanked: 17589 times

Post by Maja » 28 Jun 2013, 16:57

Pa zašto ste se uopšte potpisivale :D.
To je kao ona priča kad sestra ostavi bratu ključ pod otiračem, pa napiše poruku da je tu ključ i zalijepi na vrata :D

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”