Moderator: Krokodil Behko
imao bih 1000 pitanja.Snowie wrote: 16 Mar 2020, 12:19 Jedva tata nagovorio zeta da promjeni nakav lanac na motoru u autu, on htio da rizikuje da mu motor ode skroz pa da njega citavog mjenja...
Da umjesto 2000 KM plati 10000 KM ili koliko vec...
Ma isao je kod servisera. Nije napamet nista. Ne brini.Salko_dvominutaš wrote: 16 Mar 2020, 12:21imao bih 1000 pitanja.Snowie wrote: 16 Mar 2020, 12:19 Jedva tata nagovorio zeta da promjeni nakav lanac na motoru u autu, on htio da rizikuje da mu motor ode skroz pa da njega citavog mjenja...
Da umjesto 2000 KM plati 10000 KM ili koliko vec...
Kao npr koliko je auto prešlo kilometara, da li se čulo štektanje itd itd...
a serviser jedva dočekao da jami lovuSnowie wrote: 16 Mar 2020, 12:21Ma isao je kod servisera. Nije napamet nista. Ne brini.Salko_dvominutaš wrote: 16 Mar 2020, 12:21
imao bih 1000 pitanja.
Kao npr koliko je auto prešlo kilometara, da li se čulo štektanje itd itd...
serviseri takve prosto obožavaju .... kad ih vide bude ono
Beni_dvosekundas wrote: 16 Mar 2020, 12:04Kupi opela ko svak normalanChloe wrote: 16 Mar 2020, 11:44 E pa Marko kasno na Kosovo stižeš...![]()
Zezam se. Tema
a ću izgleda doktorirati na talijanima...![]()
Posebno na Fiatima...![]()
![]()
Izneseš polutvrdnju bez ikakvih informacija i sad ja te nerviram. U mom si svijetu i ako ćemo ovako razgovarati samo prošetaj i ne zalazi bez detalja na ovu temu.Snowie wrote: 16 Mar 2020, 12:24Joj nemoj me nervirati, cuje se normalno da se cuje i to se bas cuje lanac.
da li je to zamjenjeno u ovlaštenom servisu u BMW-u?Snowie wrote: 16 Mar 2020, 12:50Pa ti onda hoces da kazes da nas je taj automehanicar nasamario? Da smo mi eto, moj tata i zet idioti sto im je jedan od boljih automehanicara u bmw u sarajevu savjetovao da bi trebao promjeniti lanac u autu? I nije napamet jednom upalio auto i rekao ma to je lanac nego se fino provozao i to podobro sa njim da vidi jel ustvari to ili nesto drugo u pitanju.Salko_dvominutaš wrote: 16 Mar 2020, 12:33
Izneseš polutvrdnju bez ikakvih informacija i sad ja te nerviram. U mom si svijetu i ako ćemo ovako razgovarati samo prošetaj i ne zalazi bez detalja na ovu temu.
Svaki lanac se čuje, samo termin izmjene lanca na automobilima je neodređen. Ne postoji kao na zupčastom remenu tačno definisan termin zamjene, jer prosto, lanac je napravljen od materijala koji je znatno izdržljiviji u odnosu na gumu i konce od kojega je sačinjen zupčasti. Sistem lanca je drugačiji i ima sopstvene zatezače koji djeluju u slučaju da se lanac "istegne".....
Al šta ja znam pojma nemam...
AhaSnowie wrote: 16 Mar 2020, 12:57Nije, radi lik i sa strane. Hoces mi sad reci da nas je opet zeznuo. Vjeruj mi moj se zet razumije u auta i njega je bas bas tesko nasamariti i izvuci vise nego sto treba para od njega. Ovo je bila najbezbolnija opcija i najjeftinija.
Ok, ali ne samo sam htjela da kazem da je ovaj tvrdoglav bio i da bi on rizikovao da mu ode motor. Da sam htjela da se hvalim spomenula bi u prvom postu koja auta voze.Salko_dvominutaš wrote: 16 Mar 2020, 13:08AhaSnowie wrote: 16 Mar 2020, 12:57
Nije, radi lik i sa strane. Hoces mi sad reci da nas je opet zeznuo. Vjeruj mi moj se zet razumije u auta i njega je bas bas tesko nasamariti i izvuci vise nego sto treba para od njega. Ovo je bila najbezbolnija opcija i najjeftinija.
OK
I rest my case.
![]()
Ti se nešto naoštrila baš na mene, prvo mi sreza, pa mi utrpa rječi u usta koje ja nisam rekao, pa ovo pa ono.
Da sada ja malo zauzmem tvoj gard šta misliš, pa da malo ja tebe provociram.
Otvorih temu čisto zbog toga da pomognem na polju u kojem mogu pomoć, jer se ovim bavim više godina nego što ti imaš mjesečni ciklus. Te što se "razumiju" auta najviše volim jer sam ja za ovo vrijeme koliko dugo se bavim, prodao i provozao toliko auta da bi tebi trebali svi dani mjesečnog perioda da samo vrata otvoriš svakom od tih auta.
I nije mi jasno jedna stvar. Tema je pomoć pri kupovini automobila ti ulječeš sa nekim servisom (onako konstatirajući poluinformacijama), koji veze nema sa temom. Ili je to da se pohvališ da ti i babo i zet voze zajebana auta???
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests