Gdje žive ratni zločinci koji su na slobodi

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ruana
Status: Offline

Re: Gdje žive ratni zločinci koji su na slobodi

Post by Ruana » 21 Oct 2013, 13:57

fruit wrote:Dakle ipak u Hrvatskoj,ćeliju je zamijenio ugodnom vilom.Želim mu "ugodan"boravak i da se nauživa na ovom svijetu.Na onom drugom kada se bude dobijao stan prema zaslugama ..nadam se da će dobiti "stan-vilu" kraj svog prijatelja Miloševića.Vjerujem do tada Džehenem neće biti popunjen.
Negdje sam nedavno cula da zivi kod kcerke. A gdje ona zivi ne znam.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 21 Oct 2013, 14:37

Ruana wrote:
fruit wrote:Dakle ipak u Hrvatskoj,ćeliju je zamijenio ugodnom vilom.Želim mu "ugodan"boravak i da se nauživa na ovom svijetu.Na onom drugom kada se bude dobijao stan prema zaslugama ..nadam se da će dobiti "stan-vilu" kraj svog prijatelja Miloševića.Vjerujem do tada Džehenem neće biti popunjen.
Negdje sam nedavno cula da zivi kod kcerke. A gdje ona zivi ne znam.
Bilo bi logično da prima penziju iz Srbije.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3847 times
Been thanked: 2890 times

Post by Pasaga » 21 Oct 2013, 18:45

Kao sto spomenu uvodnicar u temu....Bihac i njegovo okruzenje...ta mjesta....
Prije mozda godinu,izislo se u javnost gdje su ti ljudi,sa stanom,ulicom,adresom..mmmm...
Vecinom su u Srbiji i Vojvodini.
Nisam cuo da se nesto posebno mnogo uradilo posle toga na njihovom hapsenju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 21 Oct 2013, 19:45

@Pasaga
Da se malo pozanimam tvojom dobrom konstatacijom, malo ću biti opširniji , jer imam vremena .

cenzura
Last edited by paparaci on 22 Oct 2013, 22:14, edited 1 time in total.
Reason: Da se ja malo pozabavim s tobom: Prestani u svaku temu ubacivati Aliju i na taj nacin kvariti ih. Zbog toga si vec vise puta opominjan, ali ti ocito ne hajes. I ne, ovo nije zbog toga sto je meni stalo do Alije ili slicno, nego cisto objektivno gledano.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 21 Oct 2013, 20:17

da li od vlasti pod komandom Alije il ovih sada - isti qurac.
:dole
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 21 Oct 2013, 21:59

Da smo barem malo ko Izraelci, podvukla bi se crta ispod ovog davno.

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 22 Oct 2013, 00:34

fruit wrote:Zna li neko gdje živi Fikret Abdić,najveće zlo koje se moglo dogoditi ovom narodu i koji je poveo bratoubilački rat među Krajišnicima.Juče je stao autobus sa ženama koje su se vraćale iz TZ,i u razgovoru su mi rekle da su iz Krajine.Kada sam ih upitao jesu li iz Velike Kladuše pravo su se naljtile rekavši da su one iz Cazina i da sa Kladušom nemaju ništa.Dali je moguće da postoji tolika netrpeljivost ako se uzme u obzir vremenski period koji je protekao i činjenica da je ipak za sve kriv Miloševićev sluga Fikret Abdić.
Možda su se zaista naljutile a možda su samo pokušavale izbjeći tvoj ili bilo čiji drugi eventualni verbalni napad (pitanjem si možda i ciljao na to...možda) Lično sam od 90% ljudi iz drugih dijelova BiH koji su me upitali odakle sam, odmah po odgovoru doživljavala i verbalni napad (aaa vi... izdajnici, Babini, sramota ove zemlje) bez da su me i pitali za mišljenje ili bilo šta znali o meni. To mi je jako smetalo. I ne treba zaboraviti da nisu svi ni u Velikoj Kladuši babini simpatizeri.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 22 Oct 2013, 01:19

Spanac_113 wrote:Da smo barem malo ko Izraelci, podvukla bi se crta ispod ovog davno.
Davno sam ja to rek'o samo da mene niko ne sluša. :ooo

Poštujem Izraelce samo zbog toga što ne daju na sebe ni po koju cijenu. Nama se skoro isto desilo što i njima al' mi smo mlak narod. A nevalja nam to.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 22 Oct 2013, 08:41

Ratnih zločinaca ima i tamo gdje su svoje zločine radili. Nisu svi otišli preko granice. A to me najviše boli, jer samo zamislim kako je našim povratnicima (oono malo što ih ima) sretati na ulici onoga ko ti je jučer držao nož za vratom...
Image

Ruana

Post by Ruana » 22 Oct 2013, 16:36

Peggy Sue wrote:Ratnih zločinaca ima i tamo gdje su svoje zločine radili. Nisu svi otišli preko granice. A to me najviše boli, jer samo zamislim kako je našim povratnicima (oono malo što ih ima) sretati na ulici onoga ko ti je jučer držao nož za vratom...
Okrene ti se zeludac, odjednom ti dodje sva krv u glavu, dobijes zelju da ga ubodes nozem u ledja u glavu u stomak, dodje ti da vristis a ne mozes, nesto te steglo u grlu. Onda te odjednom prelije onaj dobro poznati strah koji te vrati u stvarnost i slika katila dok je drzao noz mome ocu pod grlom. I rijeci koje izgovorio, "balijo i vama ce crni svatovi osvanuti, jb. ti Alija mater"i kosulja maslinasto zelena na kojoj su falila dva dugmeta,crni kacket koji je bio poderan i krvav. Pokvareni gornji zubi, donja dva zuta. Onda te on pogleda i vidis u ocima da je to samo jedan jadnik koji vise nista nema, osim da nosi na dusi sve ono sto je radio. Pravda je spora ali dodje kad tad. Eto otprilike tako.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 22 Oct 2013, 17:39

Da se primijetiti da mnogi zločini uopšte nisu procesuirani, pa se pitam; kakva je razlika između onog što je napravio zločin i onog što ga ne ganja za zločin - već ga puštaju , kao da se ništa desilo nije.
Po mom je to isto al za mnoge nije.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 22 Oct 2013, 17:41

Jes bas isto.. i ti sto se glupiras po forumu i admini sto ti to pustaju :)
Last edited by paparaci on 23 Oct 2013, 22:01, edited 2 times in total.
Reason: Obrisan off.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9136 times
Been thanked: 10847 times
Status: Online

Dario Kordić na slobodi u junu 2014. godine?

Post by Krokodil Behko » 28 Dec 2013, 11:24

Image

Dario Kordić, kojeg je Haški sud za ratne zločine osudio na 25 godina zatvora, mogao bi zbog dobrog vladanja u zatvoru u Grazu (Austrija) biti pušten na slobodu u junu 2014. godine pošto mu tada istječe dvije trećine zatvorske kazne, rekao je sinoć u Splitu Miroslav Piplica na predstavljanju knjige "Dario Kordić - Da se ne zaboravi“.

U knjizi "Dario Kordić - Da se ne zaboravi“, koju su priredili publicisti i dobrovoljci Domovinskog rata Miroslav Piplica i Mladen Pavković, objavljeni su dokumenti Haškog suda i niz tekstova o Kordiću. Predstavljanje knjige organizirao je Hrvatski časnički zbor Grada Splita.

"Uprava zatvora Karlaua u Grazu, gdje Kordić izdržava kaznu, podnijela je zahtjev da ga se zbog dobrog vladanja pusti na slobodu nakon isteka dvije trećine ukupne kazne, a to znači u junu 2014. godine i mi se nadamo da će Kordić tada početi uživati na slobodi“, rekao je Piplica, koji živi u Beču i koji je rekao da je Kordićev prijatelj te da ga često posjećuje u zatvoru u Grazu.

"Ako se od Kordića kao uvjet za prijevremeno puštanje na slobodu bude tražilo da se pokaje za ono za što je okrivljen, on se neće pokajati jer se ne osjeća krivim i nastavit će služiti i preostalih 8 godina i 9 mjeseci zatvorske kazne“, kazao je Piplica.

Haški je sud 2004. Kordića, koji je početkom 90-ih bio politički čelnik Hrvata u srednjoj Bosni, pravomoćno osudio na 25 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini i zločina u Ahmićima, a uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru.

"Mi vjerujemo da Dario Kordić nevin već 17 Božića dočekuje u zatvoru, a njegova porodica, supruga i troje djece, za to vrijeme proživljavaju kalvariju pošto im je Vlada Ivice Račana ukinula finansijsku pomoć, a tako je nastavila i Vlada Ive Sanadera, što traje sve do danas“, rekao je Piplica dodajući kako sadašnja vlast štiti, kako je rekao, "udbaša i ubicu Hrvata Josipa Perkovića, a ne želi pomoći Kordićevoj porodici".

Mladen Pavković je ustvrdio da je Kordić pravedan ali izdan. "Kordić je ostao častan čovjek, ali hrvatske izdajice su ga prodale za šaku dolara optuživši ga za ono što nije učinio“, kazao je Pavković.

Kordićev prijatelj Ivan Baćak, savjetnik splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje, rekao je da je Ante Nobilo odgovoran za Kordićevu kaznu i da je Nobilo "zbog toga zaslužio da bude iza rešetaka“.

Nobilo je na Haškom sudu branio Tihomira Blaškića.

Izvor: Klix.ba

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Dario Kordić na slobodi u junu 2014. godine?

Post by mrki62 » 28 Dec 2013, 13:08

Kordić se je namjerno žrtvovao na sudu.
Nije htio posvjedočiti o upletenosti Hrvatske i Tuđmana u BiH i to ima svoju cijenu.
A svakako ćega dočekati kao velikog heroja, koji u nekom smislu i jeste.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 28 Dec 2013, 13:39

pirova pobjeda :cudi

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 28 Dec 2013, 13:44

Ma nek ga puste, nek se puste si zatvorenici sveta

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 29 Dec 2013, 23:41

cuj zbog dobrog vladanja. :lupa

daj mu istu moc kao tad, pa ces vidjeti kako se "dobro vlada". :puca
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 29 Dec 2013, 23:59

paparaci, mnogi su zbog dobrog vladanja i tebi dragi :)

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 30 Dec 2013, 00:02

:D.

ti si jedan od njih. :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9136 times
Been thanked: 10847 times
Status: Online

Stižu li zločince kletve bošnjačkih majki

Post by Krokodil Behko » 12 Jan 2014, 12:08

Image

ada je regionom odjeknula informacija da je Slobodan Medić Boca, komandant zloglasnih „Škorpiona“, jedinice pod kontrolom Državne bezbjednosti Srbije, u novogodišnjoj noći poginuo u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Sremska Mitrovica - Veliki Radinci zajedno sa suprugom Ljiljom i sinom Dražom, najčešći komentari glasili su: “Stigla ga suza i kletva onih kojima je pobio djecu“!

Image

Porodične tragedije

Sve me podsjetilo na jednu televizijsku emisiju od prije dvije godine kada sam s Munirom Subašić, predsjednicom Udruženja majki enklava Srebrenice i Žepe, nakon projekcije filma „Daleko je Tuzla“, gostovao uživo na jednoj televiziji u Novom Pazaru i kada je Munira, komentirajući TV snimak na kojem „Škorpioni“ pod Bocinom komandom u drugoj polovini jula 1995. godine u Godinjskim barama kod Trnova mučki strijeljaju šestoricu srebreničkih Bošnjaka, Smaila Ibrahimovića (35), Safeta Fejzića (17), Azmira Alispahića (17), Sidika Salkića(36), Saiba Salkića (20) i Dinu Salihovića (17), na kraju emisije kazala:

- Kad pronađemo sve naše ubijene i bude 10.000 bijelih nišana u Potočarima, mnogi će zločinci izvršiti samoubistvo jer neće moći spavati od onolike bjeline koja će im udarati na savjest. Vremenom će naši šehidi ustati, a tada će mnogi srpski zločinci dignuti ruku na sebe ili će i oni i njihovi najbliži doživljavati tragedije. Ja mislim da će svi oni koji su organizirali i klali našu djecu biti ukleti i prokleti do devetog koljena.

I, zaista, pitam se ovih dana stiže li to zločince kazna i na ovodunjalučkom proputovanju? Kad pogledamo lične i porodične tragedije koje su zadesile neke od zločinaca, možemo zaključiti da ih kao najteža kletva stižu suze bošnjačkih majki.

Retrospektivom tragedija koje su zadesile zločince moglo bi se zaključiti da je ovodunjalučka kazna za njih nekako započela samoubistvom kćerke zlikovca Ratka Mladića, Ane Mladić, 25. marta 1994. Ova 23-godišnja studentica završne godine Medicinskog fakulteta u Beogradu ubila se u Mladićevom stanu u beogradskom naselju Banovo Brdo iz pištolja kalibra 7,65 milimetara, na kome je bila posveta Nikole Ljubičića Ratku Mladiću kao najboljem polazniku Komandno-štabne akademije.

Šest mjeseci nakon samoubistva Mladićeve kćerke, misteriozno je ubijena porodica Branislava Puhala, šefa obezbjeđenja Ratka Mladića, supruga Dušanka i trogodišnji sin Nikola. Sve je u šturim informacijama predstavljeno kao „nesretan slučaj“.

Nikola Koljević, prijeratni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nekadašnji član Predsjedništva BiH i potpredsjednik Republike Srpske, 16. januara 1997. na Palama je pucao sebi u glavu. Umro je 25. januara 1997. na VMA u Beogradu. Mjesecima prije samoubistva Koljević je bio u teškom psihičkom rastrojstvu. Književnik Marko Vešović je ovo samoubistvo prokomentirao riječima: „Koljevića je ubila zločinačka ruka“.

Predvodnici prijedorskih zločina Simo Drljača i dr. Milan Kovačević nisu doživjeli sudske presude za strašne zločine koje su naredili. Drljaču su ubili pripadnici SFOR-a tokom operacije „Tango“ 10. jula 1997. u Gradini kod Omarske, dok je Kovačević umro 1. avgusta 1998. u haškoj ćeliji od posljedica srčanog udara.

Nepročitana optužnica

Fočanske zločince Peru Eleza, Dragana Gagovića i Janka Janjića Tutu također je stigla ovodunjalučka pravda. Elez se, prema policijskim izvještajima, krajem decembra 1992. ubio ispred hotela u Miljevini usljed nestručnog rukovanja oružjem (mada sam od nekih Srba čuo da ga je u obračunu ubio izvjesni Marko Lakić), a Gagovića i Janjića su ubili pripadnici SFOR-a prilikom pokušaja hapšenja i odvođenja u Haag.

Image

Kada su 2000., u razmaku od šest mjeseci, ubijeni Željko Ražnatović Arkan i Ljubiša Savić Mauzer, mogli su se čuti komentari da su „ovu dvojicu zločinaca stigle suze bijeljinskih majki, očeva, supruga i djece, kojima su Arkan i Mauzer početkom aprila 1992. ubili najbliže“.

Porodična tragedija zadesila je još jednog bliskog Karadžićevog saradnika, Jovana Joju Tintora, kreatora zločina nad Bošnjacima u Vogošći. Naime, 22. januara 2001. u Zvorničkom jezeru, prilikom krijumčarenja nafte, utopio se Jojin sin jedinac Aleksandar. Prema jednoj opciji, on se ugušio u hladnoj Drini, a prema drugoj, upucala ga je srbijanska granična policija jer nije htio zaustaviti čamac na njihovo upozorenje.

Na jutarnju prozivku šest pritvorenika u grupnoj sobi beogradskog centralnog zatvora 20. novembra 2005. nije se odazvao 42-godišnji Dušan Vučković Repić. Ostao je u krevetu hladan i ukočen. Umro je pod misterioznim okolnostima osam dana prije početka suđenja za ubistvo najmanje 22 i protjerivanje 1.822 bošnjačka civila iz zvorničke općine u proljeće i ljeto 1992. Repić je bio pripadnik zloglasne jedinice „Žute ose“ pod kontrolom Službe državne bezbjednosti Srbije. Ovaj monstrum je 28. juna 1992. izvršio masakr nad 19 Bošnjaka iz zvorničkog naselja Divič u Domu kulture u Čelopeku. Repić je prisiljavao očeve i sinove zatvorenih civila, kao i osobe koje nisu u srodstvu da međusobno vrše protivprirodni blud.

Neutvrđenog dana okrivljeni Dušan Vučković je naredio da očevi i sinovi izađu na binu u Domu kulture, da se potom skinu goli i vrše oralni seks, što su ovi morali i činiti... - pisalo je u optužnici protiv ovog zločinca koja nikada nije pročitana u sudnici.

Bivši predsjednik tzv. Srpske Krajine dr. Milan Babić, zbog čije su ratne uloge zaplakale mnoge bošnjačke i hrvatske majke, 5. marta 2006. izvršio je samoubistvo vješanjem najlon kesom u zatvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu nakon presude i javnog pokajanja.

Nakon što je odležao sedam godina u jednom španskom zatvoru poslije presude Haškog tribunala za zločine nad Bošnjacima u Bosanskom Šamcu, Stevan Todorović Stiv je nekoliko mjeseci po povratku u zemlju, u avgustu 2006., izvršio samoubistvo u svojoj kući u selu Donja Slatina kod Bosanskog Šamca tako što je sebi pucao u glavu iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Prije samoubistva žalio se kako ne može da nađe posao, da ga ljudi nazivanju „monstrumom“, te da ne može da prehranjuje majku i sebe.

U beogradskoj bolnici, gdje je prebačen nakon što mu je pozlilo u zatvoru, pod misterioznim okolnostima 28. avgusta 2012. umro je Simo Bogdanović, vođa zločinačke grupe „Simini četnici“ iz Rume, koja je 11. jula 1992. u selu Skočić kod Zvornika brutalno ubila 27 Roma, među kojima je bila i nerođena beba.

Na seoskom groblju Jošanica kod Foče, 27. marta 2013. sahranjen je Bojan Maksimović, sin Vojislava Maksimovića, jednog od najbližih saradnika Radovana Karadžića. Maksimovića su fočanski Bošnjaci optuživali da je u maju 1992. zajedno s Veliborom Ostojićem, ministrom informiranja u Karadžićevoj vladi, šutao odsječene glave ubijenih Bošnjaka. Maksimovićev sin je sebi oduzeo život skokom sa desetog sprata beogradske zgrade u kojoj je živio.

Skok u Drinu

U Višegradu, gradu u kojem su bošnjačka djeca i žene paljeni u kućama, te ubijani na mostu Mehmed-paše Sokolovića i bacani u Drinu, učestala je pojava samoubistava. Članovi porodica višegradskih žrtava spominju slučaj medicinske sestre Ljilje Živković, koja je, radeći u Domu zdravlja u Višegradu, imala priliku da često gleda unakažena tijela višegradskih Bošnjaka. Jednog dana je otišla u šetnju i svoj život okončala skokom u Drinu s Novog mosta.

Ilija Zečević, stražar u višegradskom logoru smrti Uzamnica, nakon što je ispratio kćerke na fakultet u Užice 16. novembra 2008., ubio se iz pištolja u prizemlju porodične kuće u višegradskom naselju Šeganje. Višegradskim zločinima rukovodio je Krizni štab općine Višegrad, a jedan od članova ovog štaba Dražan Knežević, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“, njegova supruga Nataša, ljekar u Domu zdravlja u Višegradu, i Branka Pavlović, radnica općine u tom gradu, poginuli su 23. maja 2009. u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Oštri vrh kod Višegrada kada je Kneževićev Golf 5 iz neutvrđenih razloga s magistralnog puta M-20 sletio u rijeku Drinu.

Nedavno sam prilikom boravka u srednjem Podrinju od bošnjačkih povratnika čuo da je i jedan od učesnika u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995., Vladan Alempić, 13. februara 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Zvornik – Milići, u mjestu Đevanje, nedaleko od poznate Kušlat džamije, kada se svojim vozilom Reno Clio sudario s kamionom. Alempić je došao na odmor iz Rusije, gdje je godinama radio, a Bošnjaci u Podrinju navode da su čuli priču o tome da je „u selu Raševo u julu 1995. Alempić zarobio nekoliko srebreničkih mladića, koji su se pokušavali probiti do slobodne tuzlanske teritorije i da ih je, navodno, pobio u ovom selu“.

Oproštajno pismo sarajevskog snajperiste

Časopis „Zona sumraka“ u Beogradu je 2000. objavio priču o srpskom snajperisti Predragu O. iz Sarajeva, koji se ubio u parku kod Željezničke stanice u Beogradu. U džepu snajperiste pronađeno je oproštajno pismo u kojem je napisao da se „odlučio na samoubistvo jer ga je počeo proganjati lik devetogodišnje djevojčice Dijane koju je u avgustu 1992. ubio iz snajpera u Sarajevu“.

Kameni krst usmrtio 14-godišnju kćerku Đorđa Ševića, pripadnika zloglasnih „Osvetnika“

Posljednjeg dana juna 2008. na kapeli Starog groblja u Rumi pao je kameni krst i usmrtio 14-godišnju Draganu Šević, kćerku Đorđa Ševića, koji je kao pripadnik formacije „Osvetnici“ višegradskog monstruma Milana Lukića osuđen na 15 godina zatvora zbog otmice i ubistva 16 Bošnjaka iz Sjeverina. Šević je zajedno s Lukićem i još nekoliko zločinaca 22. oktobra 1992. godine u mjestu Mioče iz autobusa koji je saobraćao na relaciji Rudo - Priboj oteo ove nesretne ljude i odveo ih u višegardsku „Vilinu vlas“, gdje ih je tokom mučenja fotografirao Milan Timotić, fotoreporter iz Zemuna, nakon čega su ubijeni i bačeni u Drinu.

Grujčića proganjali šehidi iz mezarja u Potočarima

Od Podrinjaca sam ovih dana saznao i priču o nedavnom samoubistvu Dalibora Grujčića iz srebreničkog naselja Soločuša. Grujčić se prije nego što je odlučio pucati u sebe žalio da ga „proganjaju Bošnjaci iz mezarja u Potočarima“.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”