gejsha wrote:Kao prvo , moja vjera mi ne bi ni dopustila da stupim u brak sa nekim druge vjere, osim naravno da on prihvati moju vjeru , što je nemoguće,tako da to otpada.
Ja kažem za sebe,a za druge ako se već sklapaju ti mješoviti brakovi,valjda njima ne bi trebalo smetati kakvo im dijete nosi ime.
Ovdje ne mislim na bilo kakvo ime (ime koje im se ne sviđa,koje je staromodno) , već ako ime pripada jednoj vjeri,a nije međunarodno.
I ja mislim,ako nekome ne smeta religija u toj mjeri da moze zivjeti sa mnom,zasto bi mu smetalo ime?
Treba valjda da nam se ime svidja,da nesto znaci,eh sad necemo ni tvoje ni moje,znaci nije po nicijem,znaci opet tu nesto ne stima...
Ne kazem da bih dala neko starinsko ako je ruzno,ali ponavljam,da je moj muz tragicno izgubio nekog i da u spomen na njega zeli da ostane ime,slozila bih se....nama zenama to manje znaci,ali muskarci vole da sina nazivaju tako....
Ime ne mora biti nase ili tudje da bi nam bilo lijepo,recimo,meni je najljepse zensko ime Elena
A sad da dajem vanserijska neka,kao oni sto su dali Sin

...ne znam svakom svoje,u svakom slucaju meni ima ljepsih tradicionalnih imena nego sad kao biva nekih modernih,a seljacka u stvari....
Radije bih dala sinu ime:Hamza,Ahmed,Zaim ili kcerki Ajsa(bubam)nego sad neka imena tipa:Endi,Sendi,Sandi,Tea,Ela,pa to mi bas ne znaci nista i zvuci glupo....kao i imena Kanita,Arbenita.....(nadam se da se ko ne zove ovako od forumasa

)
Prije par godina pocela je poplava imena Amar i Ajla,te sad ova djeca sto su krenula u skolu ima po nekoliko istih u razredu

bezze,ja volim malo neobicnija,drugacija,rijetka,da izrazavaju osobnost....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.