Djeca ce tek da vole svoju djecu

Moderator: spacebound
Gejsha, postoje korijeni zašto oni to rade. Ništa ne dolazi samo od sebe. Opet ću da kažem da ni jedno dijete ne krivim za njegove postupke, odnosno za ovako kardinalne greške koje prave u odnosu sa svojim roditeljima.gejsha wrote:Ja nikako nisam mogla shvatiti ostale , zašto su se ponašali prema svojim roditeljima kao neprijateljima.
Naravno da sva dijeca imaju po neku malu laz ,i sve je to dobro dok su mali ali mislim da treba da budu prema svojim roditeljima iskreni i otvoreni jer oni su mu jedini iskreni prijatelji.Dijete treba isto razumijeti da im se ne treba sve braniti jer svi smo mi imali nesto sto nismo voljeli ali smo morali uciniti iz postovanja roditelja.Mnogi kazu nekada i sad,nije istina i onda i sad dijeca su ista samo neka bolje neka losije odgojena .gejsha wrote:Ja nikako nisam mogla shvatiti ostale , zašto su se ponašali prema svojim roditeljima kao neprijateljima.
Kada sam bila u srednjoj školi , vozarili smo busom svaki dan.
Moji prjatelji bi govorili da će reći mami da s platili kartu za autobus više,tako da bi ostatak novca mogli potrošiti na sebe.
Ne kažem da je to najveći grijeh i da sam ja svetica , ali ja to nikada nisam mogla uraditi.
Zatim , ako mi otac nešto ne dozvoli , cura od momkovog prijatelja mi kaže zašto mu nisi nešto slagala.
Ja jednostavno ne mogu da kažem npr da ću ići na neko drugo mjesto samo da me pusti tu i tu.
Znam da većina to radi .
jeste. istina je. to je da se roknes kad vidis takvo ponasanje.gejsha wrote:U posljednje vrijeme sve je više razmažene djece koja se prema svojim roditeljima ponašaju oholo,govore im uvrjedljive riječi,nazivaju ih ružnim imenima,ne poštuju ih![]()
dobar. postujem ih. tako je vazda bilo i ostalo, hvala Bogu. ne slazem se ponekad sa njima u nekim stvarima, ali to im na lijep nacin kazem. dosta toga i precutim ili progutam. stari je bio jako strog**, dok je mati bila blaga. u komsiluku i sire smo bili poznati kao jako mirna djeca na sijeluKakav je vaš odnos prema roditeljima ?
kako da ne. imao sam toga i u blizoj rodbini. meni se od toga kosa digne na glOvi covjece. ono, cesto bih tad rekao:"eh, da si moja/moj!"Primjećujete li vi sve više razmažene djece u vašoj okolini koja se prema roditeljima ponašaju kako žele?
Upravo tako su radili i moji, pogotovo mama. Mislim da se malo previše zaštitnički postavila prema nama, i zbog toga sam vjerujem danas jako osjetljiva na sve živo. Ona je imala prilično stresno djetinjstvo i uvijek mi kaže da je dala sve da ja i sestra odrastamo što bezbolnije, iako smo znali biti i u lošim situacijama financijski i svakako, uvijek se nas štitilo da mi to ne osjetimo i da budemo bezbrižne koliko god je to moguće.Maja wrote: Prva greška, nisu nas učinili samostalnim od malih nogu. Uvijek su tu bili tata i mama koji će za nas obaviti to i to.
Eto ti razloga, u mene su bili strogi prema meni a prema bratu manje. Brat sve kaze ja ne kazem 90% stvariLedena wrote: 29 Jun 2024, 12:29 Ja sa svojma nikad nisam mogla pricati o nekim TABU temama. Branili su mi sve zivo, izlazak navece do 9.
Tako da nebzelim biti takav roditelj.
Stroga sam, ne dam da mi skace po glavi, nit da radi stvari koje nisu za njegov uzrast. Ali i trudim se bitj prijatelj, da zna da mi moze uvijek sve reci.
Mada me se ovaj stariji boji pa vecinom neke stvari saznam od drugih.
Pa ja zato sam uvijek nesto lagala, i bjezala iz skole da bi isla napoljeElTriconi wrote: 29 Jun 2024, 14:41Eto ti razloga, u mene su bili strogi prema meni a prema bratu manje. Brat sve kaze ja ne kazem 90% stvariLedena wrote: 29 Jun 2024, 12:29 Ja sa svojma nikad nisam mogla pricati o nekim TABU temama. Branili su mi sve zivo, izlazak navece do 9.
Tako da nebzelim biti takav roditelj.
Stroga sam, ne dam da mi skace po glavi, nit da radi stvari koje nisu za njegov uzrast. Ali i trudim se bitj prijatelj, da zna da mi moze uvijek sve reci.
Mada me se ovaj stariji boji pa vecinom neke stvari saznam od drugih.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests