"MOJA GENERACIJA '60-'70 "
Prvo, rodjeni smo normalni i prezivjeli smo, iako su nase majke, kad ih je boljela glava, pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pusile i radile do zadnjeg dana trudnoce i nikad nisu bile testirane na dijabetes !!!
U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu "!!! Cuvati daleko od domasaja djece !!!" na bocicama sa lijekovima, vratima i ormarima.
Mi nismo nosili Pampers-e i pisali u krevet.
Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zracnih jastuka i nismo morali nositi kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rolama.
Pili smo vodu iz POTOKA,crijeva za zalijevanje vrta, a ne iz flasica kupljenih u supermarketu. Dijelili smo flasicu "Kole" sa nasim prijateljima i
NITKO nije umro zbog toga !!!
Jeli smo mlijecne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili "Kole", koje su i tada bile pune secera, ali nismo bili debeli, zato sto smo se STALNO IGRALI VANI !!!
Izlazili smo iz kuce ujutro i igrali se cijeli dan, sve dok se nisu upalila svijetla na ulici, skrivaca, carobnjaka, granicara, planova, klisa, pikulanja, partizana i nijemaca, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog sto je samo djecja masta bila u stanju smisliti.
Nerijetko, nitko nas nije mogao naci po cijeli dan.
I nikad nije bilo problema ...
Provodili smo cijele dane praveci trokolice od otpada iz podruma, spustali se niz ulice zaboravljajuci da nismo napravili kocnice.
Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica naucili smo kako da rijesimo problem.
Mi nismo imali imaginarne prijatelje, ni probleme sa koncentracijom u skoli
Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmjerivaca, pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.
Nama nisu prodavali drogu ispred skole ...
Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (neki , sretnici samo dva), nismo imali video rekordere, surround sound, celularne telefone, kompjutere, Internet, chat rooms,facebook...
MI SMO IMALI PRIJATELJE I MI SMO ISLI VAN DRUZITI SE S NJIMA !
Padali smo sa drveca, znali se posijeci na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali nasi roditelji nikada nisu isli na sud zbog toga.
Igrali smo se sa lukovima i strijelama, pravili katapulte i bacali petarde za Novu Godinu i sve smo to prezivjeli bez posljedica !!!
Isli smo biciklom ili pjeske u skolu ili do prijateljeve kuce, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kucu da se druzimo i budemo zajedno !!!
Kada bi upali u probleme sa zakonom, roditelji nisu placali kauciju da nas izvuku.
U stvari, bili su cesto stroziji nego sam zakon !!!
Poslijednjih 40-50 godina, bile su najplodonosnije godine u povijesti covjecanstva !!!
Nase generacije su proizvele najvece izumitelje i naucnike do danas !!!
Imali smo slobodu, pravo na greske, uspjeh i odgovornost.
I naucili smo zivjeti s tim !!!
Svima koji pripadaju toj generaciji :
CESTITAM !!!
MOZDA CES ZELJETI PODIJELITI OVO SA OSTALIMA, KOJI SU IMALI SRECE ODRASTI KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO STO SU PROPISI , DRZAVE I VLADE POCELI ODREDJIVATI KAKO TREBA ZIVJETI !
Mozda bi bilo dobro poslati ovu poruku i djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali !
Pozdrav generaciji.
ZIVJELI !!!
Odrekao sam se cigara, pića i sexa!
To je bilo najgorih 15 minuta u mom životu