Kakvi ste bili kao djeca?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

__Witch__
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: Kakvi ste bili kao djeca?

Post by __Witch__ » 05 Oct 2010, 11:58

Sanjar.Lutalica wrote:Uvjek sam bio baksuz i izrazito smotano djete .

Hahahah, i sad sam ista .taka. :D :srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 06 Oct 2010, 22:20

Nikad nisam imala žive smire, i danas sam takva :D
Mama mi je pričala da je jednom doktor istjerao iz ordinacije kad me dovela peti put jer ne prestajem vrištati, čovjek joj je rekao da me više ne dovodi da mi nije ništa već sam samo ljuta.

Kao djevojčica opet se nisam ponašala kao ostale, igrala sam klikera i sa rođacima tukla raju iz druge mahale.
U školi sam dobro učila ali sam bila nemirna.

Srednju školu neću nikad zaboraviti prelijep period mog života. Bježanje sa časova, zezanje profesora i drugova iz razreda...

Na fakultetu sam se kao malo uozbiljila ali moj nemirni duh mi nikad nije dao mira na jednom mjestu i danas sam takva, uživam u hodanju, bezveznom, neobaveznom.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

sivka
Na probnom
Na probnom

Post by sivka » 06 Oct 2010, 23:19

Bila sam dobro dete, a posle ... pomalo nevaljala devojčica. Za školu, sport, bila sam za primer, ali sam zato bila divlja i neprilagođena, i moj tata je prve sede zbog mene dobio. Mnogo sam volela da skitam.

vučica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by vučica » 12 Oct 2010, 20:31

u školi odličan đak i uzoran učenik ali poslije škole jako nestašno dijete...a ni sad nisam bolja...ha,ha,pametna kad treba,luda kad netreba ovisi o situaciji,prilagođavam se kao kameleon..
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

Image

zvrcka
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by zvrcka » 03 Nov 2010, 08:29

nemam sta da pisem kakva sam bila kao dijete moj nick sve kaze, isam bila ni tako losa djevojcica
da sam bila dobra nebi skolu zavrsavala u 29 g. al nikad kasno......

BH FANATIKOS
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by BH FANATIKOS » 03 Nov 2010, 12:09

osnovna ,srednja skola kao djak odlican ali cesto su govorili staroj........GLUHO BILO DUBI NA GLAVI :haha
BOLJE DA MALO LJULJA NEGO DA ZULJA

Del Boy
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Been thanked: 3 times

Post by Del Boy » 03 Nov 2010, 12:12

hahhahaha meni govore da sjedim na usima :D
bio sam zlatan u osnovnoj.. sad ovo srednja jedva nekako, ali gura se.. :ooo
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.

Cici
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Cici » 03 Nov 2010, 22:38

nestasna :) sem u skoli bila sam super streba hahahha a poslje skole majko moja uzas nisam to bila ja nego neki mali djecak :)
Onima koji su mi se smijali,hvala... Bez njih ne bih plakala... Onima koji me nisu mogli voljeti,hvala... Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav... Onima koji su povrjedili moja osjecanja,hvala... Bez njih ne bih znala da ih imam... Onima koji su me ostavili,hvala... Bez njih ne bih otkrila sebe.... Ali onima koji su mislili da necu uspeti- Njima najvise zahvaljujem, jer bez njih ne bih ni pokusala....

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 12 Nov 2010, 15:14

Tatanka wrote:Kakvi ste bili kao djeca?

ma sejtan u majku vraziju....
ja mislila ti bio neki miran kad si bio mal´ :lol

ja sam bila ko janje, takva sam i sad :lol
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Amazonka
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by Amazonka » 18 Nov 2010, 15:04

Hiperaktivna..............bila i ostala :plavi
Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja
da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam
još jučer smatrala nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj.

Vjerojatno bih odustala i od sebe same, ali ne mogu. Jer, ko će
ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah?....

Image

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 18 Nov 2010, 15:27

Bio sam jako miran ali ne povucen...dok bi drugovi vozili bicikle ja bih svoj u miru rastavljao na dijelove u dvoristu samo da vidim sta je to...dok su se igrali klikerima ja bih svojima pokusavao da izvadim perca..od pete godine muziciram..sa 12 godina sam vec popravljao televizore i sve kucanske aparate.. u cetrnaestoj sam se prvi puta zaljubio...i evo me tu...nesretno sretan, ponekad sretno nesretan...
Image

Amazonka
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Amazonka » 18 Nov 2010, 20:32

string wrote:Bio sam jako miran ali ne povucen...dok bi drugovi vozili bicikle ja bih svoj u miru rastavljao na dijelove u dvoristu samo da vidim sta je to....
znači znatiželjan i sklon istraživanjima :)

od pete godine muziciram..sa 12 godina sam vec popravljao televizore i sve kucanske aparate.. u cetrnaestoj sam se prvi puta zaljubio...i evo me tu...nesretno sretan, ponekad sretno nesretan..
:respekt
Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja
da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam
još jučer smatrala nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj.

Vjerojatno bih odustala i od sebe same, ali ne mogu. Jer, ko će
ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah?....

Image

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by valter » 20 Dec 2010, 15:10

Najveći "šejtan" u ulici,kad god bi koje dijete zaplakalo nije se morao tražiti ko ga je odalamio,ja sam bio vazda dežurni krivac.I kad nisam ništa skrivio,čak i nisam bio prisutan na megdanu uvijek bi ja od stare dobio batina uz ono neizbježno,"ne može tebe to obići",haha...Al' da sam se volio mlatiti to ne poričem,znao sam izderati djecu stariju od sebe po tri-četiri godine.To je bilo u tim dječijim danima,danas sam sušta suprotnost i ne volim nasilje.
Najveća mi je šega kad stara nekom počne pričati kakav sam "lopov" bio,(a ovaj poznavajući mene kakav sam) ono poluotvorenih usta sluša i na kraju uvijek neizbježno:"ma ne mogu da vjerujem".
U školi sam bio ponajbolji i miran k'o bubica,najviše zahvaljujući svojoj učiteljici koja je bila stroga ali i izvrstan pedagog i koja mi je ostala u najboljem sjećanju.Vazda sam išao na dodatne nastave,na takmičenja iz matematike,kao i par sekcija.
Sve u svemu,imao sam jedno lijepo i bezbrižno djetinjstvo,odrastao u radničkoj porodici,nikada nismo imali previše ali i sa onim što smo imali(ja i sestra) uvijek smo bili zadovoljni.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 21 Dec 2010, 15:25

Prva rijec koju sam progovorio bila je CRTANIII...Stalno sam bio skupa sa svojim amidzicem,bili smo isto godiste i zivjeli u istoj kuci i to nas 3familije te did i nana kao glave kuce,nije sto smo bili siromasni jer kuca je bila velika i imao je svako svoju sobu,nego dedo jednostavno nije dao "da se familija rasipa".Isto nije dao da jedemo za stolom vec za sofrom i jeli smo vecinom svi u isto vrijeme skupa.Navece smo svi gledali tv i partizanske filmove,a kad bi se Milena Dravic pocela sexati sa nekim partizanom,dedo bi ustao,ugasio tv i rekao "e sad cemo se igrati tomboleee" i igrali smo se i to u prave pare,a ako ja i amidzic nebi dobili najvise para tj ako nebi izvukli nase brojeve mi bi ustali i posutali svu tombolu :lol ,a ostali bi nas zezali.
To mi je najdrazi period djetinjstva .
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

myka
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by myka » 21 Dec 2010, 20:20

ja sam danas pitala mamu da li sam plakala kao mala,mama kaze da nisam rijetko kada i da sam se samo smijala i razvlacila prstima usne(zahvalna sam Bogu sto mi nisu kao u Hanke Pladum),a kao beba sam samo pajala(kao sto i danas radim :plavi ).Otac mi je govorio kako sam bila kao panj(debeljuca),samo sto ima taj panj noge i ruke,a danas sam mrsava.Kasnije se i sama sjecam svog dzumbusa koji sam pravila,sto i danas cinim.
Za leprsav hod i sjaj u ocima koristite kozmetiku heineken
http://www.youtube.com/watch?v=R7j7GEuK1ZE
Tuge postoje da bi prizvale smijeh
http://www.youtube.com/watch?v=dFkUMsJGXzc

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4682 times

Post by Ledena » 24 Dec 2010, 19:02

najveci kabadahija u ulici i skoli,, vazda se udarala, nisam se bojala niceg, druzila se s muskarcima,
kao najmladja uvijek kriva za sve. u osnovnoj uvijek smanjeno vladanje zbog ponasanja,
u srednjoj zbog izostanaka. ali uvijek kulturna, postovala starije,
jedina kcerka pa me 'malo' razmazili, uvijek je po mome, ali ne na nacin da grubo nametnem svoju volju,
nego jednostavno se ljudima neprimjetno uvucem pod kozu i nemogu mi odolit.. heheh
sad otkako sam malo starija,, mirnija sam, povucena, ne svadjam se, uvijek presutim, ali ko bude pored mene u trenutku kad
puknem i to sve sto sam cuvala u sebi izadje iz mene najebo je..
al sad za sad to lijecim teretanom i mojom dragom vrecom, vise mi ruke otisle kolko je lupam.. et to je ukratko..
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Lary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lary » 24 Dec 2010, 23:04

... dobar (valjda) ... kak'i ... ma superodličan ... :) ...
da mihi facta dabo tibi ius, na bosanskom: "plaćanje solarno, pa ćemo vidjeti"

Dreamy
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Dreamy » 25 Dec 2010, 21:15

ma bil sam fenomenalan, sam vrag je bio u meni, :plavi... zivahan, zae__n, samo gluposti na pameti i tak to :)
Trenutak srece nije nesto maleno, on i postoji samo u kratkim trenucima!!!

belaj_BA
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by belaj_BA » 26 Feb 2011, 03:06

"MOJA GENERACIJA '60-'70 "
Prvo, rodjeni smo normalni i prezivjeli smo, iako su nase majke, kad ih je boljela glava, pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pusile i radile do zadnjeg dana trudnoce i nikad nisu bile testirane na dijabetes !!!

U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu "!!! Cuvati daleko od domasaja djece !!!" na bocicama sa lijekovima, vratima i ormarima.

Mi nismo nosili Pampers-e i pisali u krevet.

Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zracnih jastuka i nismo morali nositi kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rolama.

Pili smo vodu iz POTOKA,crijeva za zalijevanje vrta, a ne iz flasica kupljenih u supermarketu. Dijelili smo flasicu "Kole" sa nasim prijateljima i

NITKO nije umro zbog toga !!!

Jeli smo mlijecne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili "Kole", koje su i tada bile pune secera, ali nismo bili debeli, zato sto smo se STALNO IGRALI VANI !!!

Izlazili smo iz kuce ujutro i igrali se cijeli dan, sve dok se nisu upalila svijetla na ulici, skrivaca, carobnjaka, granicara, planova, klisa, pikulanja, partizana i nijemaca, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog sto je samo djecja masta bila u stanju smisliti.
Nerijetko, nitko nas nije mogao naci po cijeli dan.

I nikad nije bilo problema ...

Provodili smo cijele dane praveci trokolice od otpada iz podruma, spustali se niz ulice zaboravljajuci da nismo napravili kocnice.

Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica naucili smo kako da rijesimo problem.

Mi nismo imali imaginarne prijatelje, ni probleme sa koncentracijom u skoli

Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmjerivaca, pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.

Nama nisu prodavali drogu ispred skole ...

Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (neki , sretnici samo dva), nismo imali video rekordere, surround sound, celularne telefone, kompjutere, Internet, chat rooms,facebook...

MI SMO IMALI PRIJATELJE I MI SMO ISLI VAN DRUZITI SE S NJIMA !

Padali smo sa drveca, znali se posijeci na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali nasi roditelji nikada nisu isli na sud zbog toga.

Igrali smo se sa lukovima i strijelama, pravili katapulte i bacali petarde za Novu Godinu i sve smo to prezivjeli bez posljedica !!!

Isli smo biciklom ili pjeske u skolu ili do prijateljeve kuce, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kucu da se druzimo i budemo zajedno !!!

Kada bi upali u probleme sa zakonom, roditelji nisu placali kauciju da nas izvuku.

U stvari, bili su cesto stroziji nego sam zakon !!!

Poslijednjih 40-50 godina, bile su najplodonosnije godine u povijesti covjecanstva !!!

Nase generacije su proizvele najvece izumitelje i naucnike do danas !!!

Imali smo slobodu, pravo na greske, uspjeh i odgovornost.

I naucili smo zivjeti s tim !!!

Svima koji pripadaju toj generaciji :

CESTITAM !!!

MOZDA CES ZELJETI PODIJELITI OVO SA OSTALIMA, KOJI SU IMALI SRECE ODRASTI KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO STO SU PROPISI , DRZAVE I VLADE POCELI ODREDJIVATI KAKO TREBA ZIVJETI !

Mozda bi bilo dobro poslati ovu poruku i djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali !

Pozdrav generaciji.

ZIVJELI !!!
Odrekao sam se cigara, pića i sexa!
To je bilo najgorih 15 minuta u mom životu

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 28 Feb 2011, 14:53

Bila sam simpatično dijete,uvijek nešto glumila,izvodila,imala sam hiljadu bisera..Voljela sam se svugdje sakrivati od majke,npr odemo u veliku robnu kuću,a ja se negdje sakrijem,voljela sam svašta jesti (ko bi rekao,a sada mršavica)...Nisam bila razmažena,ali jesam osjetljiva.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”