Može žena biti šehitkinja,zašto ne. Vjerovatno sa tim turbetima ciljaš na to da su samo oni sa turbetom dobijali titulu šehida. Onda se malo zagledaj u naše stare nišane pa ćeš vidjeti da svaki od njih skoro ima turbe na vrhu i sablju sa stranemrki62 wrote:Vođstvo muslimana BiH je bilo izgubljeno u svakom primjeru pa i u davanju titule šehida a ja onako usput pitam ; jel može ženska biti šehid ili je to rezervisano samo za muškarce ?
Šta znači riječ turbe ?
Nurudine, ja pominjem šehide prije komunizma, valjda je bilo žrtava i u prvom svjetskom ratu ?
I u zadnjem ratu nije bilo više od 20 % vjernika pa da brojiš na bilo koji način i kako sad odjedanput toliko šehida ?

U prvom svjetskom ratu je BiH bila pod okupacijom A-Ugarske i borila se za njih ,a broj poginulih vjerovatno ne prelazi hiljadu .
Ponavljam se opet ,kako ti znaš ko je vjernik a ko nije i po čemu si to došao na taj postotak?!
Kad ti paše da je svako vjernik ako samo jednom ilakne ,onda ilačeš po forumima, a sad odjednom bi ti određivao ko je vjernik ,a ko nije.
Šta ti misliš da se sačinila neka komisija u ratu i došla porodici poginulog da kaže " znate šta , možete li vi nama pšotvrditi da je vaš sin ikada izogovarao šehadet ? Ako ne možete ,žao nam je ,nećemo mu dati titulu šehida" To je apsurd reći ikome a kamo li porodici poginulog.
Ja poznajem puno ljudi koji su šehidi ako Bog da i njihove porodice ,pa i oni koji baš nisu na "ti" sa vjerom su uvjek ponosni što je član njihove familije počašćen tim nazivom