Imena koja nam se ne svidjaju
Moderator: VIP
Re: Najgora imena
I tako ja nađoh svoje ime na listi najgorih imena 

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Faaala mandi, znala sam ja da si ti duša od insana 

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Mada sam novi clan ovdje ali….
Ovu temu smatram cistim promasajem,jer iza svakog imena je u prvom redu “covjek”
Ime ljudi nisu birali a ni roditelje koji su im ga dali pa mi je malo glupo rugati se ljudima zbog toga.
Npr. Ni meni se moje ime nesvidja al’nebi mi bas bilo drago da mi netko kaze da je najgore .
Iz navedeni razloga nepada mi na pamet reci za nekog’ da je najgori,odnosno da mu je ime najgore.
Znam za neka imena koja ni(su)LIJEPA,sto nikako ne znaci i da su i NAJGORA!

Ovu temu smatram cistim promasajem,jer iza svakog imena je u prvom redu “covjek”
Ime ljudi nisu birali a ni roditelje koji su im ga dali pa mi je malo glupo rugati se ljudima zbog toga.
Npr. Ni meni se moje ime nesvidja al’nebi mi bas bilo drago da mi netko kaze da je najgore .
Iz navedeni razloga nepada mi na pamet reci za nekog’ da je najgori,odnosno da mu je ime najgore.
Znam za neka imena koja ni(su)LIJEPA,sto nikako ne znaci i da su i NAJGORA!

Odrekao sam se cigara, pića i sexa!
To je bilo najgorih 15 minuta u mom životu
Belaj ne srdi nam se baa
Meni se moje ime nikada nije svidjalo ali navikla sam na njega i s vremenom sam shvatila da mi i pristaje, mada sam oduvijek željela neko modernije.
Eh, sad… Obično nam nisu lijepa ona imena koja nisu česta, zastarjela su, povezana s odredjenom vjerom, zemljom,podnebljem, izmišljena imena... Ali čim ta imena postanu česta i mi ih sami gledamo kao sasvim obična.
Meni je uvijek bilo smiješno ime Redžifa
, ali kad sam upoznala jednu Redžifu, sve se promijenilo i njeno ime mi je postalo sasvim obično.
Prijateljica(muslimanka) u vezi je s ateistom. Razgovarali su o braku i a kako će to biti kad dobiju dijete, kako će se zvati. Odluka – nek bude internacionalno ime . A ona mu reče: “Pa eto, šta kažeš da bude Muhamed, ako bude muško?” On problijedio pa veli :”Pa nije to internacionalno ime?” A ona njemu :”Kako nije, ima ga u svakoj državi na svijetu”… Čula je tu foru negdje pa probala da vidi reakciju.

Meni se moje ime nikada nije svidjalo ali navikla sam na njega i s vremenom sam shvatila da mi i pristaje, mada sam oduvijek željela neko modernije.
Eh, sad… Obično nam nisu lijepa ona imena koja nisu česta, zastarjela su, povezana s odredjenom vjerom, zemljom,podnebljem, izmišljena imena... Ali čim ta imena postanu česta i mi ih sami gledamo kao sasvim obična.
Meni je uvijek bilo smiješno ime Redžifa

Prijateljica(muslimanka) u vezi je s ateistom. Razgovarali su o braku i a kako će to biti kad dobiju dijete, kako će se zvati. Odluka – nek bude internacionalno ime . A ona mu reče: “Pa eto, šta kažeš da bude Muhamed, ako bude muško?” On problijedio pa veli :”Pa nije to internacionalno ime?” A ona njemu :”Kako nije, ima ga u svakoj državi na svijetu”… Čula je tu foru negdje pa probala da vidi reakciju.
Ma, ne-ljutim se ba!
Moje ime sam naveo kao primjer da mi se nesvidja,nego sam zelio staviti naglasak na NAJGORA IMENA,i da je taj naziv ruzan!
Da je topic sa nazivom npr."imena koja nam se ne svidjaju" e to bi vec imalo smisla i sasvim drugo znacenje
Moje ime sam naveo kao primjer da mi se nesvidja,nego sam zelio staviti naglasak na NAJGORA IMENA,i da je taj naziv ruzan!
Da je topic sa nazivom npr."imena koja nam se ne svidjaju" e to bi vec imalo smisla i sasvim drugo znacenje

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7510 times
- Been thanked: 17559 times
- Status: Offline
belaj ba niko ovdje nije htio nikoga uvrijediti. slobodno smo pisali imena baš iz razloga što smo tu pod nickovima, a da je taj ko je spomenuo idejino ime (možda sam to i ja) znao da je njoj tako ime ne bi ga sigurno ni spominjao. druga je stvar reći da ti je najgore ime npr hajrudin, a druga NEKOME REĆI u oči da ima ružno ime. npr evo ti se zoveš šta ja znam ... Muradif i ja kažem jao jest ti grozno ime.. to je već bezobrazno i to niko ne bi uradio od nas sto posto.
ja sam s ovom temom više išla na to da kažemo koja su to imena koja mi ne bi nikad dali djeci i kako se ne bi voljeli zvati, a nije otvorena s ciljem da se ismijavaju ljudi.
ali evo promijenit ću naziv teme
ja sam s ovom temom više išla na to da kažemo koja su to imena koja mi ne bi nikad dali djeci i kako se ne bi voljeli zvati, a nije otvorena s ciljem da se ismijavaju ljudi.
ali evo promijenit ću naziv teme
Re: Imena koja nam se ne svidjaju
Hvala Majo u ime svih dosad spomenutih imena sa "onim predznakom" i buducih clanova ovoga foruma 

- Maja
- Administrator
Pa evo, meni se ne svidja ime Suvad ili Redzep ili Umihana ili Hankusa totalno staromodno
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- vučica
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
živko 

***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

tupko... 

osmijeh je kriva linija koja moze ispraviti sve... skoro sve...
Ne svidja mi se Djulzulejha 

Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- Maja
- Administrator
Rumunija: Zakonom zabranjena ružna imena - Imperator, Mercedes, Policija, Tarzan, Vinetu, Televizor..
Roditeljima u Rumuniji zabranjeno je da djeci daju ružna imena, nakon što su na snagu stupile izmjene u porodičnom zakonodavstvu.
Opštinski službenici imaju pravo da odbiju upisati ime novorođenčeta ukoliko smatraju da zvuči loše i šteti društvenom moralu.
U Rumuniji postoje neuobičajna imena poput Imperator, Mercedesa, Policija, Tarzan, Vinetu i Televizor.
Nove zakonske izmjene obuhvatile su i vjeridbu prema kojima, ukoliko poslije vjeridbe budući ženik ili nevjesta odbiju da zaključe brak, druga strana ima pravo na materijalnu kompenzaciju.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/zanimljiv ... z1ZngvDzdP
Roditeljima u Rumuniji zabranjeno je da djeci daju ružna imena, nakon što su na snagu stupile izmjene u porodičnom zakonodavstvu.
Opštinski službenici imaju pravo da odbiju upisati ime novorođenčeta ukoliko smatraju da zvuči loše i šteti društvenom moralu.
U Rumuniji postoje neuobičajna imena poput Imperator, Mercedesa, Policija, Tarzan, Vinetu i Televizor.
Nove zakonske izmjene obuhvatile su i vjeridbu prema kojima, ukoliko poslije vjeridbe budući ženik ili nevjesta odbiju da zaključe brak, druga strana ima pravo na materijalnu kompenzaciju.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/zanimljiv ... z1ZngvDzdP
- niska grana
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
I tako ja nađoh svoje ime na listi najgorih imena

Mah, s obzirom na moje ime najbolje mi je da šutim kad je o ovakvim temama i uopšte imenima riječ.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Ime kao ime.....hmmm....ne mogu reci da su ruzna,jer ni jedno nije,samo sto ljudima koji ga nose se to ne svidja...
moja prijateljica je sebi mjenjala ime, jer su njeni roditelji iz nekog razloga, dali joj ime njene tetke
...mada sam je ubjedjivala da to ne radi,al
ja licno nikada ne bih,jer tako je, kako je,kome se ne svidja nek me ne spominje
moja prijateljica je sebi mjenjala ime, jer su njeni roditelji iz nekog razloga, dali joj ime njene tetke

ja licno nikada ne bih,jer tako je, kako je,kome se ne svidja nek me ne spominje

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Jaca
- Inventar foruma
tundza , remza,
hikmet, pembo
hikmet, pembo
bolje biti malo lud nego malo pametan
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
kad se vec ovih dana spominje arduana... bas mi je ruzno to ime
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator
jaoooooo kad sam bila osmi razred išla sam nešto kod doktora Guzine i dođem kući, sva važna pođem da ispričam kako sam čula glupo prezime i kažem da se dr prezivao Toalet. Ne pitajte me kako i zašto...ja to pripisujem visokoj temperaturi!
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40174 times
- Been thanked: 26223 times

Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- Maja
- Administrator