Melek wrote:Dust wrote:Ako osjecas da je do sada bio promasaj, zivi onda od sada onako kako ti zelis. Upitaj sam sebe, sta ako odem i sta ako ostanem? Gdje te najvise boli?
Ako odem - pitanje je kuda. Alternative nemam i iskreno receno alternativu i ne trazim. Jer da bi ja zivio kako ja zelim, mnogo toga treba da se desi.
Trebao bi kao prvo da povrijedim nju, zatim djecu, onda da rasturim sve ono sto smo postigli - drugim rijecima da napravim kosmar osobama koje su mi najblize. Kad je covjek mladji tad misli impulsivno, kad je stariji tada rasudjuje racionalno. Ono racionalno ti ne dozvoljava da pravis kojekakve tragedije oko sebe - zbog sebe.
Gadna neka tema ova.. Niste je trebali pokretati :-/
Da, tu si u pravu. Lako je nama reći razvedi se jer je brak bez ljubavi noćna mora.
Ali zamisli da si ostavio ženu i da se umjesto tebe ona ovdje registrovala pa napisala nešto tipa...
bio mi je jedini muškarac, voljela sam ga, provela s njim 20 godina, rodila mu djecu i nikad mi nije palo na pamet da ga prevarim ili ostavim..mislila sam da ću s njim ostariti i on me ostavio s objašnjenjem da nije zadovoljan s našim brakom.
A na forumu (ne ovom već svakom) bi padali komentari tipa.. suosjećam s tobom, takvi su muškarci, mora da je našao ili želi naći mlađu, nezahvalan itd.
Ti možeš da se na forumima izjadaš, ali niko od nas nikome ne može dati dobar savjet.
Razvesti se nakon prevare ili sporazumno ok, ali biti u situaciji u kojoj si ti... bez uvrede, ali ne daj bože nikom.
A ima takvih brakova dosta, samo ih je malo tako poštenih kao ti. Većina ili vara ili ima neke internet šeme.