Jedan život - jedan partner

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

Re: Jedan život - jedan partner

Post by Zagorka » 03 Apr 2013, 23:42

Jedna ljubav,jedan muškarac,jedini :srce

Ne kažem da nisam imala momka prije njega,ali nadam se da smo se razumjeli :kafa

Eh,sad,šta će biti za 20 godina,Bog zna,meni je ovako dobro,ne treba mi uopće drugi,ne razmisljam o drugim muskarcima niti imam kakve fantazije.....zajebancija nam je sastavni dio zivota,ali kad je stani-pani,zna se :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4293 times
Been thanked: 3207 times

Post by Melek » 20 Jun 2013, 23:36

Pozdrav svima!

Novi sam na ovom forumu i upravo me ova tema ponukala da se registrujem..

Jedan zivot - jedan partner; nakon svih ovih godina koje su protutnjale mogu samo da
zakljucim da je ta situacija u mom slucaju u stvari jedan vid dozivotne robije iz koje se
teze izvuci nego iz Alcatraza.

Sreo sam je - silom prilika, uzeli smo se manje vise jer nije bilo nekakve alternative.
Djeca su dosla preko noci. Stekli smo puno toga zajedno itd itd, ali ja licno nikad nisam
osjecao iskrenu ljubav. I sada sjedim i trpim. Osjecam se kao osudjenik koji je sam sebe
strpao na robiju. Ne varam je, korektan sam ali nije to to.. Zajedno smo preko 20 godina.

Sad sam trenutno u nekakvoj zombi-fazi, gledam je a ne vidim je, cujem je a ne slusam je..

Losa je to formula, jedan zivot - jedan partner. U dosta slucajeva prilicno pogubna..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Ruana

Post by Ruana » 20 Jun 2013, 23:41

Cuj sreo sam je silom prilika, ako si je sreo silom, sto si se zenio silom, pa sad silom zivis, sta mslis je li posteno prema njoj.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 20 Jun 2013, 23:43

Vjerujem da i ona misli isto kao i on. Ako osjeca zahladjenje sa njegove strane, koje vjerovatno traje godinama i godinama, mislim da je i ona tu u braku... tek tako.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23060 times
Been thanked: 6082 times

Post by Veca » 20 Jun 2013, 23:45

...Melek :tuga :tjesi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7676 times
Been thanked: 18104 times

Post by Maja » 20 Jun 2013, 23:49

Možda silom prilika misli da je oženio našu negdje vani, šta li.
Melek da nije kriza srednjih godina ili si tako osjećao i prvog dana?
Jesi li razmišljao o razvodu s obzirom da su ti djeca odrasla i šta ona misli o svemu tome, šta misliš voli li ona tebe?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Jun 2013, 23:55

Bio sam joj prvi, njoj je to znacilo sve. Klasika.
Kriza srednjih godina? To se da tehnicki rijesiti.
A sto se tice djece, pa i ona odraslija djeca pate
kad im se familija raspada. Ja nisam tip covjeka
koji voli da stvara rane drugima, ali sam tip koji
pravi greske. Kardinalne..
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Ruana

Post by Ruana » 20 Jun 2013, 23:57

Pa nije valjda da mislis da su ostali sretni ako si ti takav i tako nesretno zivis. Pa greska ti je veca sto zivis u takvom braku.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Jun 2013, 23:59

Ruana wrote:Pa nije valjda da mislis da su ostali sretni ako si ti takav i tako nesretno zivis. Pa greska ti je veca sto zivis u takvom braku.
No shit, Sherlock?

Sve mi je to poznato, ovo je samo moja ispovijest. Nista drugo.
Imao sam potrebu da se ispovjedim anonimusima. Ok?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 21 Jun 2013, 00:03

...mogu samo reci...ja to ne bih mogla i da mi je zao,svakog takvog zivota! ...pokusala sam i ja radi djece ostati u braku,ali nije islo,znam o cemu govorim!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 21 Jun 2013, 00:06

Melek wrote:
Ruana wrote:Pa nije valjda da mislis da su ostali sretni ako si ti takav i tako nesretno zivis. Pa greska ti je veca sto zivis u takvom braku.
No shit, Sherlock?

Sve mi je to poznato, ovo je samo moja ispovijest. Nista drugo.
Imao sam potrebu da se ispovjedim anonimusima. Ok?

...haj',neka si se olaks'o :cvijece

Ruana

Post by Ruana » 21 Jun 2013, 00:14

Mi te samo pokusavamo razumjeti, a nekako brzo donosimo zakljucke. Ko zna kako bi i ja reagovala.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 21 Jun 2013, 00:20

ja bi zbog djece i zbog ljubavi svasta trpila... ali djeca narastu, pocnu jedno zivjet svoj zivot i zbog cega onda trpit ako nema ljubavi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 21 Jun 2013, 00:29

Luna. wrote:ja bi zbog djece i zbog ljubavi svasta trpila... ali djeca narastu, pocnu jedno zivjet svoj zivot i zbog cega onda trpit ako nema ljubavi
Da, sve to stoji. I mozda se sve to i desi jednog dana kad djeca odlete iz gnijezda.. Samo kako covjek gleda na svoju proslost? Tvoja proslost je tvoj zivot koji je ostavljen iza tebe. Zivot se zivi samo jednom. Gorak je ojecaj kad svoj zivot vidis kao promasaj.

S druge strane, recimo i da se odlucim na taj korak. Sta dalje? Kakav ambis ceka dalje? U redu je, ne volim ali i ne mrzim.

Status quo. Gorki status quo. Mislim ipak da je to najbolje.. Previse toga je isprepleteno da bi sad navalio da odmotavam to klupko.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 21 Jun 2013, 00:32

Ako osjecas da je do sada bio promasaj, zivi onda od sada onako kako ti zelis. Upitaj sam sebe, sta ako odem i sta ako ostanem? Gdje te najvise boli?

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by bubica » 21 Jun 2013, 00:37

Eh Melek, ja vjerujem da nisi jedini koji tako zivi. Imas dvije solucije zivi i dalje tako ili razlaz. To svakome kazem a za sebe sam sigurna da ne bih ni zbog kojeg djeteta na svijetu patila, jer bi time i moje dijete patilo.
siromah nema sta a bogatas nema kad

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 21 Jun 2013, 00:43

Dust wrote:Ako osjecas da je do sada bio promasaj, zivi onda od sada onako kako ti zelis. Upitaj sam sebe, sta ako odem i sta ako ostanem? Gdje te najvise boli?
Ako odem - pitanje je kuda. Alternative nemam i iskreno receno alternativu i ne trazim. Jer da bi ja zivio kako ja zelim, mnogo toga treba da se desi. Trebao bi kao prvo da povrijedim nju, zatim djecu, onda da rasturim sve ono sto smo postigli - drugim rijecima da napravim kosmar osobama koje su mi najblize. Kad je covjek mladji tad misli impulsivno, kad je stariji tada rasudjuje racionalno. Ono racionalno ti ne dozvoljava da pravis kojekakve tragedije oko sebe - zbog sebe.

Gadna neka tema ova.. Niste je trebali pokretati :-/
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 21 Jun 2013, 00:48

Cini mi se da si ti sam semi vec "presudio" :)

Slazem se, sebicno je pomisljati samo na sebe. Ali nakon nekog vremena, covjek ima pravo i na to. Na kraju krajeva, sami cemo ostati kako god okrenes.

Sretno sa donosenjem odluke, golema je to stvar :)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7676 times
Been thanked: 18104 times

Post by Maja » 21 Jun 2013, 00:58

Melek wrote:
Dust wrote:Ako osjecas da je do sada bio promasaj, zivi onda od sada onako kako ti zelis. Upitaj sam sebe, sta ako odem i sta ako ostanem? Gdje te najvise boli?
Ako odem - pitanje je kuda. Alternative nemam i iskreno receno alternativu i ne trazim. Jer da bi ja zivio kako ja zelim, mnogo toga treba da se desi. Trebao bi kao prvo da povrijedim nju, zatim djecu, onda da rasturim sve ono sto smo postigli - drugim rijecima da napravim kosmar osobama koje su mi najblize. Kad je covjek mladji tad misli impulsivno, kad je stariji tada rasudjuje racionalno. Ono racionalno ti ne dozvoljava da pravis kojekakve tragedije oko sebe - zbog sebe.

Gadna neka tema ova.. Niste je trebali pokretati :-/
Da, tu si u pravu. Lako je nama reći razvedi se jer je brak bez ljubavi noćna mora.
Ali zamisli da si ostavio ženu i da se umjesto tebe ona ovdje registrovala pa napisala nešto tipa... bio mi je jedini muškarac, voljela sam ga, provela s njim 20 godina, rodila mu djecu i nikad mi nije palo na pamet da ga prevarim ili ostavim..mislila sam da ću s njim ostariti i on me ostavio s objašnjenjem da nije zadovoljan s našim brakom.
A na forumu (ne ovom već svakom) bi padali komentari tipa.. suosjećam s tobom, takvi su muškarci, mora da je našao ili želi naći mlađu, nezahvalan itd.
Ti možeš da se na forumima izjadaš, ali niko od nas nikome ne može dati dobar savjet.
Razvesti se nakon prevare ili sporazumno ok, ali biti u situaciji u kojoj si ti... bez uvrede, ali ne daj bože nikom.
A ima takvih brakova dosta, samo ih je malo tako poštenih kao ti. Većina ili vara ili ima neke internet šeme.

Ruana

Post by Ruana » 21 Jun 2013, 07:48

Melek wrote:
Luna. wrote:ja bi zbog djece i zbog ljubavi svasta trpila... ali djeca narastu, pocnu jedno zivjet svoj zivot i zbog cega onda trpit ako nema ljubavi
Da, sve to stoji. I mozda se sve to i desi jednog dana kad djeca odlete iz gnijezda.. Samo kako covjek gleda na svoju proslost? Tvoja proslost je tvoj zivot koji je ostavljen iza tebe. Zivot se zivi samo jednom. Gorak je ojecaj kad svoj zivot vidis kao promasaj.

S druge strane, recimo i da se odlucim na taj korak. Sta dalje? Kakav ambis ceka dalje? U redu je, ne volim ali i ne mrzim.

Status quo. Gorki status quo. Mislim ipak da je to najbolje.. Previse toga je isprepleteno da bi sad navalio da odmotavam to klupko.
Pa bas zato sto se zivot zivi samo jednom i sto nema reprizu, treba ga zivjeti kako ti hoces a ne kako drugi hoce.
To sto si joj bio prvi, to nema nikakve veze sa zivotom kojim sada zivis. Ona nije zasluzila, da svaku noc ide u krevet sa covjekom koji je ne voli, ako je vec ne volis onda je postuj dovoljno da joj kazes to sto si nama rekao. Kad vec mislis na djecu onda im pokazi da ne trebaju da budu cijeli zivot nesretni, nego da imaju pravo izbora. Djeca vide i primjete i vise nego sto mi mislimo.
Jednako povrjedjujes i tako kad zivis u lazi ili da odes. A klupko ce samo odmotat, samo nadi pocetak.
I ovo sto Maja kaze "lako je nama reci razvedi se" nije lako ni reci ni razvesti se, ali isto nije lako ni zivjeti zivot nazor.
Mogla bih svasta nesto pretrpjeti jedan period ali ne bih mogla zivjeti sa nekim koga ne volim.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”