Sve je više prelazaka u Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
france
Status: Offline

Re: Sve je više prelazaka u Islam

Post by france » 27 Jun 2012, 19:17

carobnjak Nurudin wrote:Senderos prešao u Islam
Image

26 Jun 2012 | 13:00
Ljubav Filipa Senderosa prema teologiji, koju je i diplomirao, je opšte poznata. Fudbaler Fulama i švajcarske reprezentacije, čija je majka Srpkinja (Zorica Novaković), a otac Španac, rođen je u Ženevi, a nedavno je otišao korak dalje na svom religijskom putu - prihvatio je muslimansku veru!

Čin prelaska iz Hrišćanstva u Islam Senderos je obavio u jednom mančesterskom islamskom centru i postao sledbenik Alaha.

Senderos je ranije mnogo puta isticao da mu je proučavanje religije najvažnija stvar pored fudbala. Jednom prilikom je rekao da bi sigurno bio sveštenik, da nije fudbaler.

Pored Fulama, Senderos je branio boje Arsenala, Milana i Evertona. Poliglota je. Govori šest jezika, uključujući i srpski.

prenosi sportal.rs
ribery,,benzema,henry,anelka,abidal,rami visi koji su francuzi presli na islam,prelijepo zar ne? :cool

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 27 Jun 2012, 21:32

france wrote:
Image

Ljubav Filipa Senderosa prema teologiji, koju je i diplomirao, je opšte poznata. Fudbaler Fulama i švajcarske reprezentacije, čija je majka Srpkinja (Zorica Novaković), a otac Španac, rođen je u Ženevi, a nedavno je otišao korak dalje na svom religijskom putu - prihvatio je muslimansku veru!

Čin prelaska iz Hrišćanstva u Islam Senderos je obavio u jednom mančesterskom islamskom centru i postao sledbenik Alaha.

Senderos je ranije mnogo puta isticao da mu je proučavanje religije najvažnija stvar pored fudbala. Jednom prilikom je rekao da bi sigurno bio sveštenik, da nije fudbaler.

Pored Fulama, Senderos je branio boje Arsenala, Milana i Evertona. Poliglota je. Govori šest jezika, uključujući i srpski.

prenosi sportal.rs
ribery,,benzema,henry,anelka,abidal,rami visi koji su francuzi presli na islam,prelijepo zar ne? :cool
I samo jos da znaju igrati nogomet ...ovdje mislim na uspjesan nogomet,
mislim da naprave bum kao Grci jedne godine na Evropskom prvenstvu.....@france, kada ono bi da grci iznenadise... ? :)
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 27 Jun 2012, 21:38

mislim da naprave bum kao Grci jedne godine na Evropskom prvenstvu.....@france, kada ono bi da grci iznenadise... ? :)
Podsjeti me na onaj clanak prosle godine kad je autor opisivao kako mu je covjek jedan rekao ma sta ce dzeko ja mu kroz noge proturo :haha
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

france

Post by france » 28 Jun 2012, 11:42

Major wrote:
france wrote:
Image

prenosi sportal.rs
hahaha puno smijesno Bogami znaju igrati uspjesan nogomet,a grci su iznenadili 2004,sto?a ja misla da ce tako i danci ove godine ,al hajd :)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9125 times
Been thanked: 10825 times

Post by Krokodil Behko » 09 Jul 2012, 09:51

Glumica Suada Karišik u Njemačkoj pronašla sreću: Nik zbog Suade primio islam i postao Nihad

Image

Da nije bilo rata, zbog kojeg je napustila domovinu, danas bi, najvjerovatnije, Suada Karišik, udata Šmit (Shmidt), bila jedna od najpoznatijih glumica regiona. Ova rođena Novopazarka bila je svojevremeno izuzetno talentirana glumica i pjevačica, a svoj prvi veliki glumački uspjeh ostvarila je u filmu "Dom za vješanje". Danas je Suada udata za Nijemca Nika (Nick), koji je, kada je oženio Suadu, ime promijenio u Nihad. S njim ima četvero djece, koja veoma dobro govore bosanski jezik.

Upisala Akademiju

- Rođena sam u Novom Pazaru, a svoje rodno mjesto napustila sam kada sam odlučila da se upišem na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Odlazak od roditelja i napuštanje rodnog doma pali su mi veoma teško, ali dolaskom u Sarajevo, nakon samo nekoliko dana, osjetila sam svu toplinu i ljepotu tog grada. Dobri ljudi u tom gradu prihvatili su me kao svoju - govori nam Suada.

Nakon toga, uslijedilo je snimanje filma "Dom za vješanje", a uloga koju je veoma dobro odigrala naišla je na povoljne ocjene filmskih kritičara i tada se činilo da se pred Suadom otvaraju sva filmska vrata. Međutim, nisu. Kada je počela agresija na BiH, Suada je otišla u Njemačku. U džepu je imala samo nekoliko maraka.

Četvero djece

- U Štutgartu sam dobila posao u teatru "Haos" te sam svojim ulogama ubrzo osvojila njemačku pozorišnu publiku i poslije toga su se počele nizati uloge jedna za drugom. Ponovo sam bila ono što jesam, glumica koja je predata svom poslu - riječi su Suade Karišik.

Nakon što je ostvarila novi uspjeh na profesionalnom polju, Suadi su procvjetale ruže i u privatnom životu.

- Upoznala sam divnog čovjeka s kojim sam odlučila da podijelim svoj život, da s njim osnujem porodicu, da imamo djecu. On je zbog mene primio islam, uzeo je ime Nihad, a s njim imam četvero djece, Dalilu, Aladina, Suada i Denisa - priča Suada.

Snimila pjesmu s Tifom

Malo bolji poznavaoci muzike upoznati su s tim da je Suada početkom devedesetih godina u dijaspori snimila i CD, na kojem se nalazila pjesma "Suada". Singl je snimila u duetu s Mladenom Vojičićem Tifom.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 15 Jul 2012, 19:21

ISPOVEST “pokrivene” Srpkinje u SarajevuKolumne | 15.07.2012. - 16:40:07
--------------------------------------------------------------------------------

Po dolasku u Sarajevo, devet godina posle Dejtona, dobila sam “korisne“ savete „svojih“. Jedan od njih je naravno skrivanje identiteta budući da Srbi važe kao agresori (i agresorice, da dosledno koristim rodno senzitivan jezik ).

Piše: Zlatiborka Popov Momčinović

Usud sudbine je hteo da prva od knjiga koju sam videla u izlogu jedne od sarajevskih knjižara nosi naziv Smrt je majstor iz Srbije. Tad sam i sama sebi rekla da je zaista najbolje „pokriti se“, iako sam pre toga gore navedene savete smatrala pukim odrazom sprskog primitivnog nacionalizma. Ovo prikrivanje i svojevrsno „zamotavanje“ mi je delovalo utoliko više interesantno budući da se smatralo da su „oni“ to koji se pokrivaju i zamotavaju (pre svega „njihove žene“, ali uopšte, govorili su mi mimikrija je navodno neka ovdašnja osobina lokalnog, prevashodno muslimanskog stanovništva koje se vešto prilagođavalo različitim političkim tvorevinama, počev od Otomanske Imperije, Austrougarske monarhije, Kraljevine SHS, Pavelićeve NDH, Brozove Jugoslavije, te da bi se uklopio moraš se jednostavno mimikrirati).
542423_4135657039304_24847848_n.jpg
A, baveći se teorijom Džona Rolsa i njegovom teorijom pravde, da naime samo pod tzv. velom ignorancije pod kojim ne poznajemo vlastiti status i ono što bi nama bilo od lične koristi možemo utvrditi tzv. apstrakna načela pravednosti, smatrala sam da je najprobitačnije upravo upotrebiti takav jedan veo na terenu – s jedne strane, ne da bih „dokazala“ teoriju već iz puke probitačnosti i kakvog takvog utapanja u sredinu, a s druge, da bih sa pozicije ispod jednog takvog vela stekla pravi uvid u nekakve nepristrasne principe nezagađene etnonacionalizmom, na kojima možemo graditi zajedničku budućnost….

*

Ispod ili iznad Rolsovog vela, moja mimikričnost je prošla katastrofalno kad sam, u iskonskoj težnji da probam legendarni sarajevski burek, ušavši u buregdžinicu u svoj tvrdi ekavski naglasak unosila ijekavske elemente. „Pokrivanje“ identiteta sam shvatila kao prikrivanje ekavske varijante, iako mi je posle dobronamerni kolega rekao: Ma samo kaži da si iz Sandžaka… No, ni ubacivanje sandžačkog akcenta nije prošlo najsretnije…

A i zašto bi? U jednoj od sarajevskih lokala prišao mi je Sarajlija, Bošnjak, objašnjavajući mi kako kako voli ekavicu, kako mu se sviđa način na koji kažem „dve marke“ i kako je Novi Sad, grad u kojem sam studirala najlepši grad bivše YU a građani Novog Sada naprijatniji i najljubaznji. Onda sam shtavila da je moja ekavica nešto što ne treba skrivati, već da je to kapital koji mogu koristiti radi sticanja društvenog statuta u novoj, još uvek i uprkos svemu, jugonostalgičnoj sarajevskoj sredini.

Ovo oduševljenje sarajevskom neposrednošću i humorom naravno nije uvek išlo glatko, jer, bilo je i onih koji su se zakleli još ’92 da nikad neće više otići u Srbiju. No, posle obedovanja zajedničke meze tj. zvrkova različitih verzija pita, ubrzo su se zakleli da će što pre otići u Srbiju i izljubiti sve tamo… Našla sam se u čudu. Zašto se više mimikrirati kad se i „oni“ ne mimikriraju da mrze sve nas i da smo svi redom agresori (i agresorke, da opet upotrebim rodno senzitivan jezik)… A po povratku na tadašnju adresu prebivališta, taksista je usrdno slušao CD sa hitovima klasika srpskog Južnog vetra. Iako prekaljena rokerka, uživala sam u ovim zvucima iako mi paraju uši, kao i psovkama taksiste j… one koji nas zavadiše!

*

Moram još reći svoju subjektivnu impresiju da se svi mi „pokrivamo“ i „zamotavamo“. Krijemo ono što nas spaja, kao i ono što nas deli. A ono što nas deli može nas spajati na neki novi način, možda, da je dovoljno društvene imaginacije i senzibiliteta prema nečujnom glasu onog Drugog u sebi..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 20 Jul 2012, 23:44

Ovo gore ne spada u ovu temu

Tomas Traczuk u Cazinu prešao na islam i uzeo ime Muhamed

Danas je u džamiji džemata Majetići održana nesvakidašnja svečanost javnog prelaska u islam. Nakon džuma namaza islam je prihvatio Nijemac Tomas Traczuk, suprug naše sugrađanke iz Majetića Ajše Hirkić Traczuk.
Svečanost je predvodio glavni imam MIZ Cazin Said ef. Mujakić pred kojim je riječi šehadeta izgovorio Tomas koji je nakon toga uzeo ime Muhammed.

Posebna ljepota i čar ovog događaja je i u tome što se desio na prvi dan mubarek mjeseca Ramazana.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Jul 2012, 00:06

Meni su pojedine ljepote i cari prelaska na islam pojedinih insana vrlo zagonetne.
Nemoze se pausalizirati, ali nikada se nismo upitali, ko su ti insani i iz kakve grupacije oni uopste dolaze.

Kada se samo paradirajucih usklika prisjetim prelaska Nijemca Pierre Vogela u islam, znajuci da je Pierre obicni zvrkan.
Danas je pod pratnjom Njemacke Ustavne sluzbe..okorjeli se selefista, i to medju radiklanim selefistima.

Ne mozemo im zabraniti, ali cemu da takvima aplaudiramo ako znamo da su zvrkani.
Kvalitet umjesto kvantiteta, to bi moj prioritet bio.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 21 Jul 2012, 00:11

Major wrote:Meni su pojedine ljepote i cari prelaska na islam pojedinih insana vrlo zagonetne.
Nemoze se pausalizirati, ali nikada se nismo upitali, ko su ti insani i iz kakve grupacije oni uopste dolaze.

Kada se samo paradirajucih usklika prisjetim prelaska Nijemca Pierre Vogela u islam, znajuci da je Pierre obicni zvrkan.
Danas je pod pratnjom Njemacke Ustavne sluzbe..okorjeli se selefista, i to medju radiklanim selefistima.

Ne mozemo im zabraniti, ali cemu da takvima aplaudiramo ako znamo da su zvrkani.
Imaš li ti u planu aBd kad preći na islam ? Vidim tamo vučeš malo na selefijsku stranu nećeš valjda i ti sine Brute :D ili je to čisto iz želje da sam sebi prikažeš to sve jako negativnim ?

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Jul 2012, 00:19

carobnjak Nurudin wrote:
Major wrote:Meni su pojedine ljepote i cari prelaska na islam pojedinih insana vrlo zagonetne.

Imaš li ti u planu aBd kad preći na islam ? Vidim tamo vučeš malo na selefijsku stranu nećeš valjda i ti sine Brute :D ili je to čisto iz želje da sam sebi prikažeš to sve jako negativnim ?
Ponovo si totalno profulao.
Samo Dragi Allah zna ko je od nas dvojice kvalitetniji vjernik.

Sta se tu ima prikazivati negativno ako je taj insan kompletno negativan.
Negativni su svi oni koji tog vrhunskog negativca gotive i aplaudiraju mu......tom zvrkanu Pierre Vogel.
Za tebe je on brat musliman, ja takvoga za komsiju ni po koju cijenu nebi htio imati kao sto je Vogel.

Mogu ti momce reci da te zaista ne razumijem, valjda znas ko je taj novokomponovani islamista, i onda pored tog zvrkana pitas mene
kada cu ja preci u islam, u islamu sam bio kada ti nisi bio ni zametnut, niti si znao sta je islam.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 21 Jul 2012, 00:27

a kad sam to prvi put profulao ,samo da znam? :D

Negativni su svi oni koji tog vrhunskog negativca gotive i aplaudiraju mu......tom zvrkanu Pierre Vogel.
Za tebe je on brat musliman, ja takvoga za komsiju ni po koju cijenu nebi htio imati kao sto je Vogel
.Zanimljiva tvrdnja s obzirom da na onoj temi o hidžabu se ti satra objašnjavajući nama da je "vehabijski" islam u stvari pravi islam.
Djeluješ mi neusaglašeno . To se najčešće dešava ljudima koji su površni
Mogu ti momce reci da te zaista ne razumijem, valjda znas ko je taj novokomponovani islamista, i onda pored tog zvrkana pitas mene
kada cu ja preci u islam, u islamu sam bio kada ti nisi bio ni zametnut, niti si znao sta je islam.
Zanimljivo opet jer mi se čini da nisam samo ja stekao dojam da si ti izrazito antislamski nastrojen . Znači opet neusaglašenost jer se neda primjetiti da si ti to što sad pričaš.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Jul 2012, 00:33

carobnjak Nurudin wrote:
a kad sam to prvi put profulao ,samo da znam? :D

Za tebe je on brat musliman, ja takvoga za komsiju ni po koju cijenu nebi htio imati kao sto je Vogel
.Zanimljiva tvrdnja s obzirom da na onoj temi o hidžabu se ti satra objašnjavajući nama da je "vehabijski" islam u stvari pravi islam.
Djeluješ mi neusaglašeno . To se najčešće dešava ljudima koji su površni
Zanimljivo opet jer mi se čini da nisam samo ja stekao dojam da si ti izrazito antislamski nastrojen . Znači opet neusaglašenost jer se neda primjetiti da si ti to što sad pričaš.
Naravno da jesam, upravo taj sto prica.
Aha, i drugi su uocili da sam protiv islama, vrhunska glupost.
Protiv islama nikada nisam bio niti cu ikada biti....protiv onih sam u islamu koji narusavaju miroljubivost islama,
eto, ako vec hoces, takvih kao ti koji se divi onom zvrkanu Vogelu koji je presao u islam.
Protiv takvih sam, a takvi kao sto je Pierre Vogel ni Allahu nisu mili.

Jesmol se razumjeli...najvjerovatnije da nisam pored tih tvojih radikalnih optuzbi.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 21 Jul 2012, 00:40

Protiv islama nikada nisam bio niti cu ikada biti....protiv onih sam u islamu koji narusavaju miroljubivost islama,
eto, ako vec hoces, takvih kao ti koji se divi onom zvrkanu Vogelu koji je presao u islam.

Jesmol se razumjeli...najvjerovatnije da nisam pored tih tvojih radikalnih optuzbi.
Nismo se razumjeli jer si mi skroz nejasan ,a nemam inače ništa protiv tebe ili bilo koga ali imam protiv licemjerstva ,to ne podnosim.
Juče si iznosio neke tvrdnje o nekoj suri u kojoj su smrtne kazne pa ih čak i nabrajao ,onda tvrdiš na temama kako su neki radikalni stavovi jedini ispravni itd ....i sad opet pričaš skroz drugo . To se zove licemjerstvo i ja ti preporučujem kao čovjeku da se udaljiš od toga jer će te odvesti u zabludu i samo ćeš sebi naškoditi.

Vogel?! Ja se ne sjećam da sam ga uopće ikad spomenuo ?!

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Jul 2012, 00:50

carobnjak Nurudin wrote:

Nismo se razumjeli jer si mi skroz nejasan ,a nemam inače ništa protiv tebe ili bilo koga ali imam protiv licemjerstva ,to ne podnosim.
Juče si iznosio neke tvrdnje o nekoj suri u kojoj su smrtne kazne pa ih čak i nabrajao ,onda tvrdiš na temama kako su neki radikalni stavovi jedini ispravni itd ....i sad opet pričaš skroz drugo . To se zove licemjerstvo i ja ti preporučujem kao čovjeku da se udaljiš od toga jer će te odvesti u zabludu i samo ćeš sebi naškoditi.

Vogel?! Ja se ne sjećam da sam ga uopće ikad spomenuo ?!
Nisi ti pomenuo, ali sam se ja osvrnuo na tog famoznog Vogela, i vidi cuda, na osnovu napada na tog insana nalazis za shodno pitati mene kada cu preci na islam.
To sto sam juce naveo je niti manje niti vise sem cista istina, cak sam ti i doslovno izvor napisao.
*a koji to stav u islamu nije ispravan ?

Moja svaka diskusija po tom pitanju s tobom prestaje iz jednog prostog i vidnog razloga, ja sam se okomio na tog Swabskog zvrkana
dok se ti sluzis niskim udarcima, dakle nema se tu vise bilo sta pametovati ili mlacenja prazne slame.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 21 Jul 2012, 01:01

Ali na ovoj temi niko nije ni spomenuo Vogela osim tebe i nije mi bilo jasno odakle tvoja potreba da na svakoj temi upozoravaš na nešto o čemu niko i ne priča . To je besmisleno ,osim ako "upozoravnje" nije čisto iz želje da se pokaže nešto ružno i loše .
To sto sam juce naveo je niti manje niti vise sem cista istina, cak sam ti i doslovno izvor napisao.
*a koji to stav u islamu nije ispravan ?
Ti si napisao "izvor" i kad sam ja otišao i pogledao tamo uopće ne piše ono što ti kažeš ,pa sam ti ja lijepo ponudio da sam doneseš text izvora jer mi nije bilo jasno o čemu pričaš ,međutim ti si to zanemario iz nekog razloga . Ima to sve još stoji na temama.
Moja svaka diskusija po tom pitanju s tobom prestaje iz jednog prostog i vidnog razloga, ja sam se okomio na tog Swabskog zvrkana
dok se ti sluzis niskim udarcima, dakle nema se tu vise bilo sta pametovati ili mlacenja prazne slame
. Diskusija prestaje jer imaš problem kad treba diskutovati sa činjenicama

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 21 Jul 2012, 18:10

Pjeva Zain Bhika iz Južne Afrike , a sami početak je Aziz Alili kad uči ezan u bečkoj operi.
Nije ovo ta pjesma ali skoro sam je postavljao na fb
[ytube][/ytube]

Blackhawk

Post by Blackhawk » 21 Jul 2012, 18:12

[ytube][/ytube]

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 26 Jul 2012, 00:34

Zanimljiva prica:

[ytube][/ytube]
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9125 times
Been thanked: 10825 times

Post by Krokodil Behko » 27 Aug 2012, 20:03

Austrijanka Silvia Potterer prešla na Islam

U starim prostorijama džemata Grac, Silvia Potterer je u nedjelju odlučila da prijeđe na islam i uzme ime Ajla.

Silvia je o islamu najviše saznala od budućeg supruga Murisa Omerčića koji je porijeklom iz Bosanske Krupe sa mjestom prebivališta u Gracu.

Ovom činu prelaska na islam prisustvovale su brojne džematlije, a ceremoniju je vodio Ibrahim ef. Čikarić. Nakon ceremonije Ajla je dobila brojne poklone koje su pripremile džematlijke kao dobrodošlicu i čestitku.

Islamski kulturni centar Grac je sastavljen od Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka, ali i Albanaca, Makedonaca i ostalih muslimana uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije.

Ovaj džemat u partnerstvu sa gradom Gracom, realizuje projekat izgradnje prve džamije i Islamskog centra u Gracu, koji je među prvima ovakvog tipa u Evropskoj uniji. Prelasci na islam su u zadnje vrijeme učestili u ovom džematu i ovo je već sedmi po redu.

Izgradnja džamije bi trebala uskoro da počne, čime bi se stekli još bolji uslovi za ovakve i slične manifestacije.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 01 Sep 2012, 22:19

Evo i fotografija od događaja gore
Image

Mlada novopazarka primila islam
Image
Novi Pazar – Juče je u Altun-Alem džamiji, svečano, jedna mlada novopazarka, S. N. (1996), primila islam, uzevši lijepo muslimansko ime Hurija.

Svoje šehade je posvjedočila pred glavnim imamom, hfz. Irfanom ef. Malićem, svjedocima, te mnoštvom svojoh sestara po vjeri, članica Muslimanskog omladinskog kluba.
Novi pazar je postao bogatiji za još jednu čistu muslimansku dušu.

Post Reply

Return to “Religija”