PALESTINA - Od rijeke do mora
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: PALESTINA
Kao što sam već napisao,djeluje mi totalno nerazumno.paparaci wrote:ova na trecoj slici - Stage 3. prije sestodnevnog rata.
To je nekako, kao kad bi BiH u ovim granicama imala još i slovenačko primorje , tamo Kopar, Portorož, Piran,....... mislim, nigdje veze.
Tako i Palestina u toj trećjoj slici.
Idemo dalje:
Poziv na oslobođenje zemlje: Hamas protiv Abbasovih molbi za priznanje Palestine

Islamistički Hamas saopštio je danas da bi Palestinci trebali da oslobode svoju zemlju, a ne da mole za priznanje u Ujedinjenim nacijama, odbacivši odlučno nastojanja palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.
Jedan od lidera Hamasa u pojasu Gaze Ismail Hanije ocijenio je nekoliko sati prije Abbasovog govora na zasjedanju Generalne skupštine svjetskog tijela da to neće donijeti nezavisnost.
"Naš palestinski narod ne moli za državu. Države nisu izgrađene na rezolucijama UN-a. Države oslobađaju svoju zemlju i osnivaju svoje entitete", rekao je Hanije koji je zapravo premijer u pojasu Gaze.
Hamasovci su preuzeli kontrolu nad tom teritorijom u junu 2007. godine, pobjedivši snage lojalne Abbasovom umjerenijem Fatahu.
Ta organizacija još uvijek dominira Zapadnom obalom, a nedavni napori da se dvije glavne palestinske frakcije pomire nisu urodile plodom, podsjećaju agencije.
"Palestinski narod se borio i pružao otpor više od 60 godina, dajući hiljade mučenika, hiljade zatvorenika za oslobođenje zemlje", rekao je Hanije poslije molitvi u džamiji, naglasivši da se "država neće ostvariti kroz cjenkanje i ovo političko ucjenjivanje".
Hamas, inače, u svojoj povelji poziva na uništenje Izraela i više puta je kritikovao Abbasa što pokušava da postigne mir pregovorima uz posredovanje SAD-a, podsjećaju agencije.
Abbas je odlučio da se okrene UN za priznanje državnosti nakon skoro dvije decenije neuspjelih pregovora s Izraelom.
Međutim, SAD-u su zaprijetile da će staviti veto na svaku rezoluciju o državnosti, tvrdeći da će se tim unilateralnim potezom teže osigurati mir.
Hanije je rekao da prijetnja vetom pokazuje da je Abbas gubio vrijeme i da je trebalo da se usredsredi na rješavanje političkih podjela s Hamasom.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Dragi Tito, sto u korijenu ne istrejebi ove fasiste.String wrote:Znam,grozan sam sad...ali mogu samo reci HITLERU HEBEM TE SMOTANA !!! .....
Fasisti, necete uspijeti, zavrsit cete u smecu gdje vam je mjesto.
Last edited by harrys on 26 Sep 2011, 11:34, edited 1 time in total.
GENS UNA SUMUS Jedan smo rod
mnogi su smatrali nerazumnom odluku o proglasenju nezavisnosti bosne i hercegovinemrki62 wrote:Koja Palestina ????
To mi djeluje totalno nerazumno :
medjutim pokazalo se drugacije.
upotpunosti podrzavam palestinski narod
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 10859 times
- Status: Online
Historija za pocetnike:
Zapravo,historija izraela,onog antickog,historija je naroda u kojem je valjda svako ubio ili bar iskopao oci svojim rodjenim roditeljima.. Naravno,sve to zbog novca.. Zbog cega bi inace,jevreji uprljali ruke? Tu ima i masovnih pokolja,od desetina do hiljada ljudi,svjesno i po naredjenju..
Dakle,moze se reci,jevreji i jesu izmislili genocid.. pa prema tome..ko se sablje hvata........
Ko ne vjeruje a ima vremena evo malo i poucnog stiva:
http://www.zupa-glamoc.site90.net/bibli ... r=S2kr.htm
To je jedan dio i ima toga na pretek..
Inace,jevrejska sveta knjiga talmud,proizvedena iz izvorne Tore,koju priznaju i Islam i Krscanstvo,i nema bas neke veze sa monoteizmom.. Talmud ponajvise ima veze sa uredjenjem rodovsko-robovlasnickog drustva u tadasnjem Izraelu. Valjda je zato i izmisljen. Da bi se u ime boga,vladalo narodom kao robljem. bas kao i sto taj isti talmud,ozakonjuje lihvarenje i svasta jos.. U talmudu,jevreji se stalno pominju,kao narod,kao jedini narod,predodredjen za ovo-predodredjen za ono. Izmedju ostalog,predodredjen i za vladavinu cijelim svijetom. Mislim da se takve stvari,danas imenuju kao rasizam
To i jeste na sceni.. Upravo gledamo,rasisticke Izraelce kako uz podrsku svih zapadnih zemalja,trijebe Palestince. I to na nacin,kojeg mozda ni Hitler ne bi ucinio.. Strogo bombarduju skole i ubijaju djecu.. Nije im tesko,ni dzamije bombardovati,bolnice,civilne kuce.. decenijama..decenijama..
Zapravo,historija izraela,onog antickog,historija je naroda u kojem je valjda svako ubio ili bar iskopao oci svojim rodjenim roditeljima.. Naravno,sve to zbog novca.. Zbog cega bi inace,jevreji uprljali ruke? Tu ima i masovnih pokolja,od desetina do hiljada ljudi,svjesno i po naredjenju..
Dakle,moze se reci,jevreji i jesu izmislili genocid.. pa prema tome..ko se sablje hvata........
Ko ne vjeruje a ima vremena evo malo i poucnog stiva:
http://www.zupa-glamoc.site90.net/bibli ... r=S2kr.htm
To je jedan dio i ima toga na pretek..
Inace,jevrejska sveta knjiga talmud,proizvedena iz izvorne Tore,koju priznaju i Islam i Krscanstvo,i nema bas neke veze sa monoteizmom.. Talmud ponajvise ima veze sa uredjenjem rodovsko-robovlasnickog drustva u tadasnjem Izraelu. Valjda je zato i izmisljen. Da bi se u ime boga,vladalo narodom kao robljem. bas kao i sto taj isti talmud,ozakonjuje lihvarenje i svasta jos.. U talmudu,jevreji se stalno pominju,kao narod,kao jedini narod,predodredjen za ovo-predodredjen za ono. Izmedju ostalog,predodredjen i za vladavinu cijelim svijetom. Mislim da se takve stvari,danas imenuju kao rasizam
To i jeste na sceni.. Upravo gledamo,rasisticke Izraelce kako uz podrsku svih zapadnih zemalja,trijebe Palestince. I to na nacin,kojeg mozda ni Hitler ne bi ucinio.. Strogo bombarduju skole i ubijaju djecu.. Nije im tesko,ni dzamije bombardovati,bolnice,civilne kuce.. decenijama..decenijama..
a to je jedina zemlja na svijetu koja je nastala vjestacki.
odlukom ujedinjenih nacija(citaj amerike)
odlukom ujedinjenih nacija(citaj amerike)
Haman nisi ti skontao o čemu sam pisao, pa da se ponovim : Kao što sam već napisao,djeluje mi totalno nerazumno.blento59 wrote: mnogi su smatrali nerazumnom odluku o proglasenju nezavisnosti bosne i hercegovine
medjutim pokazalo se drugacije.
upotpunosti podrzavam palestinski narod
To je nekako, kao kad bi BiH u ovim granicama imala još i slovenačko primorje , tamo Kopar, Portorož, Piran,....... mislim, nigdje veze.

kontam sta hoces reci. ali bolje i tako nego ovako. pa sad skoro nista nemaju. pojedinacne mrlje na karti. to je vise nego zalosno!! koja licemjerna svjetska politika! ukoliko im ovaj zahtjev ne prodje - onda se slazem sa hamasom. puske u ruke i u oslobadjanje - jer zaista nemaju alternative.mrki62 wrote:Kao što sam već napisao,djeluje mi totalno nerazumno.paparaci wrote:ova na trecoj slici - Stage 3. prije sestodnevnog rata.
iz tajnih depesa koje su objavljene prije nekoliko mjeseci je objelodanjeno koliko su palestinci ucinili napora i ustupa da dodje do mirovnog sporazuma sa tim cifutima, ali su cifuti sve to odbili.
sa njima nema dogovora, jer oni to ne zele. znaci, samo primjena sile - da li od strane UN-a ili palestinskog naroda.
da im Allah dragi bude u pomoci.

Zaista je teško biti realan a čak ako je neko i realan, onda naleti na NErazumijevanje !!!!!!!
Ćifuti gore, ćifuti dole, ćifuti vaki, ćifuti naki i tako možemo svo vrijeme - da bi bježali od realnosti.
Palestinsko vodstvo je krivo i niko drugi.
Još dok je bio J. Arafat vođa Palestine, država Palestina NIJE imala svoju vojsku, svoju policiju i onda je normalno da se država nije mogla ni održati a još manje postojati.
Šta ako je Arafat sa godinama PRODAO Izraelcima manjkajući dio Palestine ?
Jer, kako tumačiti da je Arafat svojevremeno bio šesti po bogatstvu na kugli zemaljskoj ??!!
Ćifuti gore, ćifuti dole, ćifuti vaki, ćifuti naki i tako možemo svo vrijeme - da bi bježali od realnosti.
Palestinsko vodstvo je krivo i niko drugi.
Još dok je bio J. Arafat vođa Palestine, država Palestina NIJE imala svoju vojsku, svoju policiju i onda je normalno da se država nije mogla ni održati a još manje postojati.
Šta ako je Arafat sa godinama PRODAO Izraelcima manjkajući dio Palestine ?
Jer, kako tumačiti da je Arafat svojevremeno bio šesti po bogatstvu na kugli zemaljskoj ??!!

Obama vrši pritisak na BiH: Odbacite zahtjev Palestine
AMERIČKI predsjednik Barack Obama zatražio je od BiH, trenutno nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, da odbace zahtjev Palestine za primanjem u Ujedinjene narode.
Glasnogovornik srpskog predstavnika u Predsjedništvu BiH Nebojše Radmanovića, Đorđe Latinović, je AFP kazao da je tročlano Predsjedništvo dobilo pismo od američkog predsjednika. Latinović je kazao da je Obama zatražio od Predsjedništva da odbaci palestinski zahtjev.
BiH vjerojatno neće glasovati
U pismu je objasnio kako SAD smatra da je za bliskoistočni mirovni proces štetno prerano i jednostrano primanje Palestine u članstvo u UN-u. BiH je ranije kazala da još nema definitivni stav o zahtjevu Palestinaca. "Još uvijek raspravljamo o toj temi zato što postoje razlike u mišljenju između hrvatskog, bošnjačkog i srpskog predstavnika u Predsjedništvu", kazao je bošnjački predstavnik Bakir Izetbegović.
Predsjedništvo o svim vanjskopolitičkim temama mora postići potpuni dogovor i ne smije biti izdvojenih mišljenja. Dok Izetbegović podržava zahtjev Palestinaca, srpski predstavnik je protiv, a hrvatski je još uvijek neodlučan. Latinović kaže kako će se konsenzus teško postići pa BiH vjerojatno niti neće glasati o toj temi u Vijeću sigurnosti.
Palestini treba devet glasova
Palestinska i izraelska diplomacija posljednjih mjeseci vode bitku kako bi osigurali većinu među 15 članica Vijeća sigurnosti. Palestincima treba devet glasova za kako bi zahtjev bio prihvaćen, dok se Izraelci bore kako bi što više članica bilo protiv ili da se ne pojave na glasovanju.
Glasnogovornik srpskog predstavnika u Predsjedništvu BiH Nebojše Radmanovića, Đorđe Latinović, je AFP kazao da je tročlano Predsjedništvo dobilo pismo od američkog predsjednika. Latinović je kazao da je Obama zatražio od Predsjedništva da odbaci palestinski zahtjev.
BiH vjerojatno neće glasovati
U pismu je objasnio kako SAD smatra da je za bliskoistočni mirovni proces štetno prerano i jednostrano primanje Palestine u članstvo u UN-u. BiH je ranije kazala da još nema definitivni stav o zahtjevu Palestinaca. "Još uvijek raspravljamo o toj temi zato što postoje razlike u mišljenju između hrvatskog, bošnjačkog i srpskog predstavnika u Predsjedništvu", kazao je bošnjački predstavnik Bakir Izetbegović.
Predsjedništvo o svim vanjskopolitičkim temama mora postići potpuni dogovor i ne smije biti izdvojenih mišljenja. Dok Izetbegović podržava zahtjev Palestinaca, srpski predstavnik je protiv, a hrvatski je još uvijek neodlučan. Latinović kaže kako će se konsenzus teško postići pa BiH vjerojatno niti neće glasati o toj temi u Vijeću sigurnosti.
Palestini treba devet glasova
Palestinska i izraelska diplomacija posljednjih mjeseci vode bitku kako bi osigurali većinu među 15 članica Vijeća sigurnosti. Palestincima treba devet glasova za kako bi zahtjev bio prihvaćen, dok se Izraelci bore kako bi što više članica bilo protiv ili da se ne pojave na glasovanju.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Bakir Izetbegović je dosljedan svojim prijašnjim izjavama i odbacio je podilaženje američkoj odluci u priznanju Palestine ,da vidimo hoće li Željko Komšić biti dosljedan svojim stavovima jer je do sad podržavao palestinsku neovisnost.
Ili će Zlatko odlučiti umjesto njega

Ili će Zlatko odlučiti umjesto njega
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- carobnjak N
- Forum [Bot]

Bošnjačka džamija, Caesarea, Izrael
Nakon austro-ugarske okupacije 1878 godine, Bosnjaci-muslimani jednog bosanskog sela odlucili su napustiti BiH i naseliti se u neki dio Osmanskog carstva. Put ih je odveo u Cezariju ( Caesarea ) u Palestinu (danasnji Izreal) malo primorsko mjesto izmedju Tel Aviva i Haife. Novi doseljenici su tu izgradili malu dzamiju koja arhitekturom podsjeca na hercegovacke dzamije.
Cijelo selo i dzamija su unisteni prilikom stvaranja Izrealske drzave 1948. A Bosnjaci-muslimani, stanovnici tog sela, morali su traziti novi dom. Kao spomenik tom periodu, novi osvajaci su ostavili munaru a dio te male bosanske dzamije danas sluzi kao restoran i prodavnica.
Među potomcima porodice Rizvanbegović, čiji su se preci nakon Berlinskog kongresa 1878. godine odselili iz Hercegovine, jesu i oni koji su se, poslije kratkog boravka u Turskoj, trajno nastanili u Palestini.Jedan od potomaka te loze Rizvanbegovića je i Husein Samir Bošnjak (Hussein Samir Bushnaq), inače jedan od glavnih organizatora ponovnog okupljanja svih Rizvanbegovića poslije 130 godina, koje se desilo proteklog vikenda.
On je u razgovoru povukao paralelu između suživota s drugačijima od sebe koji su stoljećima nastojali čuvati i onoga što su potomci Bošnjaka doživljavali i doživljavaju na tlu Palestine, odnosno današnjeg Izraela.
Iznimno poštovanje
- Mi smo tokom boravka u Stocu, našoj postojbini, imali priliku posjetiti grob rabina Moše Danona. Tamo smo vidjeli kako naši Bošnjaci i danas s iznimnim poštovanjem čuvaju, uređuju i paze to mjesto - priča Husein Samir te dodaje:
- E, baš tu sliku iz Stoca, iz naše BiH nastojim povezati s onim što proživljavaju naši sunarodnici na tlu Palestine. Nakon njene okupacije, Jevreji su izgradili kafanu u džamiji.
Tu džamiju su, po dolasku u Palestinu, izgradili članovi porodica Rizvanbegović, ali i Hadžajlić, Lakišić i drugi rodom iz Hercegovine. Da tragedija bude veća, kafana se nalazi u džamiji koja ima sve džamijske elemente, pa čak i munaru, što predstavlja dodatno poniženje bošnjačke zajednice.
To ga, kaže, navodi na zaključak da "tamo gdje su Bošnjaci brojni, grob jednog rabina je čuvan, a tamo gdje su Jevreji većina, džamija Bošnjaka iz Hercegovine je kafana"!
Nekorektan odnos
No, tu, ističe Husein Samir, sve ne prestaje. Jevreji su sasvim nekorektni bili prema Bošnjacima i kada su pokušali vratiti svoju džamiju.
- Pokušali smo ponovo uspostaviti vakuf, vratiti našu imovinu, našu džamiju. Čak smo pokrenuli tužbu protiv izraelske vlade da ta džamija bude vraćena. Ali, oni to ni danas ne žele učiniti. Na sudu je od nas traženo da dokažemo da je tu ikada bila džamija, iako se to jasno vidi, jer ima i munaru. No, oni su kazali da to nije nikakav dokaz i da to, na kraju krajeva, može biti i tor za ovce! To je sramno - rekao je Husein Samir Bošnjak.
"A njih smijeniše zli potomci, koji molitvu napustiše i za požudama pođoše; oni će sigurno zlo proći." (Kur'an, Merjem 59)
— sa Džamije Bosne.
Pa zar ne vidis te kartemrki62 wrote:Koja Palestina ????
Oči i uši su ljudima zli svjedoci .

Last edited by adacta on 27 Nov 2011, 23:17, edited 1 time in total.
Reason: off obrisan - izbrisan dio posta
Bosna zauvjek
Ja karte vidim i opet pitam; Koja Palestina ?milokrad wrote:Pa zar ne vidis te kartemrki62 wrote:Koja Palestina ????
Oči i uši su ljudima zli svjedoci ako imaju barbarske duše.
Iz koje godine ?

Prva karta lijevo gdje pise Palestinamrki62 wrote:Ja karte vidim i opet pitam; Koja Palestina ?milokrad wrote:Pa zar ne vidis te kartemrki62 wrote:Koja Palestina ????
Oči i uši su ljudima zli svjedoci ako imaju barbarske duše.
Iz koje godine ?
Last edited by adacta on 27 Nov 2011, 23:23, edited 1 time in total.
Bosna zauvjek
Ok, e sad mi daj dokaz , gdje Palestinci žele da se Palestina prizna kao takva na toj karti.milokrad wrote: Prva karta lijevo gdje pise Palestina .
Ne, nisam ja bez razloga pitao koja Palestina a par postova unazad sam i objasnio kakvu Palestinu sadašnji Palestinci žele.
Svelo se na ono bosansko; potpiši Alija, pa makar ko avlija.

Alija je provodio politiku palestinaca - vidi se njegov rezultat na terenu.

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ma Milokrade on priča o Aliji na sve i jednoj temi 

Alija je vodio palestinsku politiku ugroženosti , nije vodio brigu odbrane države, već samo svojih sljedbenika, Alija je svoj trud usmjerio da čak Armiju BiH privatizuje u smislu da to bude Armija SDA, upravo kao što je u Palestini, jer Palestina kao država ni dan - danas nema državne vojske, ni policije, ni carine, sve je strankarsko i to isto je Alija radio.carobnjak_iz_voza wrote:Ma Milokrade on priča o Aliji na sve i jednoj temi
E sad, ti i tebi slični to ne volite a niti podnosite da se iznosi u javnosti i umjesto da nadopunite moje pisanje i skinete nedodirljivost čovjeka koji je rado protiv vlastite države vi se javljate da bi se ustavilo pisanje ovakvih istina