NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Na probnom
- Status: Offline
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Re: U Njemačkoj otvoren fitness-klub za muslimanke
Ja ne vjezbam napolju i ne trcim zato sto se zacrvenim ko paprika i izgledam ko oznojeni rak..
Eh, imal Đe fitness da se ovakve ko ja sakriju..
A ovo za zene je normalno bilo gdje.. Ima i u mojoj mahali fitness gdje zene i muskarci imaju odvojene termine..
Eh, imal Đe fitness da se ovakve ko ja sakriju..

A ovo za zene je normalno bilo gdje.. Ima i u mojoj mahali fitness gdje zene i muskarci imaju odvojene termine..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Nemam ništa protiv,neka idu,time što se okupljaju i skupa vježbaju nikome ne štete.....
Sve dok ljudi ne štete nekome,meni je ok.
Mada,meni bi lično bilo vruće u tome vježbati,ali one su valjda navikle,i da budem iskrena,ja sam išla u onaj gdje idu svi,znači nema podjele,mada lijepo stoji pravilnik da se dođe pristojno odjeven,zna se u čemu se vježba,one scene filmske do ispod grudi samo topić i to,dečki mogu zaboraviti,
nema toga u normalnim fitnes centrima,nigdje to nisam vidjela......
Sve dok ljudi ne štete nekome,meni je ok.
Mada,meni bi lično bilo vruće u tome vježbati,ali one su valjda navikle,i da budem iskrena,ja sam išla u onaj gdje idu svi,znači nema podjele,mada lijepo stoji pravilnik da se dođe pristojno odjeven,zna se u čemu se vježba,one scene filmske do ispod grudi samo topić i to,dečki mogu zaboraviti,

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Pa valjda i jest poenta ovog fitness centra da se zene raskomote? Tako sam bar ja shvatila... Ne treniraju s maramama na glavi.. Ili?Zagorka wrote: Mada,meni bi lično bilo vruće u tome vježbati,
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Ja vidjela ovu u trenerci i marami,pa kontam,to im opremanepodobna wrote:Pa valjda i jest poenta ovog fitness centra da se zene raskomote? Tako sam bar ja shvatila... Ne treniraju s maramama na glavi.. Ili?Zagorka wrote: Mada,meni bi lično bilo vruće u tome vježbati,

Ali dobro,možda se i poskidaju jedne pred drugima,to je mislim dozvoljeno

p.s.a zašto posebni fitnes centri-pa,to su kontam pobožne žene,pa ih se sramota razvlačiti pred muškarcima na spravama

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9094 times
- Been thanked: 10785 times
Automobili u Njemačkoj nikad jeftiniji, kupaca nikad manje

Njemačko automobilsko tržište će postati raj za kupce u narednim mjesecima, rekao je za Reuters Ferdinand Dudenhöffer iz CAR-a
Broj novih registracija na najvećem evropskom tržištu automobila pao je 8,5 posto u januaru ove godine na 192.000 vozila, objavila je ove sedmice njemačko automobilsko udruženje VDIK. Kao posljedica toga inostrani proizvođači konstatirali su da je njemačko tržište u "slabom" stanju.
Prošle godine Njemačka je zabilježila najmanji pad prodaje među vodećim automobilskim tržištima kontinentalne Evrope - samo 2,9 posto - s 3,1 miliona prodanih vozila.
Organizacija VDIK objavila je da bi se potražnja mogla oporaviti ove godine kako njemačka ekonomija počne rasti, potvrđujući svoju prognozu od najmanje tri miliona prodanih automobila ove godine u Njemačkoj.
Ipak, Centar za automobilska istraživanja (CAR) na Sveučilištu Duisburg-Essen objavio je da je skok u prodaji moguć samo zbog sve većih popusta u cijenama od strane proizvođača i trgovaca.
"Njemačko automobilsko tržište će postati raj za kupce u narednim mjesecima", rekao je za Reuters Ferdinand Dudenhöffer iz CAR-a.
Mjesečni indeks ovog Centra koji obuhvaća posebne ponude i popuste koje su odobrili trgovci i proizvođači automobila dosegnuo je najveći nivo u januaru još od kada je ova organizacija počela objavljivati indeks prije sedam godina.
Što se tiče Francuske, broj novih registracija pao je za 15 posto na najniži nivo još od januara 1997.godine, dok je u Italiji prodaja pala za 17,6 posto.
U Španiji je pad nešto manji - samo 9,6 posto i to zahvaljujući subvencijama.
Nešto drugačije podatke ima organizacija ACEA. Prema podacima ove organizacije sa sjedištem u Bruxellesu, tržište novih automobila u Španiji zabilježilo je pad od 13,4 posto u 2012. godini, dok je u Francuskoj palo za 9,13 posto, a u Italiji za 19,9 posto, prenosi net.hr.
Velika Britanija je rijedak izuzetak jer je na ovome tržištu zabilježen rast od 5,3 posto.
Ukupno gledano, evropska prodaja dosetigla je 2012. najniži nivo u posljednjih 17 godina kako mjere štednje sve više pritišću kućne proračune, a nezaposlenost odvraća kupce od kupnje novih automobila.
oslobodjenje
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8542 times
- Been thanked: 5249 times
- Status: Online
Re: Automobili u Njemačkoj nikad jeftiniji, kupaca nikad man
Sva auta su precijenjena i preskupa, a ova iz Njemačke posebno.
The Dark Side Of The Forum...
svakako Mister. cijene su im davno trebale drasticno spasti. preskupi su i prevelika je zarada proizvodjaca.
nije cudo sto raja sve manje poseze za kupovinom/nabavkom auta, jer su cijene za zivot drasticno skocile i konstantno su u porastu, dok je zarada godinama na istom nivou ili se neznatno povecala u odnosu na rast cijena.
nije cudo sto raja sve manje poseze za kupovinom/nabavkom auta, jer su cijene za zivot drasticno skocile i konstantno su u porastu, dok je zarada godinama na istom nivou ili se neznatno povecala u odnosu na rast cijena.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
klinac jeftini. nema vise auta ispod 13 000€. polo ko eto ima ispod 10€ ali go ko pistolj. evropske proizvodjace je izvuklo kinesko trziste.
- STrendzer
- Inventar foruma
neka je prokleti bili,nije za vjerovat s kojom arogantnoscu recimo nastupaju Audijevi prodavaci...ama,ne mosh s njima pricat,trazis auto da ga malo testiras da vidis da li ti pase a prodavac ti odgovara protupitanjem:"kazite nam a kad bi vi kupili novi auto"?!..."Ceakaj majmune jedan,hocu da probam prvo auto pa cemo poslije toga o tome"!...
BmW i MB su nesto drugaciji na neki nacin,BMW-a mogu dobit kad hocu a mislim i MB-a ali su MB gamad kad je u pitanju neka fabricka reklama(a vjerovatno nisu ni ona druga proizvdjaca bolja)...mora im se pokazat da se ima Advokarta
,znaci,malo im zaprijetit da ce se na sud ici ako ne rijese neku reklamacijiu...tek tada uzimaju reklamu u vizir...onda jedna te ista MB firma sa sjedistima u Ff/m i OF (ista firma) salju me jedni drugima,ovi onima,oni ovima...
Sto se tice novih auta MB je za "konjski nokat" skuplji od druge dvojice...ali,kao upotrebljavano auto ona druga dva(BMW i Audi) su extremno skuplji...sa sigurnoscu tvrdim da bih auto koji imam i slicnih karakteristika(samo slicnih) platio kod Audija ili BMW mozda i do 10 milja € vise...uz skromniju ili losiju opremu..
Sto se mene tice nek propadnu.
BmW i MB su nesto drugaciji na neki nacin,BMW-a mogu dobit kad hocu a mislim i MB-a ali su MB gamad kad je u pitanju neka fabricka reklama(a vjerovatno nisu ni ona druga proizvdjaca bolja)...mora im se pokazat da se ima Advokarta

Sto se tice novih auta MB je za "konjski nokat" skuplji od druge dvojice...ali,kao upotrebljavano auto ona druga dva(BMW i Audi) su extremno skuplji...sa sigurnoscu tvrdim da bih auto koji imam i slicnih karakteristika(samo slicnih) platio kod Audija ili BMW mozda i do 10 milja € vise...uz skromniju ili losiju opremu..
Sto se mene tice nek propadnu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Čudesni oporavak Njemačke iz 1953. godine
Čudesni oporavak Njemačke iz 1953. godine

1953. godine u Njemačkoj nije bila dobra situacija. Zemlja je bila jako zadužena, bez pristupa novcu i pod velikim pritiskom. Njen dug je iznosio oko 30 milijardi maraka, a među onima koji su potraživali novac od Njemačke bilo je čak 70 zemalja. Bila je u sličnoj situaciji kao što je danas Grčka.
No, o štednji i otplati nitko nije razmišljao. Njemačkom gospodarstvu hitno je bio potreban svježi kapital kako bi se oporavila. I počeli su pregovori. U ljeto 1952. godine njemački predstavnici stigli su u London. Britanci su zastupali stajalište da Njemačka može i mora sve vratiti, dok su Amerikanci bili protiv toga jer su željeli da Njemačka ima novac i za druge potrebe, odnosno za naoružavanje.
A onda je stigla odluka - Londonskim sporazumom iz 1953. oprošteno joj je pola dugova i tako je krenulo ogromno poboljšanje. Druga polovica dugova bila je reprogramirana na dugoročnu otplatu.
"Bio je to temelj gospodarskog čuda", objasnio je novinar Deutsche Wellea. Naime, prema sporazumu time je postavljen kamen temeljac za Njemačku kao izvoznu naciju jer Njemačka je dugovala morala vraćati od novca koji je zaradila vanjskom trgovinom. A njene proizvode kupovali su oni kojima je bila dužna! Od 1953. do 1963. godine BDP Savezne Republike Njemačke je udvostručen, ekonomski rast bio je ogroman.
Joahim Kaiser iz inicijative erlassjahr.de, koja okuplja brojna udruženja i organizacije, a zalaže se za opraštanje dugova zemljama u razvoju, smatra kako bi se i Grčka mogla spasiti na isti način.
index.hr

1953. godine u Njemačkoj nije bila dobra situacija. Zemlja je bila jako zadužena, bez pristupa novcu i pod velikim pritiskom. Njen dug je iznosio oko 30 milijardi maraka, a među onima koji su potraživali novac od Njemačke bilo je čak 70 zemalja. Bila je u sličnoj situaciji kao što je danas Grčka.
No, o štednji i otplati nitko nije razmišljao. Njemačkom gospodarstvu hitno je bio potreban svježi kapital kako bi se oporavila. I počeli su pregovori. U ljeto 1952. godine njemački predstavnici stigli su u London. Britanci su zastupali stajalište da Njemačka može i mora sve vratiti, dok su Amerikanci bili protiv toga jer su željeli da Njemačka ima novac i za druge potrebe, odnosno za naoružavanje.
A onda je stigla odluka - Londonskim sporazumom iz 1953. oprošteno joj je pola dugova i tako je krenulo ogromno poboljšanje. Druga polovica dugova bila je reprogramirana na dugoročnu otplatu.
"Bio je to temelj gospodarskog čuda", objasnio je novinar Deutsche Wellea. Naime, prema sporazumu time je postavljen kamen temeljac za Njemačku kao izvoznu naciju jer Njemačka je dugovala morala vraćati od novca koji je zaradila vanjskom trgovinom. A njene proizvode kupovali su oni kojima je bila dužna! Od 1953. do 1963. godine BDP Savezne Republike Njemačke je udvostručen, ekonomski rast bio je ogroman.
Joahim Kaiser iz inicijative erlassjahr.de, koja okuplja brojna udruženja i organizacije, a zalaže se za opraštanje dugova zemljama u razvoju, smatra kako bi se i Grčka mogla spasiti na isti način.
index.hr
- Konsultant
- Legenda foruma
Re: Čudesni oporavak Njemačke iz 1953. godine
Mozete oprostiti sve dugove Grckoj, ali nista se tamo nece promjeniti. Nikad nisu imali jaku industriju niti jak turizam. Sigurno se slicno moze primjeniti na BiH odnosno metode oporavka koji su prosle Njemacka, Japan,... Malezija je slicno prosla devedesetih.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3826 times
- Been thanked: 2876 times
Kod Grka je jedna druga boljka u pitanju.
Oni su najvise slicni nasim Crnogorcima sto bi se reklo.
Poznam ovdje par Grka,pa smo cesto razgovarali o tome.
Oni sami kazu da je njih do ovog dovela korupcija i nerad.
Po njihovom,to ce ici haman nikako,jer ih niko nemoze natjerat da rade i da
razmisljaju kao prosjecan,recimo svabo,francuz.
Takva zemlja,sa takvim resursima,poljoprivreda,turizam a da je tako nisko pala
to je nezamislivo.Njihov novoizabrani predsjednik,Panpadreu,sam je zavrno 500 miliona
€,i stavio ih na vlastito konto.To se moze nazvat Balkanskim sindromom
najslicinije Bosni,Srbiji,Hrvatskoj....
to je nezamislivo.Njihov novoizabrani predsjednik,Panpadreu,sam je zavrno 500 miliona
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21466 times
- Been thanked: 5793 times
Pasaga wrote:Kod Grka je jedna druga boljka u pitanju.

...a oprostila bih im tek kada bi vidjela,da stvaro hoce da rade,placaju porez i u pemziju idu sa 67 godina,prije nista!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Da bi se Grčka spasila prvo mora imati neki program za razvoj.
Medjutim i pored najidealnije moguće morske obale oni nisu u stanju da nešto
učine sa njom. Ostali vidovi privrede i ne postoje. Osim ako računamo uzgoj maslina.
Medjutim i pored najidealnije moguće morske obale oni nisu u stanju da nešto
učine sa njom. Ostali vidovi privrede i ne postoje. Osim ako računamo uzgoj maslina.
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
Po meni Grčku treba odvojiti od EU. :jonas
Ni Svicarska nije poznata po velikoj industriji, ali ima u vladi pametne ljude.
Ni Svicarska nije poznata po velikoj industriji, ali ima u vladi pametne ljude.
- Konsultant
- Legenda foruma
Ne mora biti samo vidljivi proizvod kao produkt industrije. Bitno je koliko zaradjujes i koliko trosis. Grci su navikli na drzavne jasle.
- STrendzer
- Inventar foruma
Njemacka je mogla i moze a Bosna nikako!!...a doslo je silu para iz vana u Bosnu,proporcionalno broju stanovnika skoro pa neuporedivo vise!...ali ne moze kod nas bez lopovluka da ga ebes...od onog malog portira na ulazu na kapiji pa sve do premijera i predsjednika-skoro sve "trulo" do srzi!
sto se grka tice,poznajem ih tu i tamo...lijen narod do vraga,lijen i koruptan...nasi ljudi dobrim dijelom hoce radit i to je jedina razlika izmedju nas i grka..mada nas ima nehlejbara koliko hoces...jedan pogled u kladionice sve kaze..
nema grka na bausteli ni za lijeka ili u gradnji puteva,o rudniku ne treba ni pricat...njihovo ti je cijeli dan polagano kartanje u nekim rustikalnim,mracnijim krcmama uz kafu i Ouzo,prodaja Pelz-mantila i pomalo Gastronomija...tamo gdje se ruke ne mogu isprljat..
sto se grka tice,poznajem ih tu i tamo...lijen narod do vraga,lijen i koruptan...nasi ljudi dobrim dijelom hoce radit i to je jedina razlika izmedju nas i grka..mada nas ima nehlejbara koliko hoces...jedan pogled u kladionice sve kaze..
nema grka na bausteli ni za lijeka ili u gradnji puteva,o rudniku ne treba ni pricat...njihovo ti je cijeli dan polagano kartanje u nekim rustikalnim,mracnijim krcmama uz kafu i Ouzo,prodaja Pelz-mantila i pomalo Gastronomija...tamo gdje se ruke ne mogu isprljat..
- STrendzer
- Inventar foruma
nijemci su poseban narod oduvijek bili...vecina ih hoce radit i dok rade cine to korektno(oni ne gledaju da li ih neko gleda dok rade da bi se izvlacili)...disciplinovani su vecinom i jedna vecina su nekoruptni...i jasno im je da i onaj mali covjek mora i treba da ima sredstva za zivot, pa ce i njemu bogatom biti bolje...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Većina Nijemaca sebe smatra lijepim

Lijepi ili ružni - na to pitanje većina Nijemaca odgovorila je pozitivno, odnosno izjasnija se da sebe smatra i vidi lijepim, pokazala je jedna anketa, koju su objavili njemački mediji.
Na skali od 0 (ružan) do 100 (lijep) skoro 1.000 učesnika ankete zaustavilo se na 69,1 tački, dok se skoro niko nije izjasnio od 0 do 30 (ružan). Zato, na drugoj strani, svaki deseti učesnik ankete sebe vidi u polju od 90 do 100 poena.
(dnevni avaz)