Moderator: Krokodil Behko
tacno tako,,sta me jos nervira uzasno kad sretenm na ulici naseg covjeka bosanca a ublizini jos tu prolaznika ima nepoznatih.. ... ..a on mi se obraca stranim jezikom.,,i pozdravlja samo zato sto se stidi svoj jezika.. samo ne vidim razlog zasto to ljudima treba,zasto nase tradicije sve ostavljaju iza sebe...prihvataju sve ono sto nije njihovo.. i sto im ne prihvata zar mogu se tako lako odreci necega svog,,zalosno..blento59 wrote:to si dobro reklaMaja wrote:.......ili ne znate ni naš da valja
nista mi mrze nema nego kad pricam sa nasim svijetom
njihove recenice se sastoje od pola engleskih rijeci i pola nasih rijeci a da nijedan ne znaju
posebno engleski.
cesto ih ne razumijem sta hoce da kazu
na kraju moram da im kazem da ili pricaju nas ili engleski da bih ih mogao razumiti
Maja wrote:.......ili ne znate ni naš da valja
......mandibulas wrote:na Japanskom znam brojit do 4 (sve vjezbe u Aikidu idu do "4")...osim par sto idu do 8, al onda mos' dva puta brojat do 4
..lagomandibulas wrote:iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...kasno je sad - savlado sam ja te "plesove" (kad nesto ponovis 10 000 puta, ne treba o tom vise razmisljati)
Kad je moja rodica radila u kuhinji u španskoj bazi pričala bi mi često dogodovštine koje bi nastale zbog nepoznavanja jezika.madam Bovary wrote:Engleski-dosta dobro,njemackog nesto malo,spanjolskog tek par fraza,pokupila od jedne polu-spanjolke...heh za sad toliko
Maja wrote:Kad je moja rodica radila u kuhinji u španskoj bazi pričala bi mi često dogodovštine koje bi nastale zbog nepoznavanja jezika.madam Bovary wrote:Engleski-dosta dobro,njemackog nesto malo,spanjolskog tek par fraza,pokupila od jedne polu-spanjolke...heh za sad toliko
Blizu Mostara ima jedno brdo Kvanj i preko njega je put onako krivudav. I sad ti je došao neki Španac i rekao kako na Kvanju ima mućas kurvas, a jedna ti je žena rekla "je li nas ovo sad nazvao kurvama??"
Nek su nam otkrili Ameriku. Pa valjda se podrazumijeva da širenje bilo kakve kulture znači i širenje jezika te kulture.- Svi žele znati turski i čini mi se da je interes veći nego kada su bile popularne španske sapunice, kada smo organizirali i kurseve španskog jezika - kazala je Ljevaković-Garić, koja je dodala da su bh. građani dosta zainteresirani i za njemački i engleski jezik.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest