TV Herceg Bosna

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 21759 times
Been thanked: 5846 times
Status: Offline

Re: Utvrđen zakon za osnivanje RTV kanala na hrvatskom jezik

Post by Veca » 12 Jan 2013, 11:26

butterfly wrote:
mario_cro wrote:Vodite zemlju u propast i još veće podjele ovakvim razmišljanjem.
Ovako rece i onaj kosati "Dabic" '92 tako da je jasno na kojim si valovima...
Druga stvar, rece imas dva pasosa onda hvala Bogu imas i dva izbora ako ti se Bosna ne svidja.
A trece, ako ne razumijes sto sam ti napisala, a ti opet google translate pa prevodi.
A sto ne mogu na rende kora i bezobrazluka... :bua

...tako je! :aplauzz :D
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 12 Jan 2013, 11:33

Povodom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, kojeg je danas usvojio Savjet ministara BiH, a kojim se predviđa osnivanje TV kanala na hrvatskom jeziku, oglasio se i menadžment Radio-televizije Republike Srpske.

U saopštenju RTRS-a navodi se da se "članovi Upravnog odbora, zaposleni i rukovodstvo RTRS-a nikada nisu protivili demokratskom i civilizacijskom pravu hrvatskog naroda da u Bosni i Hercegovini formira kanal na hrvatskom jeziku".

U RTRS-u kao problem vide to što se Prijedlogom zakona osniva RTV kanal na hrvatskom jeziku kao javni servis kojem će pripadati 20 posto neto prihoda od marketinškog oglašavanja i 20 posto od ukupnog iznosa RTV takse naplaćene na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Način na koji se priiprema osnivanje RTV kanala na hrvatskom jeziku je "veliko i neugodno iznenađenje" za RTRS.

-Prvo, bio je red da budemo upoznati sa prijedlogom rješenja, ako ne od strane stručnih službi i uopšte Savjeta ministara, kao institucije, a ono bar od srpskih predstavnika koji izgleda od svega na Radio Televiziji Republike Srpske vole samo da ih kamera snima i da troše naš novac, ističe se u saopštenju RTRS-a i navodi da Republika Srpska učestvuje u finansiranju javnih RTV servisa u BiH (RTRS, BHRT i FTV) sa gotovo 50 odsto sredstava od prikupljene RTV takse.

-Nažalost, predstavnici srpskog naroda iz Republike Srpske ne samo da u proteklih sedam godina nisu pokušali da promijene ove nelogičnosti, već su olako digli i ruku za smanjenje prihoda Radio Televiziji Republike Srpske. Nemoguće je od Radio Telvizije Republike Srpske uzeti 5 odsto RTV takse i dati je kanalu na hrvatskom jeziku. To bi značilo da građani Republike Srpske i Srbi treba da prave kanal na hrvatskom jeziku, pri čemu se zaboravlja da je od 1992. godine Srpska radio televizija, a od 1999. godine Radio Televizija Republike Srpske, izgradjena voljom, energijom i novcem srpskog naroda i građana Republike Srpske, ističu u RTRS.

U saopštenju je istaknut stav da kanal na hrvatskom jeziku mora da se finansira iz prihoda BHRT, uz opasku da ona ima 1000 zaposlenih, jedan televizijski i radijski program i 50 odsto RTV takse iz Bosne i Hercegovine.

-Dakle, neka kapaciteti Bosansko-hercegovačke Radio Televizije, 1000 zaposlenih i svi produkcijski kapaciteti, kao i 50 odsto RTV takse budu osnov za izgradnju kanala na hrvatskom jeziku.

RTRS u saopštenju postavlja pitanje gdje su smješteni produkcijski kapaciteti, kakva je programska šema, ljudski resursi i koju mrežu za prenos programa će koristiti javni servis na hrvatskom jeziku.

-Javnim servisima i zaposlenim u njima nikada neće biti dobro dok god o njima bez njihovog prava učešća odlučuju političari, onako usput, zaključeno je u saopštenju RTRS koje nije potpisao generalni direktor niti Upravni odbor ove kuće.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7412 times
Been thanked: 17227 times

Post by Maja » 12 Jan 2013, 12:50

Dust wrote:@mario

Da li postoji kanal za Bosnjake u Hrvatskoj?
Bošnjaci nisu konstitutivan narod u Hrvatskoj i čak ima više Srba od njih. Manjina su.
I ako može malo lakše cure. Šta je loše u tome što je momak izjavio da želi Hr televiziju?
Imat će je kad tad, od sad, pa za 10 godina bez obzira šta mi pričali i željeli. Mi bismo htjeli da je FTV zajednička i smatramo je takvom, ali oni je nikad nisu i neće doživljavati svojom. Nikad nisu i neće plaćati pretplatu. Ne može se na silu ništa.
Živim među Hrvatima i znam da ne gledaju FTV već svu svi sebi obezbijedili hrvatske kanale.
I evo hajde, budite realni...koliko na FTV-u ima emisija o Hrvatima u BiH? Koliko često su zastupljene reportaže i prilozi o njima. Na dnevniku se sve vrti oko Sarajeva i Bosne, što i meni pomalo smeta koja sam Bošnjakinja, ali isto i Hercegovka.
To što bi dobili televiziju na svom jeziku ne bi značilo da se odmah stvara treći entitet.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 12 Jan 2013, 13:04

Pa sad treba svaki narod da ima svoju tv? Pa nek ima ali nek se sami financiraju. Na FTV-u vise se prica Hrvatski jezik nego Bosanski ako cemo malo realno sagledati.
A to sto sam @mariu rekla je bilo reakcija na to da ne razumije Bosanski. Pa mogla bi i ja reci da ne razumijem pola dnevnika na FTV-u kad ih vode pojedini voditelji. A ja koliko znam da ni mi nemamo Bosanjcku TV ili sl.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 13:59

butterfly wrote:Pa sad treba svaki narod da ima svoju tv? Pa nek ima ali nek se sami financiraju. Na FTV-u vise se prica Hrvatski jezik nego Bosanski ako cemo malo realno sagledati.
A to sto sam @mariu rekla je bilo reakcija na to da ne razumije Bosanski. Pa mogla bi i ja reci da ne razumijem pola dnevnika na FTV-u kad ih vode pojedini voditelji. A ja koliko znam da ni mi nemamo Bosanjcku TV ili sl.
Ja sam odgovorio ,i odgovorit ću bezobrazno na svaku uvredu upućenu prema meni. Znači u Bosni i Hercegovini Hrvatski jezik prema nekima nije jedan od službenih jezika.
Ok ,ako je tako i ako me se ne poštuje kao jednog od konstitutivnih naroda ,ja namjerno neću i ne želim razumijet Bosanski jezik.
Nije sad da mi smeta ,no slobodno me uspoređujte sa Doktorom Dabićem. Inače glasim kao tolerantan čovjek koji nema problema ni sa jednom nacijom.
Ruana wrote: Zivis u BIH, i tamo se prica bosanski, isto kao sto ja zivim u Danskoj i ovdje se prica danski i nema kanala na bosanskom jeziku a placam sve i kada pojedini nazivaju muslimane teroristima ne osjecam se prozvanom, jer nisam terorista, ne kontam zasto ti smeta kad se kaze da je neko u s t a s a, ako ne znamo sta ce biti svi znamo sta je bilo.
Hrvatska je susjedna drzava i tamo se prica hrvatski, a ako hoces da budes hrvat a ne bosanski Katulik kupi satelitsku i gledaj hrvatske kanale.
I samo da ti napomenem, nema tj. ne postoji nikakva hercegbosna, samo BOSNA I HERCEGOVINA i prema tome uzmi ili ostavi.
Žao mi je što te moram podsjetit da je u Bosni i Hercegovini jedan od službenih jezika i Hrvatski. U Bosni i Hercegovini žive tri konstitutivna naroda. Srbi,Hrvati i Bošnjaci.
Naravno da mi smeta da me se na televiziji koja je ko fol moja naziva Ustašom ,to je očito po tebi normalno.Ekvivalent tome bi bilo to da se Bošnjacima govori da su Balije na javnoj televiziji.I onda bi ti trebala šutit jer je to normalno.Ne seri sa dužnim poštovanjem.
Sa tim Bosanski katolik sranjem negiraš moju naciju ,mogo bi ti uzvratit svačim ,no iz poštovanja prema određenim ljudima i mojim prijateljima Bošnjacima neću i odbijam koristit uvrede i ružne riječi.
Preporučujem ti da pročitaš Ustav BiH ,jer je sramota da netko nezna osnove o zemlji u kojoj živi.
Za kraj ću ti reć : "Svoje voli ,tuđe poštuj" .
Kupi mi majko fen ,da zaližem kosu i postanem njen !

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Jan 2013, 14:08

I neka je utvrđen ovaj Zakon, nemam ništa protiv. Ako je jedan Narod konstitutivan narod naše Države, zašto ne bi imao pravu na svoj kanal? Po meni je ovo napredak...napredak bi bio da se uvedu kanali i za druge narode koji žive na ovim prostorima... Ne vidim tu nikakvu podjelu. Često volim, možda i više volim pogledati recimo Dnevnik na Novoj TV, nego na našoj siromašnoj Federalnoj TV.
Ja BiH doživljavam kao Jugoslaviju u malom jer tu žive zajedno svi narodi i narodnosti kao i na bivšim prostorima...Zar nismo gledali kanale svih Republika na razločitim jezicima? :)
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra » 12 Jan 2013, 14:26

mario_cro wrote:Inače glasim kao tolerantan čovjek koji nema problema ni sa jednom nacijom.
Nemam ni ja, djete mi po cijeli dan spila hrvatski takva mu skola, ali imam problem sa podjelam i sa tim da se stalno namece "torovanje" i nekakvi nestanci ako se na to ne pristane, sta znam...iritira me mnogo ako me razumijes
silence wrote:I neka je utvrđen ovaj Zakon, nemam ništa protiv. Ako je jedan Narod konstitutivan narod naše Države, zašto ne bi imao pravu na svoj kanal? Po meni je ovo napredak...napredak bi bio da se uvedu kanali i za druge narode koji žive na ovim prostorima... Ne vidim tu nikakvu podjelu. Često volim, možda i više volim pogledati recimo Dnevnik na Novoj TV, nego na našoj siromašnoj Federalnoj TV.
Ja BiH doživljavam kao Jugoslaviju u malom jer tu žive zajedno svi narodi i narodnosti kao i na bivšim prostorima...Zar nismo gledali kanale svih Republika na razločitim jezicima? :)
Jel znas kakve ovo poslijedice ima?
Ocigledno, ne znas jer sa ovim potezom se moze zaboraviti svasta nesto. Od te male Jugoslavije koju spominjes, preko zajednistva, digitalizacije i cega sve ne.

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 14:34

butterfly wrote: Nemam ni ja, djete mi po cijeli dan spila hrvatski takva mu skola, ali imam problem sa podjelam i sa tim da se stalno namece "torovanje" i nekakvi nestanci ako se na to ne pristane, sta znam...iritira me mnogo ako me razumijes
Nema ovo veze sa nikakvim podjelama. Stvar je u tome da u zemlji sa tri konstitutivna naroda imaš tri televizije. Srpsku i dvije Bošnjačke. I Hrvati su prisiljeni plaćat televiziju na kojoj ih se naziva Ustašama.
butterfly wrote: Jel znas kakve ovo poslijedice ima?
Ocigledno, ne znas jer sa ovim potezom se moze zaboraviti svasta nesto. Od te male Jugoslavije koju spominjes, preko zajednistva, digitalizacije i cega sve ne.
De objasni nam kakve posljedice ima.
Jesi li ti ikad uopće bila u BiH? Pričaš o njoj kao da svi u svim gradovima bacamo cvijeće,grlimo se međusobno ,pucamo od ljubavi pa će nas sad još jedna televizija rastavit.
Ne bacaj kifle ljudima u oči. Ovo je država u kojoj su se tri naroda gledala preko nišana ne tako davno. 500 godina prolijevanja krvi i ti nekom soliš pamet o nekom zajedništvu.
Blokirate ljudima televiziju ,samo će još više zamrzit drugi narod i to vodi ka podijelama,vrlo jednostavno i logično. Hrvati nikad nisu bli za podijelu BiH ,nego uvijek za svoju autonomiju.
Last edited by mario_cro on 12 Jan 2013, 15:37, edited 1 time in total.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra » 12 Jan 2013, 14:44

Ne nisam bila u BIH, eto samo na karti vidjela.
mario_cro wrote:Hrvati nikad nisu bli za podijelu BiH ,nego uvijek za svoju autonomiju.
Ne vi ste imali "pokusaj" podjele BiH ali :sipak i nikad necete imati autonomiju, dzaba vam sve.

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 15:03

butterfly wrote:Ne nisam bila u BIH, eto samo na karti vidjela.
mario_cro wrote:Hrvati nikad nisu bli za podijelu BiH ,nego uvijek za svoju autonomiju.
Ne vi ste imali "pokusaj" podjele BiH ali :sipak i nikad necete imati autonomiju, dzaba vam sve.
Čekam te da nas spriječiš u stvaranju i očuvanju Bosne i Hercegovine sa tri suverena naroda.
Samo naprijed ,nadam se da će te ubost u oko zastave Hrvatske Republike Herceg-Bosne svaki put kad dođeš u naša mjesta.I to da te ubodu u oko da ti oči zasuze pa da se vratiš u stvarnost.
Živjela i ti meni sto godina.

igla
Na probnom
Na probnom

Post by igla » 12 Jan 2013, 19:25

treba samo da bude drzavna.sve ostale treba ukinuti

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3847 times
Been thanked: 2890 times

Post by Pasaga » 12 Jan 2013, 19:32

Čekam te da nas spriječiš u stvaranju i očuvanju Bosne i Hercegovine sa tri suverena naroda.
Samo naprijed ,nadam se da će te ubost u oko zastave svaki put kad dođeš u naša mjesta.I to da te ubodu u oko da ti oči zasuze pa da se vratiš u stvarnost.
Živjela i ti meni sto godina.[/quote]Hrvatske
Republike
Herceg-Bosne

De,ziv bio,pojasni malo ovaj naziv.
Sta on nosi sa sobom? :ćitire :ćitire
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 19:35

Možeš to slobodno tumačit i kao "Zajednice" .Znaš ti dobro na koju ja zastavu mislim a koja se nalazi u većinskim Hrvatskim mjestima.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3847 times
Been thanked: 2890 times

Post by Pasaga » 12 Jan 2013, 19:44

mario_cro wrote:Možeš to slobodno tumačit i kao "Zajednice" .Znaš ti dobro na koju ja zastavu mislim a koja se nalazi u većinskim Hrvatskim mjestima.
Ah...to....
to je vec vidjeno,nije bilo u skladu sa drzavnim interesima,zakonima
i propalo je.
Citav vrhovni stab je na iscekivanju presuda,to ti je mislim poznato.
Toliko je to zlo bilo nevino.
De vrati se u stvarnost i ne bacaj te buhe.
Imas ba ovdje desetine finih tema....
To cemo prepustit sudijama,jel tako..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 19:47

Pasaga wrote:
mario_cro wrote:Možeš to slobodno tumačit i kao "Zajednice" .Znaš ti dobro na koju ja zastavu mislim a koja se nalazi u većinskim Hrvatskim mjestima.
Ah...to....
to je vec vidjeno,nije bilo u skladu sa drzavnim interesima,zakonima
i propalo je.
Citav vrhovni stab je na iscekivanju presuda,to ti je mislim poznato.
Toliko je to zlo bilo nevino.
De vrati se u stvarnost i ne bacaj te buhe.
Imas ba ovdje desetine finih tema....
To cemo prepustit sudijama,jel tako..
I tebi isto želim da te ubodu u oko zastave Herceg-Bosne koje su okačene u svim većinski Hrvatskim mjestima diljem BiH pa da se probudiš i vratiš u stvarnost.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 12 Jan 2013, 19:54

nemam nista protiv kanala na hrvatskom jeziku, (mada FTV najvise forsira bas taj :grana) i televizija nije uvijek kriva za rasipanje nacionalizma i trovanje mozgica. ima tu i zaglupljenosti, nepismenosti, povodljivih ljudi koji jos uvijek ne razlikuju pripadnosti nacionalitetu, religiji itd. oni ce uvijek trebati nekog da im kaze TKO SU.

ALI KAD CUJEM ili PROCITAM herceg-bosna, republika srpska....okrene mi se drob!!! :bua

eto, cisto da se zna gdje su moje granice.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 20:00

Heidi wrote:nemam nista protiv kanala na hrvatskom jeziku, (mada FTV najvise forsira bas taj :grana) i televizija nije uvijek kriva za rasipanje nacionalizma i trovanje mozgica. ima tu i zaglupljenosti, nepismenosti, povodljivih ljudi koji jos uvijek ne razlikuju pripadnosti nacionalitetu, religiji itd. oni ce uvijek trebati nekog da im kaze TKO SU.

ALI KAD CUJEM ili PROCITAM herceg-bosna, republika srpska....okrene mi se drob!!! :bua

Vidiš kako sam ja fin mladić.Mene je ArBiH protjerala iz Tuzle ,zapalili mi kuću ,otac mi dobio otkaz,djeda ubili,živio sam u samostanu 5 godina i bio sirotinja pola svog života radi toga protjerivanja.
I ja sam opet došao na jedan Bosanski forum sa poštovanjem prema Bošnjacima ,apsolutno bez ikakve mržnje.Ja poštujem vaše i očekujem da vi poštujete moje.I od mene nećete čuti ni jednu jedinu uvredu prema Bošnjaci i Srbima.
Herceg-Bosna je naš stari Hrvatski naziv i nije ti to u redu stavljat u isti koš sa Republikom Srpskom.Ako ćemo gledat šta je nastalo na zločinu ,onda je i bivša Alijina Republika Bosna i Hercegovina nastala na zločinu jer su etnički očistili sve prostore kojima su vladali.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 12 Jan 2013, 20:27

mario_cro wrote: Vidiš kako sam ja fin mladić.Mene je ArBiH protjerala iz Tuzle ,zapalili mi kuću ,otac mi dobio otkaz,živio sam u samostanu 5 godina radi toga i bio sirotinja pola svog života radi svega tog.
I ja sam opet došao na jedan Bosanski forum sa poštovanjem prema Bošnjacima ,apsolutno bez ikakve mržnje.Ja poštujem vaše i očekujem da vi poštujete moje.
nisam ni tvrdila da si los mladic, razgovaramo normalno.
i besmisleno je voditi diskusiju o tome ko je vise stradao, stradali smo svi. (teska tema)

postujem i ja tvoje zelje pripadnosti, nemam nista protiv. evo, ne bi mi smetala televizija na hrvatskom jeziku, zar ne? to su za mene sitnice.
mario_cro wrote: Herceg-Bosna je naš stari Hrvatski naziv i nije ti to u redu stavljat u isti koš sa Republikom Srpskom.Ako ćemo gledat šta je nastalo na zločinu ,onda je i bivša Alijina Republika Bosna i Hercegovina nastala na zločinu jer su etnički očistili sve prostore kojima su vladali.

herceg-bosna, republika srpska, eto i ta alijina republika nemaju mjesta u mojoj Bosni i Hercegovini. shvatas li me?

Bosna i Hercegovina je Bosna i Hercegovina! Sta je toliko lose u tom prokletom imenu? Sta je lose u tim SRCOLIKIM granicama? eto, budi sretan hrvat u svojoj domovini Bosni i Hercegovini :srce idi u crkvu i moli se Isusu :) nosi najveci krst oko vrata i pricaj strogo hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini; ako je to tvoj nacin religioznog ili bilo kog drugog izrazavanja. idiota ce uvijek biti - mojima ces smetati ti, a tvojima ja.... :cudi ali valjda mi (ti i ja na primjer) treba da imamo neki zajednicki cilj. MIR majka mu stara!
Ako si za mir, nosices veci teret nego vecina, na veliku zalost....jer:

ne spominji mi ni HB, ni RS, ni AR :ok to su tudji ideali, a ti nisi politicar. ti si pripadnik bosanskohercegovacke mase :) to mi je bas cool.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 20:50

98% se slažem sa tvojim postom,pošteno napisano.
Bosna i Hercegovina mi je kao ime sasvim ok,nemam ništa protiv njega.No ono što ja želim je neki vid autonomije.Kako će se zvat ,nije bitno.
Želim vjerovat da ima razumnih ljudi što si i dokazala ,hvala. :pivo

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 5299 times

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 21:13

mario_cro wrote:
Heidi wrote:nemam nista protiv kanala na hrvatskom jeziku, (mada FTV najvise forsira bas taj :grana) i televizija nije uvijek kriva za rasipanje nacionalizma i trovanje mozgica. ima tu i zaglupljenosti, nepismenosti, povodljivih ljudi koji jos uvijek ne razlikuju pripadnosti nacionalitetu, religiji itd. oni ce uvijek trebati nekog da im kaze TKO SU.

Vidiš kako sam ja fin mladić.Mene je ArBiH protjerala iz Tuzle ,zapalili mi kuću ,otac mi dobio otkaz,djeda ubili,živio sam u samostanu 5 godina i bio sirotinja pola svog života radi toga protjerivanja.
I ja sam opet došao na jedan Bosanski forum sa poštovanjem prema Bošnjacima ,apsolutno bez ikakve mržnje.Ja poštujem vaše i očekujem da vi poštujete moje.I od mene nećete čuti ni jednu jedinu uvredu prema Bošnjaci i Srbima.
Herceg-Bosna je naš stari Hrvatski naziv i nije ti to u redu stavljat u isti koš sa Republikom Srpskom.Ako ćemo gledat šta je nastalo na zločinu ,onda je i bivša Alijina Republika Bosna i Hercegovina nastala na zločinu jer su etnički očistili sve prostore kojima su vladali.

Odakle je tebe ABiH protjerala iz Tuzle (koje naselje), zapalila kuću, gdje ti je otac radio i dobio otkaz???

I nije Alijina Republika BiH, nego je Republika BiH, tad se tako zvala. I nije A BiH očistila prostore gdje je vladala niti radila sistematske zločine kao što je radio HVO i VRS.
I ne laprdaj, jer su vas sa Husina, Bistarca, Lipnice... protjerale Vaše putovnice sa kojima ste mogli preko Vareša i Kiseljaka bez problema spičit za Njemačku,a ne Balije odnosno A BiH.

Pretpostavljam da si ti onaj sa "Tuzlarija", i sa istom pričom, al evo nadam se da nisi.
The Dark Side Of The Forum...

Post Reply

Return to “Mediji”