Price iz nase mahale
Moderator: Krokodil Behko
-
- Status: Offline
Re: Price iz nase mahale
Ja, bas geto to sam zaboravila, da "pricam"
Bio sa nama u azil centru jedan tip iz Mostara i prezivao se Hodza i tako ga svi zvali po prezimenu.
Jednom mu jedna zena donijela pare da joj uci jasine ili hatmu ne sjecam se.
Bio sa nama u azil centru jedan tip iz Mostara i prezivao se Hodza i tako ga svi zvali po prezimenu.
Ruana wrote:Ja, bas geto to sam zaboravila, da "pricam"

ovo me potsjeti na pricu jednog poznanika.
kaze jedne prilike na dzumi (cini mi se) prije nego je pocela dosla zena u dzamiju sa kovertom (para) i otisla do hodze da mu to uruci, te cedlju sa imenom i prezimenom za kog da se prouci mevlud. kaze, gledam ja to tako kako ona prolazi izmedju nas (muskaraca op. a.) a abdesti samo frcaju.

-
Pa gdje nasla da nosi bas kad je dzumapaparaci wrote:Ruana wrote:Ja, bas geto to sam zaboravila, da "pricam"
Jednom mu jedna zena donijela pare da joj uci jasine ili hatmu ne sjecam se.![]()
ovo me potsjeti na pricu jednog poznanika.
kaze jedne prilike na dzumi (cini mi se) prije nego je pocela dosla zena u dzamiju sa kovertom (para) i otisla do hodze da mu to uruci, te cedlju sa imenom i prezimenom za kog da se prouci mevlud. kaze, gledam ja to tako kako ona prolazi izmedju nas (muskaraca op. a.) a abdesti samo frcaju.

ali kako je on to smijesno nekako ispricao. meni sve slika pred ocima kako je to izgledalo. tj. zasmisljao sam to "frcanje abdesta". 
pa eto. mnogi su neupuceni. zato se takve stvari desavaju.

-
Meni pricala tetka, za jednog njenog komsiju imao dosta godina i nije se nikad zenio ali mu majka bila neka "zmija" i sve ona odredjivala i sta je got radio sve nju morao pitat.A zvao je "mamo"paparaci wrote:ali kako je on to smijesno nekako ispricao. meni sve slika pred ocima kako je to izgledalo. tj. zasmisljao sam to "frcanje abdesta".
I tako negdje jednom bila teravija, i nije bilo mujezina i morao taj da uci ezan, i kad je doso do pola, odjednom uso u dzamiju i pitao "kako ono dalje mamo"
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8551 times
- Been thanked: 5258 times
Ruana wrote:Meni pricala tetka, za jednog njenog komsiju imao dosta godina i nije se nikad zenio ali mu majka bila neka "zmija" i sve ona odredjivala i sta je got radio sve nju morao pitat.A zvao je "mamo"paparaci wrote:ali kako je on to smijesno nekako ispricao. meni sve slika pred ocima kako je to izgledalo. tj. zasmisljao sam to "frcanje abdesta".
I tako negdje jednom bila teravija, i nije bilo mujezina i morao taj da uci ezan, i kad je doso do pola, odjednom uso u dzamiju i pitao "kako ono dalje mamo"

The Dark Side Of The Forum...
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7387 times
- Been thanked: 17170 times
Žena Halila iz prethodnog posta izjavila (a živjeli su 15 godina u Americi) kako u Americi imaju Dan ćurke i taj dan samo nju jedu

A kaže...djeca u Americi učiteljicu zovu Ptičarka... Kaže Halil nije Ptičarka, već Tičerka

A kaže...djeca u Americi učiteljicu zovu Ptičarka... Kaže Halil nije Ptičarka, već Tičerka

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Nisam ni ja skontala za advokata jer nisam nikad cula prezime zaklan
Mi imamo neku konu(malo je dalja doduše)stara je to baš žena,ali vazda se ona sprema i trudi biti "savremena"......i imala gnojnu anginu i otišla doktoru i kaže"doktore boli me vagina",kaže gospođo ginekologija je na spratu
A jedanput je kao mlađa čekala majstore za kuću da je zovnu,u međuvremenu je zovne komsinica na kafu,i ona isključi fiksni telefon,namota kabal i trči do komšinice,sva zadihana kaže:"uštekaj,mogu zovnuti svaki čas"

Mi imamo neku konu(malo je dalja doduše)stara je to baš žena,ali vazda se ona sprema i trudi biti "savremena"......i imala gnojnu anginu i otišla doktoru i kaže"doktore boli me vagina",kaže gospođo ginekologija je na spratu

A jedanput je kao mlađa čekala majstore za kuću da je zovnu,u međuvremenu je zovne komsinica na kafu,i ona isključi fiksni telefon,namota kabal i trči do komšinice,sva zadihana kaže:"uštekaj,mogu zovnuti svaki čas"

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7387 times
- Been thanked: 17170 times
Zagorka wrote:

- Zagorka
A prvi komšija rahmetli,proveo zivot u Njemackoj,a sav smotan bio.Jednom bila svadba od nekog rođaka i on je cijelo vrijeme snimao kao,ali nije skinuo onaj crni krug,poklopac,kako se zove,i ne znam kako niko nije obratio paznju,uglavnom cijelo vece je snimao,i kad je otac mladozenje trazio tadasnju kasetu u njega sve crno bilo,nije nista snimio.
A jos jače je što sam isti taj snimak ja gledala kod svoje tetke(tetak mi snimao)i fakat ga vidimo(ali smo tad znale za to)kako se cijelu veče trudi,gura kroz ljude,da sto bolje snimi kao
A jos jače je što sam isti taj snimak ja gledala kod svoje tetke(tetak mi snimao)i fakat ga vidimo(ali smo tad znale za to)kako se cijelu veče trudi,gura kroz ljude,da sto bolje snimi kao

-
Nas komsija sa sprata vazda kad se napije povracao, i to uvjek kroz prozor. Ako je pvracao iz dnevne to bi islo drugo komsinici po prozoru, a ako iz sobe onda se po nasem prozoru.
A moja rahmetli nena je zivjela zimi sa nama a ljeti u svojoj kuci i mi djeca sa njom, i jednom bila zima a Dz... se napio i povracao kroz prozor, a nena rahmetli klanjala kod prozora.
Kad je zavrsila kaze nena, a moja djeco Bozijeg davanja i mecave koji snijeg napada sve po sjeveru, dobro se veceras utoplite.
A moja rahmetli nena je zivjela zimi sa nama a ljeti u svojoj kuci i mi djeca sa njom, i jednom bila zima a Dz... se napio i povracao kroz prozor, a nena rahmetli klanjala kod prozora.
Kad je zavrsila kaze nena, a moja djeco Bozijeg davanja i mecave koji snijeg napada sve po sjeveru, dobro se veceras utoplite.
- Zagorka
.....nekad su bili oni vanjski zahodi,a jedna bila lijena izlaziti,pa vazda mokrila u lavor i prolijevala bilo gdje......kuca joj malo na uzvisini,pa pljuskala kroz obalu i gdje bilo,i jedan dan komsija pođe na posao(covjek na zeljeznici radio u uniformi)a kroz obalu pljusss lavor mokrace po njemu
I dan danas to se spominje.....(inace ona bas i nije bila sva svoja,ta zena mislim)

I dan danas to se spominje.....(inace ona bas i nije bila sva svoja,ta zena mislim)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9107 times
- Been thanked: 10800 times
Obala je nešto što je uz neku vodu.
Medjutim nije mi jasno šta je obala u tvojoj priči.

- Zagorka
Krokodil Behko wrote:Obala je nešto što je uz neku vodu.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9107 times
- Been thanked: 10800 times
Hoćeš reći medja? Ma nije da ta valjda da pišalinu baca komšiji preko ograde?Zagorka wrote:Krokodil Behko wrote:Obala je nešto što je uz neku vodu.
Medjutim nije mi jasno šta je obala u tvojoj priči.kod nas je obala ono sto je kod vas vjerovatno živica,ali u nas je živica ako je ona kupljena,uređena,a obala ako je živa ograda između dva dvorišta,pomalo izaslo,zapušteno,ima lijeske,gloga,sta ja znam sta sve ne.....

- Zagorka
Pa tako je bilo dok nije bilo zahodaKrokodil Behko wrote:Hoćeš reći medja? Ma nije da ta valjda da pišalinu baca komšiji preko ograde?Zagorka wrote:Krokodil Behko wrote:Obala je nešto što je uz neku vodu.
Medjutim nije mi jasno šta je obala u tvojoj priči.kod nas je obala ono sto je kod vas vjerovatno živica,ali u nas je živica ako je ona kupljena,uređena,a obala ako je živa ograda između dva dvorišta,pomalo izaslo,zapušteno,ima lijeske,gloga,sta ja znam sta sve ne.....

a međa je kod nas samo granica između dvije parcele,cesto neoznačena ničim

-
Mi jednoj Nafi kucali na prozor kad ona gleda vijesti, a zivljela u prizemlju preko puta. Ona je imala kupatilo, ali je cijeli dan mokrila u lavor i jednu noc nas cekala i posula. Ali smo joj sutridan sve ruze posuli biberom, a ona ih vazda mirisala i pjevala "Sejdefu majka budila"Zagorka wrote:.....nekad su bili oni vanjski zahodi,a jedna bila lijena izlaziti,pa vazda mokrila u lavor i prolijevala bilo gdje......kuca joj malo na uzvisini,pa pljuskala kroz obalu i gdje bilo,i jedan dan komsija pođe na posao(covjek na zeljeznici radio u uniformi)a kroz obalu pljusss lavor mokrace po njemu![]()
- Zagorka
Ruana wrote:Mi jednoj Nafi kucali na prozor kad ona gleda vijesti, a zivljela u prizemlju preko puta. Ona je imala kupatilo, ali je cijeli dan mokrila u lavor i jednu noc nas cekala i posula. Ali smo joj sutridan sve ruze posuli biberom, a ona ih vazda mirisala i pjevala "Sejdefu majka budila"Zagorka wrote:.....nekad su bili oni vanjski zahodi,a jedna bila lijena izlaziti,pa vazda mokrila u lavor i prolijevala bilo gdje......kuca joj malo na uzvisini,pa pljuskala kroz obalu i gdje bilo,i jedan dan komsija pođe na posao(covjek na zeljeznici radio u uniformi)a kroz obalu pljusss lavor mokrace po njemu![]()