Njega lica

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Njega lica

Post by Katja » 21 Aug 2013, 15:54

Imam normalnu kožu pa ništa ne koristim ali budući da sam često izložena jakoj buri voljela bih kupiti neku kremu čisto da se malo zaštiti lice.
Najgore mi je što kad stanem pred onu policu u DM-u ima toliko vrsta krema da nemam pojma što da odaberem i na kraju ne kupim ništa. Svaka ima deklaraciju, brdo toga ispisanog sitnim sitnim slovima. Nemam problema s dioptrijom, dobro vidim, ali mi se ne da to čitati jer sam obično u žurbi pa ostavim za drugi put.... voljela bih kad bi bila neka krema na kojoj piše Obična krema... to bih odmah kupila. :DD

Blackhawk

Post by Blackhawk » 21 Aug 2013, 16:24

Katja wrote:Imam normalnu kožu pa ništa ne koristim ali budući da sam često izložena jakoj buri voljela bih kupiti neku kremu čisto da se malo zaštiti lice.
Najgore mi je što kad stanem pred onu policu u DM-u ima toliko vrsta krema da nemam pojma što da odaberem i na kraju ne kupim ništa. Svaka ima deklaraciju, brdo toga ispisanog sitnim sitnim slovima. Nemam problema s dioptrijom, dobro vidim, ali mi se ne da to čitati jer sam obično u žurbi pa ostavim za drugi put.... voljela bih kad bi bila neka krema na kojoj piše Obična krema... to bih odmah kupila. :DD
Image

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 21 Aug 2013, 18:31

Black, Maja tamo reče da je ta krema kao da malter nanosiš na lice... pa ne želim izgledati ko pajaca-pantomimičar, šta mi sabotiraš ljepotu čoječe? :ooo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39841 times
Been thanked: 25822 times

Post by Rum » 21 Aug 2013, 18:33

Katja wrote:Black, Maja tamo reče da je ta krema kao da malter nanosiš na lice... pa ne želim izgledati ko pajaca-pantomimičar, šta mi sabotiraš ljepotu čoječe? :ooo
Sta ce tebi krema ti imas lepo lice :obrve
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 21 Aug 2013, 18:35

Nivea je premasna
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Blackhawk

Post by Blackhawk » 21 Aug 2013, 18:38

PA ne trebas lopatom nanositi nego sasvim malo i dovoljno...

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 21 Aug 2013, 18:41

Katja eucerin krema je dobra.
Jeste da je malo skuplja, ali su im proizvodi super. ja koristim njihov sapun za lice. Ima kupiti u apoteci.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 21 Aug 2013, 20:27

Blackhawk wrote:PA ne trebas lopatom nanositi nego sasvim malo i dovoljno...
Pa ne znam, mogu probati, ima mi mama tu kremu.
gejsha wrote:Katja eucerin krema je dobra.
Jeste da je malo skuplja, ali su im proizvodi super. ja koristim njihov sapun za lice. Ima kupiti u apoteci.
Eucerin.. to je obična krema neka?
Ajde, vidjeti ću nakon ove Nivee, hvala.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 21 Aug 2013, 20:39

Solea je najbolja. :djed
Image
Sto se tice moje kože,koža mi je k'o bebina guza(ne usrana,vec meHkana :valja ). :djed
I kad sam bio u pubertetu nikad nisam imao problema s bubuljicama,bilo ih je tek pokoja,isto tako nikad nisam imao problema s aknama.. :kafa
Samo sabura

Ruana

Post by Ruana » 21 Aug 2013, 20:46

Nivea je najbolja ko ima normalnu kozu ali ne ova klasicna nego Nivea visage bijela kutija one drugih boja su masne.
Ja je koristim godinama nikad nemam problema. Takodje je dobra ko ima ostru i gustu kosu ponekad namazati po møkroj kosi. Rekla mi davno jedna frizerka ovdje.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39841 times
Been thanked: 25822 times

Post by Rum » 21 Aug 2013, 21:13

Ako ste mislili da je sperma korisna samo za jednu stvar, gadno ste se prevarili. Raznolikost ove tjelesne izlučevine tolika je da graniči s mitskom.

Omekšivač za kožu

Sperma sadrži antioksidans pod nazivom spermin za kojeg se smatra da uništava bore, njeguje kožu, a navodno i pomaže protiv akni. Norveška kompanija Bioforskning sintetizirala je taj dio sperme i prodaje ga kao kremu za lice. No, još je simpatičnija činjenica da neki wellness centri nude masaže i tretmane lica ovom kremom. Eto, tko voli nek' izvoli.

:obrve
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 21 Aug 2013, 22:09

Katja wrote:
Blackhawk wrote:PA ne trebas lopatom nanositi nego sasvim malo i dovoljno...
Pa ne znam, mogu probati, ima mi mama tu kremu.
gejsha wrote:Katja eucerin krema je dobra.
Eucerin.. to je obična krema neka?
Ajde, vidjeti ću nakon ove Nivee, hvala.
Pa ima raznih vrsta, potraži neku odgovarajuću.
Evo možeš ovdje pogledati http://apotekaonline.rs/kozmetika/eucerin

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 22 Aug 2013, 13:03

Jučer naručila dermacel kremu, već danas je došla.
Djeluje fino, hidratizira kožu.

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1303 times
Been thanked: 4437 times
Status: Online

Post by Ledena » 22 Aug 2013, 13:23

ja zatrudnila i lice mi se skroz ocistilo, nije ni masno nema ni jedne bubuljice..
:ledena

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 23 Aug 2013, 12:23

Ledena wrote:ja zatrudnila i lice mi se skroz ocistilo, nije ni masno nema ni jedne bubuljice..
Eh baš su mi jučer neke žene rekle kako im se lice očistilo u trudnoći.
Reko morat ću i ja što prije :D

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 24 Aug 2013, 07:47

S lica mozete procitati dosta zdravstvenih problema. Bubuljice i akne cesto nastaju zbog nekih unutarnjih problema tipa poremecaja hormona, upala ili sl. Ako ne pogne neka krema ne znaci da je losa, mozda je nesto drugo problem. U trudnoci se organizam regenerise zato se procisti lice.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 27 Aug 2013, 13:26

Solea Nivea meni bas nikada ne odgovraju licu mozda zato sto imam masno lice inace solea mi je premasna,Niveu inace koristim samo za ruke,meni najbolje odgovara L'Oreal ili Clarins
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 27 Aug 2013, 13:28

gejsha wrote:
Ledena wrote:ja zatrudnila i lice mi se skroz ocistilo, nije ni masno nema ni jedne bubuljice..
Eh baš su mi jučer neke žene rekle kako im se lice očistilo u trudnoći.
Reko morat ću i ja što prije :D
Da je stvarno tako,,samo sto se pojave neke pjegice po licu u trudnoci,ali cim rodis to odmah I nestane :D.
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Jednu stranu lica mazala jeftinom, a drugu skupom kremom!

Post by gejsha » 12 Sep 2013, 19:44

Image

Glumice Alison Steadman (66), Kate Winslet (37) i Joan Collins (80) velike su poklonice ''obične'', univerzalne Niveine kreme kojom njeguju lice. Može li ona uistinu parirati kremama luksuznih brendova?

Da bi to provjerila, novinarka Daily Maila Claire Cisotti četiri je nedjelje na jednu stranu lica nanosila jeftinu Nivea Crème (30 ml, 7,50 kn), a na drugu skupu Crème de la Mer (30 ml, oko 1.500 kn).
Nivea Crème, u prepoznatljivom plavom pakovanju, prvi se put pojavila u Njemačkoj 1911. godine i sadrži svakodnevne sastojke, poput glicerina, dok Crème de la Mer ima puno uzbudljiviju formulu. Osmislio ju je prije pola vijeka vazduhoplovni fizičar dr. Max Huber nakon što mu je rutinski laboratorijski eksperiment eksplodirao u lice i izazvao hemijske opekline.
Njeno tajno oružje je 'čudotvorna mješavina', napravljena od mješavina fermentiranih algi, vitamina i minerala koji su tretirani zvučnim talasima. Prema riječima kompanije, ima mogućnost transformacije kože, te ona u kratkom vremenu postaje čvršća, hidratizirana i revitalizirana, a i bore i pore su manje.
Prije početka Claire je testirala kožu strojem Visia, koji je razvila NASA kako bi pratila učinak zračenja i nulte gravitacije na koži astronauta, te koji pod različitim vrstama svjetla mjeri bore, oštećenja od sunca, crvenilo i veličinu pora.
Test je pokazao da na pragu 47. godine bora i sitnih borica ima manje od prosjeka, no koža joj je dehidrirana i uočeno je blago crvenilo.
Četiri nedjelje Claire je imala istu rutinu. Nakon čišćenja lica uobičajenim blagim mlijekom, na desnu stranu lica nanosila je Crème de la Mer, a na lijevu Niveu. Od svake kreme uzimala je količinu veličine zrna graška, koju je prije nanošenja protrljala među prstima kako bi se aktivirali svi sastojci.
Nakon četiri nedjelje, prema dermatološkom skeniranju, Nivea je dala bolje rezultate. Lijeva strana lica, na koju je nanosila Niveu, bila je bolje hidratizirana, crvenilo se smanjilo, a neke od sitnih bora oko očiju su nestale. Koža na lijevoj strani lica se pomladila za pet godina.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7383 times
Been thanked: 17143 times
Status: Online

Re: Jednu stranu lica mazala jeftinom, a drugu skupom kremom

Post by Maja » 12 Sep 2013, 20:41

Trebali su staviti sliku te Nivee. Je li ona plava čvrsta ili neka druga. Ima i njih koje nisu baš jeftine.

Post Reply

Return to “Ljepota”