Tvoj post vjerovatno neki nisu ni skontali a ni za ozbiljno shvatiliSanjarko wrote:Posto ni pijace nisu vise sto su bile odavno ih ne posjecujem vise...
Nema ni potrebe jer su se seljaci dosjetili i lijepo sve ti dovezu pred zgradu,samo sidjes dolje i kupis...od njih uzmem krumpir,luk i jaja jer je stvarno domace i svjeze...

I u Sloveniji je praksa da dođu pred zgradu i prodaju i voće i povrće a čak i kokošija jaja, ima čak i dostavljača friškog mlijeka, što ti donese ( ako se dogovoriš ) pred vrata svaki dan ili svaki drugi ili treći dan a platiš jednom mjesečno i to je to.
Da se nadovežem malo i na mišljenje nekakvog paparaci - ja

Pušenje nije problem današnjice,jer na svakoj kutiji jasno piše da je pušenje štetno po zdravlje.
Problem je sve ostalo, ideš u trgovinu , kupiš mlijeko a na njemu rok trajanja pola godine !!!!!!!!!!!
Jbt, pa ja sam odrastao sa kravama i konjima al naše mlijeko nije moglo izdržati više od tri dana a ako je bio na sobnoj temperaturi , onda je to bio maksimum jedan dan a ovi dugotrajni u trgovini izdrže 180 dana!!!!!!!
Kako ?
Jel to zdravo ?
Dalje , naše domaćice ne znaju napraviti kolače, biskvite,torte ili bilo šta sa dužim vijekom trajanja a sve to u trgovini može stajati mjesecima a neki proizvodi i čak godinama.
Zašto na tim artiklima ne piše da je štetno po zdravlje - kao na cigaretama ????
Davno sam ja pisao za cigarete, da su one opasne po zdravlje zbog kapitalista, koji se boje svakog pušača i to iz jednog jedinog razloga ,..................... hajmo malo matematike ; ako radnik za vrijeme posla popuši 10 cigareta i za svaku iskoristi samo 6 minuta to je 60 minuta iliti jedan sat smanjena proizvodnja ,.......... to je ono što šteti ZDRAVLJU kapitalizma i yebe se njima za ljudsko zdravlje.
Griješim li možda ???????