Moj ćaća gledao samo vijesti,dnevnike,utakmice,pejakovića,globalno sijelo......nikakvih tu golišavih scena nije bilo

Ali zato svaki put kad neka treba drma skoro gola na tv-u,ja se zapitam gleda li je babo

Moderator: Krokodil Behko
Kofol si imala daljinskiHurija wrote: 09 Aug 2020, 21:30Hmm bila su nekad dva do tri kanala na TV-u lako je bilo to isfiltrirati ,roditelj pošamhd u drugu sobu ok ili prebaci kanal
Ne znam. Mislim da bi to oboje trebala isto tretirati.spacebound wrote: 10 Aug 2020, 08:10 Ne znam zasto se svi uzasavamo pojave ljubavnih scena u drustvu djece i roditelja, a scene nasilja normalno odgledamo. Skoro sam o tome razmisljala gledajuci seriju Sense8, obiluje scenama i jednog i drugog. Ponekad se sin zagleda u ekran. Ako krecu scene seksa, uzvrpoljimo se oboje i kazem mu da ne gleda, a kad su scene nasilja ni ne sjetim mu se reci da zakrene glavu. Zasto?
Obadvoje je prihvatljivo do određene granice. Kada je ljubavna scena u pitanju dug poljubac i valjanje po krevetu a da se ne ide dalje nije štrašno prikazivati pred djecom kao i scene nasilja poput tuče i pucnjave. Nasilje poput kada metak raznese glavu ili odsjecanje ruke je neprihvatljivo pred djecom kao i sex scena. Po meni kada u Breaking Bad Hank prebije Jesse je prihvatljivo da gledaju djeca ali nije kada Gus uzme skalpel u ruke kao što su goli Azra i Perhan u Dom za Vešanje prihvatljivi ali ne scene sa Patriciom Arquette u Lost Highway.spacebound wrote: 10 Aug 2020, 08:10 Ne znam zasto se svi uzasavamo pojave ljubavnih scena u drustvu djece i roditelja, a scene nasilja normalno odgledamo. Skoro sam o tome razmisljala gledajuci seriju Sense8, obiluje scenama i jednog i drugog. Ponekad se sin zagleda u ekran. Ako krecu scene seksa, uzvrpoljimo se oboje i kazem mu da ne gleda, a kad su scene nasilja ni ne sjetim mu se reci da zakrene glavu. Zasto?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest