Kojih se životinja plašite?

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

dacina_curica
Status: Offline

Re: Kojih se životinja plašite?

Post by dacina_curica » 01 Mar 2013, 13:09

Ovoga je strah? :ha Jaooooo :valja

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7579 times
Been thanked: 17789 times

Post by Maja » 01 Mar 2013, 13:14

Nisu u nas takOve :D.

Image

:bua :bua

:sok :sok

:noga

dacina_curica

Post by dacina_curica » 01 Mar 2013, 13:20

Bjez ba Majo, nemoj me nasmijavati :pendrek Sto ce te ovoga biti strah, zgazis je jednim potezom. :sikira

Ruana

Post by Ruana » 01 Mar 2013, 16:22

Svake imam fobiju.

nl74
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by nl74 » 02 Mar 2013, 01:11

Ja samo od ljudi...

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha » 04 Mar 2013, 00:11

Nije da se ne bih prepala medvjeda kad bih ga ugledala, ali od životinja sa kojima sam se imala priliku susresti do sada, najviše se plašim baja, ako vjerujete i više od zmija.
Jednostavno imam fobiju od njih i odmah počnem paničiti kada ih ugledam npr na majici.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

nl74
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by nl74 » 04 Mar 2013, 00:16

gejsha wrote:Nije da se ne bih prepala medvjeda kad bih ga ugledala, ali od životinja sa kojima sam se imala priliku susresti do sada, najviše se plašim baja, ako vjerujete i više od zmija.
Jednostavno imam fobiju od njih i odmah počnem paničiti kada ih ugledam npr na majici.
baja ,baja pojede čovjeka :plavi :plavi :plavi ......ma pusti baje plaši se ti ljudi a mani se baja nisu veće od tebe :plavi :plavi

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 04 Mar 2013, 01:07

Maja wrote:Nisu u nas takOve :D.

Image

Image

daj, Majo, de priznaj da je ta nakaza tek fantazije djelo, nastalo fotoshop operacijama :grana
Necu da prihvatim da takve gadosti obitavaju na nasem podrucju, neeecuuu i gotovo :place :bua :puca :noga
Plasim se svih insekata (leptira volim al sa odstojanja; sleti li mi na tijelo, lako moze nastradati, refleks cini svoje).
Nakon leptira, ne ocekujte da cu reci da se ne plasim zmija ... kad bih je vidjela u neposrednoj blizini, ... ne ... nepojmljivo mi je :sok
Psi ... hm ... ma zavoljela sam ih, nesto, pa mi pogled ostane zalijepljen i na beskucnicima, pogotovo mladuncadima. Od naoko opasne psece (ne)sorte okrecem glavu.
I ko ti rece, Krokodile, da se ne plasim medvjeda:p
plasim, umrla bih od straha da ga vidim u neposrednoj blizini, sem ako je u kavezu Zooloskog.
E sad necu ni kako ja hocu

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 04 Mar 2013, 01:56

Pauk , i ovi insekti bezvezni .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 04 Mar 2013, 07:57

zmajeva
Image

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9826 times

Post by Julia-Klara » 04 Mar 2013, 08:58

IM_ex wrote:

Image

Image

daj, Majo, de priznaj da je ta nakaza tek fantazije djelo, nastalo fotoshop operacijama :grana
Necu da prihvatim da takve gadosti obitavaju na nasem podrucju, neeecuuu i gotovo :place :bua :puca :noga
Plasim se svih insekata (leptira volim al sa odstojanja; sleti li mi na tijelo, lako moze nastradati, refleks cini svoje).
Nakon leptira, ne ocekujte da cu reci da se ne plasim zmija ... kad bih je vidjela u neposrednoj blizini, ... ne ... nepojmljivo mi je :sok
Psi ... hm ... ma zavoljela sam ih, nesto, pa mi pogled ostane zalijepljen i na beskucnicima, pogotovo mladuncadima. Od naoko opasne psece (ne)sorte okrecem glavu.
plasim, umrla bih od straha da ga vidim u neposrednoj blizini, sem ako je u kavezu Zooloskog.
Hajd ti nama fino reci cega se ne bojis, bice lakse i tebii nama :hihi

I jesu li "baje" bube? Majo, za bogomoljke kazu da pojedu muzjaka poslije parenja...Jesu li to te?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9303 times
Been thanked: 11064 times

Post by Krokodil Behko » 04 Mar 2013, 10:17

IM_ex wrote:

Image

Image

Nisu te bogomoljke ni tako strašne. Samo izgledaju malo neobično.
Ti prednji pipci, istina je da joj služe za ubadanje "neprijatelja" ali ne može zabiti
više od dva centa. Krila su joj malo opasnija. Ima običaj da se "uzvrti" pa da napravi
posjekotinu sa oštrim ivicama krila. Toga bi se malko trebalo pripaziti

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Mar 2013, 10:28

Jesu Julija. Srećem ih ovdje često, ali naravno ne kao skakavce. Meni su one najodvratnije životinje i ne smijem ni zamisliti kako bih reagovala kad bi jedna sletila na mene. Dugo sam sebe tješila da ne mogu letjeti dok nisam vidjela da jedan ružni primjerak leti i sad mi je još gore :lupa
Pustite mi te priče šta ti može ovako mala životinja...znam i ja da mi ne može ništa ali to je neki poseban osjećaj...kad je vidiš javi se pomiješan strah, odbojnost i gađenje.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 04 Mar 2013, 12:26

nl74 wrote:
gejsha wrote:Nije da se ne bih prepala medvjeda kad bih ga ugledala, ali od životinja sa kojima sam se imala priliku susresti do sada, najviše se plašim baja, ako vjerujete i više od zmija.
baja ,baja pojede čovjeka :plavi :plavi :plavi ......ma pusti baje plaši se ti ljudi a mani se baja nisu veće od tebe :plavi :plavi
Ipak je tema kojih se životinja plašite :)

Zaoravila sam dodati gliste. Njih se ne plašim, ali mrzim ih vidjeti, sva se zgrozim.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 04 Mar 2013, 12:30

Prestanite vrijeđati bogomoljke :oklagija , ta fascinantna stvorenja!
Na youtubu ima nekoliko snimaka gdje se može vidjeti kako bogomoljka hvata pticu kolibrića.
Kakav predator! :klanja

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Mar 2013, 12:31

Katja wrote:Prestanite vrijeđati bogomoljke :oklagija , ta fascinantna stvorenja!
Na youtubu ima nekoliko snimaka gdje se može vidjeti kako bogomoljka hvata pticu kolibrića.
Nosi ih kući :zubi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22747 times
Been thanked: 6020 times

Post by Veca » 04 Mar 2013, 12:40

...ma,ja te vase insekte jedem,komadic po komadic! :oo :plavi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 04 Mar 2013, 12:43

i mene je vise strah insekata... uh jesu gadni
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 04 Mar 2013, 12:45

Maja wrote:
Katja wrote:Prestanite vrijeđati bogomoljke :oklagija , ta fascinantna stvorenja!
Dovodila sam ja kući i veću zvjerad od bogomoljki, svašta su ukućani proživjeli sa mnom. :oo

Što se teme tiče, kao i Blackhawk, ne bojim se niti jedne životinje ali imam respekt prema onima opasnijima na koje mogu naletiti... zmije, veprovi. Kada jave na radiu ili novinama da je morski pas viđen u zaljevu, izbjegavam plivati u duboko taj dan.

Na poskoke sam više puta naletila u kamenjaru i tada se samo zaustavim i pričekam da odgmižu. Za zmije je samo bitno da ih ne iznenadite, zato je dobro lupkati kakvim štapom ispred sebe dok se krećete kroz prirodu, one osjete vibracije i same odu.
Inače, poskok ne zna skakati, to je zabluda zbog njegova imena a dobio ga je zbog toga što se voli sunčati na kakvoj grani pa kad ljudi naiđu on padne s grane da bi pobjegao a čovjek misli da je odnekud skočio. :ooo

Isti taj faktor iznenađenja vrijedi za ostale životinje, pogotovo veprove. Zato se nije pametno šuljati kroz šumu kao Indijanac da ne iznenadimo ženku s mladima, jer onda jao si ga nama. :oo

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 04 Mar 2013, 18:54

Katja wrote:
Maja wrote:
Dovodila sam ja kući i veću zvjerad od bogomoljki, svašta su ukućani proživjeli sa mnom. :oo

Što se teme tiče, kao i Blackhawk, ne bojim se niti jedne životinje ali imam respekt prema onima opasnijima na koje mogu naletiti... zmije, veprovi. Kada jave na radiu ili novinama da je morski pas viđen u zaljevu, izbjegavam plivati u duboko taj dan.

Na poskoke sam više puta naletila u kamenjaru i tada se samo zaustavim i pričekam da odgmižu. Za zmije je samo bitno da ih ne iznenadite, zato je dobro lupkati kakvim štapom ispred sebe dok se krećete kroz prirodu, one osjete vibracije i same odu.
Inače, poskok ne zna skakati, to je zabluda zbog njegova imena a dobio ga je zbog toga što se voli sunčati na kakvoj grani pa kad ljudi naiđu on padne s grane da bi pobjegao a čovjek misli da je odnekud skočio. :ooo

Isti taj faktor iznenađenja vrijedi za ostale životinje, pogotovo veprove. Zato se nije pametno šuljati kroz šumu kao Indijanac da ne iznenadimo ženku s mladima, jer onda jao si ga nama. :oo
Ne znam da li si se šalila ili ne, kako god ovo nije tačno.
Poskok je ime dobio po tome što se može odgurnuti od zemlje naglo, a to su ljudi nazvali skokom.
Što naravno nije skok kakav mnogi zamišljaju.

Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”