Moderator: spacebound
baja ,baja pojede čovjekagejsha wrote:Nije da se ne bih prepala medvjeda kad bih ga ugledala, ali od životinja sa kojima sam se imala priliku susresti do sada, najviše se plašim baja, ako vjerujete i više od zmija.
Jednostavno imam fobiju od njih i odmah počnem paničiti kada ih ugledam npr na majici.
Maja wrote:Nisu u nas takOve
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd ti nama fino reci cega se ne bojis, bice lakse i tebii namaIM_ex wrote:Maja wrote:Nisu u nas takOve
![]()
![]()
![]()
![]()
daj, Majo, de priznaj da je ta nakaza tek fantazije djelo, nastalo fotoshop operacijama![]()
Necu da prihvatim da takve gadosti obitavaju na nasem podrucju, neeecuuu i gotovo![]()
![]()
![]()
![]()
Plasim se svih insekata (leptira volim al sa odstojanja; sleti li mi na tijelo, lako moze nastradati, refleks cini svoje).
Nakon leptira, ne ocekujte da cu reci da se ne plasim zmija ... kad bih je vidjela u neposrednoj blizini, ... ne ... nepojmljivo mi je![]()
Psi ... hm ... ma zavoljela sam ih, nesto, pa mi pogled ostane zalijepljen i na beskucnicima, pogotovo mladuncadima. Od naoko opasne psece (ne)sorte okrecem glavu.
I ko ti rece, Krokodile, da se ne plasim medvjeda:p
plasim, umrla bih od straha da ga vidim u neposrednoj blizini, sem ako je u kavezu Zooloskog.
Nisu te bogomoljke ni tako strašne. Samo izgledaju malo neobično.IM_ex wrote:Maja wrote:Nisu u nas takOve
![]()
![]()
![]()
![]()
daj, Majo, de priznaj da je ta nakaza tek fantazije djelo, nastalo fotoshop operacijama![]()
Necu da prihvatim da takve gadosti obitavaju na nasem podrucju, neeecuuu i gotovo![]()
![]()
![]()
![]()
Plasim se svih insekata (leptira volim al sa odstojanja; sleti li mi na tijelo, lako moze nastradati, refleks cini svoje).
Nakon leptira, ne ocekujte da cu reci da se ne plasim zmija ... kad bih je vidjela u neposrednoj blizini, ... ne ... nepojmljivo mi je![]()
Psi ... hm ... ma zavoljela sam ih, nesto, pa mi pogled ostane zalijepljen i na beskucnicima, pogotovo mladuncadima. Od naoko opasne psece (ne)sorte okrecem glavu.
I ko ti rece, Krokodile, da se ne plasim medvjeda:p
plasim, umrla bih od straha da ga vidim u neposrednoj blizini, sem ako je u kavezu Zooloskog.
Ipak je tema kojih se životinja plašitenl74 wrote:baja ,baja pojede čovjekagejsha wrote:Nije da se ne bih prepala medvjeda kad bih ga ugledala, ali od životinja sa kojima sam se imala priliku susresti do sada, najviše se plašim baja, ako vjerujete i više od zmija.
Jednostavno imam fobiju od njih i odmah počnem paničiti kada ih ugledam npr na majici.![]()
![]()
......ma pusti baje plaši se ti ljudi a mani se baja nisu veće od tebe
![]()
Nosi ih kućiKatja wrote:Prestanite vrijeđati bogomoljke, ta fascinantna stvorenja!
Na youtubu ima nekoliko snimaka gdje se može vidjeti kako bogomoljka hvata pticu kolibrića.
Kakav predator!
Dovodila sam ja kući i veću zvjerad od bogomoljki, svašta su ukućani proživjeli sa mnom.Maja wrote:Nosi ih kućiKatja wrote:Prestanite vrijeđati bogomoljke, ta fascinantna stvorenja!
Na youtubu ima nekoliko snimaka gdje se može vidjeti kako bogomoljka hvata pticu kolibrića.
Kakav predator!
Ne znam da li si se šalila ili ne, kako god ovo nije tačno.Katja wrote:Dovodila sam ja kući i veću zvjerad od bogomoljki, svašta su ukućani proživjeli sa mnom.Maja wrote:Nosi ih kućiKatja wrote:Prestanite vrijeđati bogomoljke, ta fascinantna stvorenja!
Kakav predator!![]()
Što se teme tiče, kao i Blackhawk, ne bojim se niti jedne životinje ali imam respekt prema onima opasnijima na koje mogu naletiti... zmije, veprovi. Kada jave na radiu ili novinama da je morski pas viđen u zaljevu, izbjegavam plivati u duboko taj dan.
Na poskoke sam više puta naletila u kamenjaru i tada se samo zaustavim i pričekam da odgmižu. Za zmije je samo bitno da ih ne iznenadite, zato je dobro lupkati kakvim štapom ispred sebe dok se krećete kroz prirodu, one osjete vibracije i same odu.
Inače, poskok ne zna skakati, to je zabluda zbog njegova imena a dobio ga je zbog toga što se voli sunčati na kakvoj grani pa kad ljudi naiđu on padne s grane da bi pobjegao a čovjek misli da je odnekud skočio.![]()
Isti taj faktor iznenađenja vrijedi za ostale životinje, pogotovo veprove. Zato se nije pametno šuljati kroz šumu kao Indijanac da ne iznenadimo ženku s mladima, jer onda jao si ga nama.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests