Čekaj malo, neko ti dodje i da 14.000 kesa za auto?!HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:30 Prodas auto i covjek ti donese pare,14000 recimo.Sta ces sa njima,u bingu trosit.Ne da kobila polozit, ni uz ugovor vise ne daju.Dignes sa racuna 30000 km,poslije mjesec dana da vratis ne moze kaze.Kako bona ne moze ocrni mi vlastite pare? Eto tako kaze.Sto ste dizali.Eto bio mi qrcu cejf,lezo u krevetu i baco ih,sta tebe briga.Uzmi,prijavi to tamo negdje pa nek meni dodju.Ne smijem kaze.Idiotluk do idiotluka.
Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
Moderator: Krokodil Behko
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
- Status: Offline
Re: Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2630 times
- Been thanked: 21933 times
- Status: Online
Re: Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
Da.Juce cerka svoje prodala.Dori wrote: 14 Nov 2024, 12:34Čekaj malo, neko ti dodje i da 14.000 kesa za auto?!HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:30 Prodas auto i covjek ti donese pare,14000 recimo.Sta ces sa njima,u bingu trosit.Ne da kobila polozit, ni uz ugovor vise ne daju.Dignes sa racuna 30000 km,poslije mjesec dana da vratis ne moze kaze.Kako bona ne moze ocrni mi vlastite pare? Eto tako kaze.Sto ste dizali.Eto bio mi qrcu cejf,lezo u krevetu i baco ih,sta tebe briga.Uzmi,prijavi to tamo negdje pa nek meni dodju.Ne smijem kaze.Idiotluk do idiotluka.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
A meni stalno daju ko firmi al to mogu.Napravim polog pazara i eto.
- HAVANA
- Pituljica
Fizicko lice katastrofa.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20990 times
- Been thanked: 18968 times
Tako svi rade ko može.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:40 A meni stalno daju ko firmi al to mogu.Napravim polog pazara i eto.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23708 times
- Been thanked: 24203 times
Ni meni to nije jasno.
Prodas imas ugovor o prodaji opet jok.
Koliko ono msm 2 ili 3 hiljade samo mjesecno se moze. Pricam o nlb banci.
Prodas imas ugovor o prodaji opet jok.
Koliko ono msm 2 ili 3 hiljade samo mjesecno se moze. Pricam o nlb banci.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma isto je i u UniCredit banci. Čak i ako ti je s druge strane rođeni brat opet zajebavaju.
Ja sam imao problem da položim veći iznos. Nisu htjeli pristati. Na kraju smo čuvali u stanu i trošili vremenom.
Ja sam imao problem da položim veći iznos. Nisu htjeli pristati. Na kraju smo čuvali u stanu i trošili vremenom.
- HAVANA
- Pituljica
A prvi ja dignem pare sa banke i nosam ih u dzepu.Ono govno od kartice rijetko koristim za svakodnevne stvari.Em mi kes daje elana em sa karticom veze nemam sta sam potrosio
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
Ovo pogotovu razumijem jer sam prosao kroz te zahebancije. Dolazilo mi da polupam sve. Jadna ona na salteru, samo ponavlja kao robot ''takav je zakon''.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:30 Prodas auto i covjek ti donese pare,14000 recimo.Sta ces sa njima,u bingu trosit.Ne da kobila polozit, ni uz ugovor vise ne daju.Dignes sa racuna 30000 km,poslije mjesec dana da vratis ne moze kaze.Kako bona ne moze ocrni mi vlastite pare? Eto tako kaze.Sto ste dizali.Eto bio mi qrcu cejf,lezo u krevetu i baco ih,sta tebe briga.Uzmi,prijavi to tamo negdje pa nek meni dodju.Ne smijem kaze.Idiotluk do idiotluka.
Ja jedva cekao da mi neko dodje i da mu objasnim ko je bio u zadnjem ratu siromah pored para u banci i hadzija sa parama iz jastuka.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- HAVANA
- Pituljica
Ma ne treba ti rat.Odem kaze pao sistem.I sta cu sad?amidza idriz wrote: 14 Nov 2024, 12:46Ovo pogotovu razumijem jer sam prosao kroz te zahebancije. Dolazilo mi da polupam sve. Jadna ona na salteru, samo ponavlja kao robot ''takav je zakon''.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:30 Prodas auto i covjek ti donese pare,14000 recimo.Sta ces sa njima,u bingu trosit.Ne da kobila polozit, ni uz ugovor vise ne daju.Dignes sa racuna 30000 km,poslije mjesec dana da vratis ne moze kaze.Kako bona ne moze ocrni mi vlastite pare? Eto tako kaze.Sto ste dizali.Eto bio mi qrcu cejf,lezo u krevetu i baco ih,sta tebe briga.Uzmi,prijavi to tamo negdje pa nek meni dodju.Ne smijem kaze.Idiotluk do idiotluka.
Ja jedva cekao da mi neko dodje i da mu objasnim ko je bio u zadnjem ratu siromah pored para u banci i hadzija sa parama iz jastuka.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
Eto dotakosmo se i banaka, kartica i ostalog.
Sve su to jaki lobiji od banaka a sve pod plastom ''pranja para''.
Vase je da ganjate kriminalce a ne nas da tjerate da sve radimo preko banaka dok nam uzimate ogromne provizije za transakcije plus sto izgubis osjecaj placajuci karticom sto neke stvari nikada ne bi kupio da ih brojis na rukama.
Sve su to jaki lobiji od banaka a sve pod plastom ''pranja para''.
Vase je da ganjate kriminalce a ne nas da tjerate da sve radimo preko banaka dok nam uzimate ogromne provizije za transakcije plus sto izgubis osjecaj placajuci karticom sto neke stvari nikada ne bi kupio da ih brojis na rukama.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14010 times
- Been thanked: 9664 times
Ovdje je dobra, firma nam je VIP pa nas drze ko malo vode na dlanu.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:32Nema gore bankeJulia-Klara wrote: 14 Nov 2024, 12:29 Ja is stare banke otisla jer nisu imali sposobnog agenta, sve si radio samo telefonom i preko aplikacije.
Mrs!
Sad ko i svi luzeri u Reiffeisen banciAli imam svog agenta, kad mi nesto treba njega zovem.
Rahat!
A tacno, imam nekih para na stednji (preko sestre koja je imala tamo racun), i kad je ugasila racun, pare ostale,a li nemamo nigdje papira ili necega da imamo para kod njih. Nego odes tamo, kazes kako ze zoves, i kazu ti koliko imas i ako hoces da dignes.
Cirkus!
Valja mi to podici pa neka stavi u ovu drugu gdje sad ima racun

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- HAVANA
- Pituljica
Al moram te prijavit sipi za iznos veci od 30000 km i krivicno sam odgovoran ako ne prijavim.A trebao bi i za manje iznose sto mi placaju u kesu.Moja mama nije mogla dati unuci 8000 km,uplatiti kao poklon.Kaze odakle joj? Reko zena 87 godina ima da je fening svaki dan u flasu ubacila imala bi vise…

Last edited by HAVANA on 14 Nov 2024, 12:54, edited 1 time in total.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
Niko ne razmislja, pao sistem, u slucaju neke vece krize prvo se banke zatvaraju a ti oblijeci oko automata dok ti crijeva krce.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 12:49Ma ne treba ti rat.Odem kaze pao sistem.I sta cu sad?amidza idriz wrote: 14 Nov 2024, 12:46
Ovo pogotovu razumijem jer sam prosao kroz te zahebancije. Dolazilo mi da polupam sve. Jadna ona na salteru, samo ponavlja kao robot ''takav je zakon''.
Skoro citam da ovamo u EU ipak preporucuju gotovinu ALI u visini 50€

- HAVANA
- Pituljica
Bilo sta da se desi,vrlo lako si onemogucen doci do svog novca.Rat da ne spominjem.amidza idriz wrote: 14 Nov 2024, 12:53Niko ne razmislja, pao sistem, u slucaju neke vece krize prvo se banke zatvaraju a ti oblijeci oko automata dok ti crijeva krce.
Skoro citam da ovamo u EU ipak preporucuju gotovinu ALI u visini 50€Ne znam da li bi se smijao ili bi plakao.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14010 times
- Been thanked: 9664 times
Da se razumijemo - poslovanje banaka spada u visoko kontrolisane i rizicne institucije, samim tim nema vrdanja (jednako kao i farmaceutska, naftna industrija, vojna, i tako to) i tu nema vrdanja i rada mimo PISANIH pravila. Procesi i prokoli su sveto pismo, tako da niko ne moze raditi drugacije.
Ako ne smiju uzeti, onda ne smiju uzeti, ne postoje razlozi za postupanje drugacije. Sve mimo onoga kako je zapisano podlijeze velikim kaznama i kontrolama.
To sto nama nema logike je do nas, nije do njih.
Za svaku i najmanju gresku i odstupanje od pravila se debelo placa kazna.
Ako ne smiju uzeti, onda ne smiju uzeti, ne postoje razlozi za postupanje drugacije. Sve mimo onoga kako je zapisano podlijeze velikim kaznama i kontrolama.
To sto nama nema logike je do nas, nije do njih.
Za svaku i najmanju gresku i odstupanje od pravila se debelo placa kazna.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Julija kao radnica banke na šalteru 

- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Ali čekajte malo, pa je li Vama normalan toliki kes i cifre o kojima pričamo? I zašto? Nije ni čudo da nam je tako kako nam je…Od pranja novca pa na dalje. Meni je sasvim normalno da se mora dokazati porijeklo novca
Jedno je sto je rat opekao nas narod pa ne vjeruju bankama, ali šta će nekome 5 ili 10.000 KM u kesu kod kuće?! Ne znam…Meni to ne ide u glavu.
Ili ta recimo kupovina/prodaja auta u kesu….Mene bi bilo strah imati tolike pare kod sebe…

Jedno je sto je rat opekao nas narod pa ne vjeruju bankama, ali šta će nekome 5 ili 10.000 KM u kesu kod kuće?! Ne znam…Meni to ne ide u glavu.
Ili ta recimo kupovina/prodaja auta u kesu….Mene bi bilo strah imati tolike pare kod sebe…
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- HAVANA
- Pituljica
Pa sta da rade stariji ljudi sa ustedjevinom? Eto da ne ulazimo u crne pare.Proda nana lanac,dukat i sta? Znas li koliko je ljudi prodalo nesto veliko u kesu,prije ovih zakona.Sta da rade sa parama?Dori wrote: 14 Nov 2024, 13:10 Ali čekajte malo, pa je li Vama normalan toliki kes i cifre o kojima pričamo? I zašto? Nije ni čudo da nam je tako kako nam je…Od pranja novca pa na dalje. Meni je sasvim normalno da se mora dokazati porijeklo novca![]()
- HAVANA
- Pituljica
I opet kazem ja im ne vjerujem,pogotovo ko je rat osjetio.Dignem ih s racuna da imam kesa,bukvalno.