Zbog čega niste objasnili zašto? Prekratak je odgovor da ga mogu prihvatiti kao odličan.
Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24975 times
- Been thanked: 25396 times
- Status: Offline
Re: Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Ma ne slusaj nikog.
Pokreni to bez razmisljanja.
Sve ce ti usput samo objasnit.
dream of spring...
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7719 times
- Been thanked: 18175 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48989 times
- Been thanked: 8721 times
Umjetna entelegencija ce uzet hljeb pravnicima i ekonomistima 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 5 times
Zašto dobar savjet mora koštati novac ako su za to izmišljeni ovakvi forumi?Vanilla wrote: 31 Mar 2025, 21:16 Trola, nadam se.
Ako, ipak, ne, mogu te savjetovati uz novcanu naknadu, naravno.
-
- Sitna buranija
Ne mislim da je to dobra ideja. Već sam pročitao da ako napravim greške da se mogu pripremati na kazne od preko 2000 KM šta je za mene ogromna količina.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2738 times
- Been thanked: 22698 times
Ja ne znam sta tebi nije jasno?Pa bolan u citavom gradu imas par knjigovodja koji su bas dobri i znaju svoj posao.Jesi ti svjestan sta je to i koju odgovornost imas? I sta su posljedice svake tvoje greske,pogresnog savjeta itd? Ljudi ba visoke skole za to zavrse pa opet pojma nemaju,zivot ih tese i iskustvo,praksa…Bog me ubio ako znas sta je odbitni pdv,koja su prava i obaveze u vezi njega,kifovi,kufovi,ulazne kalkulacije,izlazne,trgovacka knjiga i vodjenje,bilansi stanja i uspjeha,akumulirana dobit,dobit prethodne godine i obracun akontacije za slijedecu,isplate dividende,pravilnik o formiranju cijena,statut firme i mogu vako do sutra…Ja ovo sve znam.A pojma nemam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Maja
- Administrator
Pa zasto onda hoces da otvoris knjig servis pobogu.
Sto ne otvoris frizeraj npr
- HAVANA
- Pituljica
Maja je trazila savjet.Ucadio joj zid,kako da skine.Ovo tvoje je sve osim trazenje savjeta.A ako ces savjet,to je ne budali…
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2088 times
- Been thanked: 1008 times
Bas htjedo da napisem da se uhvati valjka, cetke, ljestve...nece znati sta ce od posla i para a nikome plaho ne odgovara.
Kako god uradi bolje nego sto je bilo.
Kako god uradi bolje nego sto je bilo.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5002 times
- Been thanked: 6514 times
Na stranu iskustvo, to je posao u kojem moras sve non stop pratiti, prisustvovati seminarima, pratiti zakonake izmjene, stalno uciti, konsultovati se. Radim taj posao 20 godina i nema stagniranja. To nije mehanicki posao.HAVANA wrote: 31 Mar 2025, 21:50Ja ne znam sta tebi nije jasno?Pa bolan u citavom gradu imas par knjigovodja koji su bas dobri i znaju svoj posao.Jesi ti svjestan sta je to i koju odgovornost imas? I sta su posljedice svake tvoje greske,pogresnog savjeta itd? Ljudi ba visoke skole za to zavrse pa opet pojma nemaju,zivot ih tese i iskustvo,praksa…Bog me ubio ako znas sta je odbitni pdv,koja su prava i obaveze u vezi njega,kifovi,kufovi,ulazne kalkulacije,izlazne,trgovacka knjiga i vodjenje,bilansi stanja i uspjeha,akumulirana dobit,dobit prethodne godine i obracun akontacije za slijedecu,isplate dividende,pravilnik o formiranju cijena,statut firme i mogu vako do sutra…Ja ovo sve znam.A pojma nemam.Lotre wrote: 31 Mar 2025, 21:35
Zbog čega niste objasnili zašto? Prekratak je odgovor da ga mogu prihvatiti kao odličan.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- HAVANA
- Pituljica
Meni knjigovodja nije otisao na seminar a nije upratio kad je izasao u sluzbenom listu i stupio na snagu zakon o pranju novca i finansiranju terorizma blabla 1 maja te godine.Meni dosli 03/05 u kontrolu.Finansijska.Nisam imao pravilnik nit sam znao sta je ni da mi treba,nisam imao ovjerenu izjavu u sipi da cu prijavljivati placanje kesom od strane musterija…Kaze kazna od 20 do 200000 km.Ja prvo crko od sege,vidim nije zajebancija.Finansijska policija naka.Knjigovodja doso blijed ko krpa.Ovaj moj partner galami na njega ,sve ces mi ti ovo platit…Sreca zavrsimo isprintamo pravilnik,ovjerim izjavu itd Il greska kad ti pogresno proknjizi dva dobavljaca jasa i asa…Dvije razlicite firme,sve izmjeso za par godina.Zamisli zbrke na kontroli.Nista ni s cim itditdVanilla wrote: 31 Mar 2025, 21:57Na stranu iskustvo, to je posao u kojem moras sve non stop pratiti, prisustvovati seminarima, pratiti zakonake izmjene, stalno uciti, konsultovati se. Radim taj posao 20 godina i nema stagniranja. To nije mehanicki posao.HAVANA wrote: 31 Mar 2025, 21:50
Ja ne znam sta tebi nije jasno?Pa bolan u citavom gradu imas par knjigovodja koji su bas dobri i znaju svoj posao.Jesi ti svjestan sta je to i koju odgovornost imas? I sta su posljedice svake tvoje greske,pogresnog savjeta itd? Ljudi ba visoke skole za to zavrse pa opet pojma nemaju,zivot ih tese i iskustvo,praksa…Bog me ubio ako znas sta je odbitni pdv,koja su prava i obaveze u vezi njega,kifovi,kufovi,ulazne kalkulacije,izlazne,trgovacka knjiga i vodjenje,bilansi stanja i uspjeha,akumulirana dobit,dobit prethodne godine i obracun akontacije za slijedecu,isplate dividende,pravilnik o formiranju cijena,statut firme i mogu vako do sutra…Ja ovo sve znam.A pojma nemam.
-
- Sitna buranija
Frizerskih salona već ima previše i ja bih htio u vlastitom knjigovodstvenim servisu držati financije o firmama(koje isto kasnije mislim otvoriti) više tajno.
- Maja
- Administrator
- HAVANA
- Pituljica
Ipak nas zajebava
-
- Sitna buranija
Mislio sam da će to biti težak put ko što vi pišete.Vanilla wrote: 31 Mar 2025, 21:57Na stranu iskustvo, to je posao u kojem moras sve non stop pratiti, prisustvovati seminarima, pratiti zakonake izmjene, stalno uciti, konsultovati se. Radim taj posao 20 godina i nema stagniranja. To nije mehanicki posao.HAVANA wrote: 31 Mar 2025, 21:50
- Maja
- Administrator
On mi hoce nesto, ko nesto, a stavio tacku u naslov teme
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Sretno.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
-
- Sitna buranija
Ne radim to, ja bih već počeo sa otvaranjem knjigovodstvenog servisa i drugim biznisom da sam sakupio sve potrebne informacije ali kako sami možete pročitati nije sve toliko lako ko što neki misle i najbolje je uvijek prvo tražiti savjet kako se to radi tačno i tek onda početi sa radom.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Jedan od dobro stresnih poslova. Racunovodstvo = novac i stres.HAVANA wrote: 31 Mar 2025, 22:06Meni knjigovodja nije otisao na seminar a nije upratio kad je izasao u sluzbenom listu i stupio na snagu zakon o pranju novca i finansiranju terorizma blabla 1 maja te godine.Meni dosli 03/05 u kontrolu.Finansijska.Nisam imao pravilnik nit sam znao sta je ni da mi treba,nisam imao ovjerenu izjavu u sipi da cu prijavljivati placanje kesom od strane musterija…Kaze kazna od 20 do 200000 km.Ja prvo crko od sege,vidim nije zajebancija.Finansijska policija naka.Knjigovodja doso blijed ko krpa.Ovaj moj partner galami na njega ,sve ces mi ti ovo platit…Sreca zavrsimo isprintamo pravilnik,ovjerim izjavu itd Il greska kad ti pogresno proknjizi dva dobavljaca jasa i asa…Dvije razlicite firme,sve izmjeso za par godina.Zamisli zbrke na kontroli.Nista ni s cim itditdVanilla wrote: 31 Mar 2025, 21:57
Na stranu iskustvo, to je posao u kojem moras sve non stop pratiti, prisustvovati seminarima, pratiti zakonake izmjene, stalno uciti, konsultovati se. Radim taj posao 20 godina i nema stagniranja. To nije mehanicki posao.
I definitivno nije za svakoga.
Zato ja ne mogu da prestanem sa cigarama