Svebosanski sabor

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23708 times
Been thanked: 24203 times
Status: Offline

Re: Svebosanski sabor

Post by ironman » 28 Feb 2025, 19:45

Duminjo wrote: 28 Feb 2025, 19:35
ironman wrote: 28 Feb 2025, 09:23 Izolovati ove koji vrse udar na Ustav.
Javno zatraziti da se o ovim potezima izjasne sve stranke.
Da se tacno zna ko stoji iza ovih koji ne postuju zakon i Ustav BiH.
Jer mlake izjave i umotavanje ovdje vise nemaju mjesto.
Ogroman broj ovih poteza ne bi se mogao desit da nismo podijeljeni.
Demokratija da i visestranacko djelovanje da.
Al brt ovdje se stranke osnivaju samo radi licne koristi i interesa,pozicija.
Dok zauzimaju pozicije i ko medo u krusku gledaju u budzet ne vide da gubimo tlo pod nogama.
Do nas je najvise.
Stupidna i neracionalna mrznja izmedju nas kosta sve buduce generacije.
Nas je uništila politika izjašnjavanja. Svi slušaju kako se neko izjašnjava a niko da pogleda šta ti politicari rade.
Nema ujedinjenja bilo kakvog, nema bilo kakvog probosanskog bloka sve dok ljudi sami sebi biraju lidere na osnovu njihovih izjašnjavanja i izjava a ne na osnovu njihovog djelovanja.

Trenutna situacija je primjer. Mnogo je Bosanaca koji ne znaju sta je trenutna opozicija u manjem entitetu a šta je Dodik uradio za BiH. Mnogi ne znaju ni kako sada ustvari razmislja ta opozicija a svi skoro klikcu i svi skoro navijaju da se Mile skine i da se postavi ta opozicija koja je sada odjednom pozeljna.
I kada sutra skinemo Mileta i postavimo deset puta gore od Mileta, naši ce se hvaliti kako smo nešto uspjeli.

Ja bih sada spuco kontru i najglasnije navijo za Mileta i sve mu tepo, Mile Bosanac. On bi sada prodo i vlastitu djecu za vlast a kamo li entitet.
Kontam o cemu pricas.
Vjeruj da nisam pametan...
Kamo srece da se moze presjec ,jednom zauvijek s ovom secesionistickom pricom. Pa nek u entitetu vlada ko hoce.
Ljudi u Semberiji izludili uoci sjetve..jer ne smiju planirat .
A prakticno u sjetvu ulozis sve sto imas..
Ko o tome prica?
Al ybg.
dream of spring...
sign of the times...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2002 times
Been thanked: 990 times

Post by amidza idriz » 28 Feb 2025, 20:54

ironman wrote: 28 Feb 2025, 09:23 Izolovati ove koji vrse udar na Ustav.
Javno zatraziti da se o ovim potezima izjasne sve stranke.
Da se tacno zna ko stoji iza ovih koji ne postuju zakon i Ustav BiH.
Jer mlake izjave i umotavanje ovdje vise nemaju mjesto.
Ogroman broj ovih poteza ne bi se mogao desit da nismo podijeljeni.
Demokratija da i visestranacko djelovanje da.
Al brt ovdje se stranke osnivaju samo radi licne koristi i interesa,pozicija.
Dok zauzimaju pozicije i ko medo u krusku gledaju u budzet ne vide da gubimo tlo pod nogama.
Do nas je najvise.
Stupidna i neracionalna mrznja izmedju nas kosta sve buduce generacije.
Nas je uništila politika izjašnjavanja. Svi slušaju kako se neko izjašnjava a niko da pogleda šta ti politicari rade.
Nema ujedinjenja bilo kakvog, nema bilo kakvog probosanskog bloka sve dok ljudi sami sebi biraju lidere na osnovu njihovih izjašnjavanja i izjava a ne na osnovu njihovog djelovanja.

Trenutna situacija je primjer. Mnogo je Bosanaca koji ne znaju sta je trenutna opozicija u manjem entitetu a šta je Dodik uradio za BiH. Mnogi ne znaju ni kako sada ustvari razmislja ta opozicija a svi skoro klikcu i svi skoro navijaju da se Mile skine i da se postavi ta opozicija koja je sada odjednom pozeljna.
I kada sutra skinemo Mileta i postavimo deset puta gore od Mileta, naši ce se hvaliti kako smo nešto uspjeli.

Ja bih sada spuco kontru i najglasnije navijo za Mileta i sve mu tepo, Mile Bosanac. On bi sada prodo i vlastitu djecu za vlast a kamo li entitet.
SVI, nismo svi isti.
Vecina Bosnjaka nema problem da kaze da su ministri Sarovic i Mektic bili dobri ministri.

Dodjosmo do onoga moga da je Mile tvornica problema. Nema gorega niti ce se skoro pojaviti. Opozicija nije toliko sposobna da osmisli ovoliko problema koje stvara Dodik.

To sto je Dodik za ovih 19 god.(samo u ovom mandatu) uradio za BiH je samo sto je morao a nista sto je pregovorima dao. Sada ti izracunaj koliko je opozicija bila u vlasti a koliko Dodik.

Goreg nece biti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2550 times
Been thanked: 7875 times

Post by Duminjo » 28 Feb 2025, 21:14

amidza idriz wrote: 28 Feb 2025, 20:54

SVI, nismo svi isti.
Vecina Bosnjaka nema problem da kaze da su ministri Sarovic i Mektic bili dobri ministri.

Dodjosmo do onoga moga da je Mile tvornica problema. Nema gorega niti ce se skoro pojaviti. Opozicija nije toliko sposobna da osmisli ovoliko problema koje stvara Dodik.

To sto je Dodik za ovih 19 god.(samo u ovom mandatu) uradio za BiH je samo sto je morao a nista sto je pregovorima dao. Sada ti izracunaj koliko je opozicija bila u vlasti a koliko Dodik.

Goreg nece biti.
Mozda ja grijesim u vezi opozicije i Dodika ali suština posta je to da više slušamo šta oni pricaju nego što gledamo šta rade i na osnovu toga biramo opet koga cemo slušati.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 28 Feb 2025, 21:53

Laser wrote: 28 Feb 2025, 16:36 Hoćete li zvati i Hercegovce, pa nek bude svebosanski i svehercegovački sabor. :D.

Mamicu im yebem austrijsku, al nam ućeraše sa tom Hercegovinom.
'Bem tu nastavnicu historije povijesti :ooo
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1167 times
Been thanked: 3579 times

Post by Laser » 28 Feb 2025, 23:41

Sikter čobane.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20990 times
Been thanked: 18968 times
Status: Online

Post by Masamune » 28 Feb 2025, 23:48

Dodik bi to nazvao svemuslimanskim saborom :oo

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 01 Mar 2025, 07:33

Poenta je sva samo u tome da se moraju donijeti neke odluke. Ili barem definisati cilj.

Smatram da Trojka nije mjerodavna niti sposobna za takav zadatak a isto vrijedi i za SDA. I bilo koju drugu stranku koja bi bez kompromisa sa drugima donosila bitne odluke.

U nekim momentima vrlo bitna odluka mora pasti na neko tijelo koje je više, pametnije,... od neke stranke.
Možemo mi sad ovdje pametovati kako je bezizlazno, kako smo mi loši i nesposobni, kako nemamo šanse,... ili smišljati raznorazne strategije ali zaxto imamo drugih tema.

Dakle još jednom, kako donijeti pravu odluku u ovom vremenu a da nije samo do Trojke ili samo do Bakira itd. Valjda imamo kapacitet i dovoljno mudrih glava za izazov današnjice

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4180 times
Been thanked: 3087 times

Post by Melek » 01 Mar 2025, 07:39

Ih, daj bgt. Jesu li cetnicki radikali mjerodavni ili sposobni za bilo sta osim zlocina nad civilima, pa eno ih opet prave srpske svetove i kupe se u sabore svako malo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 01 Mar 2025, 08:33

Melek wrote: 01 Mar 2025, 07:39 Ih, daj bgt. Jesu li cetnicki radikali mjerodavni ili sposobni za bilo sta osim zlocina nad civilima, pa eno ih opet prave srpske svetove i kupe se u sabore svako malo.
Itekako su sposobni za mnogo toga i ne samo zločinima i mitingovanjima. Oni imaju jasne političke ciljeve vezano za Bosnu još od 19 vijeka. Sva im je i politička i intelektualna elita upregnuta u tom cilju. Mediji, školstvo, kultura općenito, historiografija, diplomatija,...
Mogu se interno sukobljavati oko milion stvari, tući u parlamentu, ubijati svoje predsjednike, praviti prevrate,... ali kada je Bosna u pitanju, tu su u sekundi u istom stroju. Jer imaju zacrtan cilj. A imaju i solidan diplomatski kapacitet, lobi, malo veće iskustvo u samostalnom vođenju države i uopšteno politike, saveznike,... nemoj ih podcjenjivati.
I zločine koje su činili, nisu to bile stihijske reakcije divljaka već detaljno osmišljen plan počev od intelektualnih tijela poput SANU, namjenskih filozofa, pjesnika,.... do političara, vrha vojske, medija,... gdje svaki zločin nije bio slučajan već sa interesom. Ne zaboravi da je jedan psihijatar vodio akciju teroriziranja, dehumanizacije Bošnjaka i ubijanja u pojam. Ne zaboravi da su njihove službe poput Bie jače od naših i da su sigurno infiltrirani. Naš defetizam i razjedinjenost je prije njihov projekat negoli njima slučajna usluga , dar sa neba.

Alija je 93-će morao prebaciti odgovornost na nešto krupnije i pametnije od njega samog. Tako je I danas gdje ovi izazovi ne mogu biti odgovornost jedne stranke ili koalicije
Ideja novog Sabora nije moja, to se u ovih 30 god vise puta spomenulo ali se pokazalo da je presudno Ko saziva. Tako da ne misliš da je to neki ludi superhik i "ta će on".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9172 times
Been thanked: 10890 times

Post by Krokodil Behko » 01 Mar 2025, 08:43

Superhik wrote: 01 Mar 2025, 08:33 Naš defetizam i razjedinjenost je prije njihov projekat negoli njima slučajna usluga , dar sa neba.

To se po tebi najbolje vidi.
Dosadio si s komentarima, oko stvari koje i sami znamo.
Ono što ne znamo, a ne znaš ni ti - plan.
Lijepo je poredati probleme, ali to smo mogli i bez tebe. Treba plan, kako bismo razlikovali ozbiljnog čovjeka od populiste.

Čudna mi čuda, sazvati inteligenciju na sabor. I šta dalje?
Usvoje deklaraciju o odbrani RBiH. I šta onda? I šta onda?

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 01 Mar 2025, 09:10

Krokodil Behko wrote: 01 Mar 2025, 08:43
Superhik wrote: 01 Mar 2025, 08:33 Naš defetizam i razjedinjenost je prije njihov projekat negoli njima slučajna usluga , dar sa neba.

Lijepo je poredati probleme, ali to smo mogli i bez tebe. Treba plan, kako bismo razlikovali ozbiljnog čovjeka od populiste.

Razlika između mene i tebe je ta da ja imam muda, stomak,.. za koaliciju, savez, zajedno isti stroj,... sa tobom iako nemam visoko mišljenje o tebi. I ne samo tobom, sa bilo kojim drugim uhljupom. Bliži si mi ti, neki nepismen čoban sa Bjelašnice, vehabija, FGR snob,.... nego dobar dio moje srpske familije sa majčine strane i prijatelji od djetinjstva koji sanjaju samostalnu RS. Zato što je to sila prilika, a naši interni sukobi i loša hemija mogu pričekati neka bolja vremena. Možda nisam bolji čovjek od tebe ali jesam trezveniji. Pa mi pricaj o tome kako se na meni vidi razjedinjenost.

Pitaš šta dalje, šta onda,... sa vrlo jasnom poentom da nema od toga ništa. Pa mi pričaj dalje o mom defetizmu.
Sabor je kakav takav plan.

Ako misliš da je ovo zadatak za Trojku bez SDA ilicSDA bez Trojke, fino objasni zašto misliš da neko od njih ima bolji kapacitet od od najmudrijih glava kojima stranka nije na prvom mjestu. Naravno da Sabor, Senat, Vlada nacionalnog spasa,... nazovi kako hoćeš nebi ukinula RS, korupciju,... preko noći. Ali nebi sigurno nas skupo koštala. Ako smo za 10 god gubitnici, barem možemo reći da smo učinili maksimum koji smo mogli, uradili sve što smo mogli, iskoristili na jedini način loše karte koje imamo. Umjesto da krivimo Bakira, Nermina,... i ko biva neka druga stranka bi bolje uradila. U ovom momentu dok ovo čitaš ti više razmišljaš o meni i kako mi spustiti umjesto o nekom planu. Neko drugi konta da napiše neku duhovitu opasku i nasmije raju. Možeš li protiv sebe ponekad?
Last edited by Superhik on 01 Mar 2025, 09:16, edited 1 time in total.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9172 times
Been thanked: 10890 times

Post by Krokodil Behko » 01 Mar 2025, 09:12

Superhik wrote: 01 Mar 2025, 09:10

Razlika između mene i tebe je ta da ja imam muda, stomak,.. za koaliciju, savez, zajedno isti stroj,... sa tobom iako nemam visoko mišljenje o tebi. I ne samo tobom, sa bilo kojim drugim uhljupom. Bliži si mi ti, neki nepismen čoban sa Bjelašnice, vehabija, FGR snob,.... nego dobar dio moje srpske familije sa majčine strane i prijatelji od djetinjstva koji sanjaju samostalnu RS. Zato što je to sila prilika, a naši interni sukobi i loša hemija mogu pričekati neka bolja vremena. Možda nisam bolji čovjek od tebe ali jesam trezveniji. Pa mi pricaj o tome kako se na meni vidi razjedinjenost.

Pitaš šta dalje, šta onda,... sa vrlo jasnom poentom da nema od toga ništa. Pa mi pričaj dalje o mom defetizmu.

Ako misliš da je ovo zadatak za Trojku bez SDA ilicSDA bez Trojke, fino objasni zašto misliš da neko od njih ima bolji kapacitet od od najmudrijih glava kojima stranka nije na prvom mjestu. Naravno da Sabor, Senat, Vlada nacionalnog spasa,... nazovi kako hoćeš nebi ukinula RS, korupciju,... preko noći. Ali nebi sigurno nas skupo koštala. Ako smo za 10 god gubitnici, barem možemo reći da smo učinili maksimum koji smo mogli, uradili sve što smo mogli, iskoristili na jedini način loše karte koje imamo. Umjesto da krivimo Bakira, Nermina,... i ko biva neka druga stranka bi bolje uradila. U ovom momentu dok ovo čitaš ti više razmišljaš o meni i kako mi spustiti. Neko drugi konta da napiše neku duhovitu opasku i nasmije raju. Možeš li protiv sebe ponekad?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 01 Mar 2025, 09:30

ironman wrote: 28 Feb 2025, 10:14 Ne znam od kojeg da pocnem.
Poteza msm :D.
Pa eto, pišaj onda bilo kakav svebosanski sabor, jer ako bi ga organizovali isključivo oni koje ti podržavaš odziv bi bio smiješan.
Isto kao što je bio onaj Konakovićev svebošnjački sabor kad ga je sazvao.
Iako bih ja volio neki takav sabor pitanje je kako bi se to primilo u regiji i kako bi MZ reagovala pogotovo Amerikanci sa ovom budalom na čelu.
Last edited by Masamune on 01 Mar 2025, 09:34, edited 1 time in total.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3855 times
Been thanked: 2901 times

Post by Pasaga » 01 Mar 2025, 09:32

Masamune wrote: 01 Mar 2025, 09:30
ironman wrote: 28 Feb 2025, 10:14 Ne znam od kojeg da pocnem.
Poteza msm :D.
Pa eto, pišaj onda bilo kakav svebosanski sabor, jer ako ga budu organizovali isključivo oni koje ti podržavaš odziv bi bio smiješan.
ono je baska
BIA je to organizovala ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 01 Mar 2025, 09:32

Pasaga wrote: 01 Mar 2025, 09:32
Masamune wrote: 01 Mar 2025, 09:30
Pa eto, pišaj onda bilo kakav svebosanski sabor, jer ako ga budu organizovali isključivo oni koje ti podržavaš odziv bi bio smiješan.
ono je baska
BIA je to organizovala ...
Isto bi prošlo i da ga je Bakir sazvao. To bi bio fijasko kao i Konakovićev.

Ne bi ni Komšić podržao takav sabor.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 01 Mar 2025, 09:50

Mora postojati način. Da to ne bude ni Konakovićev ni Bakirov ni Nerminov,.... Sabor. Sabor, Senat, Vlada ili Vijeće nacionalnog spasa, deep state,.... svejedno kako bi to nazvali. Mnogi su to imali u kriznim situacijama poput ratne.
Postoji li neko nezavisno tijelo?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4180 times
Been thanked: 3087 times

Post by Melek » 01 Mar 2025, 10:20

Superhik wrote: 01 Mar 2025, 08:33
Melek wrote: 01 Mar 2025, 07:39 Ih, daj bgt. Jesu li cetnicki radikali mjerodavni ili sposobni za bilo sta osim zlocina nad civilima, pa eno ih opet prave srpske svetove i kupe se u sabore svako malo.
Itekako su sposobni za mnogo toga i ne samo zločinima i mitingovanjima. Oni imaju jasne političke ciljeve vezano za Bosnu još od 19 vijeka. Sva im je i politička i intelektualna elita upregnuta u tom cilju. Mediji, školstvo, kultura općenito, historiografija, diplomatija,...
Mogu se interno sukobljavati oko milion stvari, tući u parlamentu, ubijati svoje predsjednike, praviti prevrate,... ali kada je Bosna u pitanju, tu su u sekundi u istom stroju. Jer imaju zacrtan cilj. A imaju i solidan diplomatski kapacitet, lobi, malo veće iskustvo u samostalnom vođenju države i uopšteno politike, saveznike,... nemoj ih podcjenjivati.
I zločine koje su činili, nisu to bile stihijske reakcije divljaka već detaljno osmišljen plan počev od intelektualnih tijela poput SANU, namjenskih filozofa, pjesnika,.... do političara, vrha vojske, medija,... gdje svaki zločin nije bio slučajan već sa interesom. Ne zaboravi da je jedan psihijatar vodio akciju teroriziranja, dehumanizacije Bošnjaka i ubijanja u pojam. Ne zaboravi da su njihove službe poput Bie jače od naših i da su sigurno infiltrirani. Naš defetizam i razjedinjenost je prije njihov projekat negoli njima slučajna usluga , dar sa neba.

Alija je 93-će morao prebaciti odgovornost na nešto krupnije i pametnije od njega samog. Tako je I danas gdje ovi izazovi ne mogu biti odgovornost jedne stranke ili koalicije
Ideja novog Sabora nije moja, to se u ovih 30 god vise puta spomenulo ali se pokazalo da je presudno Ko saziva. Tako da ne misliš da je to neki ludi superhik i "ta će on".
Pomalo kukaš ko trump. Interesantan način borbe :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 06:58

Melek wrote: 01 Mar 2025, 10:20
Superhik wrote: 01 Mar 2025, 08:33

Pomalo kukaš ko trump. Interesantan način borbe :D.
Ma ja - ta će on.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3761 times
Been thanked: 3485 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Mar 2025, 07:17

amidza idriz wrote: 28 Feb 2025, 20:54

SVI, nismo svi isti.

Goreg nece biti.
Postavi Draška i Trivićku bar 2-4 godine na Dodikovo mjesto pa ćeš vidjeti da može gore.
Za razliku od tog švercera, oni velikosrbuju iz ljubavi i uvjerenja. Opasna generacija koja se ne sjeća ili su veoma mali bili kada su u Banjaluci i Doboju ravnopravno živjela sva tri naroda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 03 Mar 2025, 07:32

Ako studenti otjeraju Vučića mogao bi i on doći na čelo RS :oo

Post Reply

Return to “Politika u BiH”