Odgovara li Bog na naše molitve uopšte

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Odgovara li Bog na naše molitve uopšte

09 Dec 2015, 18:49

gospođa Brams wrote:Ako selektivno odgovara na molitve onda je šupak
Po meni je ipak vjerojatnije da ako i postoji da ga naše ovozemaljske želje i željice ne tangiraju previše
Koncept intervencionističkog boga nikad mi nije bio blizak
Jeai li se ti kada molila onome kojeg nazivaš šupkom?
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

09 Dec 2015, 19:05

rethna wrote:
Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Kako neko ko ne postoji može odgovarati ?

Molim te, zasto bas uvijek isto? Ko je ovdje postavio to vjecno pitanje? Niko. ne govori se o tome i ako nemas nista drugo napisati osim te konstatcije/pitanja, imas stotine drugih tema.
Ma pusti.On i ovakvi kao on zele ovakvim pitanjima probuditi ono najgore u nama i dokazati svijetu koliko su muslimani ustvari losi samo se prikrivaju :oo
Muslimani da su toliko dobri i da su toliko pametni ne bi se između sebe ubijali. Ne bi Suniti ubijali Šiite, niti bi Šiiti ubijali Sunite.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4149 times
Been thanked: 3053 times

09 Dec 2015, 19:06

Podrinjac wrote:
rethna wrote:
Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Kako neko ko ne postoji može odgovarati ?

Molim te, zasto bas uvijek isto? Ko je ovdje postavio to vjecno pitanje? Niko. ne govori se o tome i ako nemas nista drugo napisati osim te konstatcije/pitanja, imas stotine drugih tema.
Ma pusti.On i ovakvi kao on zele ovakvim pitanjima probuditi ono najgore u nama i dokazati svijetu koliko su muslimani ustvari losi samo se prikrivaju :oo
Muslimani da su toliko dobri i da su toliko pametni ne bi se između sebe ubijali. Ne bi Suniti ubijali Šiite, niti bi Šiiti ubijali Sunite.
Pa osvrni se nazad prije jedno 50 godina.. Ko je tad klepao koga?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1541 times
Been thanked: 2904 times

09 Dec 2015, 19:08

Nakon smrti Muhameda a.s muslimani su se počeli klepati taj događaj je nazvan"Prva fitna".
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Dec 2015, 19:10

Melek wrote: Pa osvrni se nazad prije jedno 50 godina.. Ko je tad klepao koga?
Pusti Amere i Židove. Ja gledam 'ljubav' između Šiita i Sunita, i gledam dešavanja u Afganistanu. Jedino može islamist ući u džamiju opasan bombama i dići i džamiju i njegovu braću u zrak.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Dec 2015, 19:16

Ja sam završio školovanje, zaposlio se, a nisam se nikada molio bogu. A ima onih koji se mole, a ne mogu do posla doći.

Image

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

09 Dec 2015, 19:26

Podrinjac wrote:Ja sam završio školovanje, zaposlio se, a nisam se nikada molio bogu. A ima onih koji se mole, a ne mogu do posla doći.
Ovo je toliko plitko da ne zasluzuje daljnje polemisanje
Question everything.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39832 times
Been thanked: 25812 times

09 Dec 2015, 20:22

O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

09 Dec 2015, 21:21

Rudolph wrote:O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI
:D.
Možda ti On i odgovori,samo ti ne odreagiraš.
Okupiran si tegovima :hihi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Dec 2015, 21:29

Rudolph wrote:O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI
Imas temu za pitanja...

Noam se malo zeznuo...Egipcani mnogobosci su izrabljivali Mojsijev narod....Noah nema pojma....Bog je kaznjavao one koji su se klanjali zlatnom teletu jer su zaboravili svoga Boga i svaka cuda i grijehe cinili..

A Mojsije je 40 godina vodio svoj narod kroz pustinju iz razloga da se rode nobi naraataji koji ce zaboraviti pomisao ma osvetu...Noam trabunja i izvrce cinjenice...

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 01:00

Molitvom postizem unutarnji mir. Ne istem da mi ispuni neke zelje, zahvaljujem se na onom sto imam (imam vise vec sto mi treba, a mozda vise vec sto sam i zasluzila) i prihvatam skruseno svoj zivot i svoje nevolje... I kakav god da je moj zivot i kolke god da su moje nevolje, Boga zbog tog ne mogu da krivim...Jer ne idem putem kojim bi on htio, vec koji sam ja za sebe izabrala. Stoga sam ja, i samo ja, kriva, za svu nevolju koja me na tom putu strefi.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 12:16

navika wrote:Molitvom postizem unutarnji mir. Ne istem da mi ispuni neke zelje, zahvaljujem se na onom sto imam (imam vise vec sto mi treba, a mozda vise vec sto sam i zasluzila) i prihvatam skruseno svoj zivot i svoje nevolje... I kakav god da je moj zivot i kolke god da su moje nevolje, Boga zbog tog ne mogu da krivim...Jer ne idem putem kojim bi on htio, vec koji sam ja za sebe izabrala. Stoga sam ja, i samo ja, kriva, za svu nevolju koja me na tom putu strefi.
Lijepo si ovo napisala, ali ja ipak mislim da nisi sama vazda kriva za svoje nevolje....
Dr. Jampolsky je pisao i tvrdio da je molitva od pomoci. Posebice kad moli grupa ljudi...aal nemam puno vremena sada prepricavati...on je i lijecio ljude na takav nacin...

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 12:25

Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.
Boluju od iste bolesti, a jedno se možda spasi a drugo ne.. i treba to pripisvati Božijoj milosti a zanemarivati sve ostale faktore.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 12:31

Lebowski wrote:Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.
Boluju od iste bolesti, a jedno se možda spasi a drugo ne.. i treba to pripisvati Božijoj milosti a zanemarivati sve ostale faktore.
Lebowski, ti gubis iz vida da za vjernika smrt nije kraj...cesto je ona prestanak patnje..ponekad zavidim onima koji su gecrkt..blago im se...

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

10 Dec 2015, 12:32

ko ce to znat?...niko.....,al ipak treba se ponekad pomolit svom Bogu,pa bilo kako bilo....uostalom nece nam jezik otpast ako to ucinimo.. :djed

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4149 times
Been thanked: 3053 times

10 Dec 2015, 12:38

Poruka vjernicima ovog foruma: Molite se za Lebowskog da se okane svoje opsesije.
Poruka normalnim ateistima foruma: Ucite se na primjeru Lebowskog, to oplemenjuje.
Poruka neutralcima: Vidite gorenapisano.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 12:38

Biba wrote:
Lebowski wrote:Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.
Lebowski, ti gubis iz vida da za vjernika smrt nije kraj...cesto je ona prestanak patnje..ponekad zavidim onima koji su gecrkt..blago im se...
Tačno, nekada jest prestanak patnje, bio čovjek vjernik ili ne. Ali evo, spomenuo sam djecu.. je li stvarno misliš da mala djeca vjeruju.. i što su uopšte dolazili na ovaj svijet da odu sa njega odmah, gladni, sit, bosi, bolesni... zašto neki dobiju priliku da žive ovaj život a neki ne?

Da bi služili za potkosurivanje drugima, da bi opravdali svoje postupke, da b se u tome vidjelo božije djelovanje? Da bi se mi tješili njihovim sudbinama, govorili kako će oni u raj i da je to utjeha neka.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

10 Dec 2015, 12:53

Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

10 Dec 2015, 12:57

REMB wrote:Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).
Ih, pa to su znali još u Antici. Nego, kakav i koliki dio, koje i kakve cjeline... :roll

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2015, 12:59

REMB wrote:Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).
Da, volio bih to ali pošto Boga nema i ne pokazuje se, ostaje mi jedino okrenuti se nečemu drugom.

Hajd objasni ti meni šta je duša ili čovjek kad ode na nebesa, je li to nešto što dođe po rođenju, da li se ona formira kroz život na ovom svijetu, da li su sve duše gore jednake.. da li se čega sjećamo sa ovog svijeta i koliko je to bitno za naše bivstvovanje tamo?
Šta je beba na ovom svijetu.. odrasla duša zarobljena u tijelu čovjeka koja još nije naučila upravljati tijelom?

Post Reply

Return to “Religija”