Jeai li se ti kada molila onome kojeg nazivaš šupkom?gospođa Brams wrote:Ako selektivno odgovara na molitve onda je šupak
Po meni je ipak vjerojatnije da ako i postoji da ga naše ovozemaljske želje i željice ne tangiraju previše
Koncept intervencionističkog boga nikad mi nije bio blizak
Odgovara li Bog na naše molitve uopšte
Re: Odgovara li Bog na naše molitve uopšte
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Muslimani da su toliko dobri i da su toliko pametni ne bi se između sebe ubijali. Ne bi Suniti ubijali Šiite, niti bi Šiiti ubijali Sunite.rethna wrote:Ma pusti.On i ovakvi kao on zele ovakvim pitanjima probuditi ono najgore u nama i dokazati svijetu koliko su muslimani ustvari losi samo se prikrivajuSalahuddin wrote:Podrinjac wrote:Kako neko ko ne postoji može odgovarati ?
Molim te, zasto bas uvijek isto? Ko je ovdje postavio to vjecno pitanje? Niko. ne govori se o tome i ako nemas nista drugo napisati osim te konstatcije/pitanja, imas stotine drugih tema.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4149 times
- Been thanked: 3053 times
Pa osvrni se nazad prije jedno 50 godina.. Ko je tad klepao koga?Podrinjac wrote:Muslimani da su toliko dobri i da su toliko pametni ne bi se između sebe ubijali. Ne bi Suniti ubijali Šiite, niti bi Šiiti ubijali Sunite.rethna wrote:Ma pusti.On i ovakvi kao on zele ovakvim pitanjima probuditi ono najgore u nama i dokazati svijetu koliko su muslimani ustvari losi samo se prikrivajuSalahuddin wrote:Podrinjac wrote:Kako neko ko ne postoji može odgovarati ?
Molim te, zasto bas uvijek isto? Ko je ovdje postavio to vjecno pitanje? Niko. ne govori se o tome i ako nemas nista drugo napisati osim te konstatcije/pitanja, imas stotine drugih tema.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1541 times
- Been thanked: 2904 times
Nakon smrti Muhameda a.s muslimani su se počeli klepati taj događaj je nazvan"Prva fitna".
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Pusti Amere i Židove. Ja gledam 'ljubav' između Šiita i Sunita, i gledam dešavanja u Afganistanu. Jedino može islamist ući u džamiju opasan bombama i dići i džamiju i njegovu braću u zrak.Melek wrote: Pa osvrni se nazad prije jedno 50 godina.. Ko je tad klepao koga?
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ja sam završio školovanje, zaposlio se, a nisam se nikada molio bogu. A ima onih koji se mole, a ne mogu do posla doći.

Ovo je toliko plitko da ne zasluzuje daljnje polemisanjePodrinjac wrote:Ja sam završio školovanje, zaposlio se, a nisam se nikada molio bogu. A ima onih koji se mole, a ne mogu do posla doći.
Question everything.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39832 times
- Been thanked: 25812 times
O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- titicha
- Osvježenje foruma
Rudolph wrote:O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI

Možda ti On i odgovori,samo ti ne odreagiraš.
Okupiran si tegovima

Imas temu za pitanja...Rudolph wrote:O Boze zasto svake noci spavam sam u krevetu ????? ODGVOVORI MI
Noam se malo zeznuo...Egipcani mnogobosci su izrabljivali Mojsijev narod....Noah nema pojma....Bog je kaznjavao one koji su se klanjali zlatnom teletu jer su zaboravili svoga Boga i svaka cuda i grijehe cinili..
A Mojsije je 40 godina vodio svoj narod kroz pustinju iz razloga da se rode nobi naraataji koji ce zaboraviti pomisao ma osvetu...Noam trabunja i izvrce cinjenice...

Molitvom postizem unutarnji mir. Ne istem da mi ispuni neke zelje, zahvaljujem se na onom sto imam (imam vise vec sto mi treba, a mozda vise vec sto sam i zasluzila) i prihvatam skruseno svoj zivot i svoje nevolje... I kakav god da je moj zivot i kolke god da su moje nevolje, Boga zbog tog ne mogu da krivim...Jer ne idem putem kojim bi on htio, vec koji sam ja za sebe izabrala. Stoga sam ja, i samo ja, kriva, za svu nevolju koja me na tom putu strefi.
Lijepo si ovo napisala, ali ja ipak mislim da nisi sama vazda kriva za svoje nevolje....navika wrote:Molitvom postizem unutarnji mir. Ne istem da mi ispuni neke zelje, zahvaljujem se na onom sto imam (imam vise vec sto mi treba, a mozda vise vec sto sam i zasluzila) i prihvatam skruseno svoj zivot i svoje nevolje... I kakav god da je moj zivot i kolke god da su moje nevolje, Boga zbog tog ne mogu da krivim...Jer ne idem putem kojim bi on htio, vec koji sam ja za sebe izabrala. Stoga sam ja, i samo ja, kriva, za svu nevolju koja me na tom putu strefi.
Dr. Jampolsky je pisao i tvrdio da je molitva od pomoci. Posebice kad moli grupa ljudi...aal nemam puno vremena sada prepricavati...on je i lijecio ljude na takav nacin...

Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.
Boluju od iste bolesti, a jedno se možda spasi a drugo ne.. i treba to pripisvati Božijoj milosti a zanemarivati sve ostale faktore.
Boluju od iste bolesti, a jedno se možda spasi a drugo ne.. i treba to pripisvati Božijoj milosti a zanemarivati sve ostale faktore.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Lebowski, ti gubis iz vida da za vjernika smrt nije kraj...cesto je ona prestanak patnje..ponekad zavidim onima koji su gecrkt..blago im se...Lebowski wrote:Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.

- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
ko ce to znat?...niko.....,al ipak treba se ponekad pomolit svom Bogu,pa bilo kako bilo....uostalom nece nam jezik otpast ako to ucinimo.. 

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4149 times
- Been thanked: 3053 times
Poruka vjernicima ovog foruma: Molite se za Lebowskog da se okane svoje opsesije.
Poruka normalnim ateistima foruma: Ucite se na primjeru Lebowskog, to oplemenjuje.
Poruka neutralcima: Vidite gorenapisano.
Poruka normalnim ateistima foruma: Ucite se na primjeru Lebowskog, to oplemenjuje.
Poruka neutralcima: Vidite gorenapisano.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Tačno, nekada jest prestanak patnje, bio čovjek vjernik ili ne. Ali evo, spomenuo sam djecu.. je li stvarno misliš da mala djeca vjeruju.. i što su uopšte dolazili na ovaj svijet da odu sa njega odmah, gladni, sit, bosi, bolesni... zašto neki dobiju priliku da žive ovaj život a neki ne?Biba wrote:Lebowski, ti gubis iz vida da za vjernika smrt nije kraj...cesto je ona prestanak patnje..ponekad zavidim onima koji su gecrkt..blago im se...Lebowski wrote:Šta sad, ako više ljudi moli veće su šanse da uspije? Sjetim se djece koja su bila bolesna.. neko dijete u Africi ili u nekoj zabiti čiji roditelji nemaju para ni da odu do grada, do bolnice, jadno, nema ko moliti za njega.. niko i ne zna za njega pa se sjetim nekog djeteta ovdje, čija priča završi u medijima, na TV-u, na facebooku.. svi su čuli za njega, čitavo društvo se digne i pomogne.
Da bi služili za potkosurivanje drugima, da bi opravdali svoje postupke, da b se u tome vidjelo božije djelovanje? Da bi se mi tješili njihovim sudbinama, govorili kako će oni u raj i da je to utjeha neka.
Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
Ih, pa to su znali još u Antici. Nego, kakav i koliki dio, koje i kakve cjeline...REMB wrote:Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).

Da, volio bih to ali pošto Boga nema i ne pokazuje se, ostaje mi jedino okrenuti se nečemu drugom.REMB wrote:Ovaj svijet je samo dio cjeline (Lebowski stalno hoće sad i odmah da vidi cjelinu).
Hajd objasni ti meni šta je duša ili čovjek kad ode na nebesa, je li to nešto što dođe po rođenju, da li se ona formira kroz život na ovom svijetu, da li su sve duše gore jednake.. da li se čega sjećamo sa ovog svijeta i koliko je to bitno za naše bivstvovanje tamo?
Šta je beba na ovom svijetu.. odrasla duša zarobljena u tijelu čovjeka koja još nije naučila upravljati tijelom?