Maske za lice
Moderator: Krokodil Behko
Re: Maske za lice
Dust, možeš probati i ono što sam več pisala. Pomiješati kašiku meda i kašiku pavlake, nanijeti na lice i držati deset minuta, onda se umiti mlakom vodom. Odlično hidrira... ja probala...
Last edited by silence on 26 May 2012, 19:55, edited 1 time in total.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Naravno, ako pomaze, hocu... hvala Sile 
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
LJETNE MASKE ZA LICE: Umjesto skupih preparata iskoristite namirnice koje imate u kuhinji | 25.06.2012. - 18:30:34
--------------------------------------------------------------------------------
Ljeti je koži potrebna posebna njega, a da biste je pripremili na velike vrućine, iskoristite namirnice koje imate u svojoj kuhinji za revitalizaciju, hidratizaciju i osvježavanje lica koje je često na udaru znoja.
Tako će maska od meda i grožđa odlično ukloniti višak masnoće s lica i nečistoću. U posudu stavite jednu žličicu meda i dodajte tri do četiri bobice grožđa koje ste prethodno zgnječili. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 20 do 30 minuta i potom isperite mlakom vodom. Maska za sjajniju kožu
Pomiješajte dvije žličice izgnječene bundeve, žličicu jabučnog octa i pola žličice vodice od ružinih latica. Dobivenu mješavinu nanesite na lice i ostavite 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska čisti i odčepljuje pore, a koža postaje sjajna.
Hidratizirajuća maska
Ljeti je najbitnije nahraniti kožu koja zbog velikih vrućina lako dehidrira, a za to je savršena maska od banane i avokada. U posudu stavite pola banane i pola avokada i sve izgnječite. Mješavinu stavite u hladnjak na pola sata i ostavite da se rashladi. Nakon toga je nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta te isperite toplom vodom.
Maska protiv akni
Velike vrućine, pretjerano znojenje i prljavština pospješuju pojavu akni. Želite li ih se riješiti, napravite masku od kamilice i mente. U posudu stavite žličicu sušene kamilice, žličicu svježe isjeckane mente, žličicu meda i jedno jaje te pomiješajte. Mješavinu nanesite na lice i vrat i pustite da djeluje oko 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.
Maska za sve tipove kože
Maska od avokada i mrkve u trenu čisti kožu od nečistoća, a jednako dobro odgovara svim tipovima kože zato što je bogata vitaminima B i K koji hrane kožu i vraćaju joj elastičnost.
U posudu stavite jednu kuhanu mrkvu i pola avokada koje ste prethodno zgnječili te dodajte žličicu maslinova ulja. Mješavinu nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.
Spašava od iritacije
Od iritacije kože najbolje štiti kombinacija prirodnih sastojaka, meda i riccota sira. U posudu pomiješajte dvije žličice meda i 1/4 riccota sira. Nakon što ste očistili lice, nanesite dobivenu mješavinu i pustite da djeluje od 15 do 20 minuta. Isperite toplom vodom.
Savršena za ljeto
Idealna namirnica za ljeto svakako je avokado zato što je bogat antioksidansima i vitaminom B koji blagotvorno djeluju na kožu. U posudu stavite avokado, izgnječite ga i potom dodajte dvije žličice meda. Dobivenu smjesu nanesite na lice, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska od avokada i meda oživit će i nahraniti vašu kožu
--------------------------------------------------------------------------------
Ljeti je koži potrebna posebna njega, a da biste je pripremili na velike vrućine, iskoristite namirnice koje imate u svojoj kuhinji za revitalizaciju, hidratizaciju i osvježavanje lica koje je često na udaru znoja.
Tako će maska od meda i grožđa odlično ukloniti višak masnoće s lica i nečistoću. U posudu stavite jednu žličicu meda i dodajte tri do četiri bobice grožđa koje ste prethodno zgnječili. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 20 do 30 minuta i potom isperite mlakom vodom. Maska za sjajniju kožu
Pomiješajte dvije žličice izgnječene bundeve, žličicu jabučnog octa i pola žličice vodice od ružinih latica. Dobivenu mješavinu nanesite na lice i ostavite 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska čisti i odčepljuje pore, a koža postaje sjajna.
Hidratizirajuća maska
Ljeti je najbitnije nahraniti kožu koja zbog velikih vrućina lako dehidrira, a za to je savršena maska od banane i avokada. U posudu stavite pola banane i pola avokada i sve izgnječite. Mješavinu stavite u hladnjak na pola sata i ostavite da se rashladi. Nakon toga je nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta te isperite toplom vodom.
Maska protiv akni
Velike vrućine, pretjerano znojenje i prljavština pospješuju pojavu akni. Želite li ih se riješiti, napravite masku od kamilice i mente. U posudu stavite žličicu sušene kamilice, žličicu svježe isjeckane mente, žličicu meda i jedno jaje te pomiješajte. Mješavinu nanesite na lice i vrat i pustite da djeluje oko 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.
Maska za sve tipove kože
Maska od avokada i mrkve u trenu čisti kožu od nečistoća, a jednako dobro odgovara svim tipovima kože zato što je bogata vitaminima B i K koji hrane kožu i vraćaju joj elastičnost.
U posudu stavite jednu kuhanu mrkvu i pola avokada koje ste prethodno zgnječili te dodajte žličicu maslinova ulja. Mješavinu nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.
Spašava od iritacije
Od iritacije kože najbolje štiti kombinacija prirodnih sastojaka, meda i riccota sira. U posudu pomiješajte dvije žličice meda i 1/4 riccota sira. Nakon što ste očistili lice, nanesite dobivenu mješavinu i pustite da djeluje od 15 do 20 minuta. Isperite toplom vodom.
Savršena za ljeto
Idealna namirnica za ljeto svakako je avokado zato što je bogat antioksidansima i vitaminom B koji blagotvorno djeluju na kožu. U posudu stavite avokado, izgnječite ga i potom dodajte dvije žličice meda. Dobivenu smjesu nanesite na lice, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska od avokada i meda oživit će i nahraniti vašu kožu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
u zadnje vrijeme sam puno radila, pa su bili vidljivi podocnjaci....bas iscrpljena od nespavanja i umora.
napravim sebi ponekad masku od krastavaca ili djumbira, meda, kamilice ...pomaze. hasta la vista podocnjaci
napravim sebi ponekad masku od krastavaca ili djumbira, meda, kamilice ...pomaze. hasta la vista podocnjaci
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Kreme i losioni mogu pomoći da koža izgleda dobro izvana, ali pravilnom prehranom zapravo postižemo najbolju moguću njegu, a to je ona koja dolazi iznutra
Otkrivamo!
Namirnice za zdravu i mladoliku kožu Objavljeno 05.07.2012 u 07:41
Kreme i losioni mogu pomoći da koža izgleda dobro izvana, ali pravilnom prehranom zapravo postižemo najbolju moguću njegu, a to je ona koja dolazi iznutra.
Donosimo nekoliko namirnica koje će tvojoj koži osigurati zdravlje i ljepotu:
Morska hrana
Vjerovatno znate da su omega-3 masne kiseline dobre za srce i krvne žile, ali su isto tako odlične za njegu kože. Omega-3 masne kiseline zapravo su skupina više hranjivih tvari koje tijelo ne može proizvesti samo, a koje se nalaze uglavnom u ribi, orasima i zelenom povrću poput kelja. Te namirnice pomažu održavati staničnu membranu jakom te sprečavaju oštećenja izvana da prodru unutar stanica. Osim toga, pomažu koži povećati sposobnost zadržavanja vode, što dovodi do mekše kože bez bora. U svoj jelovnik uvrsti losos, skušu i tunu, a ako riba nije jedan od tvojih omiljenih sastojka, fokusiraj se na bademe, orahe i lješnjake.
Bobice
Bobice, naročito borovnice i jagode, imaju visok udio antioksidanasa, hemikalije koja štiti stanice u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuje kožu na staničnoj razini. Slobodni su radikali nusproizvod koji nastaje kad tijelo koristi kisik, što je nešto slično postupku kad jabuka dobiva smeđu boju kad ju zarežemo i ostavimo izloženu na zraku. Stoga je bitno jesti hranu bogatu antioksidansima jer upravo oni prekidaju taj štetan proces. Bobice možeš kupiti uvijek, pa čak i one smrznute jer su podjednako dobre kao i svježe.
Kivi
Kivi je voće koje je bogatije vitaminom C nego što su to narandže, a ta fina poslastica pomaže i u održavanju razine kolagena u koži. Kolagen je ono što koži daje čvrstoću te ju održava jakom i elastičnom. Jedno je istraživanje objavljeno u časopisu "American Journal of Clinical Nutrition", ustvrdilo da žene koje unose veće količine vitamina C u svoje tijelo imaju značajno manje bora od onih koje se toga ne pridržavaju. Crvene paprike i mango također su bogat izvor ovog važnog vitamina za ljepotu kože.
Otkrivamo!
Namirnice za zdravu i mladoliku kožu Objavljeno 05.07.2012 u 07:41
Kreme i losioni mogu pomoći da koža izgleda dobro izvana, ali pravilnom prehranom zapravo postižemo najbolju moguću njegu, a to je ona koja dolazi iznutra.
Donosimo nekoliko namirnica koje će tvojoj koži osigurati zdravlje i ljepotu:
Morska hrana
Vjerovatno znate da su omega-3 masne kiseline dobre za srce i krvne žile, ali su isto tako odlične za njegu kože. Omega-3 masne kiseline zapravo su skupina više hranjivih tvari koje tijelo ne može proizvesti samo, a koje se nalaze uglavnom u ribi, orasima i zelenom povrću poput kelja. Te namirnice pomažu održavati staničnu membranu jakom te sprečavaju oštećenja izvana da prodru unutar stanica. Osim toga, pomažu koži povećati sposobnost zadržavanja vode, što dovodi do mekše kože bez bora. U svoj jelovnik uvrsti losos, skušu i tunu, a ako riba nije jedan od tvojih omiljenih sastojka, fokusiraj se na bademe, orahe i lješnjake.
Bobice
Bobice, naročito borovnice i jagode, imaju visok udio antioksidanasa, hemikalije koja štiti stanice u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuje kožu na staničnoj razini. Slobodni su radikali nusproizvod koji nastaje kad tijelo koristi kisik, što je nešto slično postupku kad jabuka dobiva smeđu boju kad ju zarežemo i ostavimo izloženu na zraku. Stoga je bitno jesti hranu bogatu antioksidansima jer upravo oni prekidaju taj štetan proces. Bobice možeš kupiti uvijek, pa čak i one smrznute jer su podjednako dobre kao i svježe.
Kivi
Kivi je voće koje je bogatije vitaminom C nego što su to narandže, a ta fina poslastica pomaže i u održavanju razine kolagena u koži. Kolagen je ono što koži daje čvrstoću te ju održava jakom i elastičnom. Jedno je istraživanje objavljeno u časopisu "American Journal of Clinical Nutrition", ustvrdilo da žene koje unose veće količine vitamina C u svoje tijelo imaju značajno manje bora od onih koje se toga ne pridržavaju. Crvene paprike i mango također su bogat izvor ovog važnog vitamina za ljepotu kože.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Trenutno koristim masku od zelene gline..super je.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6401 times
- Been thanked: 5826 times
Umutiti jaje i namazati lice, ostaviti se da osusi i onda rukom
trljati da spadne... oprati mlakom vodom i lice namazati kremom.
Radi tako 1x sedmicno i rezultati ce biti vidni.
trljati da spadne... oprati mlakom vodom i lice namazati kremom.
Radi tako 1x sedmicno i rezultati ce biti vidni.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
..postavit cu ovdje,mod moze da prebaci,po potrebi....
http://www.avaz.ba/clanak/183400/ovo-je ... djevojkama
http://www.avaz.ba/clanak/183400/ovo-je ... djevojkama
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Zna li neko sta je dobro za smedje fleke ispod ociju...lice bas isarano i ruzno za vidjeti...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Joj nasminkacu se ko joker za noc vjestica (heath ledger joker, ne ovaj novi jared leto) i imacu isto odijelo i nozeve. Joj koji cu belaj da napravim
🐽
Lijena sam da držim maske na licu. Jedno vrijeme sam kupovala neke peeling maske ali ih zaista rijetko upotrebljavala, na kraju bacim. Ako sam cijeli dan u kući onda očistim lice maslinovim uljem i to mi je zasad jedina maska 
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1368 times
- Been thanked: 4695 times
Ja sam probala s jajetom i predobro je. Za bubuljice i mitesere.
vidljivo nakon prvog puta.
razmuti se posebno bjelance i zumance.
mazemo bjelance cetkicom i lijepi se ubrus- papirne maramice.
tako se od komadica napravi na licu papirna maska.
Onda se treba cekati dok se ne osusi tj dok se ubrus ne stvrdne.
kasnije se naglo odlijepi, umije se mlakom vodom i staviti
zumAnce da malo stoji na licu i opet se umiti.
To je do sad najbolje sto sam probala.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
Ovo cu probatiLedena wrote:Ja sam probala s jajetom i predobro je. Za bubuljice i mitesere.
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood: