Prva ljubav
Moderator: spacebound
-
- Sitna buranija
- Status: Offline
ljubav...al prva
HI!
Ni druga ni treća.
Prva ljubav,sluzava,dlakava i krvava…kao novorođenče.
Jasno se sjećam svoje.
86’godina…..ja čekam pred vratima kabineta povijesti…..
Napolju je snijeg, tmuran zimski dan….februar.
uvijek sam zezao curice, te djevojčice iz razreda…
Valentinu, Aleksandru, Dijanu, Maju (buduća manekenka) i Veru (ona je konstantno smrdila na mokraću)….prema njima nisam osjećao gotovo ništa (pišljive skvo)
I onda…nešto se desilo…..
Spazio sam neke ogromne zelene oči (pred kabinetom geografije). Ali baš ogromne kao kod Goluma iz Gospodara prstenova.
I sad….te su me oči preplavile, u glavi mi je sijevnula munja….na svijetu odjednom nije ništa postojalo osim tih zelenih očiju.
Imala je kose plave (bijelu mašnicu od svile sigurno nije imala). Znam,sjećam se…. da je imala zelenu jaknu…da…..zelenu jaknu…I crne pantalone….(na peglu).
E sad…da li je ona mene gledala (ni otac, ni pola-pola, ni sin, ni prijatelj, ni duh sveti , ni publika me ne bi mogli ubjediti da je gledala u nešto drugo)….
Jest…u mene je gledala!
Uglavnom….dovukao sam se kući….i tih mi dana kroz vene nije tekla krv,nego upravo su mi te zelene golumske oči tekle kroz vene…..2 mjeseca nisam zaspao bogte.
Ta je moja prva ljubav bila ne baš zdrava.
Zvala se Zenaida.
I danas je sretnem…..udata, kćerkica je tu. Zgodan Ćojek (utjeha mi je što je za glavu niži od mene).
Njena kćerkica iz nekog razloga stane i dugo gleda u mene (jezivo zar ne).
Ni druga ni treća.
Prva ljubav,sluzava,dlakava i krvava…kao novorođenče.
Jasno se sjećam svoje.
86’godina…..ja čekam pred vratima kabineta povijesti…..
Napolju je snijeg, tmuran zimski dan….februar.
uvijek sam zezao curice, te djevojčice iz razreda…
Valentinu, Aleksandru, Dijanu, Maju (buduća manekenka) i Veru (ona je konstantno smrdila na mokraću)….prema njima nisam osjećao gotovo ništa (pišljive skvo)
I onda…nešto se desilo…..
Spazio sam neke ogromne zelene oči (pred kabinetom geografije). Ali baš ogromne kao kod Goluma iz Gospodara prstenova.
I sad….te su me oči preplavile, u glavi mi je sijevnula munja….na svijetu odjednom nije ništa postojalo osim tih zelenih očiju.
Imala je kose plave (bijelu mašnicu od svile sigurno nije imala). Znam,sjećam se…. da je imala zelenu jaknu…da…..zelenu jaknu…I crne pantalone….(na peglu).
E sad…da li je ona mene gledala (ni otac, ni pola-pola, ni sin, ni prijatelj, ni duh sveti , ni publika me ne bi mogli ubjediti da je gledala u nešto drugo)….
Jest…u mene je gledala!
Uglavnom….dovukao sam se kući….i tih mi dana kroz vene nije tekla krv,nego upravo su mi te zelene golumske oči tekle kroz vene…..2 mjeseca nisam zaspao bogte.
Ta je moja prva ljubav bila ne baš zdrava.
Zvala se Zenaida.
I danas je sretnem…..udata, kćerkica je tu. Zgodan Ćojek (utjeha mi je što je za glavu niži od mene).
Njena kćerkica iz nekog razloga stane i dugo gleda u mene (jezivo zar ne).
Last edited by tetovirane_ruke on 08 Jun 2012, 12:51, edited 2 times in total.
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.
Re: ljubav...al prva
Prelijepo napisano... bas prelijepo.. i tuzno..
Mada ja to ne zovem prva ljubav, vec prva simpatija..al' eto.. Zivio je u gradu moje tetke gdje sam provodila svaki, bas svaki ljetnji raspust do pocetka rata. Bio je dvije godine stariji od mene... sjecam se leptirica u stomaku i parka i ljuljaski i klackalica.. kada je sjeo dole, a ja ostala da visim u vazduhu
Ma bio je sladak, ko secer
Na FB ga slucajno pronadjem (preko rodice) i skontam sreca pa je sve ostalo na simpatiji... Ah, ta djecija, naivna ljubav, cista ko sunce 
Mada ja to ne zovem prva ljubav, vec prva simpatija..al' eto.. Zivio je u gradu moje tetke gdje sam provodila svaki, bas svaki ljetnji raspust do pocetka rata. Bio je dvije godine stariji od mene... sjecam se leptirica u stomaku i parka i ljuljaski i klackalica.. kada je sjeo dole, a ja ostala da visim u vazduhu

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma
Re: ljubav...al prva
Prva Ljubav ustvari simpatija,dal to bese prvi il drugi razred ne sjecam se
,strasno mi se svidjala i po izgledu ponasanju vladanju mislim da je i najbolja ucenica bila.Mama joj profesorica a babo dirigent,posto joj mama bese iz Kosova imala je drugciji akcent od sviju nas i to me valjda privlacilo.
Radnja se desavala u malo konzervativnijoj sredini nego sto je recimo ostatak juge bio.
Svjestan sam bio da ne meres tek tako prici pa sam ti se maksuz sprijateljio s njenim bratom samo da bih bio u njenoj blizini.
A najbolji drug koji me podrzavao se isto zaljubi u nju,al hvala Bogu joj jedne prilike vidio mamu pa mi veli e mama joj mnogo bolja(a perverzije boze sacuvaj)meni super doslo.
Ta moja simpatija je bila poznata uzoj i siroj porodici,toliko sam bio puko na nju.
Jedne prilike odem do dajdze sa njenim bratom a nena Rahmetli ne vide njega i iz vedra neba (ne znam sta joj bi) veli e neces sinko onu (joj nerdeta se zvala) mrsavu zenit dok sam ja ziva
(moto u ovih starijih mora malo da je deblja da joj se uckur dimija more svezat hahahaha).Mislim se aj sto me izbruka neno draga.
Mislim da mi je kalup bila za skoro sve zenske sto su sljedile.

Radnja se desavala u malo konzervativnijoj sredini nego sto je recimo ostatak juge bio.
Svjestan sam bio da ne meres tek tako prici pa sam ti se maksuz sprijateljio s njenim bratom samo da bih bio u njenoj blizini.
A najbolji drug koji me podrzavao se isto zaljubi u nju,al hvala Bogu joj jedne prilike vidio mamu pa mi veli e mama joj mnogo bolja(a perverzije boze sacuvaj)meni super doslo.
Ta moja simpatija je bila poznata uzoj i siroj porodici,toliko sam bio puko na nju.
Jedne prilike odem do dajdze sa njenim bratom a nena Rahmetli ne vide njega i iz vedra neba (ne znam sta joj bi) veli e neces sinko onu (joj nerdeta se zvala) mrsavu zenit dok sam ja ziva

Mislim da mi je kalup bila za skoro sve zenske sto su sljedile.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Re: Prva ljubav
Prva ljubav zaborava nema,samo osta tuzna uspomena ,zaboravu nikad kraja ----------------lalalaaaaaaaaaaaaa ,
doci nikad nece

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Jaoj, to je bilo u 4 osnovne , haha deca smo bili skroz! Inace komsija moj, zajedno odrasli, igrali se stalno.
Mi smo se kao zabavljali, a hteo decko da me poljubi,ja pobegnem kuci. I on " raskine" sa mnom.
Posle mi je rekao: "Zaboravi me, neces da se ljubimo"

Mi smo se kao zabavljali, a hteo decko da me poljubi,ja pobegnem kuci. I on " raskine" sa mnom.
Posle mi je rekao: "Zaboravi me, neces da se ljubimo"

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7255 times
- Been thanked: 16808 times
Prva ljubav/simpatija je bio Ivan koji je sjedio sa mnom.
Bio je skroz drugačiji od ostalih dječaka i nekako imam osjećaj (iako ne znam ništa o njemu) da je daleko dogurao. Nije bio ni lijep, ni nestašan...samo drugačiji, pa i fizički jer je imao malo dužu kosu, a bili smo tek četvrti razred..
Imala sam tada neke ogromne gumice za brisanje i on bi u nju zabio tehničku olovku i slomio srce i onda smo kao vršili skupa (na času) operaciju. On je operisao tj vadio srce iz gumice, a ja sam mu dodavala instrumente. Jednom mi je pričao o svojoj mački i pogrešno je rekao ime mačke, a ja sam se počela smijati ko luda. To je bio prvi i posljedni put da sam završila u ćošku
Eh, te stare metode kažnjavanja
Stajala sam do kraja časa u ćošku i čitav veliki odmor
Bio je skroz drugačiji od ostalih dječaka i nekako imam osjećaj (iako ne znam ništa o njemu) da je daleko dogurao. Nije bio ni lijep, ni nestašan...samo drugačiji, pa i fizički jer je imao malo dužu kosu, a bili smo tek četvrti razred..
Imala sam tada neke ogromne gumice za brisanje i on bi u nju zabio tehničku olovku i slomio srce i onda smo kao vršili skupa (na času) operaciju. On je operisao tj vadio srce iz gumice, a ja sam mu dodavala instrumente. Jednom mi je pričao o svojoj mački i pogrešno je rekao ime mačke, a ja sam se počela smijati ko luda. To je bio prvi i posljedni put da sam završila u ćošku

Eh, te stare metode kažnjavanja

Stajala sam do kraja časa u ćošku i čitav veliki odmor

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13763 times
- Been thanked: 9516 times
Prva simpatija se desila nekako pocetkom skole, ali sam se zacopala u prvog komsiju,koji je bio 6 godina stariji od mene. Zasto? Zato sto sam bila nova u ulici, i djevocice se nisu htjele igrati sa mnom,a djecaci su me cuskali i tukli , (jedan me je konstantno napucavao loptom, kad dodnesem keks i pocastim ih sve, on ostane psoljednji, uzme keks, onda mi izbije ostatk keka iz ruke...),ali ovaj moj prvi komsija je bio dusha od djecaka, kao i njegova starija sestra. Kad sam ja dobila sestru nazvali smo je po komsinici, ja joj dala ime
Elem, moja prva simpatija mi je pokazivala matematiku, davao mi svoje stare udzbenike,a ja crtala srca prije no sto bi mu ih vratila, ucio me engleski, i davao Alan Ford romane, zajedno smo ih citali ispod grozdja u njegovom dvoristu. I iste slicice smo skupljali, sjecam se zajednickog lijepljena slicica u album Muppet Show... Ne moram govoriti da nikad nista nije bilo, nikad se ni cmoknuli nismo, osim u obraz kad su nam bili rodjendani. Sad je u Svedskoj, ozenjen, ima dva preslatka sincica,a supruga mu je moja dobra prijateljica
Prva ljubav-uh! Rodjak moje najbolje prijateljice, ja imala 16, a on 21 godinu, vratio se iz vojske, zelene oci, krnjav prednji zub, jedinica
Ja stidna u pm, kad neko zna da mi se svidja ja u zemlju propadam. Pokusavala je ta moja prijateljica da nas upozna,ali ja jok, kad ga vidim s njom bjezim ko djavo od krsta
Elem, jednog kisnog dana u septembru dodje ta prijateljica do mene pokisla ko mis, da pita moju mamu moze li joj posuditi para, nema dovoljno da kupi dzokericu (jeans jaknu). Mama joj da, i salje mene da kupim nesto u samoposluzi, pa cu zajedno sa drugaricom do tamo. Uz put kaze meni ona:"Rodjak je sa mnom, imala sam pare, ali sam te morala izvuci iz kuce, on me nagaovorio, jer hoce da se upozna s tobom". OJ ZEMLJO! Kasno je ona to meni rekla, on je vec vidio da idemo, i nisam mogla pobjeci... Pruzila sam ruku, rekli smo imena, i ja sam uletjela u onu samoposlugu i nisam izasla dok se nisu dovoljno daleko udaljili. Muke moje! Kad mi je prisao, kad smo setali, kad me je pitao da se zabaljvam s njim
to mi je jos uvijek smijesno, to pitanje "hoces se ti zabavljati sa mnom", i jos uvijek tako slatko, da se nadam da ce me nekad, makar jos jednom neko u zivotu pitati hocu li, ali ozbiljno...
E da, moja prva ljubav je par godina kasnije umrla od raka prostate u svojoj 24oj godini

Prva ljubav-uh! Rodjak moje najbolje prijateljice, ja imala 16, a on 21 godinu, vratio se iz vojske, zelene oci, krnjav prednji zub, jedinica

E da, moja prva ljubav je par godina kasnije umrla od raka prostate u svojoj 24oj godini

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
Julia-Klara wrote:Muke moje! Kad mi je prisao, kad smo setali, kad me je pitao da se zabaljvam s njimto mi je jos uvijek smijesno, to pitanje "hoces se ti zabavljati sa mnom", i jos uvijek tako slatko, da se nadam da ce me nekad, makar jos jednom neko u zivotu pitati hocu li, ali ozbiljno...

O prvoj ljubavi možda neki drugi put, ali zato o prvoj simpatiji
Moja prva simpatija se zvaše Edo.
Imala sam nekih devet godina a on je bio par godina stariji.
U mom komšiluku je živjela nejgova tetka pa je dolazio često. Mene je izabrao kao svog partnera za igranje nogometa (čitaj, nije bilo dječaka u blizini) i redovno mi naglašavao kako ja nisam ko druge balavice u komšiluku. Nisam ja znala ništa od nogometa ali on me naučio i to tako dobro da sam mu počela jako dobro otimati lotu i davati golove
Nakon nekog vremen je odlučio da više neće biti nogometa kao prije nego samo penali. Naravno on je uvijek gadjao a ja sam bila golman. Svaki put kad bih odbranila, konstatovao bi da treba proširiti gol
Vidjevši da je lukav igrač i ja sam počela smišljati kako da mu dolijam. Tako sam počela dolaziti u suknji a on je svaki put bjesnio kad bi ona uhvatila loptu. Jednom prilikom mi je izbio vazduh iz stomaka gadjajući gol a drugi put tako jako šutirao loptu u glavu da sam pala u nesvijest. Mama je to od sestre saznala pa sam pobrala i batine što se igram sa dječacima
Edo je bio moj kralj
i ja sam vjerovala u sve šta on izusti.
Tako nas jedne prilike njegova tetka zovnu da dodjemo u kuću jesti. Ušli smo prvo zajedno u kupatilo da operemo ruke. Dok sam prala ruke Edo me je pitao da li znam da se odsad može telefonirati i u kupatilu preko tuša. Pogledala sam ga i rekla, ma daaaj. On se uozbiljio i objasnio kako je to stvarno istina, uzeo tuš u ruke i stavio na uho. Evo, poslušaj, čuje se signal. Nekako u nevjerici ga pogledah, neodlučno pružih ruku ali heeej… pa zar bi mene Edo lagao. Stavim „slušalicu“ na uho a isti trenutak me obli mlaz hladne vode
Bila je to simpatija za jedno ljeto. Edo je dolazio sve rjeđe pa i u tim rijetkim prilikama je radije moljakao tetku da ga pusti u obližnje selo kod nekih dječaka . Shvatila sam da sam bila samo zamjena i da je lagao da će me ženiti ako budem dobro znala igrati nogomet. Nerado sam se vratila djevojčicama i pravljenju pita od gline u poklopcima od tegli.

U mom komšiluku je živjela nejgova tetka pa je dolazio često. Mene je izabrao kao svog partnera za igranje nogometa (čitaj, nije bilo dječaka u blizini) i redovno mi naglašavao kako ja nisam ko druge balavice u komšiluku. Nisam ja znala ništa od nogometa ali on me naučio i to tako dobro da sam mu počela jako dobro otimati lotu i davati golove

Nakon nekog vremen je odlučio da više neće biti nogometa kao prije nego samo penali. Naravno on je uvijek gadjao a ja sam bila golman. Svaki put kad bih odbranila, konstatovao bi da treba proširiti gol

Edo je bio moj kralj

Tako nas jedne prilike njegova tetka zovnu da dodjemo u kuću jesti. Ušli smo prvo zajedno u kupatilo da operemo ruke. Dok sam prala ruke Edo me je pitao da li znam da se odsad može telefonirati i u kupatilu preko tuša. Pogledala sam ga i rekla, ma daaaj. On se uozbiljio i objasnio kako je to stvarno istina, uzeo tuš u ruke i stavio na uho. Evo, poslušaj, čuje se signal. Nekako u nevjerici ga pogledah, neodlučno pružih ruku ali heeej… pa zar bi mene Edo lagao. Stavim „slušalicu“ na uho a isti trenutak me obli mlaz hladne vode

Bila je to simpatija za jedno ljeto. Edo je dolazio sve rjeđe pa i u tim rijetkim prilikama je radije moljakao tetku da ga pusti u obližnje selo kod nekih dječaka . Shvatila sam da sam bila samo zamjena i da je lagao da će me ženiti ako budem dobro znala igrati nogomet. Nerado sam se vratila djevojčicama i pravljenju pita od gline u poklopcima od tegli.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13763 times
- Been thanked: 9516 times
mi za njih i fudbala igramo,a oni odu u drugo seloIdeja wrote:O prvoj ljubavi možda neki drugi put, ali zato o prvoj simpatiji![]()
U mom komšiluku je živjela nejgova tetka pa je dolazio često. Mene je izabrao kao svog partnera za igranje nogometa (čitaj, nije bilo dječaka u blizini) i redovno mi naglašavao kako ja nisam ko druge balavice u komšiluku. Nisam ja znala ništa od nogometa ali on me naučio i to tako dobro da sam mu počela jako dobro otimati lotu i davati golove![]()
Nakon nekog vremen je odlučio da više neće biti nogometa kao prije nego samo penali. Naravno on je uvijek gadjao a ja sam bila golman. Svaki put kad bih odbranila, konstatovao bi da treba proširiti golVidjevši da je lukav igrač i ja sam počela smišljati kako da mu dolijam. Tako sam počela dolaziti u suknji a on je svaki put bjesnio kad bi ona uhvatila loptu. Jednom prilikom mi je izbio vazduh iz stomaka gadjajući gol a drugi put tako jako šutirao loptu u glavu da sam pala u nesvijest. Mama je to od sestre saznala pa sam pobrala i batine što se igram sa dječacima
Edo je bio moj kralji ja sam vjerovala u sve šta on izusti.
Tako nas jedne prilike njegova tetka zovnu da dodjemo u kuću jesti. Ušli smo prvo zajedno u kupatilo da operemo ruke. Dok sam prala ruke Edo me je pitao da li znam da se odsad može telefonirati i u kupatilu preko tuša. Pogledala sam ga i rekla, ma daaaj. On se uozbiljio i objasnio kako je to stvarno istina, uzeo tuš u ruke i stavio na uho. Evo, poslušaj, čuje se signal. Nekako u nevjerici ga pogledah, neodlučno pružih ruku ali heeej… pa zar bi mene Edo lagao. Stavim „slušalicu“ na uho a isti trenutak me obli mlaz hladne vode![]()

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

tudje sladje
ili svaka promjena godi, makar i na gore
ili svaka promjena godi, makar i na gore
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 628 times
Krokodil Behko wrote:Ja ne znam ni koja je bila moja prva ljubav... Niukako da se odlucim koji kriterij da primjenim da bih je odredio... Ali uglavnom,prva ljubav je bila u prvom razredu osnovne skole... Mala mi ja radila oralac i prasila se u guzu... :laugh
Naravno,bili smo vrsnjaci...
prvi razred osnovne skole kazes ? mislim da je ovo prosto nemoguce.......koliko vam je to bilo godina...hallo prvi osnovne ?
mislim da je ovo cisto pretjerivanje

To je htio reci prvi razred vecernje skole 

Gledam te nekim drugim ocima
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Prva ljubav?Uhhhh,pogledala-zaljubila se
(ne racunam osnovne simpetijice,cak ni prvu vezu,ne)
Ovo je bio moj drugi momak,lijep,zgodan,u uniformi vojnika,samo sam blejila u njega(iz prikrajka)
desi se da je poznanik mog jarana....jao kad mi je dao kompliment
Jao kad smo "prohodali" i kad me prvi put poljubio........
(bio je to moj prvi pravi poljubac,btw)..........
.....bio je divan...znao je s rijecima,o kako je znao s rijecima....jao kako sam se zaljubila....ali sam se tada plasila ljubavi,komentara,svega...nekako sam sabotirala tu vezu....ehhh.....sreli smo se nekoliko puta u zivotu kasnije...mozda dva.tri puta.....jednom na koncertu plavog orkestra....poslije koncerta me poljubio
........
....ali nije bio ono sto sam trazila,bio je sve suprotno tome....bila sam mlada za vezu neku........
(ne racunam osnovne simpetijice,cak ni prvu vezu,ne)
Ovo je bio moj drugi momak,lijep,zgodan,u uniformi vojnika,samo sam blejila u njega(iz prikrajka)
desi se da je poznanik mog jarana....jao kad mi je dao kompliment

Jao kad smo "prohodali" i kad me prvi put poljubio........

(bio je to moj prvi pravi poljubac,btw)..........
.....bio je divan...znao je s rijecima,o kako je znao s rijecima....jao kako sam se zaljubila....ali sam se tada plasila ljubavi,komentara,svega...nekako sam sabotirala tu vezu....ehhh.....sreli smo se nekoliko puta u zivotu kasnije...mozda dva.tri puta.....jednom na koncertu plavog orkestra....poslije koncerta me poljubio

....ali nije bio ono sto sam trazila,bio je sve suprotno tome....bila sam mlada za vezu neku........

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 628 times
o mojoj prvoj ljubavi Heidi zna sve ....koliko sam je tusila
ugl. godinama al godinama su mi se noge ukidale kad ga vidim..stomak okretao.....srce iskaklo..bla bla...znali smo se i to..al nikad nista.....elem i dan danas mi je broj jedan po pitanji izgleda.i....po mene radio aktivnog sarmantnog zracenja
s godinama sam se naucila savladati i biti kul kad ga vidim.......a mislim da bi bio dovoljan jedan njegov osmjeh pa da me srce zigne
dakle s moje strane je to bila nuklearna galakticka svemirska ljubav i nikako mi nije jasno kako mi nije dosudjen
pisem bez reda jer je on u pitanu...
zaljubila se ko tinejdzerka tri dana nakon sto sam ga ugledala....ma zaigralo sve u meni
mislim da je sad ozenjen i konacno sam eto prihvatila da od tog nema nista kao sti nikad nije ni bilo
.....ovo je za njega : sto kaze loša....od tvog osmijeha ja zivim danimaaaaaaaaaaaaa

ugl. godinama al godinama su mi se noge ukidale kad ga vidim..stomak okretao.....srce iskaklo..bla bla...znali smo se i to..al nikad nista.....elem i dan danas mi je broj jedan po pitanji izgleda.i....po mene radio aktivnog sarmantnog zracenja

s godinama sam se naucila savladati i biti kul kad ga vidim.......a mislim da bi bio dovoljan jedan njegov osmjeh pa da me srce zigne

dakle s moje strane je to bila nuklearna galakticka svemirska ljubav i nikako mi nije jasno kako mi nije dosudjen

pisem bez reda jer je on u pitanu...
zaljubila se ko tinejdzerka tri dana nakon sto sam ga ugledala....ma zaigralo sve u meni

mislim da je sad ozenjen i konacno sam eto prihvatila da od tog nema nista kao sti nikad nije ni bilo

.....ovo je za njega : sto kaze loša....od tvog osmijeha ja zivim danimaaaaaaaaaaaaa

- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Simpatije ne pikam...
Prva ljubav mi se desila krajem osmog razreda osnovne škole..
Bila sam baš luda za njim i mislila sam da moram s njim da budem, ako ne budemo zajedno neću ni s drugim.
Prvo smo bili prijatelji pa hodali..i on skontao koliko ga volim, pa se ponašao prema meni bezveze.
Prekidao kad je htio, mirio se kad je htio..sve do jednom ..dok nisam presjekla
Prva ljubav mi se desila krajem osmog razreda osnovne škole..
Bila sam baš luda za njim i mislila sam da moram s njim da budem, ako ne budemo zajedno neću ni s drugim.
Prvo smo bili prijatelji pa hodali..i on skontao koliko ga volim, pa se ponašao prema meni bezveze.
Prekidao kad je htio, mirio se kad je htio..sve do jednom ..dok nisam presjekla

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Prva ljubav nije dosla do 17. godine, mada sam prije njega imala nekoliko ozbiljnijih veza koje su (ipak) bile osnovane iskljucivo na zatreskanosti, simpatisanju (s moje strane) i u jednom slucaju cistoj dosadi
(sta cu, tek se doselili u stranu drzavu, prvih 8 mjeseci sam morala nekako ubijati dosadu
).
Elem, dobrih godinu dana se slucajno sretali, gledali, stidni oboje u vraga, nikad progovorili nismo...Onda drugi "problemi": prvo ja imala momka, pa onda on otisao u drugi grad zbog treninga, pa onda skola i manjak vremena i nikako nas dvoje na zelenu granu.
Konacno ljeto, zove me drugarica iz drugog grada da kaze da je sacekam na stanici, dolazi u grad da se sretne sa "djecom" nekih porodicnih prijatelja pa da izadjemo vani djuture. Jedan od tih porodicnih prijatelja se kaze zove N. pa ako ga vidim da sacekam s njim. Cekam ja, cekam (ja sam notorni ranoranilac, vazda se ziva nacekam
) i kontam skoknucu do kioska i kupiti sebi novine da prekratim vrijeme. Ja niz stepenice, kad uz stepenice ON!!! Malo umrem ali sutim, gleda on u mene, ja u njega ali niko ne progovara. Kontam slucajnost.
Odem kupim novine, temperatura mi 45 u najmanju ruku
i vratim se na stanicu kad gore on na klupi, ceka. KONACNO se predstavi - on je "N"!.
Elem, upoznali se, izlazili vani skupa nekih 7 dana, poceli se zabavljati nakon tih fantasticnih 7 dana, najljepse i najgore 2 godine svog zivota sam s njim provela. Prva ljubav, prava, neobuzdana, samo cu reci da mi je laknulo kad se okoncala.
Kontaktiramo i dan danas ali je trebalo mnogo vremena da dodjemo do te tacke.
Samo jedno znam - oduvijek je bio i bice najljepsi djecak/momak/muskarac kojeg poznajem (osim mog zvrkonje naravno
)

Elem, dobrih godinu dana se slucajno sretali, gledali, stidni oboje u vraga, nikad progovorili nismo...Onda drugi "problemi": prvo ja imala momka, pa onda on otisao u drugi grad zbog treninga, pa onda skola i manjak vremena i nikako nas dvoje na zelenu granu.

-
Tanja, zajedno smo jeli šampitu u prvom razredu i posuđivala mi olovke i dala da se igram sa njenom pernicom u obliku 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Moja prva ljubav je bila jedna Turkinja. Imala je 26 ili tako nešto godina. I dobru guzicu. Meni je bilo četri.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place