Šta je za vas ljepota??
Re: Šta je za vas ljepota??
I ja smatram da unutrasnja ljepota igra veliku ulogu. Takodje, vjerujem da je samopouzdanje kod ljudi jednako bitno. Ako imas neko normalno misljenje o sebi, to ce se vidjeti i automatski ces, pomocu toga, posjedovati i neku vrstu sarma, sto je za mene nesto poput opticke iluzije.
Nikada nije sve učinjeno i nikada nije sve izgubljeno.
Ljepota je plemenitost kod neke osobe koja samo svojim prisustvom cini ljude sretnim.

Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
senko wrote:Ljepota je plemenitost kod neke osobe koja samo svojim prisustvom cini ljude sretnim.

- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 802 times
- Status: Offline
Krokodil Behko wrote:Da li to znaci,da sam lijep.ako ja upoznam zensku i kazem joj iskreno:Heidi wrote:amin sestroTigris wrote:Ljepota dolazi iznutra........biti onakav kakav jesi...bez pretvaranja i laznog karaktera,lazne price...krivog predstavljanja sebe...to kad tad ispliva......ljepota je biti prirodan....
"rado bih te nategnuo"? Jer sam bio iskren i prirodan?
Za mene licno......ta nategnuca......jednokratni sex...usputne veze ne znace nista .......samim tim u pridobivanju zenskih/muskih nema nista lijepo.....da to kazes mnoge bi odbile ( pretvarale se da odbijaju kako hoces) da, bio bi iskren ali zbog odbijanja moras da se predstavljas drugacije...da to upakujes da bude nesto lijepo......znaci pretvaras se.........
...ali sex je svakako posebna tema...i svako misli drugacije......doduse muski prilicno slicno misle

ono na sta sam mislila je da ljudi glume da su nesto drugo i nekakvi drugaciji nego sto jesu u sebi....a ne moraju biti....po mom misljenju......

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9313 times
- Been thanked: 11072 times
Tigris wrote: Za mene licno......ta nategnuca......jednokratni sex...usputne veze ne znace nista .......samim tim u pridobivanju zenskih/muskih nema nista lijepo.....da to kazes mnoge bi odbile ( pretvarale se da odbijaju kako hoces) da, bio bi iskren ali zbog odbijanja moras da se predstavljas drugacije...da to upakujes da bude nesto lijepo......znaci pretvaras se.........
...ali sex je svakako posebna tema...i svako misli drugacije......doduse muski prilicno slicno misle![]()
ono na sta sam mislila je da ljudi glume da su nesto drugo i nekakvi drugaciji nego sto jesu u sebi....a ne moraju biti....po mom misljenju......
Pa otkud znas,mozda upravo to i radim,samo ne mogu napisati. Koja ce onda pasti,ako znaju da "pakujem poklon"

A ovo drugo,sasvim sigurno, ne mogu se pronaci u tome. A neces me ni ti pronaci tu. Jednostavno,nisam takav

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
...dolazi iz dubine duse
bRez zajebancije
al kazah to vec

al kazah to vec

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9313 times
- Been thanked: 11072 times
Zar je ljepota baš toliko bitna?
Cijena ljepote: J.Lo i Victoria Beckham na lice stavljaju ovčju posteljicu!

Stara je stvar da holivudske ljepotice ne mare za cijenu ni sastojke svojih krema i tretmana za ljepotu sve dok oni djeluju, no najnoviji beauty hit među poznatim curama toliko je bizaran da ne možemo vjerovati da ga one zaista koriste.
Kako navodi Perez Hilton, celebrity djevojke poput Victorie Beckham, Kim Kardashian i Jennifer Lopez opsjednute su dermatologom Dr. Haroldom Lancerom koji u svojoj ordinaciji na Beverly Hillsu izvodi učinkovite, ali nevjerojatno skupe i bizarne tretmane zbog kojih se pore sužavaju, a koža izgleda i do deset godina mlađe.
Naime, Dr. Harold Lancer svojim slavnim klijenticama na lice nanosi gel dobiven od posteljica ovaca s Novog Zelanda, čije djelovanje tada pojačava tretmanom s LED svjetiljkama.
Cijena ovog gnusnog luksuza? 600 dolara!

Stara je stvar da holivudske ljepotice ne mare za cijenu ni sastojke svojih krema i tretmana za ljepotu sve dok oni djeluju, no najnoviji beauty hit među poznatim curama toliko je bizaran da ne možemo vjerovati da ga one zaista koriste.
Kako navodi Perez Hilton, celebrity djevojke poput Victorie Beckham, Kim Kardashian i Jennifer Lopez opsjednute su dermatologom Dr. Haroldom Lancerom koji u svojoj ordinaciji na Beverly Hillsu izvodi učinkovite, ali nevjerojatno skupe i bizarne tretmane zbog kojih se pore sužavaju, a koža izgleda i do deset godina mlađe.
Naime, Dr. Harold Lancer svojim slavnim klijenticama na lice nanosi gel dobiven od posteljica ovaca s Novog Zelanda, čije djelovanje tada pojačava tretmanom s LED svjetiljkama.
Cijena ovog gnusnog luksuza? 600 dolara!
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Re: Zar je ljepota baš toliko bitna?
Ma ljepota je je posten,iskren i s karakterom bit j ko toga nema nema nista,to je onda jadan covjek 

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
ma jasta da je bitno,to je tako i to se mora akceptirat...lijepo je uvijek mnogo i iskljucivo blize nasem "hormonalnom okidacu"..
Pa nije presudna! Bitno je sta covjek ima iznutra. Da je duhovit i snalazljiv u svakim situacijama. Da moze da ti kaze pravu stvar u pravo vrijeme, da te oraspolozi kad si tuzna, da te postuje i voli, da ima druge vrijednosti koje su bitnije...
a ljepota? danas jesi sutra nisi! Nesmatram je jako bitnom.
Ovdje je riječ o fizičkoj ljepoti, ne o duhovnoj.
Nego da je ljepota bitna i to jako.
Nego da je ljepota bitna i to jako.

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Bravo bas tako sta vrijedi biti lijep a glup,naravno pozeljno ako je nemas imas dusu intelegenciju i mnogi ce pozavidjeti jer toga nemaju ljudsku ljepotu.Voljena wrote:Pa nije presudna! Bitno je sta covjek ima iznutra. Da je duhovit i snalazljiv u svakim situacijama. Da moze da ti kaze pravu stvar u pravo vrijeme, da te oraspolozi kad si tuzna, da te postuje i voli, da ima druge vrijednosti koje su bitnije...

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš
- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Bogami ne može ona bit ružna koliko ja mogu bit pijan !!Sheval wrote:A šta ako si ružna i pritom izrazito glupa?
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 193 times
- Been thanked: 842 times
ljepota je prije svega nešto subjektivno
ima veze s izgledom, ali ne samo s njim
ljepota je u nečijem držanju, govoru, pokretima, gestama, odjeći, samopouzdanju, jednostavno u načinu na koji osoba "nosi samu sebe"
ima veze s izgledom, ali ne samo s njim
ljepota je u nečijem držanju, govoru, pokretima, gestama, odjeći, samopouzdanju, jednostavno u načinu na koji osoba "nosi samu sebe"
somehow I manage
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Tacno. Poznajem takvu zenu, ne mogu je okarakterisati nikako drugacije nego hodajucim Andjelom. Svaki problem i nesporazum nestaje pred njenom plemenitoscu i dodirom. Cudo od zene. E sad, kako Andjeo bilo kome moze biti ne-lijep, voljela bih znati.senko wrote:Ljepota je plemenitost kod neke osobe koja samo svojim prisustvom cini ljude sretnim.
I bas zato sto nismo samo forma nego i sadrzaj, fizicko se ne moze odvojiti od duhovnog. I jedno na drugo jako utjece po mom misljenju. Pamet i ljepota su relativni prema tome, pamet jos i vise od ljepote. Jer jedno je ne samo izreka, nego i istina; pamet je najobjektivnije rasporedjena ljudska osobina - da se dijeli na trgu, svako bi svoju zagrabio.

I da; ako ima nesto odbojnije od faktualne ruznoce i gluposti, onda su to arogancija i bahatost.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14243 times
- Been thanked: 9839 times
Ne vidimo svi jednako, isto.Zbog toga se slazem sa onom starom da je ljepota u oku posmatraca. Formula i tacan opis ne postoji, jer je sve individualno.
Licno za mene ljepta je sve ono sto cini jednu osobu vrijednom moje paznje (kultura, pismenost, blagost u ophidjenju sa ljudima, sigurnost, odlucnost...) Jedan dio te cjeline je svakako i onaj fizicki,ali lijepa mi je moja majka(nena) koja ima skoro 90 godina,bore na licu, blago povijena ledja,i blag pogled. Isto tako i bebe su lijepe, neki plavi muskarci,neli crni, neki niski ili visoki... Sve je to relativno, i ono sto je lijepo na jednoj osobi ne mora biti lijepo na drugoj.
Znamo da su muskarci vise vizuelni tip, i da ih vise privlace ono sto vide (fizicki lijepe zene),ali mislim da je to zbog "kalupa-okvira" koji stvore sebi u glavi , i prate ga.
Licno za mene ljepta je sve ono sto cini jednu osobu vrijednom moje paznje (kultura, pismenost, blagost u ophidjenju sa ljudima, sigurnost, odlucnost...) Jedan dio te cjeline je svakako i onaj fizicki,ali lijepa mi je moja majka(nena) koja ima skoro 90 godina,bore na licu, blago povijena ledja,i blag pogled. Isto tako i bebe su lijepe, neki plavi muskarci,neli crni, neki niski ili visoki... Sve je to relativno, i ono sto je lijepo na jednoj osobi ne mora biti lijepo na drugoj.
Znamo da su muskarci vise vizuelni tip, i da ih vise privlace ono sto vide (fizicki lijepe zene),ali mislim da je to zbog "kalupa-okvira" koji stvore sebi u glavi , i prate ga.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

hmm,teska tema...
.kada se sastanu vanjska ljepota,al prava,a svi znamo sta je lijepo,znaci da stima i unutarnja,e,ko bi joj odolio....niko!
al,de'malo ih je
.kada se sastanu vanjska ljepota,al prava,a svi znamo sta je lijepo,znaci da stima i unutarnja,e,ko bi joj odolio....niko!
al,de'malo ih je

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
-
Ja sam potpuno cudna po ovom pitanju.
Oduvijek su mi neobicni (necu reci ruzni) ljudi bili zanimljiviji od onih standardno lutkastih...ok, necu lagati da nisam bila zaljubljena (preko usiju) u Srleta koji je bio Grcki Bog u najmanju ruku (vaterpolista, ajme mama) ali sam se prvo zaljubila u njegov glas pa onda u kompletnu sliku.
. Joj, lijep glas je presudan. Ne znam kakav da je ako mu je glas grub ili piskutav odmah se iskljucim. Jos ako zna pjevat' ne obecavam sigurnost. 
A (sudeci po slikama na zenskoj temi
) ocigledno je da je moje vidjenje lijepog mnogo drugaciji od vecine. 

Oduvijek su mi neobicni (necu reci ruzni) ljudi bili zanimljiviji od onih standardno lutkastih...ok, necu lagati da nisam bila zaljubljena (preko usiju) u Srleta koji je bio Grcki Bog u najmanju ruku (vaterpolista, ajme mama) ali sam se prvo zaljubila u njegov glas pa onda u kompletnu sliku.

A (sudeci po slikama na zenskoj temi