A pindjur čiji je?

Moderator: Krokodil Behko
Sve ja to znam i nije problem u recenom. Do mene je, ja bih voljela razumjeti ali mi ne ideKrokodil Behko wrote: 25 Jul 2020, 10:40Julia-Klara wrote: 25 Jul 2020, 10:28
Voljela bih jednog dana (stvarno) razumjeti zasto i cemu to opsjednutost jednim dijelom zemlje, a ne recimo Sumadijom? Ili Vojvodinom?
Poštovana,
Pokušat ću da budem sažet.
Opsjednuti su teritorijom, jer su takve ideologije nomadskog porijekla.
Imali smo tri šovinizma u YU: srpski, hrvatski i albanski. Sva tri su nomadskog tipa, kao i nacizam.
Baš kao što čobani, kad iscrpe pašu na nekoj planini, tjeraju stado na drugu planinu, tako i ovi, rješenje za sve probleme, vide i širenju teritorije. Sutra nek u Srbiji budu poplave, Vučić će reći da je izlasz u širenju Srbije, ili će ot reći neko umjesto njega.
Tu je i Kosovski mit, Miloš Obilić gine zazemaljsku Srbiju, a knez Lazar (navodno) izjavljuje kako će graditi nebesku Srbiju. Tu im je sva ideologija, tu im je počelo svega. Odricanje ne znači pad Srbije, nego pad te ideologije i normalizacija tog civilizacijski poraženog društva.
Tu uskaču Albanci, koji se trude da budu što kooperativniji s zapadnim tokovima i obilato naplaćuju sve što rade, na štetu ovih drugih.
Evo jedan jaaaaaaako stručan i ogroman tekstz, pa ako ikad budeš imala vremena......
https://pescanik.net/kosovski-mit/
De bgt kad budeš u Doboju ponovo, navrati do tog grafita pa udari tačku poslije “Krim”. Izgleda autor zaboraviospacebound wrote: 23 Jul 2020, 10:30 Al kad u Doboju osvanu grafit Krim je Rusija, a kladim se da Ukrajinu na karti Evrope ne bi znalo naci, a za Krim tad prvi put culo![]()
Tvoje pamtljive izjave cesto izgledaju kao provokativne besmislice opvrgnute samim tim sto zivis u Prijedoru, sto je pretpostavljam grozna istina za nekoga ko gaji probosanske stavove u cetnicko-pravoslavnoj kulturi.spacebound wrote: 23 Jul 2020, 10:36 Al' Albanac izbaci zastavu na terasi, a srbi se uspuse i pune novine 2 sedmice buduSvi analiziraju, daju misljenje, osudjuju, pjene...
Ja otvorim Kurir, napravim kokice, naspem sok i citam![]()
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests