Demokratska partija (USA)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Barack Obama
Ljigavac il ne, makar gleda da USA bude ono što je bila a vaš ljubljenik i nedodirljivi Alija je bio podložan svačemu a najmanje državotvornostimilokrad wrote:Veliki ljigavac bez sopstvene politike.Podlozan cionizmu.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Glasao sam za Obamu ali moram reci da ni on nije nista bolji od ostalih predsjednika USA
Sve su to ista govna
Veliko razocarenje njegovog glasackog tijela jer osim sto zna dobro laprdati nista znacajno nije uradio
OK, moramo reci da svaki predsjednik mora slijediti neke strateske ciljeve u USA i ako neces ode glava
Ne znam da li cu slijedeci puta uopste glasati za nekoga ali mozda i promijenim misljenje do toga
Sve su to ista govna
Veliko razocarenje njegovog glasackog tijela jer osim sto zna dobro laprdati nista znacajno nije uradio
OK, moramo reci da svaki predsjednik mora slijediti neke strateske ciljeve u USA i ako neces ode glava
Ne znam da li cu slijedeci puta uopste glasati za nekoga ali mozda i promijenim misljenje do toga
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
nemoj mi samo reci da bi glasao za nekog republikanca
najgori demokrata je bolji od najboljeg republikanaca
to si do sada mogao da uvidis
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- komsija
- Aktivni forumaš
To nisam rekao, rekoh mozda necu glasati a nikada ne bih glasao za republikanca koji bi samo ratovali jer im je to u krvi ali i velika, velika zarada i uzimanje para iz nasih dzepova jer sve ratove finansiraju gradjani USA kojima i dusu uzimaju kroz razne takseblento59 wrote:nemoj mi samo reci da bi glasao za nekog republikanca
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
potpiskomsija wrote:To nisam rekao, rekoh mozda necu glasati a nikada ne bih glasao za republikanca koji bi samo ratovali jer im je to u krvi ali i velika, velika zarada i uzimanje para iz nasih dzepova jer sve ratove finansiraju gradjani USA kojima i dusu uzimaju kroz razne takseblento59 wrote:nemoj mi samo reci da bi glasao za nekog republikanca
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9451 times
- Been thanked: 11201 times
Pa dobro,dragi nasi Dijasporci,mozete li nam reci,ima li neka alternativa Obami,unutar Demokratske partije?
Ili mozda nekim cudom,da takvo sto,ima u Republikanskoj partiji?
Meni se cini,da nisam zapazio nikoga posebno

koliko ja znam nema alternative
ali ne vidim nikoga ni iz redova republikanaca
i dalje sam za obamu
ma sta drugi rekli ipak je dosta uradio
nije njegova krivica sto je svjetska ekonomska kriza
njegova reforma zdravstva, bar u mom slucaju, prava stvar
ali ne vidim nikoga ni iz redova republikanaca
i dalje sam za obamu
ma sta drugi rekli ipak je dosta uradio
nije njegova krivica sto je svjetska ekonomska kriza
njegova reforma zdravstva, bar u mom slucaju, prava stvar
- komsija
- Aktivni forumaš
Pa sada nece nikoga suprostaviti Obami iz vlastite partije jebiga, jer to se ne radiKrokodil Behko wrote:Pa dobro,dragi nasi Dijasporci,mozete li nam reci,ima li neka alternativa Obami,unutar Demokratske partije?
Za nominaciju se niko nece boriti jer Obama pripada demokratima i posto je predsjednik on ce biti ponovo kandidovan za izbore
Sto se tice republikanaca tamo mozda ima umjerenih politicara ali tesko da ih jastrebovi u vlastitoj stranci prihvate
Oni vole onog koji ce raditi ono sto oni svi zele.....bogatiti se na racun naroda USA beskrajno ali i narod je glup pa izabere cesto takve kao sto je npr. bio Bush
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
bogatiti se na racun naroda USA beskrajno ali i narod je glup pa izabere cesto takve kao sto je npr. bio Bush
Ono sto ja pamtim,jese da je SAD,u doba Klintona,bila na vrhuncu svih vrhunaca.
Stvarno,nije mi jasno,sta im bi,pa da izglasaju Busha. Ono sto je unistio,generacije
ce popravljati.
- komsija
- Aktivni forumaš
Slazem se s tobom sto se tice Klintona a tesko je objasniti zasto narod bira nekoga kao sto je bio BushKrokodil Behko wrote:bogatiti se na racun naroda USA beskrajno ali i narod je glup pa izabere cesto takve kao sto je npr. bio Bush
Stvarno,nije mi jasno,sta im bi,pa da izglasaju Busha. Ono sto je unistio,generacije
ce popravljati.
Taj "sindrom" imamo i kod nas pa ljudi biraju jedne te iste iako im je izuzetno tesko zivjeti u drzavi kao sto je BiH
I, obratno!
I, obratno!
zato sto je u krvi (veoma ne informisanog) amerikanca da ratuje i osvaja, a to su republikanci
pa pogledajte samo pravila njihovog fudbala
sustina osvajanje tudjeg terena
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mislim da narod u Americi,pocesto pada na pricu o tome,kako njih,ne bi trebala zanimati,vanjska politika. Odnosno,ono sto se kod njih zove,"politika izolacionizma". Varaju narod,tjerajuci ga da misli,kako su SAD,same sebi dovoljne,za ostvarivanje lagodnog zivota. Pricaju price,kako se puno trosi para,na vanjsku politiku. I ludi narod,sve to proguta. Na kraju se ispostavilo,da je mnogo,i to bas mnogo novca,izgubljeno upravo nakon dolaska Busha na vlast. Taj lik,samo je vodio brigu oko nafte. Mada ni Obama,nije daleko od njega,po tom pitanju.komsija wrote:Slazem se s tobom sto se tice Klintona a tesko je objasniti zasto narod bira nekoga kao sto je bio BushKrokodil Behko wrote:bogatiti se na racun naroda USA beskrajno ali i narod je glup pa izabere cesto takve kao sto je npr. bio Bush
ce popravljati.
Taj "sindrom" imamo i kod nas pa ljudi biraju jedne te iste iako im je izuzetno tesko zivjeti u drzavi kao sto je BiH
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
gledao sam neki dokumentarac o tome,zasto oni vole oruzje.blento59 wrote:zato sto je u krvi (veoma ne informisanog) amerikanca da ratuje i osvaja, a to su republikanci
Uklapa se u tvoju pricu. Genetika. Osvajanje od indijanaca
i slicno.
- komsija
- Aktivni forumaš
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Hank Williams: Obama je musliman koji mrzi SAD

Pjevač country muzike Hank Williams mlađi jasno je dao do znanja kojem će predsjedničkom kandidatu dati glas na izborima u novembru.
Američki pjevač, tekstopisac i gitarista se tokom koncerta u Iowi obrušio na aktuelnog predsjednika SAD-a Baracka Obamu.
Nakon što je otpjevao pjesmu "We Don't Aplogize for America", publika je počela uzvikivati "SAD, SAD...", a Williams je iskoristio priliku i kazao okupljenima:
"Imamo muslimanskog predsjednika, koji mrzi poljoprivredu, mrzi vojsku, mrzi Sjedinjene Američke Države, a mi mrzimo njega".
Njegovi komentari naišli su na odobravanje publike, koja je njegov govor pozdravila aplauzima i povicima. Ovo nije prvi put da je Williams govorio loše o Obami. U julu je kazao da on mrzi SAD i da mu američka zastava ništa ne znači.
Njegov posljednji album "Old School, New Rules" protkan je političkim podbadanjima na račun Obame. U jednoj pjesmi, Williams pjeva: "Hej Barack, pakuj kofere i brši u Chicago. Ponesi i svoj prompter kako bi znao gdje da ideš".
Re: Hank Williams: Obama je musliman koji mrzi SAD
redneck, white trash 

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
Koji je ovo *ebeni kreten ovo je cudo
. Prvo ona kretencina iz Megadeath-a, pa onaj medJed sa teorijama o silovanju, sad ovo
Sve ovo treba motkom u glavu 

Hajde sto on i njemu slicni, meni su gori obicni redneci koji zive od medicaida, KTAP-a i foodstamps, nece kile da podignu i znajuci da ce im republikenjci uzeti sve, opet idu i glasaju za njih 

Gledam te nekim drugim ocima
- Konsultant