Zašto svijet toliko strahuje od islama?

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Zašto svijet toliko strahuje od islama?

01 Apr 2012, 20:39

Da smo na jasnom , te gole žene su gole iz protesta i nije to njihov stil nošnje a protestuju zbog žena koje sile u način nošnje i protestuju da bi žene kod nekih fanatika obravnavali kao insana a ne kao kakav predmet
Mrki proturijecis sam sebi,iznad si napisao da se radi o pravu zene da izabere sta ce nosit,a kod muslimana ne dajes vaznost da same izaberu,vec hoces da ih skines,uopste si ne mozes zamislit da je to mozda njihova odluka da nose hidjab burku ili sta vec.
A to da ti sebi neke stvari ne mozes ili neces da priznas govori vise o tebi nego o tim Muslimankama.
Ne znam sta da ti kazem a da te ne uvrijedim,mislim mozda bi trebao sjesti i razmislit malo,ako tvoji izlivi nisu namjerni a ako jesu onda drug tesko se tebi nisi jedini koji blati Islam i Muslimane i mogu razumijet tvoju ogorcenost neuspjehom.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Obrisan profil

01 Apr 2012, 20:43

Indira Radić wrote:
te gole žene su gole iz protesta i nije to njihov stil nošnje
a-ha :oo
ukrajinke se inace jako angazuju :oo u svakom smislu :oo
predrasude

Obrisan profil

01 Apr 2012, 20:44

Svet strahuje od radikalnog islama, zapravo od Islamista
od vere niko ne strahuje

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 20:46

Indira Radić wrote:
te gole žene su gole iz protesta i nije to njihov stil nošnje
a-ha :oo
ukrajinke se inace jako angazuju :oo u svakom smislu :oo
Pa ako ću biti iskren , razočaran sam nekima sa ovog foruma da uopšte ne znaju šta je kritika, čemu je namijenjena, niti ih briga o čemu je riječ, samo se gleda kako se tobože vrijeđa ili islam ili nacija ili država.
Kritikujem negdje jednog jedinog čovjeka a neki se javljaju kako vrijeđam islam, pa čitavu jednu naciju pa državu , pa kako sam protiv svega što je bosansko itd itd a yeba ga ja, ja sam pomenuo jedog jedinog pojedinca - yebo ih on.
Tako je i sa ovom temom , gdje sam postavio sliku koja jasno ukazuje o čemu je stvar al neki se javljaju bez mog odobrenja kako ja ovo , pa ono ,..... yebat ih :pusi

Evo , sad smo došli i do predrasude, doćemo i do fantazija, samo ne bi li sakrili istinu a istina je da fanatici širom svijeta maltretiraju žene i tim ženama treba pomoći.
Najmže mi je kad žene bježe od tih činjenica, haman trebaju same biti žrtve pa da skontaju da to nisu predrasude !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 20:51

Mic-Sokoli wrote:
Da smo na jasnom , te gole žene su gole iz protesta i nije to njihov stil nošnje a protestuju zbog žena koje sile u način nošnje i protestuju da bi žene kod nekih fanatika obravnavali kao insana a ne kao kakav predmet
Mrki proturijecis sam sebi,iznad si napisao da se radi o pravu zene da izabere sta ce nosit,a kod muslimana ne dajes vaznost da same izaberu,vec hoces da ih skines,uopste si ne mozes zamislit da je to mozda njihova odluka da nose hidjab burku ili sta vec.
A to da ti sebi neke stvari ne mozes ili neces da priznas govori vise o tebi nego o tim Muslimankama.
Ne znam sta da ti kazem a da te ne uvrijedim,mislim mozda bi trebao sjesti i razmislit malo,ako tvoji izlivi nisu namjerni a ako jesu onda drug tesko se tebi nisi jedini koji blati Islam i Muslimane i mogu razumijet tvoju ogorcenost neuspjehom.
Mic, nisam od jučer i mani se filozofiranja , nisam ja protiv toga da žena sama odluči kako će se nositi , jel gologlava il pokrivena a dokazano je da roditelj žensko dijete već u školi protiv njene volje prisili da bude pokrivena, također i žena tako mora i niko je i ne pita.
O tome je stvar a ne proturječje il ne.
Dobro poznajem i vašu Albansku kulturu ( sa Kosova ) o kojoj ne želim diskutovati al skontaj sam o čemu je riječ a još kad dođu neki iz hArapskih država sa kapriciozom i taj kapric tjeraju zapadnjacima onako iz inata, onda se pojave neke organizacije ( hvala bogu ) i to tebi kao smeta jel :pusi

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Apr 2012, 20:54

Alija Izetbegović wrote:
Mic-Sokoli wrote:
Mic, nisam od jučer i mani se filozofiranja , nisam ja protiv toga da žena sama odluči kako će se nositi , jel gologlava il pokrivena a dokazano je da roditelj žensko dijete već u školi protiv njene volje prisili da bude pokrivena, također i žena tako mora i niko je i ne pita.
O tome je stvar a ne proturječje il ne.
Dobro poznajem i vašu Albansku kulturu ( sa Kosova ) o kojoj ne želim diskutovati al skontaj sam o čemu je riječ a još kad dođu neki iz hArapskih država sa kapriciozom i taj kapric tjeraju zapadnjacima onako iz inata, onda se pojave neke organizacije ( hvala bogu ) i to tebi kao smeta jel :pusi
Ako ti mozes da s tim zivis mogu i ja :D
Na kraju se mrtvi broje.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

01 Apr 2012, 20:54

Alija Izetbegović wrote: Pa ako ću biti iskren , razočaran sam nekima sa ovog foruma da uopšte ne znaju šta je kritika
ah, nije to nista :oo i oni s tobom :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 20:56

Indira Radić wrote:
ah, nije to nista :oo i oni s tobom :oo
Ja sam nabrojao apsurde a da li su oni svoje :pusi

PS. jesam li ja tebi makar malo naumpao, nešto je meni tvoje međunožje naumpalo , ha :ble

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

01 Apr 2012, 21:02

Bio sam napisao poduži text i nešto mi se ugasi komp ...moraću sutra kod majstora :ljut
Elem,onda ću u kratkim crtama
-Ko je svijet što se boji islama? Zapad tj Evropa i Amerika. Zbog čega se boje ? Zato što im mediji svako malo serviraju ovakve slike kao što nama svako malo Mrki servira.

-Znači oni žele da donesu demokratiju i slobodu ženama? Hmm,nekako mi to sumnjivo da su se odlučili za to i to tako naglo ,a recimo imamo u Africi jednog teroristu koji nije musliman ali koji već 20godina sistematski sa svojom armijom siluje djevojčice i regrutuje dječake. Zašto im on nije zanimljiv?

-Stvar je u nečemu drugom ,a zove se kapitalizam. Kapitalizam ne podnosi moral i onda želeći na ovakvim extremnim primjerima koji su extremno rijetki ,a ne kao što laže naš Mrki "za svaku sitnicu" (mislim treba biti realan i reći istinu,to ne znači podržavati takvo nešto) ,želi zatrati ,a on se iskreno nalazi kao neka prirodna vertikala jedino još u islamu. Kršćanstvo su davno slomili.
Nije riječ o kratkim suknjicama već o nečemu drugom : bankarstvu ,nafti ,dužničkom ropstvu ,extremnom bogaćenju i svemu nemoralnom čemu je islam u svojim temeljima suprostavljen.

-Znači idemo mi pričati o minicama ,a ovamo ćemo bušiti naftu i onda otvarati banke koje će lihvariti 90% ljudi na svijetu ,a oni će hudi još tome aplaudirati kao velikom koraku demokratije ..

-Ko je kriv za to ,je li SAD? Ma samo djelimično jer su i oni sami u dužničkom ropstvu ,a njihove novčane rezerve im drži židovski lobi kojega se boje i ne smiju ga ne poslušati jer svaki naposluh izazove recesiju. Amerika nije uopće bogata zemlja i žive na jednom nevjerovatnom kapitalističkom balonu ,a u taj balon se upuhuje zrak samo zato što imaju najjaču vojsku na svijetu i to im je sve što imaju

Zaključak : strah je umjetno izazvan jer čak i da svaki dan u Iranu kolju hiljadu žena ,kakve to ima veze sa recimo jednom Francuskom i njenim građanima? Čak da svi odreda prime islam i postanu muslimani ,oni će i dalje ostati Francuzi i ne može im nikakav Iranac doći i "raditi stvari " po državi .Međutim ako bi masa to skontala i nebi imala islamofobiju ,vjerovatno bi došlo do jedne brže expanzije islama i on bi kao nova ideologija moga da se suprostavi bešćutnosti kapitalizma i samim time bi oduzeli vrhu piramide(čitaj židovskom lobiju) mogućnost ne samo da su uvjek bogati nego i to da kontrolišu da se niko drugi ne može obogatiti kome oni ne dopuste
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 21:09

Muhammed 'Abdulwahab wrote:Ko je svijet što se boji islama? Zapad tj Evropa i Amerika. Zbog čega se boje ? Zato što im mediji svako malo serviraju ovakve slike kao što nama svako malo Mrki servira.
Ne seri, ja sam Alija a ne Mrki :pusi

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Apr 2012, 21:14

Ove sve znaju Karate,zato se plase ovi :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

01 Apr 2012, 21:14

Alija Izetbegović wrote:
Muhammed 'Abdulwahab wrote:Ko je svijet što se boji islama? Zapad tj Evropa i Amerika. Zbog čega se boje ? Zato što im mediji svako malo serviraju ovakve slike kao što nama svako malo Mrki servira.
Ne seri, ja sam Alija a ne Mrki :pusi
Ma ti si bolan jedna huda nezanlica koji zbog svog kaprica gubi vrijeme po internetu. Nemaš ono što treba da ima svako muško ,nego podviješ rep svaki put kad ti iznesem neki argument i počneš skakati na desetu temu ili ponavljati jedno te isto,a svijestan si toga. Šta to govori o tebi osim da nisi čovjek? Govori da si pun samoljublja i egoizma jer ne postoji niti jedan insan koji je uvjek i stalno u pravu . Kad si ti priznao svoju grešku?
Loš si kao čovjek i ma koliko se ti trudio sa tom pričom "o pravima žena " itd ljudi osjete da si egomanijak i ne vole te zbog toga niti te poštuju. To si ti Mrki...a Alija je nešto drugo ;)
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 21:21

Muhammed 'Abdulwahab wrote:Ma ti si bolan jedna huda nezanlica koji zbog svog kaprica gubi vrijeme po internetu. Nemaš ono što treba da ima svako muško ,nego podviješ rep svaki put kad ti iznesem neki argument i počneš skakati na desetu temu ili ponavljati jedno te isto,a svijestan si toga. Šta to govori o tebi osim da nisi čovjek? Govori da si pun samoljublja i egoizma jer ne postoji niti jedan insan koji je uvjek i stalno u pravu . Kad si ti priznao svoju grešku?
Loš si kao čovjek i ma koliko se ti trudio sa tom pričom "o pravima žena " itd ljudi osjete da si egomanijak i ne vole te zbog toga niti te poštuju. To si ti Mrki...a Alija je nešto drugo ;)
Ko to sada skače na drugu temu ?
Ko to sada podvija rep?
Ko to sada zbog svog kaprica gubi vrijeme na internetu ?
Ko to sada govori o sebi sa samoljubljem ?
Ko to sada misli da je u pravu ?
ko to sada,................?
Nigdje ja ne tvrdim da sam u pravu niti mislim , nigdje ja ne iznosim mišljenje ako se sklada sa mojim mišljenje, ja sam na veoma malo tema a ako sam negdje sa svojim javljanjem izazvao ono što sam već opisao a sad ponavljam : Pa ako ću biti iskren , razočaran sam nekima sa ovog foruma da uopšte ne znaju šta je kritika, čemu je namijenjena, niti ih briga o čemu je riječ, samo se gleda kako se tobože vrijeđa ili islam ili nacija ili država.
Kritikujem negdje jednog jedinog čovjeka a neki se javljaju kako vrijeđam islam, pa čitavu jednu naciju pa državu , pa kako sam protiv svega što je bosansko itd itd a yeba ga ja, ja sam pomenuo jedog jedinog pojedinca - yebo ih on.
Tako je i sa ovom temom , gdje sam postavio sliku koja jasno ukazuje o čemu je stvar al neki se javljaju bez mog odobrenja kako ja ovo , pa ono ,..... yebat ih

Ako si se ti našao u tome a haman da jesi, ja ti nisam kriv.
Ljudi se zaista sa razlogom boje islamskih radikalista a haman si i ti jedan od njih a Allah najbolje zna :pusi

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Apr 2012, 21:26

Ljudi se zaista sa razlogom boje islamskih radikalista
Najbolje ih preventivno pobit,da se ne bi bojali vise :D

crussade :pusi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 21:27

Mic-Sokoli wrote:

Il radikaliste , sunce im kalaisano :pusi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

01 Apr 2012, 21:29

Ljudi kako se usudjujete javljati bez mrkijevog odobrenja :haha koliko kontriras sam sebi,to je nevjerovatno....sad si za slobode,sad bi da neko od TEBE trazi odobrenje :lud
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Apr 2012, 21:30

Alija Izetbegović wrote:
Mic-Sokoli wrote:

Il radikaliste , sunce im kalaisano :pusi
Na njih sam i mislio da morete vi ostali da rahat zivite :zubi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

01 Apr 2012, 21:31

Alija Izetbegović wrote:
Simonida Puhalo wrote:Postoji izraz"zlatna sredina",sve sto puno odskace od toga,nije dobro :ne
Ne treba nikoga siliti ni na sta,ali ja imam obicaj pomenuti izraz"tvoja sloboda seze do granice moje",znaci ne zelim gledati necije brucke ili mlohave sisurine po ulici,niti okretati glavu...
Ima li ista izmedju burke i gole mindje? :cudi Sta je sa normalnim odijevanjem,kad je to prestalo biti cool? :cudi
Nisam ja blesava,znam dobro da to nije njihov niti iciji stil nosnje,jer je to svugdje zakonom zabranjeno hodati gol ili u toplesu.
Ali ne znaju li one pametnije nesto poduzeti od skidanja sisnjaka,jadne su....ne ide to tako,vec je isfurano,u svakoj zemlji vec imas gole protestante,nista ne postizu :kafa

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Apr 2012, 21:32

Simonida Puhalo wrote:Ljudi kako se usudjujete javljati bez mrkijevog odobrenja :haha koliko kontriras sam sebi,to je nevjerovatno....sad si za slobode,sad bi da neko od TEBE trazi odobrenje :lud
Jok , samo svoje mišljenje sam iznio a nikako adacta.
Dalje , mislim da bi mene da sam na tvom mjestu bilo stid da sam žensko , pa ti savjetujem da čitaš ovo http://sh.wikipedia.org/wiki/Feminizam

@Simonida Puhalo ,.......... kako ništa ne postižu a toliko su digle prašine :pusi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

01 Apr 2012, 21:43

Alija Izetbegović wrote:
Simonida Puhalo wrote:Ljudi kako se usudjujete javljati bez mrkijevog odobrenja :haha koliko kontriras sam sebi,to je nevjerovatno....sad si za slobode,sad bi da neko od TEBE trazi odobrenje :lud
Jok , samo svoje mišljenje sam iznio a nikako adacta.
Dalje , mislim da bi mene da sam na tvom mjestu bilo stid da sam žensko , pa ti savjetujem da čitaš ovo http://sh.wikipedia.org/wiki/Feminizam

@Simonida Puhalo ,.......... kako ništa ne postižu a toliko su digle prašine :pusi
jao,sto bubas majke ti ga mile :lupa ja sam postere feministkinja imala u sobi kad ti nisi imao pojma sta je to,sad se kao svi furate odjednom na to,znas li ti uopce definiciju feminizma i zasto su se borile?
Za mogucnost skolovanja,rada,ili hodanje bez gaca?
Nemoj lupati majke ti,de malo razmisljaj. :kafa

Post Reply

Return to “Religija”