Bio sam napisao poduži text i nešto mi se ugasi komp ...moraću sutra kod majstora
Elem,onda ću u kratkim crtama
-Ko je svijet što se boji islama? Zapad tj Evropa i Amerika. Zbog čega se boje ? Zato što im mediji svako malo serviraju ovakve slike kao što nama svako malo Mrki servira.
-Znači oni žele da donesu demokratiju i slobodu ženama? Hmm,nekako mi to sumnjivo da su se odlučili za to i to tako naglo ,a recimo imamo u Africi jednog teroristu koji nije musliman ali koji već 20godina sistematski sa svojom armijom siluje djevojčice i regrutuje dječake. Zašto im on nije zanimljiv?
-Stvar je u nečemu drugom ,a zove se kapitalizam. Kapitalizam ne podnosi moral i onda želeći na ovakvim extremnim primjerima koji su extremno rijetki ,a ne kao što laže naš Mrki "za svaku sitnicu" (mislim treba biti realan i reći istinu,to ne znači podržavati takvo nešto) ,želi zatrati ,a on se iskreno nalazi kao neka prirodna vertikala jedino još u islamu. Kršćanstvo su davno slomili.
Nije riječ o kratkim suknjicama već o nečemu drugom : bankarstvu ,nafti ,dužničkom ropstvu ,extremnom bogaćenju i svemu nemoralnom čemu je islam u svojim temeljima suprostavljen.
-Znači idemo mi pričati o minicama ,a ovamo ćemo bušiti naftu i onda otvarati banke koje će lihvariti 90% ljudi na svijetu ,a oni će hudi još tome aplaudirati kao velikom koraku demokratije ..
-Ko je kriv za to ,je li SAD? Ma samo djelimično jer su i oni sami u dužničkom ropstvu ,a njihove novčane rezerve im drži židovski lobi kojega se boje i ne smiju ga ne poslušati jer svaki naposluh izazove recesiju. Amerika nije uopće bogata zemlja i žive na jednom nevjerovatnom kapitalističkom balonu ,a u taj balon se upuhuje zrak samo zato što imaju najjaču vojsku na svijetu i to im je sve što imaju
Zaključak : strah je umjetno izazvan jer čak i da svaki dan u Iranu kolju hiljadu žena ,kakve to ima veze sa recimo jednom Francuskom i njenim građanima? Čak da svi odreda prime islam i postanu muslimani ,oni će i dalje ostati Francuzi i ne može im nikakav Iranac doći i "raditi stvari " po državi .Međutim ako bi masa to skontala i nebi imala islamofobiju ,vjerovatno bi došlo do jedne brže expanzije islama i on bi kao nova ideologija moga da se suprostavi bešćutnosti kapitalizma i samim time bi oduzeli vrhu piramide(čitaj židovskom lobiju) mogućnost ne samo da su uvjek bogati nego i to da kontrolišu da se niko drugi ne može obogatiti kome oni ne dopuste